Šta je novo?

PTT adsl

danas sam i ja dobio net i na torentu mi skida film na 1,4mb/s...zanimljivo da mi radi ptt na telekomovom ruteru Huawei HG520,cak daje bolji rezultat u speed testu za 0,5mb

Poslednja izmena:
Ako nekoga zanima šta piše u ovom ugovoru, ima priliku...

Prilozi

• PTT.pdf
    66.6 KB · Pregleda: 167
Mislim da je za 1600 din/mes (10/1) ovo sasvim ok,to mi nekako najrealnija cena...

fdcdjn.jpg

110 KB/s

Potpisao sam ugovor na 10 mb, prosli mi je bio 6 mb, ali, brzina je i dalje ista, nista se nije promenilo. Zvao sam teh. podrsku, kazu da su pustili novu brzinu. Da li neko zna, u cemu moze biti problem? Znam da je to do 10 mb ali pre godinu dana mi je brzina isla i do 16 mb.
1.jpg

Torenti idu do 665 kB/s.

Poslednja izmena:
^ Prema priloženoj slici imaš 10Mbps. Sve je OK.

Sa torrent-ima ne možeš da očekuješ maksimalnu brzinu jer sve zavisi od toga koliko drugi mogu da upload-uju tebi.

Poslednja izmena:
Ne objasnih, lepo. To je maksimalna brzina za download. Znam kako funkcionisu torenti, isprobao sam na torentu na kojem mogu imati max brzinu. :)
Evo i speed test rezultat. Brzina mi je ostala apsolutno ista kao i kada sam imao 6mb.
2426522195.png

@BurkinaFaso - moguce da ti PTT jos nije "otvorio" liniju. Neko nesto nije dobro podesio.

Presao sam sa Oriona na PTT pred kraj godine, jos pre nego je ova akcija najavljena (najavljena je u toku mog prelaska). Odlucio sam da uzmem jedan mesec 16/1 da vidim kako radi u poredjenju sa Orionom i moram reci da sam zadovoljan. Sve radi kako sam i ocekivao bez vecih zabadanja i pucanja linije. Download preko news-a ide max brzinom i generalno mi za sad nije zao sto sam presao na PTT. Verovatno cu ici ovih dana da potpisem godinu dana ugovor za ovaj 20/1 novogodisnji paket.

Imam ovaj ruter na Beotelu odlican je i ima sasvim dobar domet iako ima integrisanu antenu,stabilan je kao i svaki Tp link koji inace izuva i ove napucane marke
E sad posle 3-4 dana ne gasenja rutera ping skoci sa 18-19 na 50-70 pa i 100,posle restarta rutera momentalno se vrati u
normalnih 18,dal je do rutera ili provajdera ebem li ga
Ptt je izbacio ubedljivo najbolju ponudu

Toliko o tome "da izuva i ove napucane marke". Inace, desava se da neki TP Linkovi ruteri nece nikako da otvore port ma sta ti radio. Imam TPLink 543 i sile nema da otvorim port. Jedno vreme je radilo i sada nema sile da proradi ponovo.

Ја сам добио TD854W, повезао и одмах грунуо неки јавни торент, скинуо је без проблема. На почетку је uTorrent имао наранџасту иконицу, али чим је мало кренуо да скида она је постала зелена. Тестирао сам отвореност порта преко кога ради апликација и отворен је, јел могуће да је овако фабрички, чудим се да није затворен? Можда ће бити другачија песма са приватним торентима, то тек треба да пробам.

Иначе, шта треба од уређаја да купим да још један десктоп рачунар повежем на бежичну мрежу?

Toliko o tome "da izuva i ove napucane marke". Inace, desava se da neki TP Linkovi ruteri nece nikako da otvore port ma sta ti radio. Imam TPLink 543 i sile nema da otvorim port. Jedno vreme je radilo i sada nema sile da proradi ponovo.

