Šta je novo?

[PS4, PS5] Gran Turismo 7

GT7 120Hz PS5 Patch:

Kakvo je iskustvo na PS4 Pro, bez volana. Ima li smisla uzimati?
GT je uvek bio voznja sa najboljom kalibracijom za joypad. Bilo koji volan ti daje potpuno drugu dimenziju i zato nemoj da probas volan dok ne budes u mogucnosti da ga kupis, mada sada i za 150 eura mozes da kupis super volan.

GT je uvek bio voznja sa najboljom kalibracijom za joypad. Bilo koji volan ti daje potpuno drugu dimenziju i zato nemoj da probas volan dok ne budes u mogucnosti da ga kupis, mada sada i za 150 eura mozes da kupis super volan.
Koji su ti neki od jeftinijih a PS5/GT7 kompatibilni?

Meni je stigao Thrustmaster T300 pre neki dan, totalno drugu dimenziju dobija igra, ali i na Dualsensu je odlično iskustvo.
@euanknik G29 i T150 se generalno preporučuju kao najbolji entry level volani, na jeftinije od toga nemoj da ideš.

Nisam igrao igru jedno dva meseca. Sada počeo opet aktivnije da igram. Čini mi se da su povećali dnevne nagrade. U četiri dana dobio dva automobila i 500.000, pre sam toliko dobio za tri meseca a svaki dan sam igrao
To ti je klasična navlakuša koja postoji u svakoj igri da dnevnim nagradama. Skoro sam ponovo krenuo da igram NBA 2k23 posle više od mesec dana pauze, I u prvih par dana sam isto dobio više para nego što sam ih dobio za ceo prethodni tok igre.

Jel mozes da sklopis sediste sa volanom montiranim? Kapiram da sam volan mora da se skine ali da baza moze da ostane.

Jel mozes da sklopis sediste sa volanom montiranim? Kapiram da sam volan mora da se skine ali da baza moze da ostane.
Pogledaj na kraju klipa, skropi sve nista ne skida, ima trakica sa kojom se pricvrste i pedale i volan da se ne rasklopi:

djakza

Hajd molim te javi kakvo je sjediste, imam isto T300RS. Najvise me brine ovaj dio, da li se lomi/rasklapa tokom voznje. Kod mene je FF na 100%:

image.png

Planirma da ga uzmem ove sedmice jer su ga nahvalili vise nego skuplja sjedista.

Baš tako, ništa ne mora da se skida. Ja sam generalno prezadovoljan. Sve je vrlo funkcionalno napravljeno, samo sedište je vrlo udobno sa dobrom potporom za leđa koja je podesiva. Taj deo koji si obeležio je vrlo čvrst, nema nikakvog mrdanja. Jedina "mana" koju sam primetio - pri vožnji se volan minimalno pomera vertikalno par cm (vidi se i na snimku koji si ti postavio na oko 19:00, mada je malo prenaglašeno jer se njemu i sam logitech volan mrda u odnosu na bazu), ali se to uopšte ne primećuje u toku vožnje. Za taj blagi "flex" je kriva ploča na koju se montira volan, a vidim da ima modova od ~20€ koji pričvršćuju ploču ako nekom baš smeta, ili koristi jači DD volan. Na T300 je to stvarno neprimetno.
Sve u svemu, već planiram kupovinu ručne i menjača, ali baš su nerealne cene. :D

To ti je klasična navlakuša koja postoji u svakoj igri da dnevnim nagradama. Skoro sam ponovo krenuo da igram NBA 2k23 posle više od mesec dana pauze, I u prvih par dana sam isto dobio više para nego što sam ih dobio za ceo prethodni tok igre.
Nažalost tako je, posle par dana nagrade opet krš. Mada nema veze baš uživam ove nedelje u ovoj MP trci Suzuka GR 4. Koja je vama omiljena klasa. Meni je GR 4

Jaguar XJ220 1992, AMG GT3 Evo & Super Formula SF23 Toyota/Honda Engine.

Meni je stigao Thrustmaster T300 pre neki dan, totalno drugu dimenziju dobija igra, ali i na Dualsensu je odlično iskustvo.
@euanknik G29 i T150 se generalno preporučuju kao najbolji entry level volani, na jeftinije od toga nemoj da ideš.
Dobro je i sa Dualsensom, sa volanom još bolje ali sa VR2 je nadrealno, zapanjen sam sa tim iskustvom.
Neverovatno su ga dobro napravili, vidi uzmi kad budeš mogao, ako ti je prelaz na volan druga dimenzija ovo bi ti bila peta.

