Šta je novo?

Quad 6600 clock na 3.0Ghz

P5KR? Beshe 3 faze na njoj?
Za drop mogu samo da kazem :S:

Poslednja izmena:
P5KR? Beshe 3 faze na njoj?
Za drop mogu samo da kazem :S:

Yup .... Ne zelis ni da znas kako je sve to izgledalo pre "volt moda" ... Na prokletom e2160 padne komotno sa 1.475 kolko postavim u biosu na 1.3xx ...... Uzas blagi... Vidim ja da ce morati da se kupuje neki P5Q Deluxe ili sl. No trenutno se nema $ :(
No to ne menja cinjenicu da mi i dalje nije jasno zasto i kako odbija da radi (do ploce je 101%) na 9x400 dok 8x450 bez problema ... Makes no sence @ all

Poslednja izmena:
Vidim ja da ce morati da se kupuje neki P5Q Deluxe ili sl. No trenutno se nema $ :(
No to ne menja cinjenicu da mi i dalje nije jasno zasto i kako odbija da radi (do ploce je 101%) na 9x400 dok 8x450 bez problema ... Makes no sence @ all
Ili jednostavno promeni proizvodjaca.:D

Takodje na 8x450 su i ploca i proc hladniji za dobrih 5c pod load a i vise u idle rezimu
Tesko da ovo moze da bude... full-load je ipak full-load.

Moze da bude samo manja razlika izmedju idle i full-load rezima, ali da ler bude hladniji od punog opterecenja - nema sanse. Ipak, u full-load-u temperatura skace i po 20-30 stepeni vise od idle-a, zavisno od hladjenja...

Tesko da ovo moze da bude... full-load je ipak full-load.

Moze da bude samo manja razlika izmedju idle i full-load rezima, ali da ler bude hladniji od punog opterecenja - nema sanse. Ipak, u full-load-u temperatura skace i po 20-30 stepeni vise od idle-a, zavisno od hladjenja...

Nisam lepo formulisao recenicu :p

da li je moguce da moj cpu ne moze da izgura stabilnih 3Ghz na manjem naponu od 1.39V ?

Trenutno sam spustio fsb na 330, i radi na 1.375, vec drugi sat Prime, mada imam osecaj da ce da pukne... Ne znam o cemu se radi.
revizija G0, stepping B. Ploca Asus P5E WS Pro

da se ukljucim u temu. kloknuo sam quad Q6600 G0, na 2879mhz. sada roka maxwell (render) sa 100% zauzeca procesora, i oko 3Gb memorije u upotrebi. temp je 70, 70, 69, 65. hladim ga GeminII kulerom, sa 2 dvanestice :) e sad... nesto mi smrdi da bi to moglo i bolje? mislim temperatura?

Zavisi od spoljasnje temperature , montiranja , paste , "zavrsne obrade" , voltaze , samog procesora, provetrenosti kucista, tacnosti samog ocitavanja ......... u principu sve ispod 80c po mojim gledanjima pri stress testu je O.K.

Poslednja izmena:
ajd onda da pitam i ovo - evo ugasih maxwell i pustio sam ga desetak min da se oladi - sad su temp za idle oko 49-50.

jel to ok za evryday?

Pazi ovako ... Meni q6600 sa hyper212 na 3.6 pri voltazi od 1.39-1.4 i pri spoljasnjoj temperaturi (dakle termostat u sobi) od ~30c drzi u idle 2jezgra na 45 a druga 2 na 39c sve to sa netaknutim hladnjakom i procom (dakle no polish :p) i sa najobicnijom cm pastom ... Takodje pri punom load-u od 1h30min quad prime-a ne prelazi 77c ni jedno jezgro. Dok ja to smatram sasvim OK neko ce opet reci da mogu izvuci nize temperature ovako ili onako ... E sad s obzirom da i ti imash g0 i da ga drzis na ~3 a tolike temperature imash ... U principu nece nista da mu fali a opet moglo bi to znatno manje. Nisi rekao koje su ti voltaze , kako ti je provetreno kuciste , spoljasnju temperaturu , kao ni cime si merio iste... etc etc...

Poslednja izmena:
mereno coretemp-om, na visti 64. kuciste je chieftec hladjeno sa pozadi dva venda, i napred dva (napred uduvavaju pozadi izduvavaju, plus napajanje 12tica izduvava). doduse trenutno su ta dva zadnja fana ugasena, znaci samo ova prednja dva uvlace cist vazduh. kuciste je bas napunjeno (tipa imam 4hdda).

a *** kolko je C sada u bgu? nije vruce mnogo.

ne znam bosla, i meni deluje da to moze dosta bolje, tj hladnije. ono sto me malo kopka, je sto sam okretao kuler - ako znas kako geminII izgleda, uglavnom nisma mogao da uguram hdd, pa sam morao da okrenem kuler. e to sam radio bez menjanja paste.... sad ne znam da li to nesto utice na temp?!!!

u principu me mrzi da menjam pastu, ali ako bih dobio neki znacajan rez, mozda i bih....

Pa sad ... Jedino ako pasta nije lepo "nalegla" ili ti ako je nema ravnomerno svuda to bi moglo da predstavlja problem mada sumnjam ... Pazi ja imam chifteca (iz potpisa) 3venta napred (modovao 1 kavez:p) 2 izduvavaju nazad ,hyper212 (sa 2x12cm) i 1 osmica na stranici kucista uduvava na grafiku ... Svi su fanovi "silent" tako da ne proizvodi buke toliko aka najvise se cuju prokleti hdd-ovi (3 komada...) ... Otkud znam probaj da ukljucis ako imas ta zadnja 2 pod obavezno (jer samo napajanje nije dovoljno da napravi propisno strujanje + i njega opterecujes jer izvlaci zaista topao vazduh) , pasivno hladjena ta grafika tvoja ume da bude rerna kao i ti hddovi a bogami znam i da 4x1gb mem stickovi umeju propisno da se ugreju a narocito taj geil...Pa kad sve to ukombinujesh matori onda se dogodi da ti je unutrasnjost kucista znacajno toplija od spoljasnjeg vazduha i eto ti objasnjenja za temperature procesora... Tj. umesto da kuler vuce vazduh od ~35c na proc on vuce 5-10c vecu temperaturu jer su isti taj vazduh prethodno dobrano zagrejale nabrojane komponente :p .A i chiftec je poznat u pizdu materinu po dobrom air flow-u :(

Poslednja izmena:
bice da je to....

ma fora je sto sam ih vezao redno da bi se vrteli sporije, pa se nesto tu pokidalo, i sad me mrzi da prckam... ali bice da je to - dakle ne gine mi otvaranje kucista!

48 48 40 45
dakle razlika izmedju drugog i treceg jezgra je 8 stepeni (varira - nekad je 5)... hmm? pritom je load malo jaci na prva dva, ali ipak, rekao bih nedovoljno za toliku razliku???? kao neki idle je, sa winampom, file sharing programom, kasperskijem, msnom, live mailom, pdfom otvorenim, ali nista ne radi nesto posebno :)
uglavnom zauzece varira od 0 do 10% a u proseku mozda 2-3

da nije ipak kriva malo i pasta?? nesto nemam iskustva sa montiranjem paste, tj sa posledicama loseg montiranja

Bitnija je delta TJmax od sam temperature . Bolje je 70C stepeni sa TJmax 100C nego 60C sa TJmax 85C.

@Lucas Ako su temperature jezgara pod punim opterecenjem, ujednacene (1-2C razlike) onda je sve ok.

Poslednja izmena:
pa razlika pod punim opterecenjem izmedju najtoplijeg i najhladnijeg je 5C, tj temp su 70 70 69 65. stvarno se zentam oko ovog hladjenja....!

