Šta je novo?

PTT adsl

Da samo zakači MT882 i daj speedtest da vidimo kolko izvlači.

kačio ga i max mu je 11Mb/s a veza puca svakih 45sekundi otprilike....nude mi neki višeportni ruter(nije wireless) isto tp link....ne znam za oznaku ali ovaj moj koji imam je TD-8817..... jel ima šanse da će mi protok biti veći?

izvinjavam se na duplom postu ali nema opcije izmeni
ali interesuje me još i kada stižu računi i da li stižu na adresu a ne na mail pa se prepisuje u uplatnicu ko nekad kod pojedinih provajdera... do kada je zadnji rok da se plati a da ne isključe, i da li, pošto se radi o poštanskoj usluzi, da li naplaćuju proviziju ~50din na račune ako se u pošti plaća...možda zvuči banalno ali me interesuje...hvala

Da izvineš, putanja su ti k'o iz obdaništa.

Da li će drugi router raditi bolje? Ko može da ti odgovori na to? Baba Vanda? Moraš da probaš da bi znao.

Da li i kad isključuju i plaća li se provizija - zovni pa ih pitaj. Ja plaćam redovno i preko e-bankinga, a baba Vanda mi javlja da taki radi većina koja ovo čita.

znaš kriza je... pogotovo ako si nezaposlen, student si, a želiš brz net... izvinjavam se ako sam ispamovao temu...

@bbK1ng poznata baba se zvala Vanga a ne Vanda! A vec ako ne mozes da pomognes decku, onda ne moras ni da komentarises, javice mu se vec neko ko ima iskustva, samo treba vremena.

U posti se placa provizija na svaki racun, ali ne 50 nego 35 dinara, a sto se tice ostalih stvari moraces cekati dok se ne javi neko ko koristi ptt net.

Pozdrav!

Evo ovako:
1.račune dobijaš za predhodni mesec
2.kad neplatiš tri računa onda ti isključuju net (onda moraš da uplatiš sva tri računa odjednom,nema penala ali mislim da ide neka kamata)
3.računi ti stižu na kućnu adresu između 10-15 u mesecu
4.račune koje dobijaš plaćaš u pošti bez provizije,dok u banci plaćaš proviziju
5.ako izgubiš ili ne dobiješ račun možeš da uplatiš iznos na opštoj uplatnici i tu se plaća poštarina(bitno je da na uplatnici upišeš tvoj broj tel 11xxxxxx u polju poziv na broj)

Pozz

Tacka 3. je kod mene bila nesto drugacija...
3. racun ti stize oko 5. u sledecem mesecu (placas za prethodni) i rok za placanje je 15.
Ako nije bilo najjasnije ... racun za februar stize oko 5 marta, i placa se do 15. marta! :)

Ostalo stoji... sto ti je najbitnije - sa njihovom uplatnicom ne placas proviziju u POSTI.

Poslednja izmena:
Večeras mi se često gubi konekcija. Radi, radi pa nema neta. Nadam se da je privremeno. Neko vreme je bilo sve kako treba.

meni je sve u redu sa konekcijom za sada ne puca

jel ima neko slučajno ipchanger (fajl za menjanje ip adrese/reset modema) za tplink TD-8817? znači ne treba mi skripta za jdwonloader nego baš ipchanger-probao sam neki za 8816 ali ne šljaka
hvala

Da li imaš samo jedan komp nakačen na taj ruter? Ako je tako, onda se lepo poveži sa kompa (ruter u bridge modu), pppoe na kompu...

nisam te najbolje razumeo? ako možeš da objasniš...kolko sam te skapiro ti mi predlažeš da napravim konekciju pa diskonektujem se i konektujem kad hoću....
ta opcija mi ne odgovara ako si na to mislio, želim nešto ovako ko iz attachmenta samo za moj model modema.... ako neko ima predlog kako da promenim parametre, slobodno nek napiše :)

Prilozi

• IP changer.rar
    162.5 KB · Pregleda: 39
Imaces problem sa promenom IP adrese, jer kod PTT-a se adrese ne menjaju tako lako :) Recimo, kod Telekoma, odes u opcije routera. diskonektujes se, odmah se ponovo konektujes i dobijes novu IP adresu. Kod PTTa, uradis isto i dobijes STARU IP adresu. Ako si diskonektovan jedno ~10-15 minuta, tek onda ce tvoj router dobiti neku drugu IP adresu.

