Šta je novo?

[PS4] Bloodborne (Project Beast), by From Software

Pozz. Dugo me nije bilo…
Konačno, dosao sam do kraja. Samo da pitam, a da ne bude spoiler… Ako izaberem bilo koji zavrsetak, jel to to? Prešao sam igru i kraj!?

Pozz. Dugo me nije bilo…
Konačno, dosao sam do kraja. Samo da pitam, a da ne bude spoiler… Ako izaberem bilo koji zavrsetak, jel to to? Prešao sam igru i kraj!?
Ne.
Ima tri kraja i dosta su različita i u pogledu boss fightova i samog završetka.
Snimi na usb momenat pre nego što uđeš u Gerhmanov vrt.
Tu imaš opciju da se ne boriš sa njim, da se boriš sa njim, i da se pre njega boriš sa moon presence beast (ako pre ulaska u vrt konzumiraš ona tri umbilical cora).

OK, jasno. Ali, ja sam ipak izabrao jedan od tri završetka i prešao igru? Onda mi je samo čisto opciono to da snimim na USB i čisto probam druga dva završetka?

Imam neki save na USB, ali nije bas pri kraju igre. Mislim da je negde kod one Amigdale. Ali, ajde…poslušaću vas. Bas da vidim i ta druga dva završetka. Toliko sam bio srecan sto sam konacnooo završio igru i jedva čekao da uradim Delete, ali prc. Ima ipak jos malo :)

Sve to možeš videti i na YT. Mislim da ako nisi debelo "zagrizao" za BB onda nema potrebe da se mučiš dalje. :)

Odradio sam jos onaj kraj sa Germanom i to je to. Pao je Delete :) Idem da slavim. Od januara meseca se patim sa ovom igrom :)
Igra je vrh. Grafika, prica, ceo onaj svet i nivoi su prelepi, neprijatelji... Sve je top, ali igra je mnogo teska za neke srednje gejmere. Bar je to moj utisak. Svakako sam uzivao u igri iako sam izgubio tonu zivaca na nju :)

Terali su i na preko 200fps. Ono sto je stvarno izuzetan uspeh je sto se sve to desilo samo nakon nepuna 2 dana od momenta kada su uspeli da pokrenu igru od menija za pravljenje likova. Ovim tempom ce igra postati u potpunosti igriva za mesec dana :p

lol, ne preterujem izgleda. Bas proverio danas dokle su stigli i ...neverovatno.
Teksture su dobrim delom tu, shederi, cak i neki zvucni efekti...

Напредак -

Igrace se sledece godine :)

Tako nesto. Imajte na umu da su ovih par prethodnih videa svi sa hackovima i/ili reshade filterima.
Ovo je trenutno stanje main build-a. Igra sada radi mnogo stabilnije jer je shedps4 tim ispeglao memory leaks u globalu, za sve naslove (kojih istini za volju i nema mnogo za sad).

Ne izgleda nista narocito jos uvek, ali je ovo vremenski gledano, stvarno brz napredak.

A ovde smo bili pre samo 3 nedelje:

Имаш линк за фамозни 0.31 wip ?

izvolte, ovaj sam ja skinuo direkt sa njihobog githuba pre 2 dana (slobodno updateuj na danasnji release sa night release opcijom iz samog emulatora).

Probao i kod mene valjda zbog AMD gpu i dalje izgleda kao one verzije od pre 2 nedelje sa prenaglasenim bloomom i svetlima. Ponegde fale teksture i od zvuka imam jedino onaj environment promaju und grmljavinu. Oni modovi sa nexusa ne rade iz nekog razloga. NIt popravljaju overbrightnes nit zvuk iz nekog razloga.

edit. izgleda da su popravili overbrightness sa danasnjom verzijom za amd gpu, ali i dalje ima dosta glitcheva. Nosim plane velicine zida sa sobom (poslednji shot) xD

Prilozi

• unknown_2024.09.30-14.48.png
    unknown_2024.09.30-14.48.png
    3.1 MB · Pregleda: 27
  • unknown_2024.09.30-15.16.png
    unknown_2024.09.30-15.16.png
    2.9 MB · Pregleda: 18
  • unknown_2024.10.02-13.05.png
    unknown_2024.10.02-13.05.png
    2.5 MB · Pregleda: 27
Poslednja izmena:
1727867315070.png

Dzabe. Srede neke stvari ali mi sada emulator kreshuje svakih par minuta.