Onda nije sve kako treba. Moguci razlozi su:
-nozice kulera nisu podjednako zategnute. Ne zatezi previse, vazno je da su jednako zategnute.
-neravno podnozje na kuleru - Skini pa proveri pomocu zileta ili nekog kvalitetnijeg lenjira.
-neravan IHS. Isto proveri ali je povrsina CPU skoro uvek neravna.
-previse paste/lose naneta pasta. Ona koja dolazi uz GeminII je ocajna, i ne nanosi se isto kao AS5, jer je previse gusta, nego se recimo halo karticom razmaze po celoj povrsini u vrlo tankom sloju.

Sve u svemu patnjama sa geminIIem nema kraja. Smirglao sam i HSF i IHS, skidao ga 100 puta i potrosio skoro ceo mali AS5 dok nisam postigao ujednacene temperature u loadu.

pa razlika pod punim opterecenjem izmedju najtoplijeg i najhladnijeg je 5C, tj temp su 70 70 69 65. stvarno se zentam oko ovog hladjenja....!

Meni je razlika 6-7 stepeni izmedju prva dva i druga dva (hmm znam da gramaticki nije tacno...)

No posto je 2am a sutra (hmmm ... danas) ustajem u 7am mrzi me da prevodim sad tako da evo "raw" link sa drugog foruma

"In another thread, someone was experiencing similar problems. Something like 11C difference under load. This could entirely be uneven contact area between the cpu and heatsink, or the difference in location of the sensors.

As long as the hotter core doesn't get to hot, I see no problems. If you are truly worried, you can lap both your cpu and heatsink. There's a guide on them here. "

I istina - postoji guide kako da ispoliras i jedno i drugo i na benchu :p Al kako stara izreka ide... Sve dok radi i to radi dobro zasto dirati ? :) Po marfijevom zakonu - sve sto moze da podje naopako pocice :mad:
Aj laq noc :S:

Poslednja izmena:
Jel dobio jos neko 2 razlicita kloka kao ja :) 333x9 sam stavio,al' mi se baguje pa mi prikazuje 333x6 :p wtf jel 3k il' 2k?

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    171.8 KB · Pregleda: 74
Po stoti put :d

:)

Ljudi imam Q6600 G0 vec neko vreme, i hteo bih da ga klokujem (teoretski znam dosta a prakticno nista) planiram da kupim neki kuler pre toga (cm 212, cm tx2...) Krajni cilj mi je 3.2ghz preko toga me ne intresuje (bio bih zadovoljan i sa 3.0ghz) pa mi trebaju saveti:
1. jel ok izbor coolera i koju pastu da koristim pri montazi -
temp su mi za sad u loadu(posle crysis-a) 63,62,58,57

2. jurim 3.2 u tom slucaju bih isao 8x400 i memory m. x2 da bi bilo 800mhz -
jel treba jos nesto da namestam u tom slucaju, sta i kako

za kuler pogledaj OCZ vendetu 2 ili thermaright ultra xtreme ;)
za mem si upravu ;)

Za vendetu 2 sam cuo da pokriva jedan mem. slot i da tesko staje u midi kucista... jel to istina ? posto koristim sva 4 slota onda mi ona otpada... a koliki je thermalright ultra xtreme ?

Ja sam extra zadovoljan sa CM 212... Tih i hladan, CPU q6600 na 3.2 @ 1.25V

Za vendetu 2 sam cuo da pokriva jedan mem. slot i da tesko staje u midi kucista... jel to istina ? posto koristim sva 4 slota onda mi ona otpada... a koliki je thermalright ultra xtreme ?

nadji na netu razmere ;)
tesko da prelaze preko slotova ;) mislim ja nisam video to je samo rekla kazala
vidi ima na forumu dosta nekih slika pa mozes videti

Hvala, pogledacu jos posto mi svi preporucuju vendetu2 i ja bih ga uzeo samo da proverim dimenzije... Ali mi je neophodan posto su mi temp. bez kloka 62, 63 u loadu... da li bi mi vendeta skinula jedno 10 stepeni ???

Vrh Dno