Šta je novo?

Ptt Adsl?

Samo da kazem jedno a to je SRAMOTA!
Cekam vec 2 nedelje na ADSL modem kod Trigona i verujem da nisam jedini. Sta je tek sa korisnicima koji su jedva docekali posle ko zna koliko vremena da dobiju uopste ADSL prikljucak sad treba i da cekaju na modem. Ne zna se ko pije a ko placa. A kad kad razmislim bolje, zna se.

Hehe, tako sam i ja cekao. Za 3 dana sam dobio adsl signal a na modem cekao par nedelja, na kraju sam otisao u Netiks i uzeo Actiontec modem za 15-ak eur. Zvali me posle 2 meseca iz Trigona da dodjem po modem :) a posle 2 meseca koriscenja usluge, zove me lik iz PTT-a i kaze sav nasmejan: "Cestitamo, pusten vam je signal za adsl!" Na moj odgovor da koristim net vec 2 meseca, covek se blago nasmejao :) LOL

ja od sinoc izgubih adsl cini mi se, tj dobijem adsl signal, ali pri pokusaju konekcije dobijem famozni error 651, centrala Karaburma

da li je mozda modem u kvaru, ili je do linije ?

Ako možeš probaj sa drugim modemom kod sebe ili taj modem probaj kod nekog drugog, pa ako skontaš da modem radi, prijavi grešku ptt-u. Od kada je Telekom počeo da ugrađuje kinesku opremu koju su kupili, error 651 je svakodnevna pojava.
Pošto će verovatno sve potrajati par dana, probaj da instaliraš modem u bridge modu (umesto PPPoA/PPPoE) i da sam napravis konekciju pa probaj tako.

NS - od nocas oko 2am prslo sve. ima signala ali nema neta. Jel ima jos neko problema?

Jutros je bilo sve OK. Sad sam na poslu, tako da nemam pojma...

Javili su da ce biti problema u NS -u na ADSL -u zbog radova, tako da je verovatno do toga.

Ja imam problema u zadnja 24h, ADSL mi cesto ispadne iz sinhonizacije, Sagem modem, onaj troguao postane crven, pa posle 30 sek se vrati na zeleno. Ima li ko takvih problema?

[NS] kako ide prebacivanje sa slabijeg na jaci paket? jel radio neko? ako jeste koliko treba da se to zavrsi?

Sigurno ide brže nego prebacivanje sa jačeg na slabiji :)
Zovi 4807-152 i reci im šta hoćeš pa će ti objasniti. Mislim da je svega par dana u pitanju.

ok, znaci ne mora na pocetku meseca?

nego ljudi, ja ne mogu da se otarasim jedne Ip adrese... ima li jos neko tih problema??? Znaci vec 2 nedelje ja imam istu IP adresu sa kojom mi net ne radi uopste dobro

[NS] kako ide prebacivanje sa slabijeg na jaci paket? jel radio neko? ako jeste koliko treba da se to zavrsi?

Moj prijatelj je menjao sa 256 na 512 paket, njemu su prebacili dan posto je podneo zahtev, ja kad sam menjao paket sa 256 na 512, proslo je 5-6 dana od podnosenja zahteva do realizacije, znaci ovo zavisi; koliko imas srece, da li su planete u povoljnom rasporedu, pod kojim si zankom rodjen, sta ti kaze zvonko skener, da li ti je nedavno crna macke presla put...

Poslednja izmena:
a da gledam u pasulj pa da vidim sta mi je ciniti, a laki? :D

Ma samo podnesi zahtev i cekaj, ali to najbolje uradi u ponedeljak, da bi zavrsili poso u toku radne nedelje. U principu ako zivis negde blizu centra ja kontam da ce ti tada brze srediti prelazak ( ja zivim na Telepu, pa su me mozda zbog toga kasnije prebacili).

ja sam izgleda specijalac. Evo celu noc sam ostavio ugasen komp i sad sam dobio 89.x.x.x

Mislim da cu otici da prodam komp i kupim Nintendo WII

a sta ako na nintendu dobijes isti ip?

onda odoh na novi zeland da gajim ovce i zavrsim posao sa elektronskim uredjajima jednom zauvek :d

Ugovor potpisan jos 30.03. i kako nije bilo nikakvih informacija mailova nista do juce, okrenem help desk. Kazu telekom je instalirao dslm, ali trigon nema modema, a posto nece vise ni da ih nabavlja, posta je narucila modeme i treba da im stignu, pa da ili to sacekam ili da sam kupim modem....

mislim da cu u kupovinu...

Tako je moj brat cekao mesec i po dana i na kraju odustao,a ja sam uzeo prosle god u aprilu i posle nedelju dana su mi javili!

Da li vam se deseava da kada se prvi put konektujete,da vam pukne veza nekoliko puta,znaci imam konekciju desetak sec. i onda pukne veza,onaj zeleni trougao pocrveni i onda ponovo pozeleni,kao da se restartuje modem! Nekad zna stvarno da zivcira! Ja sam na ADSL-ptt u NS!

Kad si već u NS-u, javi se na PM da ti kažem gde da dođeš sa modemom da proverimo da nije zbog njega.

Evo sta mi se desava u zadnjih par sati. Konektujem se, budem konektovan oko 3min i zatim prestane da otvara stranice,dl itd tj stoji zapucan. Problem je sto se nije diskonektovao, bar je tako u STATUSU. Diskonektujem se i zatim opet imam oko 3,4min surfa, dl... Jel se desava jos nekom ovo?

p.s. evo upravo sam diskonektovao i konektovao da bi mogao da posaljem poruku :mad:

Čitamo čitamo, ali izgleda da niko nema te probleme. Kod mene (da kucnem u drvo) sve radi ok.

Možda ti neki malicious software blokira protok. Skeniraj da vidiš da nema slučajno nekih virusa i ostalih čudesa.

Skenirao sam. Bilo je nekih ali je i dalje stari problem. Mislio sam prvo da je do PTT-ea ali je ipak do mene... Cackacu jos malo nesto.

Nazad
Vrh Dno