- Učlanjen(a)
- 04.08.2007
- Poena
- 499
I ogranicen je protok na Youtube-u, ali to je, koliko sam razumeo, jer oni ogranicavaju protok za odredjene zemlje.
Gde si ovo cuo ?
I ogranicen je protok na Youtube-u, ali to je, koliko sam razumeo, jer oni ogranicavaju protok za odredjene zemlje.
Vala stvarno. Oni to kupuju putem tendera. Dakle, najjeftinije moguce. Sta ocekivati od jeftinog kineskog djubreta ?
btw stigli su modemi :banana:
Jel moguce ovaj modem-ruter TPLINK TD-8817 namestiti da radi samo kao modem a ne i kao modem i ruter? Radi i ovako ali me nervira dvostruko otvaranje portova. A i sto bi radio kao ruter kad imam iza jos jedan wireless.
Pozdrav.
Od danas sam korisnik ptt adsl-a(paket 16/1).Download sa amd sajta je 1.1MB i to je sve ok,ali mi se desilo 2-3 puta to da na 15-ak sekundi net potpuno zabode(ne moze ni google da otvori).Da li se to desava jos nekome?
P.S. Kada sam prikljucio modem(TP Link TD-8817) u podesavanjima je bilo namesteno bridge.E sad posto sam ja prikljucio wireless ruter(TL-543g, zbog laptopa) morao sam da promenim na dynamic IP jer onako nije radilo.U njegovim podesavanjima sam promenio i IP adresu na 192.168.3.1(kada stavim 192.168.2.1 prijavljuje IP conflict kada se kacim sa telefona wifi-jem).Modem sam povezao iz LAN-a u WAN na 543g i iz njegovog lana bocnuo kabl u racunar a laptop ide bezicno.Da nisam tu negde napravio neku gresku?
Evo i statusa iz modema.
Da li je ISDN linija garancija za tehnicke mogucnosti vezano za 16/1 paket ?
Prvo da ti se zahvalim na odgovoru.Izgleda da nisam najjasnije napisao koje sam IP adrese promenio.Promenio sam IP u 543g(stavio sam da bude 192.168.3.1) a ovaj njihov modem nisam ni dirao.S' tim da dok je bio u bridge modu(tako je bio postavljen kad sam ga prikljucio) nije hteo da proradi internet.Ja sam prebacio na dynamic IP i proradilo je,ali mi je 5-6x puk'o net i probao sam da vratim na bridge i sve je proradilo(za sada ne puca).543g je podesen na dynamic IP.A kako da stavim ovaj njihov modem na pppoe konekciju kad ne znam username i password?Testiraj jos malo i vidi da li se to desava sa svim (vecim) download sajtovima.. Ja nisam primetio (doduse nemam 16M)
Povezivanje iz 8817 LAN izlaza u WAN ulaz routera, pa iz ruter LAN izlaza ka racunaru je OK. IP adrese su malo pogresne al si verovatno malo okrenuo cifre (192.168.1.X). Router 8817 po defaultu ima adresu 192.168.1.1 i po defaultu bi trebalo da bude podesen na PPoE konekciju, a ne na Bridge!? Mozda nisi pogledao pravi PVCx. U statusu mozes da vidis koji je PVCx konektovan na ADSL liniju.
Tvoj router mozes da podesavas kako zelis. Jedna od varijanti je da ti on bude iz nekog drugog opsega, ukljucis DHCP na njemu i dalje sve on radi... Svaki racunar na automatici i oni dobijaju IP adrese iz njegovog opsega. Doduse, i ako ostanu u istom opsegu, onda samo moras da podesis DHCH wireless routera, da recimo dodeljuje IP adrese od 192.168.1.20 i nema konflikta...
Sto se setovanja tice, jedan treba da je u bridge modu. Mozes 8817 da postavis da je u Bridge, a onda u tvom wireless routeru moras da setujes PPPoE konekciju ILI da ti se 8817 kaci regularno na ADSL nalog, a da wireless router setujes pravilno.
Sve u svemu, podesavaj ako znas sta radisNemoj da naprvis neke konflikte, pa da se preznojis dok ne skontas gde si pogresio i kako da uspostavis internet ponovo
U sustini, sve je jednostavno, kad znas sta radis
![]()
Na nizim rezolucijama krene u pocetku da ocitava punom brzinom pa posle obori(tako je kod svakog provajdera).Kako ti ocitava 720 i 1080p?Ljudi, kako vama ucitava YT? Meni dosta sporo 360p. Malo sam razocaran, nekada se zaleti ali cesto jako sporo ide.
Od juce sam na 6Mbit. Bio sam na 4Mbit. Da napomenem da mi je ping sa 55 pao na samo 15![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari