Šta je novo?

Prozujala Noctua

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Promenile zvuk?
Verovatno su lezajevi suvi, tj. loseg kvaliteta.

...

Noctua bi trebala da ima 6 godina garancije napolju. Godinu dana je nista, ko zna kakav mi skart dobijamo.

...

Mozda nije u pitanju to sto se kod nas navodno uglavnom salju proizvodi losijeg kvaliteta, mozda je u pitanju jednostavno los primerak. Ovde smo videli da Corsair napajanje moze da rikne bez obzira da li je kupljeno ovde ili u nekoj od zemalja EU, isti slucaj moze da bude i sa Noctua-om.

pa izvadis taj magnet i skines krilca. mada ja bih to zamenio posto je pod garancijom 🙂

mislim da noctue imaju vecu garanciju od godinu dana

napisi noctui jedan lep email, kako generalni distributeri ne postuju njihove uslove 🙂

kao sto mnogo puta rekoh, kod nas se termini "ovlasteni", "zvanicni", "generalni". etc... tumace jako proizvoljno.
Da vidite samo koje sam neprijatnosti imao i imam sa Toyotinim ovlastenim servisom, dilerom, etc...

kao sto mnogo puta rekoh, kod nas se termini "ovlasteni", "zvanicni", "generalni". etc... tumace jako proizvoljno.
Da vidite samo koje sam neprijatnosti imao i imam sa Toyotinim ovlastenim servisom, dilerom, etc...

I ja nesto slicno, od servisa "ovlascenih" pa sve do maloprodaja kojih god marki.

Tako da je za ventilatore svakako jos gore stanje ali kako god, ako toliko kostaju, ako Noctua daje garanciju i ako je ovlastila uvoznika onda i mi imamo pravo na te uslove, mozda bi tu bilo posla za inspekciju!

Eh te Noctue, Jenglezi kazu "nisam bogat da bih kupovao jeftine stvari", ali izgleda da nisu naleteli na Noctu-e, kada su smisljali ovu izreku! 😀

Znaci kod nas zakidaju na garanciji za ventilatore, onda bolje kupis tri jeftina pa ih menjas jedan za drugim, radece bez problema, bar 1,5 godinu.

Na zalost to je to, kada ventilator prozuji nema mu leka, moze da se podmaze, mozes da se mlatis s njim, ali je sve to kratkorocno resenje, ne gine mu zamena pre ili posle.

Poslednja izmena:
ljudi pa ima li onda na nasem trzistu da covek moze da kupi uhvati se za fan 12icu jednu i da tiho radi i hladi bar neku godinu? ili je to kao kad bucnes ruku u dzak i od 100... ti se uvatis bas za ... khm,khm,lutrija? kad vec i Noctua prozujala... 😛arty:

kod mene scythe rade vise od godinu dana. kao i kada sam ih kupio

Aj slikaj taj magnet, ja sam podmazao sad 100 ventiša. 🙂

Inače nije ništa čudno da ležaj ostane suv mada bi ti bolji proizvođaći među kojima Noctua sigurno nije, ona je u rangu CoolerMaster-a, trebali da stavljaju bolje ležajeve ili da dodaju malo zalihe masti u poklopac ležaja... 😉

Poslednja izmena:
Dobro to je jedan vent, sigurno je i Scythe i slicni imao pehova, nista nije 100% savrseno. Ima sigurno i ljudi kojima Noctue rade bez problema dugo vremena... Ali ako daje Noctua garanciju 6 godina kako je moguce da je kod nas po ovoj ceni 1 god.

I F1 bolidi se kvare. 🙂

Poslednja izmena:
evo sad gledam na dilerskom portalu PIN-a Noctua ima 12 meseci garancije, tako da on kao uvoznik daje toliko, niko te nije prevario. Isto vazi i za Cooler Mater i Chieftec.

Poenta je u tome sto uvoznik ne daje garanciju koliku daje proizvodjac a to ne sme da se desi.

Nije tacno. Imas cesto neke 'extra' ponude od proizvodjaca gde nude robu sa smanjenom garancijom po nizoj ceni 😉
Kao i npr kontigente maticnih ploca ciji je 'random uzorak' recimo nesipravnih integrisanih mreznih kontrolera veci od 5%. I onda taj kontigent kosta duplo manje a na kupcu je rizik. Onda oni opet to prodaju pa neko dodje ne reklamaciju sa neispravnim cipom, oni mu ne priznaju istu zbog 'udara groma' i ugrade se. Ili recimo 'uvale' nekoj firmi 20 racunara sa takvim plocama, ali daju i 20 pci lan kartica i ovi nikada nece skontati da imaju neispravnu robu.

Nije tacno. Imas cesto neke 'extra' ponude od proizvodjaca gde nude robu sa smanjenom garancijom po nizoj ceni 😉
Kao i npr kontigente maticnih ploca ciji je 'random uzorak' recimo nesipravnih integrisanih mreznih kontrolera veci od 5%. I onda taj kontigent kosta duplo manje a na kupcu je rizik. Onda oni opet to prodaju pa neko dodje ne reklamaciju sa neispravnim cipom, oni mu ne priznaju istu zbog 'udara groma' i ugrade se. Ili recimo 'uvale' nekoj firmi 20 racunara sa takvim plocama, ali daju i 20 pci lan kartica i ovi nikada nece skontati da imaju neispravnu robu.

UPRAVO TAKO !
Domaci uvoznici namerno uzimaju robu sa kracom ili potpuno bez garancije ! Proizvodjac im da nizu cenu, a domaci uvoznici raspale po raji :bottle:
koja dzungla je ovaj sVrbistan :wall:

pa tesko da je ova noctua jeftinija nego napolju 🙂

Pa upravo se oni pravdaju cenama napolju. Dobije npr vent za 5e i onda ga prodaje za 18 jer je napolju 15 a 'mi ne mozemo da imamo cene kao sto su vani'.
Ja ne kazem da je to uvek slucaj i tako sa svim proizvodima, samo napominjem da toga ima i da u tom slucaju, garancija proizvodjaca ne igra ulogu.

Nazad
Vrh Dno