Šta je novo?

Ptt Adsl?

Primetio sam sta se desava. Mada ovo mozda vise nije za ovu temu. Kada mi je download u toku uvek ce biti ok konekcija, kako prestane bilo kakav dl/upld konekcija se prekida ali ne budem diskonektovan. Odprilike mu je potrebno oko par min pa da prekine.
:wall:

@Rusi
Ja imam isti problem oko dvadesetak dana, ponekad traje tridesetak minuta, ponekad par sati. Kada radi kako treba, sve radi baš kako treba, ali kada mi se veza "zaglupi" onda protoka nema sa obe strane, konektovana sam i ništa se ne događa. Ne pomaže da ide download u pozadini. Danas sam imala isti problem, pre podne je trajao petnaestak minuta, a predveče oko dva sata.

Dobro je da nisam jedini ali nam nisu u potpunosti slicni problemi.
Kad god je protok tj download nikada ne pukne. Npr. sinoc mi je celu noc downloadovao i danas ceo dan. Kada je zavrsio i nije bilo protoka samo se zablesirao za kratko vreme. U statusu u tray-u stoji da je otvorena konekcija nekada se dogodi da se diskonektuje ali retko. Znaci ovo se sada moze dogoditi dok pisem jer nema nikakvog protoka a da mi se downloduje nesto u pozadini onda ne bi zapucao.
Kao pokusavam nesto da skeniram, glupiram se a nema efekta. :wall: :crash:

p.s. morao sam da se diskonektujem jer kada sam pokusao da posaljem odgovor stajao je zablesiran. Kao da je opterecen sajt a ne da je problem do moje konekcije.

koji dns koristite ?
meni se cini da http nije ono sto je nekada bio na ptt-u
ja imam 256/64
koristim router asus T4
ja koristim sledece, oni sljakaju ali mi se cini da to nije bas kako treba
primarni 216.104.164.5
alternativni 216.104.72.5

hvala svima unapred na odgovorima !!!

Poslednja izmena:
Meni PTT ADSL nece da uchita nijednu stranicu .... A prijavljuje da je konektovan. Shta bi mogao biti problem (nije firewall verovatno)

Koliko ste cekali na instalaciju vi sto imate adsl kod ptt-a. Ja sam ugovor potpisao pre vise od 10 dana i nikako da mi se jave!

Koliko ste cekali na instalaciju vi sto imate adsl kod ptt-a. Ja sam ugovor potpisao pre vise od 10 dana i nikako da mi se jave!

Telefon u sake i zovi ih svakog dana da ti provere na osnovu tvog br. telefona. Inace, nacekaces se ko zna koliko.
Pozzz

ptt trenutno nema modeme, zato se čeka.

Neka frka je izbila sa Trigonom, tj., ako se ne varam, raskinuli su ugovor, tako da je najbolje da kupis modem za nekih 20-ak evrica...

Pa napisa ja gore da kao vise nece Trigon da nabavlja modeme, vec ih posta narucuje, ali ocigledno to nije nista brze. Inace okreni help desk, imas broj na prvoj strani ptt-a i proveri, vrlo je moguce da su ti vec instalirali opremu na centrali. Ja jos uvek nisam dobio nikakav mail.

Ne šalju mailove sa obaveštenjima zato što im modemi još nisu stigli (stigla je neka mala količina rutera). Za koji dan bi trebalo da sve bude ok.
Glupo je da kupuješ modem, jer ćeš svakako dobiti od njih, jedino ako ti baš hoćeš da imaš svoj. Ili pozajmo od nekog i prikači čisto da vidiš da li su ti pustili signal.

Modem sam kupio odavno dok sam koristion net kod drugog dobavljaca. Jos samo da obrisem prasinu s njega.

Danas preuzeo modem, tacnije router, Sagem 1201 za 256k :zgran: al no dobro da se ne zalim. :banana: Na prvu loptu deluje da radi OK. Kad ga budem malo istestirao, javljam utiske :wave:

Isti sam dobio i ja. Odusevljen sam izborom, ocekivao sam nesto losije sa usb ulazom.
Ovako je super za sada. Sve podeseno kako treba, sljaka odlicno i u XP -u i u Ubuntu -u.
Iza rutera ste, kontrolisete svoju konekciju, ma milina :)

Ali koliko sam mogao da vidim na forumu imali su ljudi problema sa port forwardingom? :S:

Jok, nema problema. Jako se jednostavno forwarduje iz menija ruter -a. Obelezis svoju IP adresu i koji zelis port, save i reboot. Uspelo je iz prve.

Da li vam se deseava da kada se prvi put konektujete,da vam pukne veza nekoliko puta,znaci imam konekciju desetak sec. i onda pukne veza,onaj zeleni trougao pocrveni i onda ponovo pozeleni,kao da se restartuje modem! Nekad zna stvarno da zivcira! Ja sam na ADSL-ptt u NS!

