Šta je novo?

Promene u SK...

Niko se ne bi ljutio da Digital, PC Pres i ostali koštoju 100 dinara sa 1/3 reklama, ali oni koštaju 270 + imaju reklame.
SK je odličan časopis koji po ceni po kojoj se prodaje nudi mnogo više od svih ostalih. Meni te reklame i ne smetaju. Uvek je pametno pročitati neku reklamu, a ko neće da ih čita, okrenuće list i oraspoložiće se odličnim tekstom na toj strani.

Ali i PC Press i Digital imaju ~ 1/3 reklama ?!?! Prebrojte slobodno ;)

Naravno, to nije nista lose, pricam to i za SK i za sve ostale novine, od toga novine zive, alooo! :)
Dobili ste yellow/white pages, one ne kostaju nista, dele ih besplatno. Zbog cega majku mu, a ? :)
Ste se zapitali ?

Poslednja izmena:
'Ebi ga, tesko se navikavamo na cinjenicu da je SK pokrenut od strane entuzijasta (i ziveo kao takav jako dugo) i da su im tada zvonila ja*a za profit... :(

Pa placali su citaoci...

Doduse, to je jos uvek bilo vreme "blagostanja"... :)

Sasa je napisao(la):
Zver, mislim, u cemu je tvoj problem ? :) Ok, nemas pojma, ok, ne stidis se to da pokazes, ali koja je poenta ? :)

Ne kapiram, zar su te reklame toliki problem. Reci mi casopis koji ih nema, i to u ovako nekom omeru 1/4 do 1/2 ? Ne mora racunarski, mozes muski/zenski, o automobilima ili zdravom zivljenju.. sta god.
Ili hoces, da ubedis nekoga da se moze bez ili sa manje reklama ? Gde zivis ti bre ? :) Cak i da se moze preziveti sa manje reklama, hoces da ubedis nekoga da treba da uzme manju zaradu ako moze vecu. Deder prestani da prodajes na buvljaku onog trenutka kada ti mesecna zarada predje cifru koja je potrebna da prehranis porodicu.

Mislim, ne razumem, koji je problem :d.
Samo gubim vreme sa tobom, doduse, makar nije dosadno, tj. zanimljivije je od kucanja tekostova, to bas smara :)

p.s. punjenje kertridza, adsl i slicno, pa sta oces ti da se reklamira u racunarskom casopisu ? Sta radis ti bre, prodajes sitan hardware, prazne diskove i divx na buvljaku. Bez ljutnje, ali to je jos socijalnija varijanta od ovih koje se reklamiraju a ti pominjes.

Ama bre! Shto se ti uvek nameces kao portparol SK?Ako honorarno pises za njih nema potrebe da opravdavas njihove mane.Tvoj rad nikad nisam pomenuo u negativnom smislu, cak shtavise mislim da ti pisanje ide od ruke.Imam pravo da kritikujem SK zato sto sam ga citao jos od devedeset i neke.Ako je list u ono vreme mogao da opstane sa umerenom dozom reklama zasto to nemoze sad? Zasto nestampaju poseban dodatak koji bi isao uz list pa nek u njemu reklamiraju sta hoce.Mene kao citaoca zanimaju novosti u IT a ne necija reklama.
Buvljak vise nije aktuelan. To je bila samo jedna stepenica ka stvaranju ozbiljne firme.Hocu sekapersama da dokazem da se u zivotu moze nesto stvoriti i bez maminog i tatinog kapitala.Radim posteno 20 sati dnevno zato me i nervira kad neko pokusava da mi na prevaru otme 100 din iz dzepa.Kupim chasopis a dobijem 50% reklama.Zamisli odes u kasapnicu trazis kilo krtog od buta a kasapin ti uz 500 grama mesa uvali kosku.Dal bi mu meso vratio ili bi glodao tu koshchetinu like dog, ubedjen da je to krtina?

PS.Ae bez' pishi tamo jer ako me nasekirash dacu SK silne pare za reklamu pa vise u njemu nece biti mesta za tvoje textove.Umesto tvojih opisa stajace
slika gole ribe sa sajkachom koja kaze: "Taze kompjuteri kod Zvera bre! " :d

ZverBre bas si zver bre :d
I ja citam SK negde od '96,i meni stvarno nije jasno zasto si alergican na reklame.Poslednjih godina SK je dosta kvalitetniji nego pre.Mene kao citaoca zanima samo koliko stranica zauzima kompletan sadrzaj tekstova,a ne koliko stranica zauzimaju reklame.Ti najvise galamu pravis oko reklama,a to je najmanje bitno.Evo poslednji broj ima 148 stranica ukupno_Od toga 45 su reklame.To ti je daleko manje od 50%,koje spominjes.Da li bi pre citao SK sa 80 stranica teksta i 20 stranica reklama,ili 100 stranica teksta i 45 reklama ?!? ,) Ne znam za ostale citaoce,al ja bih za ovakav SK,kakav je sad,dao 200 din bez razmisljanja.A konzole cu da im oprostim ako ubace jos koju stranu za opise igara :D :p ....bitan je kvalitet

Lose se izbrojao reklame u novom SK. Ravno 50! Kad saberes one od pola i cetvrt strane izadje 50.
Broj ponovo :)

Brojao sam i njih,veruj mi i nema sanse da sam pogresio za citavih 5 stranica.Ali i 50 stranica ne menja bitno odnos reklama i sadrzaja. ~33% reklama.

ZverBre je napisao(la):
Ama bre! Shto se ti uvek nameces kao portparol SK?Ako honorarno pises za njih nema potrebe da opravdavas njihove mane.Tvoj rad nikad nisam pomenuo u negativnom smislu, cak shtavise mislim da ti pisanje ide od ruke.Imam pravo da kritikujem SK zato sto sam ga citao jos od devedeset i neke.Ako je list u ono vreme mogao da opstane sa umerenom dozom reklama zasto to nemoze sad? Zasto nestampaju poseban dodatak koji bi isao uz list pa nek u njemu reklamiraju sta hoce.Mene kao citaoca zanimaju novosti u IT a ne necija reklama.

Sta tebe bole uvo sto se ja brecam ? :)
U nedostatku PR-a, eto bas hocu da to budem, a ko zna, mozda i jesam a ti ne znas ? :) To sto me nema u impresumu druga je stvar.
Salu na stranu, ako ti tako neozbiljan mozes da pricas sta hoces i kritikujes, mogu ja, od tebe daleko ozbiljnije, da te prozivam za te neosnovane kritike :)

ZverBre je napisao(la):
Buvljak vise nije aktuelan. To je bila samo jedna stepenica ka stvaranju ozbiljne firme.Hocu sekapersama da dokazem da se u zivotu moze nesto stvoriti i bez maminog i tatinog kapitala.

Svaka cast ;)

ZverBre je napisao(la):
Radim posteno 20 sati dnevno zato me i nervira kad neko pokusava da mi na prevaru otme 100 din iz dzepa.Kupim chasopis a dobijem 50% reklama.Zamisli odes u kasapnicu trazis kilo krtog od buta a kasapin ti uz 500 grama mesa uvali kosku.Dal bi mu meso vratio ili bi glodao tu koshchetinu like dog, ubedjen da je to krtina?

Alo bre, sad stvarno moram ovako, ti si bre budala izgleda, a ?! :)
Mislim, daj mi jedne novine danas koje nemaju oglase u sebi.
I pazi, obrati paznju gde je vecina oglasa u SK, na kojoj strani, a onda se raspitaj se koju vise vole oglasivaci i koje su cesce zbog toga skuplje.
Pa onda pogledaj gde drugi casopisi drze oglase, pa sve to onda ukljuci ko tu radi vise za sponozore, a ko vise za citaoce. Kad me vec vuces za jezik.

PS.Ae bez' pishi tamo jer ako me nasekirash dacu SK silne pare za reklamu pa vise u njemu nece biti mesta za tvoje textove.Umesto tvojih opisa stajace
slika gole ribe sa sajkachom koja kaze: "Taze kompjuteri kod Zvera bre! "

Nemoj da se pobrinem da nikad ne objavis oglas u SK, a pazi, kad odrastes i opametis se, shvatices koliko se reklamiranje isplati, a mozda i to gde je najisplativije. Nemoj da ujebes stvar pre nego sto i postanes svestan. A za moje tekstove ce uvek biti mesta, zna se ko je No.1, makar u prvoj polovini SK-a ;). A ko je u drugoj a mozda i u celom SK i to se zna, jedan od retkih ljudi koji je na ovom forumu omrazeniji i od mene :D.

Pozdrav!

Ijaooo ebes list kad se i moja firma nasla tamo :) ;)
(18. strana ) eto mene reklamiraju za dz :) a da toga nisam ni svestan.

