Imas dosta sajtova na kojima mozes proveriti - kucaj iphone imei check na google. Jako ti je bitno da je fabricki sim free jer za iPhone 4 ne rade x-sim i r-sim jer pretpostavljam da hoces iOS 7.1, a na njemu ne mozes otkljucati ip4 koji nije sim free. Ip4 na iOS 7.1 sada mnogo bolje radi od ovog update-a nego sto je radio na proslim verzijama.
Na sta jos trebas obratiti paznju:
1) kucaj na google iphone 4 water damage indicators i pogledaj gde su - to je pokazatelj da na tim mestima nije dosao u kontakt sa vodom
2) da li je ostecen/udaren - svaki udareni telefon moze ti prestati raditi zato sto se negde gubi kontakt (moze cak nekad i da nesto pregori zbog toga) - ovo se moze resiti sa reflow-ovanjem ili reball-ovanjem ili zamenom komponente ali ne zelis da se zezas sa tim jer je nepouzdano i popravka kosta 50-100 eur
3) ogrebotine - dobro ih pogledaj - da li ce ti smetati pri radu, da li je ogrebotina mozda cak pukotina?
4) ispravnost uredjaja pri opterecenju - ako mozes pokreni yt video u najvecem mogucem opterecenju - gledaj da li ce baterija nenormalno da gubi %, da li se telefon pregreva(normalno je da se zagreje)
5) standard - mikrofon, zvucnik, slusalica, wifi, bluetooth, 3g
6) zasto bi jb taj uredjaj?
Samo ko nije drzao/koristio 5c moze da kaze da nije nesto. Telefon je odlicne izrade, sigurno se nece guliti kao crni 5, oslucno lezi u ruci. Sa njim ti i ne bi trebala futrola, samo folija na displej. Hardver je iati kao kod 5, 5 se ne proizvosi, 5c ga je zamenio. 5c ima malo jacu bateriju, kamera za nijansu bolja, ali ne toliko bolja kao na 5s. I na testovima 5c malo brze radi od 5, pogledaj uporede testove 5 i 5c na yt. U plavoj boji mi je najlepsi, beli mi ne bi legao jer napred nije beo nego crn. Da ima ceo crn 5c, tesko da bih kupio 5s. Svakako bih pre uzeo nov 5c nego polovan 5. Sa 5c dobijes novu bateriju i garanciju, na 5 istekla garancija i baterija malo oslabila posle 1god.Zato sam počeo i da razmišljam na temu novog iPhone-a 5C, iako vidim da preovladava mišljenje na forumu da se taj model izbegava. Ja bih svakako držao iPhone 5 u bumperu jer je za moj ukus previše osetljiv (trenutno i dalje koristim prastari Optimus 2X koji je od prvog dana bez bumpera i telefon je bez tačkice oštećenja), tako da mi aluminijum na iPhone 5 ništa ne znači, ali da 5-ica izgleda bolje/skuplje od 5C po meni nema diskusijeNisam siguran da li je pitanje u skladu sa temom, ali da li po samim performansama 5C išta zaostaje za 5-icom, pošto je za testiranje meni to bitnije od samog izgleda uređaja?
Ip4 na iOS 7.1 sada mnogo bolje radi od ovog update-a nego sto je radio na proslim verzijama.
Dali mislis na ios 7.0 ili uopsteno na v.6;v.5....
Ne moze siri da poziva brojeve kod nas.
Uzeo sam IP5 pre neki dan i prilično sam zadovoljan za sada kako sve radi (zapravo sve više kako vreme odmiče). Danas sam pokušao da okrenem broj pomoću Siri i dobio sam odgovor "i cant call ... using that number". Da li to ima veze sa tim što Apple još uvek nije zvanično u Srbiji (slično kao sa caller ID) i kako to da rešim? Još nešto, da li postoji mogućnost da se koristi US App store, a da se kupuju aplikacije? Hvala
Mozete li da objasnite sta konkretno nece obzirom da meni brojeve iz imenika poziva bez problema?Ne moze siri da poziva brojeve kod nas.
Mozes da kupujes aplikacije sa US store-a, ali preko iTunes gift kartica, evo ja sam nabavio jednu od 10$ i kupio GTA: SA, Cut the Rope 2 i Sleep Cycle, i ostao mi jos 1$idi na sajt free my apps, ali preko iPhone-a i pocni da skidas aplikacije, i sto ih vise budes skidao, vise ces poena nakupiti, pa te poene mozes iskoristiti za redeem neke gift kartice, videces uglavnom kad odes na taj sajt, ali kao sto sam vec rekao ucini to sa iPhone-om
![]()
Mozete li da objasnite sta konkretno nece obzirom da meni brojeve iz imenika poziva bez problema?
Sto se tice adrese i kartice - da, odaberi Hrvatsku i upisi podatke kartice i prihvatice karticu i radice kartica. Uskoro bi trebalo i Srbija da se pojavi - ipak smo mape dobili...
Kazi Siri da ti nazove nekog iz imenika. Krenuce da poziva osobu i prekinuce vezu i reci ce da ne moze da nazove tu osobu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari