Šta je novo?

PTT adsl

Zvali su te da dodješ da uzmeš ruter? Kakav si dobio? Jel' oni to naplaćuju nešto?

Zvali su te da dodješ da uzmeš ruter? Kakav si dobio? Jel' oni to naplaćuju nešto?

Nisu me zvali svojevoljno da dodjem po ruter, vec sam im objasnio probleme koje imam sa svojim ruterom, pa su mi onda rekli da dodjem. Jos jednom napominjem da je ovo AnnexB ruter za ISDN linije, jer vecina vas verovatno koristi AnnexA, za obicnu tel liniju.
Dobio sam TP link wireless ruter.
Ne naplacuju nista, taj ruter je besplatan dokle god koristim njihovu ADSL uslugu.

Evo ukratko informacija iz PTT-a. Sutra stize nekih 2000 komada rutera u BGD, nesto ce od te 2000 otici i u druge gradove. Svi ruteri imaju WiFi u sebi, i nece naplacivati 2000 jednokratne usluge svima koji cekaju duze od 10 dana na ruter. Kao neka vrsta kompenzacije, bla-bla. Izvor >>> Tako mi rece izuzetno ljubazna direktorka PTT internet provajdera u Pancevu. A ja evo rekoh vama...

Nista, sad ce par ovih koji su bili nestrpljivi i kupili rutere, okaciti u odeljak prodajem/menjam, a ja cu se ovajditi :)

Ja sam moj dobio odmah, ali običan, sa jednim izlazom, pa mi onda ovaj naleti jeftino na Limundu, sa fiskalnim i garancijom iz juna, čovek se zeznuo, trebao mu mrežni WAN, a kupio ovaj sa telefonskim ulazom za ADSL. Skoro upola cene. ;)

Balavim :p

Ajd postavi screen parametara, da vidimo SNR margine i ostalo, da uporedimo ....

Čekač rutera reporting. :) Valjda ih nećete sve razgrabiti do sutra, ne idem danas do grada.

Nego nešto drugo. U ugovoru stoji da je VoIP zabranjen, nisam siguran da li izričito spominju Skype. Da li je to mrtvo slovo na papiru, ili filtriraju IPove ili ti stigne opomena ako koristiš Skype? Zna li neko o tome kako je to sve u praksi.

Korstim skype svakodnevno sa Austrijom i Italijom bez problema ... samo piči ....

i ja takodje, koristio skypeOut ili komp na komp, i nikakvih opomena, ja iskreno nisam ni video u ugovoru tu stavku :)

Od juce skinuto oko 100gb bez prestanka :)

@MagicMaster

Evo statusa:

sssssssssssssssssssg.jpg

ta stavka za voip ima kod svih ;)
a odnosi se na prodaju usluga voip-a.

btw. kako bre uzimate rutere? bez poziva ili kako?

Ja zvao sad kaze mi u NS sutra stizu i mozes doci tek kad te oni pozovu posto zovu redom. I takodje me obradovala sa novoscu da je u Futogu(mesto pored NS gde zivim) moguce imati max 6mb/s. Koji sam k**** dolazio iz Beca u ovu vuko****nu da mi je znati, juce ceo dan ni vode nisam imao ffs.

I meni u lokalnom PTTu rekoše da su dobili nove rutere.Sutra počinju redom da dele,s tim da prednost imaju oni koji su sa MIK-ok prešli kod njih.

Sto se tice filtriranja portova, toga nema kod PTT-a i ne bi trebalo da ga ima kod bilo kog normalnog provajdera! Nemoj preprodavati VoIP i slobodno koristi internet kako god zelis!!! ;)

Uzo modem. Linija ne može 16Mbps :( Uzeo 8Mbps. I ovako speedtest kaže samo 7.1-7.2

Znači počelo je sa podelom.
Koji modem je u pitanju, kakva je stabilnost, ima li pucanja konekcije itd.

WiFi je modem, kao što je rečeno, nama koji smo čekali mesec dana su za dž podeljeni WiFi.