Ipak je igrivo. Modovi mozda rade sa nvidiom ali ne vole amd gpu.
Srecom sam emulator je vec u upotrebljivoj fazi i sa odredjenim pecevima stigoh malo pre do cleric beast-a i onog father gustona ili kako vec.
Zaraza teska, pocinjem da kapiram ove koji su prelazili kad se igra pojavila 😁

Prilozi

• 2024.10.02-15.04.png
    2024.10.02-15.04.png
    1.7 MB · Pregleda: 23
  • 2024.10.02-15.38.png
    2024.10.02-15.38.png
    2.3 MB · Pregleda: 21
  • 2024.10.02-16.45.png
    2024.10.02-16.45.png
    2 MB · Pregleda: 19
Офишл :)

odlican tutorial.

sa amd gpu i dalje teksture pobrljave po neki put, ali su mnoge stvari ispeglane sa ovim modovima.
jedina stvar do koje se malo teze dolazi iz celog uputstva su jailbrake 11 fajlovi, mada za snalazljive, ni to ne bi trebao da bude neki problem.

Nesto sto bi moglo da popravi perfomanse narocito za one sa slabijim grafama:

LosslessScaling aplikacija ima framegen koji radi sa svim grafickim kartama.
Bez problema povecava rezoluciju na rezoluciju monitora i udvostrucuje u vecini slucajeva fps bez problema, i oseca se.

Neka podesavanja sa neta koja dobro rade sa BB:
1728555590483.png

Procedura za koriscenje standardna - iskljucite fullscreen mode u emulatoru, pokrenete igru, pokrenete LosslessScaling i kliknete na Scale opciju u gornjem desnom uglu nakon cega ce pokrenuti odbrojavanje od 5 sekundi (verovatno daje vremena da se vratite na aktivni ekran BB) i pustiti igru u fullscreenu, sa framegenom.

Znam da je efekat vatre bio problem, jesu to popravili? Videh da se i dalje kotrlja kugla bez vatre samo sa odsjajom na zemlji, malo mi bezveze da krecem jer ima dosta efekata vatre u igri, bitno je za ambijent. Kako li izgleda ona vatrena kerina u chalice dungeons? :D

Nema vatre jos uvek. Nesto su radili kroz modove ali to ne lici ni na ovog kera iznad 😁
Navodno, mogu da je urade al posto koristi particles prezahtevna je za one sa slabijim masinama.

One calice dungeons su vrlo neigrive jos uvek. Crashuju na svakih 10 min.

Сачекаћемо фул производ, или ремастер, ако сони не спава.
Оригинал покреће амд фх @ 1.7гхз и рх 570 графика (пс4 про) на 1080п @ 60хз , са Ланс МкДоналд модом.
Тако да су то прави хардверски захтеви које данас испуњава 95 посто свих ПЦ машина.

Док се не оптимизује, не дирам.

Bice valjda stanje kao iz originalne igre na ps4 ili 5 sto da ne (60+ fps) do nove godine.

Upravo sam imao svoj prvi susret sa Orphan of Kos. Prefasciniran sam. Ubedljivo najbolji boss u svim fromsoft igrama. Ma svim igrama - tacka.
Fluidnost i nepredvidivost pokreta i kombinacija udaraca, agresija... kao da je jebeno stvarno ziv.
Ugazio bi onog konzorcijuma rad(ov)ana iz elden ringa kao nista.

Da li moj računar iz profila može ovo da gura, ako bih sada krenuo da igram?

Tesko. Sacekaj koji mesec da se odradi optimizacija, tad ces mozda i moci.
Jos uvek postoje nivoi gde ima padova frejmaze na oko 20fps i na jacim masinama od moje.

Vrh Dno