Prema najavi Telekoma Srbija, dana 02.04.2013. godine sa početkom u 22:00 do 04:00h 03.04.2013. godine može doći će do prekida i otežanog odvijanja internet saobraćaja.

Imaces problem sa promenom IP adrese, jer kod PTT-a se adrese ne menjaju tako lako :) Recimo, kod Telekoma, odes u opcije routera. diskonektujes se, odmah se ponovo konektujes i dobijes novu IP adresu. Kod PTTa, uradis isto i dobijes STARU IP adresu. Ako si diskonektovan jedno ~10-15 minuta, tek onda ce tvoj router dobiti neku drugu IP adresu.

Kod mene apsolutno svaki put promeni ip adresu sa ipchanger-om u roku od 5-10 sekundi, mislim da sam ga postavio na nekoj od prethodnih strana. Nijednom mi se nije dogodilo da dobijem istu.

Uzeo danas nov paket i zaduzio opermu. Zadovoljan sam.
Test
2619707855.png

Oni koji se vise razumeju zamolio bi da mi odgovore da li mi je jak signal preko telefonske parice i da li bi mogao da izvucem i svih 20Mbits kad bi uzeo najaci paket 20/1? Na 150m sam od centrale sa DSLAM-om.
Status.jpg

ima li neko problema danas?
kod mene je na speedtestu ok, ali sporo ucitava stranice, ne moze da otvori npr 3 stranice odjednom?
u cemu je problem?

ping 14
d 4,72
u 0,86

imam njihov ruter pa svoj wireless, mislim da je do njih

Poslednja izmena:
da li neko zna kada će nabaviti nove wireless modeme, najavljivali su u junu, ali ja se nadam da možda bude ranije? pošto sam dobio neki najobičniji

Ja imam jedan od tih 'ptt classic' serije, TP-Link 8817 i radi super na 16mbit. Moras malo da ih dosadjujes za wireless.

Jel vi ovo gledate ako hocete da menjate brzinu na vece

Downstream Upstream
SNR Margin : 18.9 10.3 db
Line Attenuation : 17.8 12.0 db
Data Rate : 6144 1021 kbps
Max Rate : 15540 1137 kbps
CRC : 4 0

sta jos mogu ovim saznati?

Ne znam da li je do net konekcije 6/1 ili se nesto desava sto mi sprecava da mi fluidno radi browser. Sve nesto zapinje, ne ucitava slike, prijavljuje da ne moze da se konketuje na sajt a po refresu se odma nakaci,...

ptt je čini se akcijom stekao mnogo više korisnika nego što može da opsluži,moja devojka ima već godinu dana 1,5 mb i radilo je dosta dobro dok nisu počele akcije... sad je katastrofa kad su praznici kad više ljudi koristi to čas radi čas ne radi

Meni je isto lose radilo ovih dana i cim sam promenio DNS servere odmah je proradilo sve ko iz topa. Stavio sam Googlove DNS servere.

DNS serveri su im izgleda preopterećeni ili gube vezu sa mrežom. S obzirom da su praznici, do sutra to niko neće ni da pogleda a kamoli da popravi.

Ovo stvarno nema smisla, jednog trenutka mi za stranicu prijavi Could not locate remote server po refreshuju ucita ali ucita kao da vucem 99% konekcije a 1% ima za ucitavanje stranice.

Vrh Dno