Pih, izem' ti distributerski program... :d

Sasa je napisao(la):
A ko je u drugoj a mozda i u celom SK i to se zna, jedan od retkih ljudi koji je na ovom forumu omrazeniji i od mene :D.
Pozdrav!
Kad sam ja to poceo da pisem za SK!?? :d

1. Nikad mi nisu smetale reklame u SK - cak stavise mislim da je jos bolje sto ih ima toliko. Tako sam siguran da ce redakcija docekati sledeci broj (ipak pare igraju glavnu ulogu u bilo kom poslu - niko ne radi nesto iz ljubavi osim ako nema <15 godina ;) )

2. Reklame su izuzetan vodic za nekoga ko hoce nesto da kupi od racunarske opreme. Ovde necu da ulazim u to da li neke firme rade kao "frizerski salon za ovcice" jer su skoro svi poceli da izbacuju lepo karakteristike i cene uredjaja koje prodaju. Od upucenosti citaoca zavisi da li ce kupiti sharenu lazu (skidam kapu svima koji dobrim marketingom mogu da uvale krsheve - ko je rekao Jugodata :d ) ili ce u oglasima naci firmu kod koje ce se snabdevati sledecih par godina.

3. Reklame jesu prilagodjene krajnjim kupcima - za razliku od recimo PC Pressa na cijoj je SVAKOJ strani reklama i to uglavnom za veleprodaje u kojima obican smrtnik i ne moze da pazari robu.

4. Nikad nisam primetio da je broj reklama posebno uticao na kolicinu opisa u novinama (osim ako bas i nije bilo novina na trzistu) - jedino sam primecivao da je SK poceo da biva sve deblji i bogatiji - a ne obrnuto. Zahvaljujuci reklamama sada se stampa na OK papiru, lakom za listanje - setite se samo kakava je bila guz stampa pre par godina :D

5. Komentare da list preteruje sa reklamama nemojte izvrtati kako kome odgovara.

Mozda ste dobili kosku - ali je zato bilo vise mesa oko nje.

Ovom prilikom zelim da pohvalim redkciju SK. Izuzetno dobri tekstovi.Malo zameram sto u listu nema jos reklama.Divim se redakciji kako u ovim teskim vremenima mogu opstati sa tako malim budzetom.Mislim da je cena od 100 din premala za onako kvalitetnu stampu.Izuzetno mi se dopadaju rubrike "racunari na 36 rata , kredit bez odlaska u banku i naslovna strana".Samo tako nastavite i za koju godinu postacete bolji od nekada cuvenog "Ateksovog kataloga".

Marti Misterija je napisao(la):
Kad sam ja to poceo da pisem za SK!?? :d

Ma ti i ja smo mala deca za M.K. ;)

Poslednja izmena:
ZverBre je napisao(la):
Ovom prilikom zelim da pohvalim redkciju SK. Izuzetno dobri tekstovi.Malo zameram sto u listu nema jos reklama.Divim se redakciji kako u ovim teskim vremenima mogu opstati sa tako malim budzetom.Mislim da je cena od 100 din premala za onako kvalitetnu stampu.Izuzetno mi se dopadaju rubrike "racunari na 36 rata , kredit bez odlaska u banku i naslovna strana".Samo tako nastavite i za koju godinu postacete bolji od nekada cuvenog "Ateksovog kataloga".

Eto Zeljko - vidis kako ih sad lepo hvalish kad si lepo razmislio ;) :d

A potajno prizeljkujes da tvoja reklama jednog dana bude najveca i najzapazenija u SK - pa da ZverBre D.O.O. bude No1 diler u kraju :wave:

Provaljen si :p

Srga je napisao(la):
Eto Zeljko - vidis kako ih sad lepo hvalish kad si lepo razmislio ;) :d

A potajno prizeljkujes da tvoja reklama jednog dana bude najveca i najzapazenija u SK - pa da ZverBre D.O.O. bude No1 diler u kraju :wave:

Provaljen si :p

Da dam tries' iljada za SK?? Jos uz to da sopstvenom reklamom nerviram sam sebe.Nepada mi napamet. :)

Meni se ne dopada S.K. Mislim da je 100 dinara mnogo za takav časopis. Tačnije, za ono što on nudi...

Ako i treba da se tebi ne dopada, i ne treba da ga kupujes. I svi srecni.

Pozdrav!

Jeli Sasa , jesi razmisljao nekad o tome da postanes advokat :)
Sasa Fila :D...