Nakon desetak dana korišćenja, mogu reći da je Playseat Evolution Ancantara Pro mnogo dobro sedište, kvalitetno i udobno, sve na mestu, nemam nikakvih zamerki.
Instalacija prilično lagana, mislim da je nekih sat vremena trajala, verovatno bi i dosta duže potrajala da nisam našao ovaj video ispod, pored tog videa bila su još dva videa koje sam pogledao ali nisam bio zadovoljan istima. Ovaj pokriva sve što je potrebno da se odradi. Step by step, bez prazne priče i gluposti.
Pored tog sedišta uzeo sam i Logitech G923 volan, takodje nemam tu mnogo šta da dodam ili zamerim, možda jedino kočnice, otpor im je prilično jak, mada je to zapravo možda i dobro što je tako, stvar navike verovatno, nije neki problem i pretpostavljam da ima neka fora da se to malo "olabavi" ali nisam stigao to da potražim, jer ok je i ovako u principu.
Sve skupa nekih €650, topla preporuka za kombo ako je neko u potrazi za istim (y)

GT7 120Hz PS5 Patch:

Konačno sam upgrade-ovao i TV, uzeo sam 120Hz OLED, setih se da je igra dobila 120Hz patch.
Ovo je ludilo kako igra izgleda i radi sad, iako ima ponekad FPS dropova ne primeti se zbog VRR.

Je l' jurio neko platinu ovde, da li oduzima previse vremena? :D
Igra mi se neka voznjica, pa ujedno i da se zanimam oko trofeja.

Ja :)
Ako juriš trofeje u GT7, spremi se za dosta grindovanja, kao npr. trofej za kupljena 3 legendarna automobila, za koje treba oko 20.000.000 novca, mislim da se mogu sakupiti u roku od nekih 10h+ vožnje u određenim single player trkama koje daju najviše novca za pređeno vreme.
Trofej za svo zlato u licencama uopšte nije naivan, naročito poslednja S-10, za koju mi je trebalo nekih 2h uvežbavanja.
Nekoliko zanimljivih trka dnevno, bez nekog opterećenja je dovoljno da trofeji dođu sami, makar oni vezani za pređenu distancu.
GT7 je za mene igra za smirivanje živaca, iako sam uzeo platinu još prošle godine, i dalje je igram uporedo sa ostalim. Svake nedelje ima zanimljivih MP trka ili time trial, takođe u lobiju u privatnim sobama ima finog zezanja.
Svakako, ako treba neka pomoć oko trofeja, slobodno me cimaj.

:)

Je l' jurio neko platinu ovde, da li oduzima previse vremena? :D
Igra mi se neka voznjica, pa ujedno i da se zanimam oko trofeja.
Ja platinu imam odavno, sto se tice in game trofeja fali mi samo 4-5 trofeja na mission sekciji od cega za 2 nemam vremena od dece jer su endurance , i 2 drift trofeja sam za sad na srebru. Sve ostalo zlato. Do sad mi je najvise problema pravio Tokio Expressway circuit experience sa Subaruom jedan od layouta, doduse do danas sam igrao sa dualsensom ziroskopski, od danas na NextLevelRacing Wheel Stand 2.0 + G923 pa cemo da vidimo kako ce da ide :) pored ovih trofeja misija je i car collection jos manje od 90automobila preostalih ali nazalost onih najskupljih uglavnom :(

Sto se tice grinda za pare po mojoj racunici najvise se isplatila Sardinija trka od 465k + clean race uz dobar detune auto moze da se odvoza za nesto manje od 20min i da se dnevno lako uzme za par sati dosta para

od danas na NextLevelRacing Wheel Stand 2.0 + G923 pa cemo da vidimo kako ce da ide :)
Čestitam kolega na prinovi! (y)
Bolja vožnja je bila i preko žiroskopa, pa da vidimo kako će sada biti volanom. Nego ne bacih pogled juče jesi li me uspeo preći u trenutne lap time challenge - na Tsukuba sa TT, i Le Mans? :D

Jel uzimao neko skoro od madjara thrustmaster t300 rs gt? Vidim cene na KP od 380 preko 420 pa 450.

Bio sam se dvoumio izmedju tog modela i G923, na kraju sam uzeo G923 za 280 kod madjara.
Odluka je pala nakon gledanja ovog klipa, koliko se sećam klipa, G923 je bučniji od t300 i jedino to mu lik zamera, što meni nije nimalo bitno.

Imam obdanište u kući pa mi je tišina presudna a i vreme je da uzmem jednog kaišara.

TS-XW je za klasu bolji volan od G923 a T300 je upgrade na TS-XW. Ne mogu se G29, koji je zapravo G923, i t300 nikako porediti.

Ako je problem koliko t300 kosta, uzeti za pocetak T150.

Bacite recenzije volana na youtubere koji se bave sim racingom ne na testere gadgeta koji ne vozaju. G923 je davno prevazidjen volan. Logitech je tek napravio update sa G PRO.

