Šta je novo?

Ptt Adsl?

Pa ako hoces, da dobijes racun, mozes i da posaljes mail na [email protected] , pa ti onda oni posalju na mail, uputstvo za uplatu. DObro sada ne dobijes racun, ali dobijes uputstvo za uplatu i mozes odma da uplatis...ali slobodno ne zuri sacekaj racun, ako ne platis za jedan mesec, onda sa sledecim racunom dobijas opomenu za prethodni mesec, pa ako to ne platis u roku od xy dana, mislim do 25-27 u tom mesecu onda ide iskljucenje.

Kamata je 11din na neplaceni racun btw

Ma ne pitam zbog popusta nego mi nista nije stiglo.
Pa dobro, nije još ni meni. Samo opušteno. Rok za uplatu je tek 15. u mesecu pa ima fore još ,cirka, nedelju dana. BTW meni je skoro uvek dolazio oko 10-og pa ću ga verovatno ugledati u sandučetu tamo negde iza vikenda.

Kakav to pad cena treba da bude? Koje ce biti cene za 512kbps i 256kbps pakete?

Sto se tice tih problematicnih 89.x.x.x adresa nisam imao problema sto se tice torrenta, svlacim stvari sa privatnog trakera, i u bilo koje doba dana ili noci brzina mi je non stop maximalna, sad oko 26kB/s na 256kbps liniji i 50kB/s, pre dok sam bio na 512kbps paketu. Jedino ping u CS bude malo veci ali podnosljiv, kada mi uleti gore pomenuta adresa.

da ali nigde nije napisano da li staz u 256 vazi i za 512, i od kada se racuna staz od sada ili od prvog pocetka :D

upravo presao na 512 pa malo uzivam

I ja juche preshao na 512, i osecam se kao kad sam prvi put dobio aDSL, mislim na osecaj brzine :)

A i http je pocheo da mi radi kako treba, vishe ne brlja...

... do sad sam placao 1700 din za 256kbps, a sad sa 8 meseci staza 512kbps cu placati 1785 din.
Da, ja se upravo zbog toga razmišljam na prelazak sa 512 na 768. Staž mi je otprilike isti kao tvoj pa bih za nekih ~100 dinkića manje imao 50% veću brzinu.
Ipak, gledaću da se sutra potanko izdivanim sa call centrom oko svih sitnica. Čisto da me ne zadesi neka neprijatna vest koju su, eto, zaboravili da pomenu na sajtu jer se "to podrazumeva".

meni danas stigao racun po starom....1700din 256/64
verovatno ce iduceg meseca da pocne to sa snizenim cenama !

OK, znači ovako:
- 40% popusta za prva tri meseca prestaje da važi od 01.02.2007
- promena brzine ne utiče na staž već se, pri odabiru cene, posmatra samo datum početka korišćenja ADSL-a
- novi cenovnik stupa na snagu 01.02.2007 pa će prvi račun sa umanjenim iznosima biti onaj koji ćemo dobiti početkom marta

Poslednja izmena:
Sada je ptt postao jeftiniji od telekoma, ovo je jako fino, mozda predjem na 768kbps paket, pa da pocenm praviti haos sa torrentima...

Meni je veza danas pukla (HTTP) desetine puta. Najduža konekcija je trajala osam minuta. Svo vreme IP 82. Užas! Tehnička podrška izgleda smatra da su oni koji se žale po defaultu neprijatelji. Da skratim - reče meni gospođica da sa mojom linijom nikada neću moći da imam normalni ADSL, da menjam provajdera i ... Probleme sa ADSL imam mesecima, dok
sam još bila na analognoj centrali, a u međuvremenu imam nov broj, centrala je digitalna, čak su me prebacili na novu centralu, na kilometar od mene i stvari stoje isto. Slučajno ili ne, ali kada sam se konkretnij pobunila pre mesec i po dana, veza mi je istog dana proradila i radila je super deset dana i posle sve po starom. Može li neko da mi dešifruje izjavu "da na mojoj liniji nikada neću imati normalan ADSL i da je kriv Telekom"? Zbunjuje me i u kakvoj su relaciji PTT i Telekom? Pojeftinjenje je naravno za pohvalu, ali ja nemam ADSL uopšte! Da li neko ima iskustva sa Eunetom? Pošto ne mogu više da čekam na wireless, idem kod drugog provajdera. Ovo sam napisala iz šest pokušaja.

Menjaj provajdera. Probaj nesto da uradis... Ovako tapkas u mestu.

Zezao je HTTP onda kad smo se bunili, a sad radi savrseno.

Danas, neočekivano, sve radi kako treba. P2P 27,6kB/sec, HTTP radi, strane se otvaraju malo sporije, ali se otvaraju. Priznajem da nisam sigurna koji zaključak da donesem, ali lepo je ovo videti za promenu. Kada bi samo potrajalo!

Ponekad mi se cini kao da ne pricamo o istom PTT-u!? :S:

Poslednja izmena:
Meni normalno...

Benchu nisam mogao popodne da pristupim, a sve ostalo OK. 213...

Torrenti ok, http ok, sve ok...Bench nije bio ok ali drugi su razlozi bili :)

U zadnjih par dana deshava se da pukne veza, DSL status ode nu crveno na 10ak sekundi pa se sve vrati u normalu za manje od minut... Ostalo je sve manje-vishe po starom (da ne kazem "isto")...

Мени од петка не ради никако, променили су ми број телефона, па Телеком још није ''конфигурисао'', ''стабилизовао'', и још брдо стручних извала ''техничке подршке'' мрежу за рад ADSL-а. Кад ће? Па у понедељак, само не знам да ли овај или за који месец... :mad:

А ја се сад поново котрљам на "dial-up"-у, ни највећем непријатељу да не пожелим то :d .

Znaci ja sam oziveo ponovo temu PTT :)
Meni je juce pucala veza zilion puta danas nije pucala, ali nista nije moglo da se otvara sve do 8 sati veceras, cak sam dolazio u iskusenje da vratim dial-up modem koliko sam bio besan. Sad se nekako vuce sto se otvaranja strana tice, a DL sa rapida je 26-27. To mi nikako nije jasno zasto strane otvara tako sporo a DL mu nije los.
EDIT IP mi je 89..........ili 82..........

Poslednja izmena:
Znaci ja sam oziveo ponovo temu PTT :)
Meni je juce pucala veza zilion puta danas nije pucala, ali nista nije moglo da se otvara sve do 8 sati veceras, cak sam dolazio u iskusenje da vratim dial-up modem koliko sam bio besan. Sad se nekako vuce sto se otvaranja strana tice, a DL sa rapida je 26-27. To mi nikako nije jasno zasto strane otvara tako sporo a DL mu nije los.

DNS?

sad mu nije nista :d

Pravo da vam kazem nije mi bas najjasnije sta je dns, verovatno gresim, ali da li bi me neko prosvetlio sta treba da vidim u vezi sa dns-om.

Ukratko, DNS sluzi za transliranje simbolicke adrese u IP adresu.

Jel koristis neki specifican DNS ili ti je sve na auto?

Ja sam jedno vreme imao podesene DNS-ove onako kako je preporuceno na PTT-ovom sajtu i to mi je pravilo problem. Sada mi je za primarni podesena adresa router-a (odnosno on sam resolve-uje DNS), dok sam za alternativni stavio 212.62.32.1

Vec sam pisao o tome...

Nazad
Vrh Dno