Ronnie Coleman je napisao(la):
Meni se ne dopada S.K. Mislim da je 100 dinara mnogo za takav časopis. Tačnije, za ono što on nudi...

Ma nije on toliko los ... mada bi mogli malo da izbace opise igrica , i pisu vise o softverskim programima i hardveru , a i CD kao dodatak im ne bi bila losa ideja .

Mislim da Ronijeva recenica da je cena od 100din prevelika za takav casopis govori o njegovoj upucenosti u dotican casopis. Cak i oni koji ga najvishe kritikuju cenu nikad nisu uzimali u usta. Ali dobro, uvek se nadje neko ko totalno nema pojma o cemu prica pa ovakav komentar i ne chudi.

Ma nije on toliko los ... mada bi mogli malo da izbace opise igrica , i pisu vise o softverskim programima i hardveru , a i CD kao dodatak im ne bi bila losa ideja.

Jeste, baš nam treba deseti Mikro i PC...
'Oćemo što više opisa igara! (mi sa malim monitorima koji puno zrače pa nam nije ugodno da čitamo reviewe na netu a i za WC šolju su dosta poveličački :d ). Šta fali igrama? Jel treba da čitamo milioniti review nekog krdžastog mp3 plejera ili programa za gledanje slika koji ne služi ničemu ali ima lep skin?
Što više igara za što više platformi! PC, Sony, Nokia :) ... Što kaže jedan deda s bradom, Hi-Fi, Lo-Fi, no fi... it's all fine to me :)

Samo vas gledam i pitam se koliko neki ovde imaju godina, kad sam ja sa svojih, od pre neki dan 26, čitao SK još 91, a mnogi bi da pljuju po njemu počev od 96te... Evo, sad tek povremeno kupim da vidim šta ima i prilično je OK, za te pare, čak super. Reklame? ***, ima ih svuda, PC Press kupovao do pre godinu dana, imam sve brojeve, ali postade težak krš. Probao i par Digital, Mikro i ostalih i znate šta? To što bi mi da čitamo NEMA u novinama. Ima na WEBu. Tamo može da se neko zeza sa slikanjem iz 50 uglova, testiranjem miliJonima testova, a ako treba i završavanjem igre 189 puta pre nego što kompletira test iste. :) So, batalite ovo prepucavanje, ko može da uzme neku kintu da čukne nešto za lokalne novine, super, kome se ne sviđa da to čita, nek' sačuva kintu od par brojeva i neka uplati taj smrdljivi ADSL što se reklamira okolo i vozi, Miško. Svi srećni.

PS. Ja se oštrio početkom tih 90tih (računajte sa koliko godina :) da pišem neke opise za SK posle, uh, oh, SVOJEMOZGOVNO ZAVRŠENIH par avantura i sad sam srećan što je Kuzma ostao dosledan tome, ipak ne bih danas pisao onakve kolumne, sviđa le se nekome ili ne, ipak su u dobroj meri autorske. :) My 2 cents.

Ja sam se ipak predomislio.SK ne valja nista,jer ipak svim "citaocima" treba udovoljiti.SK treba da bude besplatan.Sve treba izbaciti osim oglasa.Neka bude 100-inak strana oglasa(ako je SK besplatan onda mora da bude gomila oglasa kako bi opstali).Uz SK treba da se dobijaju 4-5 DVD-a sa full verzijama svih igara i programa koji su tog meseca aktuelni.Serijske brojeve,i krekove ce "citaoci" naci na netu.Oni koji ne znaju kako,naucice pre ili kasnije.Zakljucak:Bice zadovoljni svi koji su zeleli da se nesto izbaci,svi koji su zeleli neki program ili igru na DVD-u,bice zadovoljni oni koji nemaju ADSL/Kabl/wireless,bice zadovoljni i mnogi koji imaju brzu internet vezu,jer nece morati da skidaju sve to sa neta,bice zadovoljni oni koji kupe SK "zbog tradicije",bice zadovoljni oni koji kupe SK a ne citaju ga,bice zadovoljni oni koji citaju samo oglase,bice zadovoljni oni koji ne znaju zasto kupuju SK.Nece biti zadovoljan ZverBre zbog oglasa,i jos nekoliko hiljada Citalaca jer nemaju sta da citaju.Ko njih sisa.

Ae bre man'te se moje glave :)
Nateracete me da napravim svoj chasopis :) :)
Samo da skupim kintu za lektora :D

Evo ja ti obecavam da te necu vise spominjati,ako neko zakljuca ovaj thread :D :p

Vrh Dno