Da ne bude zabune, nisam ja rekao da je g923 bolji volan,više sam to ostavio zbog "madjara" ako nekoga zanima jer u prethodnoj poruci sam rekao koliko me izašao volan sa sedištem a nisam napisao odvojeno koliko su koštala ta dva proizvoda. Za volane sam totalni noob, rešio pre nekih 15-ak dana da uzmem neki, nemam baš puno vremena da istražujem i detaljišem, neka brza pretraga je svela izbor na ta dva pomenuta modela, gledao sam više review klipova za oba, ovaj je jedini bio versus fazon izmedju ta dva čini mi se ili mi je prvi izašao na pretrazi, nebitno. Znam da meni buka nije bitna kao ni skidanje samog volana tj. zamena u budućnosti samo volana (kao što je to kod t300 opcija).
U principu zaista nemam nikakvih zamerki na g923, više mi se svideo overall, nebitan je youtuber, da li je t300 za "klasu bolji", moguće da jeste.

Nije tebi kolega nista bilo licno upuceno. Najbitnije je kupovina volana. Neka sluzi kakav god da je, u buducnosti ces nekad tati 10K € na DD setup :D

Moj komentar je bio overall. Taj Logitechov sistem vuku jos od g25 na zalost. Zato tesko parira Thrustmasteru i Fanatecu kada je remen u pitanju.

Čestitam kolega na prinovi! (y)
Bolja vožnja je bila i preko žiroskopa, pa da vidimo kako će sada biti volanom. Nego ne bacih pogled juče jesi li me uspeo preći u trenutne lap time challenge - na Tsukuba sa TT, i Le Mans? :D
Hvala, za Lemans bezis mi za oko 1 stotinku tako nesto, nemam mira da sednem ko covek stalno protrcavaju deca a krug je dugacak . Sto se tice TT tu sam odvezao 2 kruga cim su postavili taj time trial i tu sam stao nisam vozio vise. Juce sam izvisio za igranje volanom jer su se deca naredjala do kasno :D

TS-XW je za klasu bolji volan od G923 a T300 je upgrade na TS-XW. Ne mogu se G29, koji je zapravo G923, i t300 nikako porediti.

Ako je problem koliko t300 kosta, uzeti za pocetak T150.

Bacite recenzije volana na youtubere koji se bave sim racingom ne na testere gadgeta koji ne vozaju. G923 je davno prevazidjen volan. Logitech je tek napravio update sa G PRO.
Iako si sve upravu trenutno za G PRO kao ni Fanatec nisam mogao da se isprsim, s druge strane iz proslosti sam imao jako puno problema sa Thrustmasterovim proizodima (i naveliko hvaljenim njihovim volanom pre 15ak godina) imao sam G25 (imam ga i dalje :D ) i zbog robusnosti dugovecnosti i kvaliteta izrade G25 a G923 se fakticki oslanja na istu osnovu sam odabrao G923. Voaln je mnogo tisi od G25 neuporedivo naravno sigurno nije tiski od kaisara ali sve ima svoje. Za moje potrebe hobi igraca sasvim dovoljno u kombinaciji sa NLR WS2.0 koji sam uzeo da bi ga lako sklopio i sklonio kad se ne koristi.

@sammy da li si pokusavao da produzis USB kabal? Kako sam juce postavio volan ispred TVa a Sony mi je bocno u odnosu na TV policu kabal je malo kratak ako hocu da mi ide po patosu da deca ne zapnu za njega ako protrcavaju izmedju, imam neki UGreen kabal s 5Gbps protoka i primetio sam da klincu nekad nece da prebaci brzinu navise (kad koristi salterice) posle duze igranja / vise uzastopih skretanja. ovo nije bio slucaj kad je volan bio na montaznom stolu prokljucen bez produzenog dela, tako da verujem da treba USB kabal veceg kapaciteta.

Vidim da se ovde ozbiljno vozi, aj dodajte mene, makar da imamo vreme za uporedjivanje ;)
phoenix_srb992
Sto se volana tice, ja imam thrustmaster t300 rs alcantara, kod drugara sam probao za vikend Logitech g920 i mogu reci da je dosta napredovao logi ali ipak je vidna razlika izmedju njihovog prenosnog sistema i kaisa koji t300 ima. Dovoljno je to dobro, sve dok ne probate nesto bolje :)

Vidim da se ovde ozbiljno vozi, aj dodajte mene, makar da imamo vreme za uporedjivanje ;)
phoenix_srb992
Sto se volana tice, ja imam thrustmaster t300 rs alcantara, kod drugara sam probao za vikend Logitech g920 i mogu reci da je dosta napredovao logi ali ipak je vidna razlika izmedju njihovog prenosnog sistema i kaisa koji t300 ima. Dovoljno je to dobro, sve dok ne probate nesto bolje :)
Poslato request (PS Uzeo si mi profilnu :) )

Sto se tice ovog da je logi dosta napredoavo , meni je G25 iako jako bucan bio najbolji volan svojevremeno ali tu sam dosta subjektivan , i bas mi je zao sto nije kompatibilan sa PS5 :(

U sustini kakvu god opremu da imas, glavni problem je slobodno vreme. Tako da uzivaj u onome sto si kupio, a uvek ima nesto bolje za vise para :D

Nazad
Vrh Dno