Šta je novo?

Ptt Adsl?

Ja (i ne samo ja) sam pre kukao (dug period, skoro mesec dana) da mi se neke strane otvaraju tek iz 2-3 pokusaja... ali sada je mnogo bolje.

I pitanje, gde sve mogu da uplatim kintu za adsl, mislim jel mora u postama ili moze i u bankama itd.

I da, ping je ocajan!!! Bukvalno sam prestao da igram COD UO u zadnjh par nedelja. Igrao sam na Nemackim serverima gde je ping bio 70-90 i bez laga. Sada ping ide od 80-200 ali i kad je 80 imam ocajni lag...

Poslednja izmena:
Ukratko, DNS sluzi za transliranje simbolicke adrese u IP adresu.

Jel koristis neki specifican DNS ili ti je sve na auto?

Ja sam jedno vreme imao podesene DNS-ove onako kako je preporuceno na PTT-ovom sajtu i to mi je pravilo problem. Sada mi je za primarni podesena adresa router-a (odnosno on sam resolve-uje DNS), dok sam za alternativni stavio 212.62.32.1

Vec sam pisao o tome...
Ja ne znam ni gde se to podesava, a i nemam ruter.

Ja (i ne samo ja) sam pre kukao (dug period, skoro mesec dana) da mi se neke strane otvaraju tek iz 2-3 pokusaja... ali sada je mnogo bolje.

I pitanje, gde sve mogu da uplatim kintu za adsl, mislim jel mora u postama ili moze i u bankama itd.
Mozes u bilo kojoj banci

Podesavanja za konekciju, odnosno za Internet Protocol (TCP/IP)...

To moze da bude automatski, a kod mene je podesena IP adresa u LAN-u - rucno sam je izabrao.

Hello!
Ima li nekog ko ima ADSL na ISDN broj?
Ja imam ISDN ( jedan broj dve linije) i to je radilo ok, ali od kad imam prikacen i ADSL, ISDN se ponasa kao da ima jedan broj - jednu liniju. Ako neko razgovara drugi telefon je zauzet.

Ako neko zna kako da resim problem neka mi odgovori

Unapred hvala

Kako si povezao spliter?

shta bi sa netom? nema od juce oko 15h. Novi sad, salajka.

Na Limanu 4 sve OK. Pre neki dan je bio neki prekid od sat i nesto vremena - nemam pojma koliko je trajalo jer sam bio na poslu, a router se uslogirao. :) Retko mu se to desava...

Nešto je izgleda rađeno juče na centrali Salajka, 7-8 korisnika sa te centrale se od juče žali na iste simptome. Malo je glupo što Telekom izvodi neke radove a ne obavesti ni korisnike ni provajdere.

jeste. ja zvao danas podrsku [koju dobijes iz 50og ] i ljubazna gospodja kaze "valjda telekom nesto radi kako mi je rekla kafe kuvarica sa sprata ispod... " toliko o tome ;)

I stigao je racun za februar u iznosu od 1198,39 dinara. :)
Predpostavljam da je to ona zona od 1190 dinara za 256.

Jeste, 7-12 meseci.

Da ne bude samo kritike, mogu da se pohvalim da mi PTT ADSL radi besprekorno zadnjih mesec dana.

Poslednja izmena:
Sta bi sa ptt-om u NS? nemam net od juce oko 13h, zvao drugara u drugom delu grada, kaze isto :S jel zna neko nesto?

da ali ja nisam na toj centrali, a net nemam od juce 12.03

Osim jednog pucanja veze danas posle duzeg vremena, nista neobicno, brzine maksimalne...

ali ja sam u NS, koliko vidim niko iz NS-a se ne javlja :S

Koje tačno simptome imaš? Koji je modem i kako ti počinje broj telefona?

I stigao je racun za februar u iznosu od 1198,39 dinara. :)
Predpostavljam da je to ona zona od 1190 dinara za 256.

Na mom racunu tacno 1190,0 din. Verovatno si kasnio sa predhodnim racunom pa su ti obracunali kamatu.

OK, znači ovako:
- 40% popusta za prva tri meseca prestaje da važi od 01.02.2007
- promena brzine ne utiče na staž već se, pri odabiru cene, posmatra samo datum početka korišćenja ADSL-a
- novi cenovnik stupa na snagu 01.02.2007 pa će prvi račun sa umanjenim iznosima biti onaj koji ćemo dobiti početkom marta

Ako sam te dobro razumeo, staž se računa od trenutka korišćenja njihovog ADSL-a, a ne od poslednje promene paketa. To znači da mogu recimo 7 meseci biti na 256k paketu, 8. meseca preći na 512k i idalje imam pravo na popust 15% (grupa 7-12 meseci)?

Da.

Jel ima jos neko probleme sa adsl-om u NS-u? (npr. na centrali Liman1)

Nesto su radili na toj centrali od 16-og do 19-og, pa sam tad bio bez neta. Od 19-og ponovo imam net, ali su zbog zloupotrebe ADSL-a oni u tehnickoj podrsci nesto cackali i na kraju veoma uspesno osakatili moju konekciju. [neko u tehnickoj podrsci PTT NET-a misli da : 1. neko krade/koristi moj ADSL, ili 2. sam ja nekom dao sifru, sto sigurno nisam uradio]

Trenutno stanje je da sad ne mogu da prikljucim oba racunara na ruter(koji sam dobio u posti), jer onda prakticno nemam net ni na jednom od njih, a kad prikljucim samo jedan racunar, sve radi, ali ne bas sjajno. http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1072024&postcount=115

Ima li neko bilo kakav predlog?
Iz tehnicke podrske su mi svasta predlagali, ali nista od toga nije pomoglo. Ja mislim da problem nije u podesavanjima rutera i kompova, jer nisam nista menjao od pre 6 meseci kada su mi uveli ADSL, kada je sve radilo savrseno.

Unapred zahvalan,
Sasha

Ne znam kako ti ne radi preko rutera? Ako ti je aktivan NAT nema nikakve veze koliko računara ti preko njega izlazi na Net. Verovatno su te ograničili na jednu IP adresu.

Samo da kazem jedno a to je SRAMOTA!
Cekam vec 2 nedelje na ADSL modem kod Trigona i verujem da nisam jedini. Sta je tek sa korisnicima koji su jedva docekali posle ko zna koliko vremena da dobiju uopste ADSL prikljucak sad treba i da cekaju na modem. Ne zna se ko pije a ko placa. A kad kad razmislim bolje, zna se.

Nazad
Vrh Dno