Šta je novo?

Ptt Adsl?

Evo da se pohvalim danas su me prikljucili, znaci u utorak sam sklopio ugovor, a danas posle svega dva dana mi je stigao mail da zovem trigon oko preuzimanja modema, ja ih zovem oni kazu dodji odmah po modem, instaliram i sve radi ok, sve pohvale na azurnosti koju su pokazali.
Ovo su bile pohvale sada idu kritike i pitanje za vas iskusnije. Konektujem se ja, konekcija 262.oo tako pise, medjutim download vavira izmedju 12 i18 kb/s, u cemu je problem sta da radim?

Sad sam iscitao da i vas nesto zeza pa pretpostavljam da je rec do njih a ne do mene.
Jos jedno pitanje ja koristim Oreru i preko nje downloadujem, da li mozda opera laze sto se tice brzine prenosa, mada kod ortaka prikazuje 28-30 kod sezama pri downloadu, ista opera je u pitanju.
Sta vi koristite za download i koji je najbolji program po vama?

Види Зоки да ти кажем нешто, мораш бити упоран и досадан, ма колико ти било непријатно јер су ти рекли да чим стигне баш ти си тај којег ће прво звати.

:S:

Кад се сетим тога просто ме блам, потписао сам уговор 13.09., прикључили ме 7 дана касније, а од Тригона сам добио модем (иако сам хтео рутер) 02.10. Зашто ме је блам, па из разлога што дечко који се јавља на телефон је и љубазан и све је ок, али ја не могу да верујем да сам био толика будала да очекујем да ће ме неко звати. Кад ти причаш са њим, имаш осећај као да си ти један од можда њих 3-4 који у том тренутку чекају на модем, као чим стигне оставите број ја вас одмах зовем ;) важи ал' јуче.

На крају сам сачекао почетак месеца и остаде случајно последњи модем и ја кажем ј.бо рутер дај шта даш :d . Код преузимања је све ок, љубазно, фино, све објасне, ја бацим поглед на тај папир, тачније папире где они записују те што зову. Ја не могу да ти опишем како то изгледа :d . Онако имена уоквирена хемијском оловком у правоугаонике, нека подвучена, без ичега, подвучена са звездицом, подвучена са звездицом и обележена флуоресцентним маркером... Иако сам мислио да сам ја баш тај први, јер ми тако он рече, покушао сам се наћи и једва некако се пронађох, без звездица и којекаквих знакова :wall: Тако да или чекај прву прилику или нешто сам види па купи рутер или модем, то ће те изађе 30-40е.

поздрав

Prvo da ti se zahvalim jer si me jedini udostojio odgovora. U principu sve je tako kao sto si i rekao , a mog modema i dalje nema ...
Konacno sam uspeo da ih dobijem u ponedeljak , kada su mi rekli da su obicni modemi stigli , a da ISDN modemi stizu ``najkasnije `` sutra ... Naravno propraceno uz uobicajenu spiku zovemo te sigurno i slicno ... Nesto samo ovih dana bio u autu , tako da ih nisam ni zvao , ostaje mi da pokusam sutra , pa ako ima modema ima , ako ne , eto me u ponedeljak na salteru poste u Takovskoj sa zahtevom za ponistenje ugovora i tacka , jednostavno ne mogu vise da se smaram sa tim.

meni je neprimetno sporiji !
dl 23-24 kb/s
up mi varira od 5 do 6.5 kb/s

u sustini normalno !

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Na ovom prvom mi ocitava za download 24.85 ili 198.80kbps, a za upload 6.46 ili 51.68kbps
Na drugom download 207 kbps, a upload 52kbps
Ja inace downloadujem preko operinog TRANSFER-a i tu mi varira od 8-20 Kb/s, kada krene on krene od 30-40 i spusti se jeko brzo na 8 i varira izmedju 8-20 Kb/s, kod drugara koji isto downloaduje preko opere u transveru mu je vrednost uvek izmedju 24-29 Kb/s
?????????????????????

Sto se tice podesavanja od njih sam dobio ASUS adsl usb modem, za divno cudo nov, tek sto im je stigla isporuka i sve sam instalirao kako je napisano u uputstvu. Nisam pomenuo kada sam dobio onaj dodatak ne znam kako se zove, ono sto u njega ide linija telefonska, a izlazi jedna za adsl a druga za telefon, od kad sam je stavio telefon se ponasa malo cudno nesto malo krci, susti, kad razgovaram sa nekim u pozadini se cuje moj eho, ne znam da li je to u redu?