Pazi,imao sam Fritzbox koji je napucana marka turbo[novi su oko 100 eu,zavisi od verzije]koji je pri downloadu stalno prekidao pucala
veza,spedport 701 mislim isti slucaj,dok sa Tplink om nikad nikakvih prekida,e ovo sa povecanjem pinga je mozda zbog malo rama ili do centrale
Taj tvoj 543 je bas na ceni-polovni se prodaju za skoro 3 crvene,dosta ga hvale
Nego sa je sa ovim Beotelom,nikakva akcija-nista,istice mi u junu ugovor,ranije imali non stop akcije,sad bas nista

Poslednja izmena:
ja sam dobio TP Link 854W ali sam primetio da bivsi telekomov ruter Huawei HG520s daje 0,5mb bolji rezultat kod merenja brzine neta na speed net testu...nemam pojma zasto je to tako

Ja ne mogu da vam opisem koji je to seks u glavnoj posti u Novom Sadu preci sa ugovora na neodredjeni vremenski period na akciju. Znaci nisam mogao da verujem koliko su nekompetentne sve do jedne zene koje rade tamo.

Prvo sam cekao sat vremena u praznicnoj guzvi da bih dosao na red na poslednji salter, jer je do sada vazilo pravilo da se samo na poslednjem salteru obavljaju poslovi vezani za internet, a onda kad sam dosao na red zena uzme i stavi "ne radi" kartonce :mad: i kaze mi da sada mogu i druge zene na salterima da sredjuju adsl. Ok, prebacim se na drugi salter. Zena pogleda moj ugovor i kaze "pa kad si ti to potpisao, u novembru?? ne mozes ti sada da prelazis na akciju!!" :wall: Upljuvao sam se da joj objasnim da je to ugovor na neodredjeni period, da mogu da ga raskinem kada hocu, al ne vredi. Posto nisam hteo da odustanem i odmaknem se ukljucile su se u raspravu i sve ostale salteruse, i nijedna nije znala kako ide procedura i jel mogu da raskinem ugovor, iako u ugovoru lepo pise da mogu, al avaj. Na svu srecu tada je dosla neka devojka iz uprave da pogleda, i rekla mi da nije sigurna i da nazovem taj i taj broj pa da se onda vratim :mad: Rekao sam joj da mi ne pada na pamet i da nema potrebe da ih zovem kad znam da mogu da raskinem ugovor, i da su mi tako rekli i kad sam ga potpisivao nakon sto mi je istekla prosla akcija u novembru. Onda je otisla gore u upravu i nakon jedno 15min cekanja, vratila se sa nekom novom zenom, koja je sela da to obavi. Pri tome me je jedno pet puta pitala jesam ja siguran da ona to sme, i da li znam jel treba stari ugovor da ostane meni ili njima :S: pa hebem mu ko radi taj posao ja il ti?! I da stvar bude zanimljivija, tad se jos ukljuci ona stara salterusa i krene da ubedjuje ovu kako ne sme da mi sklopi ugovor. Znaci jedva sam je izmolio i izgurao da dobijem taj ugovor do kraja, i dala mi ga je onako u fazonu "aj, eto dobio si to sto si hteo, valjda necemo nadrljati zbog toga"

Nemam reci koliko su upuceni u posao koji rade.

Po tom pitanju moram da pohvalim niški PTT, mada nisam znao da je za pohvalu kad sam potpisao ugovor pre neki dan :)
U niškoj glavnoj pošti postoji neka prodavničica, gde prodaju sve i svašta. E, u toj prodavnici se sklapaju ugovori za ADSL. Takođe sam imao ugovor na neodređeno vreme. Otišao sam u prodavnicu, teta me pitala za broj telefona, koji paket hoću da uzmem, kliktala nešto minut-dva i otišla u neku drugu prostoriju da preuzme odštampani ugovor, jer u prodavnici nemaju štampač. I to je to. U prodavnici nikad nema gužve i sve je bilo gotovo za 5-10 minuta.

I mene fascinira koliko NEMAJU POJMA te "tete" koje sklapaju ADSL ugovore! To sto se desilo u NS se i meni desavao po postama u BG-u, ali sam srecom svaki put odlazio vrlo obavesten, pa kad mi kaze "ne moze tako" a ja lepo njima "Zvao sam vas korisnicki servis i oni rekli da moze".. pa bi oni zvali njih, proveravali, i onda kad im oni objasne, zavrsavali posao.