Ja sam isto iz NS-a tačnije sa Slane Bare i imam isti problem, samo kod mene se to dešava konstantno. Plus se dešava da kad hoću da se diskonektujem da se računar sam restartuje, ili kad se konektujem računar zakuca (pomaže samo reset), a kad isključim modem iz usb-a posle kraćeg vremena dođe sebi (i to ne pali uvek). Ove probleme imam od prvog dana, a korisnik sam ptt-a skoro dva meseca. Još plus kada sam na net i on navodno radi, skidam utorrent-om sa 3k/Bs surf mi je skoro nemoguć čekam sto godina najprostiju stranicu da se otvori. Inače od tehničke podrške nema nikakve koristi džaba plaćaju one ribe tamo da im sede bolje i jeftinije im je da stave dve vaze sa cvećem i ukini bilo kakvu podršku. Prošlu nedelju kad god nazovem niko se ne javlja verovatno praznuju, a pre nekih 10 dana sam čekao i slušao njihovu centralu punih 12 minuta da bi mi posle toga neko prekinuo vezu, toliko o PTT-u. Moj savet je, a to ću i ja da uradim bežite od PTT-a.

To sto tebe hardverski zeza modem i resetuje ti se masina nema blage veze sa provajderom.

Sto se podrske tice - apsolutno se slazem. :wall:

Poslednja izmena:
To sto tebe hardverski zeza modem i resetuje ti se masina nema blage veze sa provajderom.

Ne slažem se. Provajder mi je dao taj modem, a i u ugovoru piše da su obavezni da mi obezbede
odgovarajući modem. Pod odgovarajućim se valda podrazume da je modem ispravan i da normalno radi.

pa trazi da ti zamene :) (ako uspes da se probijes do teh. podrske :) )

sto se surfa tice, moraces ograniciti upload na nekih 5kb/s da bi ti surf iole normalno radio dok nesto skidas sa neta.

pa trazi da ti zamene :) (ako uspes da se probijes do teh. podrske :) )

Nebi ih pljuvao da hoće da mi zamene modem. Inače ovo mi je već drugo usb asusovo đubre i isto se ponaša. Prvi modem sam jedva uspeo da zamenim posle 7 dana i od onda ne mogu da zamenim ovaj drugi, konstantno mi govore da nemaju trenutno drugi modem da mi daju i da se strpim i tako već 2 meseca. Pitam se dokle?

A da ti probas to djubre kod nekog drugog, da ne ispadne da nesto drugo ne stima?

Daleko od toga da tvrdim da je ispravan - ja sam 3 komada promenio kod Neobee-a dok nisam dobio jedan koji valja. :wall: I onda ih sutnuo posle 2 nedelje... :d

BTW, kad sam rekao da nema veze sa provajderom, mislio sam na konekciju. Ovo je peta prica, al' opet im treba razbiti nos... :S:

meni je ovih dana dl ok, ali otvaranje stranica je sasvim druga prica, zna da zaglavi, treba vise vremena nego ubicajeneo !
kako je kod vas ???

Nepromenjeno...

p.s. 1597Gb and counting... :D :p

Obaveštenje!

U noći između 07.06.2007. i 08.06.2007. godine, u periodu 22:00h - 06:00h, doći će do prekida Internet saobraćaja na lokaciji Tošin bunar (korisnici sa numeracijom 260xxxx, 267xxxx, 269xxxx, 301xxxx i 319xxxx) zbog radova Telekoma na rekonstrukciji mreže.

e stvarno su sampioni, moj broj ne spada u ovu grupu ali sam u bloku 70 i naravno ne radi ADSL, srecom stari dobri Robotics jos nije sklonjen sa stola :D

Posto ne bih novu temu da otvaram, pitacu ovde. Da li je neko na PTT-u bez problema mogao da koristi windows live messenger(msn), skype, yahoo messenger u cilju da prica sa nekim tj. da se vidi preko kamere iliti voip? Posto drug kaze da je ugovorom voip zabranjen, ali mene zanima da li ga je neko koristio, pa da je imao problema posle sa PTT-om?

Posto ne bih novu temu da otvaram, pitacu ovde. Da li je neko na PTT-u bez problema mogao da koristi windows live messenger(msn), skype, yahoo messenger u cilju da prica sa nekim tj. da se vidi preko kamere iliti voip? Posto drug kaze da je ugovorom voip zabranjen, ali mene zanima da li ga je neko koristio, pa da je imao problema posle sa PTT-om?

Koristio i koristim bez problema.
Poz!

Zabranjeno je pruzanje te usluge, tj. "prodavanje". Za licnu upotrebu te 100000% niko nece dirati...

Nazad
Vrh Dno