Šta je novo?

Prozujala Noctua

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne bi bilo lose poslati mail Noctua-i da vidimo sta oni kazu.🙂

Magnet je ovo na nalepnici?
Jel se vidi negde sastav tu dole gde bi trebalo da je neki osigurač?
Sad tek vidm šta znači SSO-Bearing...

Pogledajte na Noctua-inom sajtu preporucene prodavnice u HR, SLO pa i u GER i videcete da Noctua jeste jeftinija kod nas nekih ~20-25%. A i bilo je reci vec o tome negde, cini mi se, da je Pin dobio bas dobru cenu, fora i jeste verovatno u toj skracenoj garanciji.

Evo samo nekih primera:
http://www.dinokomp.si/product_info.php/products_id/2998
http://www.twenga.co.uk/dir-Computers,Computer-cooling-accessories,Computer-fan-7285
http://www.alkon-pc.de/NOCTUA-CPU-Kuehler-120-x-120-x-25mm-130RPM-19.8dBA_detail_20811.html
http://www.hardveraj.hr/shop/product_info.php/products_id/904

Kao sto se vidi, kod nas je recimo NFP121300 oko 1700din, napolju 21-22EUR.

Poslednja izmena:
UPRAVO TAKO !
Domaci uvoznici namerno uzimaju robu sa kracom ili potpuno bez garancije ! Proizvodjac im da nizu cenu, a domaci uvoznici raspale po raji :bottle:
koja dzungla je ovaj sVrbistan :wall:

Pa stgo ih ne jurite? 🙂

evo sad gledam na dilerskom portalu PIN-a Noctua ima 12 meseci garancije, tako da on kao uvoznik daje toliko, niko te nije prevario. Isto vazi i za Cooler Mater i Chieftec.

Desk koji uvozi cooler master program daje 24 meseca na ventilatore.

steta sto su krsh pa ih nikad necu ni kupiti

steta sto su krsh pa ih nikad necu ni kupiti

Steta, sta reci, zato lepo izvuces 1600 dinara pa kupis kao i obicno Noctu-u, ona malo prozuji, ili mora da se prefarba, ali sta ima veze Illidane dao si samo 1600 dinara, za venitilator nikakva para... :eyebrows:

Steta, sta reci, zato lepo izvuces 1600 dinara pa kupis kao i obicno Noctu-u, ona malo prozuji, ili mora da se prefarba, ali sta ima veze Illidane dao si samo 1600 dinara, za venitilator nikakva para... :eyebrows:

Ima i za manje, kako god, zasto bi se morala farbati? Ima ljudi kojima se ta kombinacija boja dopada.

Ekspert, cfm je najbitniji. 😉

Ukusi su razliciti, i pored toga to zavisi od mnogo faktora, kucista, boje istog, komponenti itd. Kako god kod mene je Noctua legla prelepo, ubila je monotoniju i boje su elegantne, na neko f&f kuciste svakako nece leci kao na neki aluminijumski minimalizam recimo... dobra je za pravljenje kontrasta.

Poslednja izmena:
ja nikad ne bih kupio noctuu, nesto si mi pomesao sa nekim drugim 🙂

Thread otvoren, molim vas da se držite teme.

Hvala.

Poslednja izmena:
Evo malo novosti:

napisao sam email fabrici i opisao svoj problem i duzinu garancije koju sam dobio ovde. Posle slanja slika i videa stanja prozujalog ventilatora, dobio sam obavestenje da bez obzira na duzinu garancije imam pravo na zamenu i punu duzinu garancije od 6 godina.
Posle 10-ak dana stigao mi je paket i nov ventilator. Nisam slao felerican na RMA.

Prosto sam odusevljen profesionalnoscu fabrike Noctua.
I dalje ce biti moj izbor broj 1!
Sta reci vise osim PREPORUKA! :happy:

Evo malo novosti:

napisao sam email fabrici i opisao svoj problem i duzinu garancije koju sam dobio ovde. Posle slanja slika i videa stanja prozujalog ventilatora, dobio sam obavestenje da bez obzira na duzinu garancije imam pravo na zamenu i punu duzinu garancije od 6 godina.
Posle 10-ak dana stigao mi je paket i nov ventilator. Nisam slao felerican na RMA.

Tako rade sve ozbiljne firme ne samo Noctua.🙂

Uh sad su dodatno porasli kao kompanija u mojim ocima.

Evo malo novosti:

Не могу да вјерујем! Свака част!

Svaka cast Noctui na profesionalnom odnosu, ali i dzabe da mi je das ne bih je uzeo zbog boja...

sprej u ruke...

noctua.jpg

🙂

Lepsa je fabricka 🙂

Sve kompanije su ovako ozbiljne, njima je cilj da ti ostanes njihov kupac zauvek, a ne da te zaebu za 1-2 venta. Secam se jednom liku je otkazao display na z5500 zvucnicima, poslao im mail i daljinac, a oni mu poslali nove z5500 🙂 E sad to sto nasi dileri hoce da te zavrnu za 10e, to ti je Srbija brale... -_-

Sve kompanije su ovako ozbiljne, njima je cilj da ti ostanes njihov kupac zauvek, a ne da te zaebu za 1-2 venta. Secam se jednom liku je otkazao display na z5500 zvucnicima, poslao im mail i daljinac, a oni mu poslali nove z5500 🙂 E sad to sto nasi dileri hoce da te zavrnu za 10e, to ti je Srbija brale... -_-

Poznati proivodjaci bi i u "Srbiji brale" trebali da vode racuna ko im je zastupnik i distributer i kakvu "politiku" ima prema kupcima. Ako je to politika "ovo je Srbija brale" onda je bolje da sa takvima odmah prestanu da rade jer time nanose vise stete svom renomeu i brandu.

Pogledajte samo odnos cena gorepomenutih z5500 (npr) kod nas i preko grane, a o uvazavanju reklamacija :wall:da ne pricam

Poznati proivodjaci bi i u "Srbiji brale" trebali da vode racuna ko im je zastupnik i distributer i kakvu "politiku" ima prema kupcima. Ako je to politika "ovo je Srbija brale" onda je bolje da sa takvima odmah prestanu da rade jer time nanose vise stete svom renomeu i brandu.

Pogledajte samo odnos cena gorepomenutih z5500 (npr) kod nas i preko grane, a o uvazavanju reklamacija :wall:da ne pricam
Pa o tome upravo pricam, o zastiti kupaca se kod nas najmanje vodi racuna, jos te napljuju i nabede te da si ti kriv, kad nesto reklamiras... Na zalost, i ovde kasnimo decenijama za Evropom, kao i u svemu ostalom.

Ovde su najmanje krive poznate kompanije, a najvise sitni dileri, koji gledaju samo kako da izvuku pare. Ne mogu te kompanije da vode racuna o svim njihovim dilerima, jer svaki diler ce ti reci kako je on najbolji, vodi racuna o kupcima, uvazava reklamacije itd... Na zalost, u praksi je to mnogo drugacije, kao sto se i vidi na mnogim primerima...

Nazad
Vrh Dno