***, drzavna firma u kojoj radi mnogo ljudi koji ne znaju ni sta rade, i ne zanima ih puno (sto je najcrnje). Srecom pa im net radi kako treba, i nemamo potrebe da cesto kontaktiramo sa njima... Sramota je kad ja znam vise (pa cak i sada kad vise nisam njihov korisnik) od njih samih na tim poslovima. Doduse, da ne gresim dusu, naleteo sam na par njih koje znaju sta rade :)

Kako radi sad ptt,jel nema prekida i pucanja veze,ovo me jako interesuje ,sto zbog online gaminga sto zbog skajpa, posto znam da je pre 4-5 godina bilo takvih izleta, hocu da uzmem ovu akciju 20mb za 1900din,ali cu prvo da proverim kapacitete i mogucnosti "parice", sta se dobija od opreme,koji ruter i kakva je tehnicka podrska?
Hvala na odgovorima.

Mislim da je to redak pojam da budu cesta pucanja bilo gde. PTT odlicno radi u suprotnom ne bi bio vec oko 5 god kod njih i jos po isteku akcije krajem leta sam ostao kod njih i placao puno cenu ne bi li eksperimetisao sa novim provajderima. Sada sam poptisao novi ugovor na 12 meseci i imao sam 2 kratka pucanja od po 1min.

Sa 2 pucanja mesecno mogu da zivim ;) reci mi sta daju od opreme trenutno,da li mozda znas,ocu da dam komsiji net preko wi-fi-a,a ne bi da pazarim jos i dodatni ruter...

Sa 2 pucanja mesecno mogu da zivim ;) reci mi sta daju od opreme trenutno,da li mozda znas,ocu da dam komsiji net preko wi-fi-a,a ne bi da pazarim jos i dodatni ruter...

I to sto pukne bude jako kratko, za preziveti je. Taman ustanes malo da se proteglis, sipas sok, vratis se i tu je net :D. Tako je bar za NS.
Na ovo drugo ce morati neko drugi da ti odgovori posto ja imam samo TP link 8817 od njih i to je sve.

Odlicno,hvala na informaciji.
I ja moram da migriram,kako ide ta migracija,kolko dana si bez neta

@Rusi
Tako je lepo si se to setio,malo sok ,nes kafa ispraznis pikslu i net je tu :)

Poslednja izmena:
Odlicno,hvala na informaciji.
I ja moram da migriram,kako ide ta migracija,kolko dana si bez neta

@Rusi
Tako je lepo si se to setio,malo sok ,nes kafa ispraznis pikslu i net je tu :)

Ja sam bio kod telekoma, otisao u telekomovu poslovnicu i uzeo MIK. Dok se prenos ne realizuje, internet i dalje radi. Kad se realizuje kod PTT-a duzan si da odes do telekoma da raskines ugovor i vratis opremu. Ptt-u sam poslao mail na [email protected] sa podacima,MIK-om i paketom koji zelim. Oni provere u roku od 24h. Onda ides u ptt poslovnicu i prijavis se i potpises ugovor. Realizacija je 2-3 dana i onda te pozovu po opremu...

Iskoriostio sam novogodišnju akciju i uzeo paket od 6Mb/s (istina, posle 10-ak dana razvlačenja sa poluspismenim službenicima u Nišu). Dobio sam modem TP LINK TD 854W i nisam zadovoljan jačinom wifi signala koji jedva pokriva stan (mada, predpostavljam da je sam model fuš, čim ga nema ni na oficijalnom TP LINK sajtu). Imao sam iskustva sa HG 520s i c i daleko su kvalitetniji, no dobro, znam da stari korisnici nisu dobili ni ovaj model, bar ima Wifi. Dakle, ako neko zna podešavanja koja pojačavaju signal (ukoliko je u ovom slučaju to uopšte moguće), neka podeli sa nama.

Druga stvar - već 3 večeri zaredom (koristim ga tek 4 dana) ovaj modem zabije i moram da ga isključim i uključim ponovo (lampica za Internet ne treperi, za wifi treperi, znači konektujem se na modem, ali ne dobijam IP adresu). Da li se još nekom dešava ovo ovako često? Inače koristim isključivo wifi i ovaj problem postaje iritirajuć...u krajnjem slučaju ako se ovo ponovi i večeras, planiram da zovem tehničku službu i nadam se da će da mi zamene modem, jer kad krene da zeza odmah posle 4 dana korišenja, šta da očekujem nakon mesec i više dana?

Ako imate neki savet, podelite sa svima...

Pozz i hvala unapred na odgovorima!

Ja ne mogu da vam opisem koji je to seks u glavnoj posti u Novom Sadu preci sa ugovora na neodredjeni vremenski period na akciju. Znaci nisam mogao da verujem koliko su nekompetentne sve do jedne zene koje rade tamo.

Prvo sam cekao sat vremena u praznicnoj guzvi da bih dosao na red na poslednji salter, jer je do sada vazilo pravilo da se samo na poslednjem salteru obavljaju poslovi vezani za internet, a onda kad sam dosao na red zena uzme i stavi "ne radi" ka

rtonce :mad: i kaze mi da sada mogu i druge zene na salterima da sredjuju adsl. Ok, prebacim se na drugi salter. Zena pogleda moj ugovor i kaze "pa kad si ti to potpisao, u novembru?? ne mozes ti sada da prelazis na akciju!!" :wall: Upljuvao sam se da joj objasnim da je to ugovor na neodredjeni period, da mogu da ga raskinem kada hocu, al ne vredi. Posto nisam hteo da odustanem i odmaknem se ukljucile su se u raspravu i sve ostale salteruse, i nijedna nije znala kako ide procedura i jel mogu da raskinem ugovor, iako u ugovoru lepo pise da mogu, al avaj. Na svu srecu tada je dosla neka devojka iz uprave da pogleda, i rekla mi da nije sigurna i da nazovem taj i taj broj pa da se onda vratim :mad: Rekao sam joj da mi ne pada na pamet i da nema potrebe da ih zovem kad znam da mogu da raskinem ugovor, i da su mi tako rekli i kad sam ga potpisivao nakon sto mi je istekla prosla akcija u novembru. Onda je otisla gore u upravu i nakon jedno 15min cekanja, vratila se sa nekom novom zenom, koja je sela da to obavi. Pri tome me je jedno pet puta pitala jesam ja siguran da ona to sme, i da li znam jel treba stari ugovor da ostane meni ili njima :S: pa hebem mu ko radi taj posao ja il ti?! I da stvar bude zanimljivija, tad se jos ukljuci ona stara salterusa i krene da ubedjuje ovu kako ne sme da mi sklopi ugovor. Znaci jedva sam je izmolio i izgurao da dobijem taj ugovor do kraja, i dala mi ga je onako u fazonu "aj, eto dobio si to sto si hteo, valjda necemo nadrljati zbog toga"

Nemam reci koliko su upuceni u posao koji rade.
Au matori iznervirao sam samo citajuci tvoj post...svaka cast na izdrzljivosti i zivcima.:D

Који бежични ADSL рутер би препоручили као бољу замену за ПТТ-ов (TP-Link 854W)?

Који бежични ADSL рутер би препоручили као бољу замену за ПТТ-ов (TP-Link 854W)?

Tim ruterom TP-Link 854W delim net sa komsom vazdusnom linijom 30-40 metara,signal -65 db[Yagi rucno pravljena antena i 10 m kabla] i radi perfektno,stim sto se mora na 4-5 dana restartovati[moze iz explorera]
jer se poveca ping,inace ruter radi perfektno
Prekide hoce da izazove lose podesen MTU,ako cesto prekida pri downloadu proveriti njega,nekad je za PTT bio 1400 sad neznam

Da li je moguće da PTT ne može pet dana da mi odgovori na mail... Poslao sam im migracioni kod kako mi je rečeno na info liniji i ništa ne odgovaraju. Šta mogu da uradim u međuvremenu i da li postoji neka sposobna poslovnica, pošto su me gledali jako belo na šalteru pošte i nisu znali ni šta je to migracioni kod.

Nazad
Vrh Dno