Verovatno ima i toga, ali rekoše negde u klipu da su ih testirali nekoliko meseci.
Nemoj pogrešno da me shvatiš, ti uređaji rade, i rade super, jer Intel procesor je Intel procesor. Ali je kvalitet kućišta, kablova, i ispravljača ubi bože. Meni je kvalitet izrade jako bitan, i ja sam spreman da platim ekstra za to. Ako tebi to nije problem, i ne želiš da bacaš novac za fancy aluminijumsko kućište sa metalnim dugmićima i laserskim graviranjem, samo napred. Ne vidim ništa loše u tome. Instaliraš pfSense, gurneš ga u neki ćošak, i zaboraviš da postoji.
Možda grešim, ali kapiram da se to manje više sve pravi na istom mestu,
Grešiš, ali nije to ni toliko bitno.
Yanling pravi samo kvalitetne industrijske uređaje i prodaje ih drugim vendorima koji stavljaju svoj logo. Koliko ja znam to su Protectli u USA, i MiniSys u evropi. Pričao sam sa njihovim CEO-om Bill Cheng-om. Čovek mi je objasnio da njihova fabrika ne pravi jeftine uređaje "sa strane" jer je kompanija već well established i tako nešto im se ne isplati. Njihov firmware je outsourceovan u EU u
3Embed Systems LTD koji za potrebe njihovih uređaja pravi custom firmware. Protecli pruža globalnu podršku i dodatnu opremu, a sve to kao krajnji rezultat ima daleko veći kvalitet i cenu. Nekome sve ovo apsolutno ništa ne znači, i samo žele uređaj koji će završiti posao. I to je skroz ok i ja to razumem.
Sa druge strane, XCY, Topton, BebePC, i još milijardu drugih uređaja, proizvodi jedna fabrika u Shenzen-u koja koristi jeftinije materijale. Da ne kažem otpad. Cena je daleko daleko povoljnija od gorespomenutih Yanling i Minisys uređaja, ali nema nikakve podrške, nema novih verzija BIOS-a, ispravljači su loši, ljušti se farba sa kućišta, dugmići su plastični, postoje problemi sa kompatibilnošću memorije, SSD-a, Wireless, i 4G LTE kartica što je direktna posledica nepostojanja BIOS update-a...itd. Naravno, sve to ne znači da će baš tebe da zadesi bilo šta što sam naveo. Ali treba znati da postoji ta mogućnost. Može da se desi da pazariš neko jeftino smeće za 120 eura, i da ti radi 20 godina bez greške.
samo se lepe druge značke, sumnjam da je baš toliko lošije

jedini problem bi bio neki support i garancija, mada opet, i da se taj iz USA pokvari, na isto mi dodje
Ne moraš ti da uzimaš taj iz USA. To bi bila čista ludost i bacanje para. Kupi Yanling najjeftiniji model, i to je to. U pitanju je potpuno isti uređaj. Čak ako odeš na Protectli sajt i pogledaš slike visoke rezolucije gde je uređaj otvoren, videćeš Yanling logo na ploči. BIOS sa njihovog sajta se bez problema uflešuje u Yanling uređaje jer je hardware potpuno isti.
I da, jesi Pfsense stavio na bare metal, ili kao VM u ProxMoxu recimo?
Koristio sam ga u ProxMox-u jednu vreme. Kroz IOMMU sam omogućio direktan pristup mrežnim karticama i to je radilo fantastično. Ali da bi IOMMU bio dostupan, BIOS mora biti u UEFI režimu, a CoreBOOT po defaultu radi u legacy režimu. Morao sam da uflešujem nazad originalni AMI BIOS i da ga prebacim u UEFI režim da bi to sve radilo. Na žalost uz AMI BIOS dolazi i zloglasni Intel ME. Tako da sam ipak vratio CoreBOOT BIOS i instalirao pfSense na bare metal.
A uvek može neki mod da razdvoji temu, možda još nekome bude zanimljivo, bolje ovako neka priča na forumu nego kroz PM
Nemam ništa protiv.