Na kraju bih još jednom zamolio nekog ko ima bilo kakvu predstavu ili iskustva sa ovom mojom problematikom da to podeli sa svima..pozz
CESTO (da ne kazem uvek) je problem u routeru. Nema tu "zasicenja" i sl., jer to router ne bi smeo da uradi.
Ja sam imao slican problem: cim ukljucim torrente, desavalo mi se da mi DL jednostavno prikaze da je skinuo ceo fajl i ako nije, ili recimo slusam online radio i samo stane (buffering), ili sl. Jednostavno, ako je imao dosta istovremenih konekcija, router je bagovao, samo otkaci konekciju i sl.. Ja nisam imao problem sa linkom, znaci, radi sve, net i sl. U tom slucaju ja sam na jedvite jade uspeo da nagovorim te iz tehnicke podrske da im donesem router na testiranje. A onda, kad taj njihov tehnicar nije uspeo da se zakaci na router (jer sam mu ja promenio IP opseg

), pa mi je dao potpuno nov router, vise nisam imao tih problema.
Cemu cela ova moja prica...? Uz moju pretpostavku da ti router ne radi kako treba, sad treba skupiti zivce i poceti kontakt sa njihovom nesposobnom tehnickom podrskom. Sve krece sa prijavom tvog zapazanja, pa onda kad ti oni kazu ovo ili ono, ti zoves nakon sat-dva, ili sutradan ponovo, pa kazes da je isto, pa onda ako treba jos neki put, dok ne dodjes dotle da im kazes "Izvinite, ocigledno ovde nesto ne radi kako treba. Hajde da zamenimo router, da budemo sigurni da nije do njega".... i da konacno dobijes novi router. Ne odustaj sa promenom routera sve dok ti to ne bude radilo kako treba.
Jos kad bi mogao da uzmes neciji router koji provereno radi kako treba, pa da probas na tvojoj liniji - da budes siguran da je problem bas do njega. JER problem, pored routera, moze da bude i do tvoje kucne instalacije, splitera, problema u centrali, na DSLAM-u, i ko zna gde.... Ali gde god da je, i sta god da je, treba da pronadjes kvar i da ga otklonis. Nadam se da sam bar malo pomogao.