Šta je novo?

Proverite kako vam radi hard disk!

a sta biva sa podacima na raid-u ako otkaže jedan od četiri?

Poslednja izmena:
Kao sto sam pricao vec ... 90GB bitnih podataka se vrati iz backup-a ...

Jel ovo ok?

Prilozi

• HDTune_Benchmark_WDC_WD1600AAJS-00WAA0.png
    HDTune_Benchmark_WDC_WD1600AAJS-00WAA0.png
    59.9 KB · Pregleda: 108
1TB Samsung F3

Prilozi

• Samsung F3 1TB.png
    Samsung F3 1TB.png
    57.3 KB · Pregleda: 147
Da li je ovo u redu?
Prvu put se srcem sa ovim, u biosu sam izabrao raid, formatirao i to je to.
:wave:

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    159.7 KB · Pregleda: 171
  • 2.jpg
    2.jpg
    156.7 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
Nesto i nije bas brzo.. Koji su diskovi u tom RAIDu?

Sa 500GB platter/7200rpm diskovima Samsung je i Seagateu i WD-u zadao domaci zadatak... I ja sam porucio svoj primerak :)
Istina... F3 je stvarno odlican hard. Fantastican average, prilicno dobar i access.

Cekam WD-ov odgovor, pa da se i ja ponovim :D

Poslednja izmena:
Ако може једна молба за све кориснике који постују у овом треду: качите слике са "long" теста. Добија се доста реалнија и детаљнија крива трансфера, а кошта вас јако мало времена...

Intel X25-M 160gb

quick
quick.jpg

long

full

Poslednja izmena od urednika:
Lep READ ali jadan write (ovaj od ~85)...(mnogi mehanicki diskovi to mogu (jes da nemogu konstantno) ali ipak slabo)

Poslednja izmena:
Lep READ ali jadan write (ovaj od ~85)...(mnogi mehanicki diskovi to mogu (jes da nemogu konstantno) ali ipak slabo)

Daleko je to od slabo. Intel ssd druge generacije je san svakog entuzijaste. Kada uzmeš u obzir da je vreme pristupa za dva reda veličine manje od mehaničkih diskova i da je sekvencijalno čitanje 50% brže lako se prelazi preko činjenice da bi sekvencijalni upis mogao biti bolji. Što se tiče laptopova takav disk je overkill.

P.S. Novi firmware koji dodaje TRIM funkcionalnost donosi i 100MB/s write za Intel 160GB G2.

Poslednja izmena:
А баш сам хтео да тестирам овај мој астроноУмски хард,стар 6 година,али не може програмчић на Виндоуз 7,морам наћи неко адекватно решење,ако постоји...:]

А баш сам хтео да тестирам овај мој астроноУмски хард,стар 6 година,али не може програмчић на Виндоуз 7,морам наћи неко адекватно решење,ако постоји...:]
Onaj XP mod na W7... ? ;)

Onaj XP mod na W7... ? ;)

Хвала друже,тотално ѕаборавим за компатибилни мод некада...:)
Ево,да се присетите шта се користило у камено доба(у којем сам ја још увек):d

Poslednja izmena:
Sa novim firmware-om, brzina upisa na Intel SSD je sada 100MB/s, pre update-a je bila 80MB/s (slike gore).

I gore si imao oko 100 sa long testom, je li to sada sa full?

I da, postoji li mogucnost da se standardnim (mehanickim) diskovima (ATA, SATA) mjeri i write speed (ja trenutno mogu samo read test uraditi, iako sam licencirao program)?

Mozes testirati brzinu upisa i na "obicnim" diskovima, jedino sto ne smes imati particije na njemu, mislim da ne mora program biti licenciran...

Zbog toga sada ne mogu da pustim test da vidim kolika ce biti brzina upisa, jer sam instalirao win, tako da ove brzine sto sam naveo su prilikom kopiranja (nije full test).

Aha, znaci u tome je fora, ja imam particije, zato nisam mogao pustiti write test! Hvala za info...

Nije frka za testove, i one gore brzine izgledaju fino! :D

Write testove možete pustiti jedino na disku koji nije sistemski i naravno pozdravite se sa podacima na njemu.

Mozes testirati brzinu upisa i na "obicnim" diskovima, jedino sto ne smes imati particije na njemu, mislim da ne mora program biti licenciran...
Mora, tj. treba ti HD Tach RW program. U obicnom uopste nemas opciju za testiranje upisa.

Da, nisam nigdje spomenuo u diskusiji, ali mislio sam na RW verziju HD Tach-a...
Zapravo, u postu iznad sam napisao HD Tach samo, ali mislio sam na RW verziju!
Hvala svima za informacije.

Poslednja izmena:
Prva slika je WD 640GB 6400AAKS kupljen pre 2 dana. Druga, isti model, od prošle godine. No comment... :trust:

Prilozi

• 6400aaks-novi1.jpg
    6400aaks-novi1.jpg
    166.3 KB · Pregleda: 178
  • 6400aaks-stariji1.jpg
    6400aaks-stariji1.jpg
    167.7 KB · Pregleda: 158
Vrh Dno