@ENES
Svaka cast na komentaru.Svaka ti se rec pozlatila,ako si u pravu onda stvarno nema zasta da brinem.Mene ujela zmija pa se sada i od miseva bojim,ipak je ovo zemlja Srbija.
Evo platio 12 tona uglja pre dva meseca (preko penzionog tj. dede) a jos ga nisam dobio,zovem i trazim da mi isporuce ono sto sam platio...mislis da zabole nekog sto imam malu decu kod kuce koja se smrzava.Kazu svi cekaju,cekaj i ti a jos malo pa novembar.
Izvinite za ugalj,znam da je OFF.
Ako si vratio opremu Telekomu i raskunuo ugovor, na osnovu cega bi oni tebi mogli da ispostave racun? Imas papir (dokaz) da si sa tim i tim datumom prekinuo da koristis njihove usluge i to je to. Ti imas obavezu da isplatis sve racune do TOG datuma. A sta ces ti posle da radis - to vise njih ne zanima - raskinuli ste ugovor.
Sa druge strane, potpisao regularno ugovor sa PTT. Oni su u obavezi da ti dostave modem da bi mogao da koristis njihovu uslugu. Ako jos nisi dobio modem, nemas cime da je koristis, a posto retko ko moze ODMAH po potpisivanju ugovora da uzme opremu, instalira je i pocne da koristi uslugu, provajderi nalaze resenje da ih ne tuzis jer ti naplacuju nesto sto realno nisi mogao da koristis. PTT je to resio tako sto registruje tvoju prvu konekciju ka njihovom serveru, i to ti je datum od kada ti se pravi racun za internet usluge. Fer 100%.
A u medjuvremenu, kao sto je kod tebe slucaj, da li si se ti nekako snasao ili ne - to je vec tvoja stvar

Ako recimo kupis svoj router (sto jepotpuno legalno) zakacis se sa njim na PTT server, sve regularno, ide ti racun za internet, a i dalje imas pravo da uzmes opremu koja ti besplatno pripada od PTT-a. Ako neces - ne moras
Sve je, kao sto vidis, jednostavno, i sto je najgore PAPIROLOSKI dokazivo, pa ti tu ne mozes da budes ostecen ni malo.
A sad ona "siva zona"... Hmmm, poceo sam da pisem, ali bolje da im ne dajem ideje
P.S. Oko uglja je druga prica - mora fizicki da ga ima i isporuci. Ovde fali samo uredjaj, koji ce stici, ali za to kasnjenje u dobijanju uredjaja nemas direktne stete. Kad dodje uredjaj, ti lepo potpises revers da si ga primio sa tim i tim datumom, i eto ti papiroloskog dokaza koji je to prvi dan od kada si mogao da koristis internet kod njih (PTT)