TP-LINK

54Mbps Wireless G ADSL2+ Modem Router

Model No. TD-W8901G

Danas popodne sam se priključio tako da je rano da išta pričam o stabilnosti i pucanju. Probao sam ping google.com -t i na 750 nije imao još ni jedan izgubljen, neki put kad izađem na pola sata sat pustiću ga da smara svo vreme.

Edit. Pitanje za one koji se razumeju (***. imao sam SBB cable modem 5 godina, ubodem ga u zid i ili svetle lampice i radi ili ne radi i ne svetle. Ne razumem se u rutere u praksi)

Piše na kutiji da ima "dual firewall, SPI and NAT". Valja li to i mogu li da ugasim svoj software firewall?

Poslednja izmena:
WiFi je modem, kao što je rečeno, nama koji smo čekali mesec dana su za dž podeljeni WiFi.

TP-LINK

54Mbps Wireless G ADSL2+ Modem Router

Model No. TD-W8901G

Danas popodne sam se priključio tako da je rano da išta pričam o stabilnosti i pucanju. Probao sam ping google.com -t i na 750 nije imao još ni jedan izgubljen, neki put kad izađem na pola sata sat pustiću ga da smara svo vreme.

Edit. Pitanje za one koji se razumeju (***. imao sam SBB cable modem 5 godina, ubodem ga u zid i ili svetle lampice i radi ili ne radi i ne svetle. Ne razumem se u rutere u praksi)

Piše na kutiji da ima "dual firewall, SPI and NAT". Valja li to i mogu li da ugasim svoj software firewall?

Hvala, znači ova spravica je u pitanju:

[youtube]fILJOLzGVN0[/youtube]

Ako te ne mrzi, napiši ovih dana kakvi su ti utisci u radu.

Pazi ja sam ga kupio pre dve nedelje, sljaka ko lud. Nisam nikakav strucnjak za to tako da ne mogu da ti pruzim bilo kakve analiticke podatke ako te mozda zanimaju, ali sa korisnicke strane nemam nikakve zamerke, sestra koristi wireless kroz 3 gipsana i 1 betonski zid na 2 crtke i nema nikakve probleme. Jedina aj da kazem zamerka, uspostavljanje veze traje 60ak sekundi, ali ako ne planiras da ga silujes sa on/off nemas frke :)

Pazi ja sam ga kupio pre dve nedelje, sljaka ko lud. Nisam nikakav strucnjak za to tako da ne mogu da ti pruzim bilo kakve analiticke podatke ako te mozda zanimaju, ali sa korisnicke strane nemam nikakve zamerke, sestra koristi wireless kroz 3 gipsana i 1 betonski zid na 2 crtke i nema nikakve probleme. Jedina aj da kazem zamerka, uspostavljanje veze traje 60ak sekundi, ali ako ne planiras da ga silujes sa on/off nemas frke :)

Mene su upravo i zanimali baš ti utisci u radu kao korisnka.
Još uvek pamtim ružno iskustvo od pre nekoliko godina sa nekim Telekomovim Huawei ruterom, koji je znao da se zaglupi prilikom svake neaktivnosti na netu duže od par minuta.
Drago mi je da sa ovim nema takvih problema.

Ponavljam pitanje. Da li mogu da sa ukljucena oba gorenavedena firewalla sa rutera da iskljucinm softwerski firewall?

samo da javim da sam i ja uz'o modem/router :) speedtest veceras kad se vratim s posla

Potpisao sam ugovor sa PTT-om, 27. septembra, 6144/1024 Kbps. Jos uvek koristim telekomov adsl, 1536/256 Kb/s. Od jutros mi je brzina 16 mb/s. Zvao sam tehincku podrsku PTT, rekli su mi da su pustili signal, danas i naravno da pocinje sa naplatom, kada se prvi put ulogujem, sa njihovim podesavanjima. E sada, oprema treba da se vrati Telekomu, pre nego mi istekne MIK, istice negde 25-6. oktobra ili ce me zvati i obavestiti da treba da je vratim? Da li cu Telekomu platiti onaj paket koji sam i do sada koristio 1536/256 Kb/s ili ce traziti da platim i ovu brzinu, dok koristim njihov modem? Interesuje me taj medjuprostor, dok ne dobijem PTT-ov modem.

Vrh Dno