Da napomenem da sam uzeo paket od 256, a kad se konektujem izadje mi 262.00??????????

Evo sada kod mene zeza, download varira 14-18 (256) i cesto mi puca veza. Npr. nema sanse da nesto skine sa RS, puca veza posle 20 MB!

J*b*m ti monopol i monopoliste i sve. Gledam ovde kako se ljudi gadjaju sa tim kako je jeftin net ovde, jeftin onde. Meni ortak evo sad ovog trenutka ima 5Mbps for free, regards from town of London. Nothing Hill!:wall:

Strasno, meni je ovo prvi dan sa ADSL-om, nema sta lepa dobrodoslica:(
Trenutni download koji pokazuje operin transfer mi je 6,3 a ide do citavih 10 KB/s, evo vec pola sata skidam neku igricu od 12,5 Mb i jos je nisam skinuo :(

@ panther
kod tvog drugara to je ok (najbolje vidi i sa njim),brzina koju si proverio je ok sto znaci da su u pitanju samo podesavanja a ne ptt

procitaj kao sto rekoh sve sa ove teme (svih 10 stranica) i trebalo bi da resis problem !
meni je to svojevremeno pomoglo!
takodje bi ti dobro dosao neki net limiter, pa da ogranicis up na 4kb/s na p2p programu

http://www.netlimiter.com/download.php (nadji crack)

Poslednja izmena:
meni za sada radi ok mada zadnih para dana dl sa megauploada i rs ide nesto sporije...

evo sada od u 23:20 je umro i do sada je bilo samo redial...redial...redial..., pa ko se jos kaci na net oko ponoci, boze svasta, to sve narkomani...

Ali zato sada se cini da radi dosta brze

Meni je izmerio 52/12 na prvom testu, medjutm meni dl bilo da je p2p,ftp ili sta god vec je konstantno oko 15kb/s(+-5) sto je definitvno onako kako ne bi trebalo da bude za 512k,polako postajem ljut na ptt sa obzirom da su povrh svega najskuplji od sve dece a i meni se ne ceka na njih!

I meni je prslo oko 23h, al' sam u to ime poceo najzad ozbiljno da se hvatam za dokumentaciju svog diplomskog-master-shit-a... :D

Evo sada je bez ikakvog podesavanja download bio 27 i spustio se na 25 gde je i ostao :)
Znaci da nije do mene :)

sinoc prslo oko 23:30, sra_nje
prespavao mi pc

@panther
nesto su verovatno dzarali ovi iz telekoma

Poslednja izmena:
13:49:53: Warning: [4.26.0] [NatTraversal] none port_collection (XP)

Ovo mi pokazuje kada hoicu da se logujem u torentu
Kako se podesava torent

Poslednja izmena:
kada downloadujem preko emule dovnload mi je jako slab, sada je 7-8, zasto?

Sta je i kako da snimim brzinu sa "doommetrom" ako sam dobro napisao,naime zvao sam tehnicku podrsku ptt-a u vezi slabog saobracaja interneta da bi mi rekli da sa doticnim snimim brzinu i posaljem im na mail da vide...

Ko ne vidi download je oko 7 a upload oko 2

Poslednja izmena:
"27. oktobar 2006 - Pored nenajavljenih radova Telekoma prosle noci i prekida ADSL saobracaja u trajanju od skoro 2 sata, za veceras Telekom upravo najavljuje:
27-28.10.2006 u periodu od 22:00 do 06:00h. centrala Zemun i razdelnici Zemun 1 i Zemun 2
Unapred se zahvaljujemo na Vasem strpljenju, razumevanju i saradnji - BeocityNet"
Za one koje ovo interesuje.
P.S. takvih obavestenja kod PTT-a nema

Poslednja izmena:
Zeza PTT u zadnje vreme. Surf mi je prilicno naporan. Kliknem link pa cekam 2 sec da povucem stranu a i kad krene nije ful brzina nego bo 10KB, pa 14KB pa ga sputi na 3 itd.
Do sada nisam imao nikakvih problema strane su se otvarale odmah i punom brzinom.
Valjda Telekom izvodi radove...

u poslednje vreme puca, sinoc je puko oko 23:30, kad je proradio sinoc nemam pojma!
inace meni je ok, sada na p2p 23-25kb/s
verovatno telekom nesto "radi"

Vrh Dno