Šta je novo?

PTT KDS u Mirijevu

• Začetnik teme Začetnik teme STORM
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo i ja konacno da se oglasim i pohvalim sa netom. Rezultati su sledeci:

Signal To Noise Ratio 36.2 dB

Power Level -7.9 dBmV

Upstream Value
Power 53.0 dBmV

Koliko sam primetio power level zavisi od splitera, nadam se da se niko iz kds nece ljutiti, al kad sam spojio modem direktno u kutiji u hodniku bilo je znatno bolje, cak 5,6dBmV u plusu. Upstream value je bio 49-50dBmV.

Pitanjce koje ostaje je, a koje je delimicno pojasnjeno od strane ET kolege, zasto nema neta bas celo popodne skoro svaki dan? :wall:

Inace kad radi radi super, dl je oko 8kb konstantno.

I jos jedna stvar svaka, pohvala ljupkim zenskim glasicima koje rade na podrsci!!! 😀

Posto meni ovde nista nije jasno sem mozda 2 stavke neka mi neko kaze jel ovo dobro ili ne, nekada se dogadja da modem izgubi signal rade samp 3 lampice

Forward Path:
Signal Acquired at 770.000 MHz
SNR: 40.4 dB
Received Signal Strength: 10.8 dBmV
Bit Error Rate: 0.000 %
Modulation: 64 QAM
Channel ID: 2
Modulation: QPSK

BPI: Disabled

Return Path:
Frequency: 40.0 MHz
Power Level: 24.3 dBmV

unapred izvinjenje nisam iz Mirjeva, ali mi se ovo ucinilo kao najbilje mesto za post

Poslednja izmena:
U protekla 2 dana je slabo radilo (mislim da su vršeni neki radovi na mreži), prethodno par dana radilo savršeno. Evo sada opet od večeras sve radi najnormalnije 🙂.

Forward Path:
SNR: 36.5 dB
Received Signal Strength: -3.5 dBmV

Return Path:
Connection: Acquired
Power Level: 54.0 dBmV
Channel ID: 3

BPI: Disabled

Ja se nesto stalno mislim da nije do mojih kablova. Ajd neka mi neko kaze da li je bilo jutros neta od 7 do pola 9?

jovan_jocic je napisao(la):
Ja se nesto stalno mislim da nije do mojih kablova. Ajd neka mi neko kaze da li je bilo jutros neta od 7 do pola 9?
Nije, sve dok nisam došao na posao, onda smo isključili jedan od čvorova (Petrarkina, G. Jankesa, M. venac 2-16, R. Markovića) i net je proradio. Sad smo vratili sve nazad i opet radi sve ??????? :wall:

P.S.Hoćemo filtere i pivo :bottle:

Poslednja izmena:
Evo ja cu da donesem pivo samo da net nastavi da radi.

Ja sam u Samjuela Beketa kod policijske, na koji sam ja cvor prikljucen.

Sta mogu da uradim da bi signal bio sto bolji, trenutno je -7.8dBmv i 53.0dBmv? Gde da kupim neke iole kvalitetne splitere? Svi koji imam su nekako krs iako na njma pise od 5-1000...

ovo su nabolji nivoi koje sam uspeo da izvucem

Forward Path:
SNR: 36.1 dB
Received Signal Strength: -1.4 dBmV

Return Path:
Connection: Acquired
Power Level: 44 dBmV
Channel ID: 3

@et
koliki je problem promeniti upstream kanal
jel moramo da budemo na trecem ili postoji mogucnost da se to promeni
ako sam te dobro razumeo ovo sa telefonima,promena upstream kanala bi resila problem sam pucanjem(jel ovo naivan zakljucak)
poz

pa pomeri frekvenciju na vise pa ce ti biti i 60dBmv ali kratkorocno. u sustini se protok ne menja

martins je napisao(la):
pa pomeri frekvenciju na vise pa ce ti biti i 60dBmv ali kratkorocno. u sustini se protok ne menja

za koga je ovaj odgovor?

Koliko ja znam na motoroli ne moze nista da se menja? ILI nisam u pravu?

Pa zar ne treba da taj broj bude sto manji tj manji od 50dBmV

Jovane jeste treba da bude manje od 40dBmV... ali radi ok i sa 60dBmV...
bitno je da vam radi sta se cimate... sad da li ce biti 44dBmV ili 44.50dBmV :whip: bitno je da radi... :type:

Poslednja izmena:
dbg je napisao(la):

eto lepo receno... 🙂
barem sam u Downstream (Rx) Receive Power Level savrsen moj je 0 dBmV ili tu negde + 0.7 rasponu...

a evo linka i za Upstream Channel ID... nesto je tu objasnjeno pri dnu strane... http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/cmtips/surfboard.html

vidim u rakovici je 4 na mirijevu 3, a na nbg nemam blage... 🙂 koliko sam ukapirao to nije nista bitno... na kom ce se signal emitovati... :cigar:

iggi je napisao(la):
Vidim ja da vi nesto tu prckate i menjate samo meni nije jasno kako, u svakom slucaju odem na dijagnostiku http://192.168.100.1/diagnostics_page.asp i sta onda.. U pitanju je Thomson tcm420 cable modem.
Nema to veze sa setovanjem modema, već sa jačinom signala. Pošto ti je UPSTREAM 24dBm, to u prevodu znači da se modem radi sa najmanjom mogućom snagom (koju mu, pak, diriguje CMTS da bi ga pravilno očitavao). Kako je signal koji tvoj modem šalje prejak, CMTS mu diriguje da ga obori do prihvatljivih vrednosti sve do dvadesetak dBm-a ispod kojih modem više ne funkcioniše. Zato sam ti i rekao da ga nekako oslabiš (na 30 dBm-a) kako bi ti modem stabilnije radio (to možeš izvesti sa npr. 2 dvograna razdelnika vezanih na red pre modema jer svaki od njih obara oko 3,5 dB (24+3.5+3.5=31 dBm), ili sa četvorogranim (24+8=32 dBm)). I BTW, u tim granicama (do 50 dBm) ništa ne znači smanjenje signala (ništa što montiraš od razdelnika ili odvodnika što postoji u proizvodnom programu ma koje firme ne može ti ubiti internet) Do you feel lucky?

Za ET mortar :

Imas li nekih saznanja sta je sa net-om u okolini pijace, ulica Ulofa Palmea, od pre par dana uplink skoro da ne moze da se konektuje preko celog dana, a bilo je ok, tj bilo je sa kratkim prekidima u toku dana.

lanset je napisao(la):
Za ET mortar :

Imas li nekih saznanja sta je sa net-om u okolini pijace, ulica Ulofa Palmea, od pre par dana uplink skoro da ne moze da se konektuje preko celog dana, a bilo je ok, tj bilo je sa kratkim prekidima u toku dana.

Imam problema sa nivoom signala :crash: .Rekonstrukcija treba da počne početkom februara, a do tada neka vam je Bog u pomoći (a, vala, i nama).

Posle nedelju dana pomracenja, evo opet signala u ulofa palmea, pa da iskoristim da se javim 😉 evo i podataka:

Downstream Value
Frequency 770000000 Hz Locked
Signal to Noise Ratio 38 dB
Power Level 14 dBmV

Upstream Value
Channel ID 3
Frequency 39984000 Hz Ranged
Power Level 55 dBmV

Quadrifoglio je napisao(la):
@ET mortar
znaci zbog tih telefona meni i MTV ima ocajnu sliku 😡 :wall: 😉
Proveri video kanal.