Marti Misterija je napisao(la):
Zao mi je sto si moj post potpuno pogresno protumacio, neke stvari iz njega iskrivio i jos ubacio nepotrebnu dozu cinizma.
Ljudi imate dovoljno godina da bi ste vec do sada trebali da naucite da sve u zivotu se ne radi oko toga ko jeste a ko nije u pravu. Radi se jednostavno o DRUGACIJEM misljenju i to nema veze sa pravicom i krivicom.
Najkvalifikovaniji da ocenjuju rad novinara nekog medija su njegovi citaoci ili gledaoci i to bi bila poenta svega. Oni treba da ocenjuju i niko vise. Teorija zavere, ocrnjavanje itd... to je nepotrebno izvrtanje mog posta.
Poz.
Pa, cekaj sada Marti... Panta ovde, vidim, nastupa kao citalac Sveta Kompjutera i kao posetilac Benchmark-a. Koliko ja znam on ne pise u SK opise igara (osim, ako ne vodi neki dvostruki zivot
🙂 ), pa samim tim nije insajder vec autsajder
🙂 sto ga po tvom kriterijumu kvalifikuje da kritikuje. Takodje, ne vidim da je iko ikada od novinara bio zlonameran prema SK, PC-ju ili bilo kom drugom mediju, a i da jeste ne moze se tek tako nekome zabraniti da, kao sto i sam kazes, iznosi svoje misljenje. Kao kada bi npr. stranom diplomati bilo zabranjeno da i govori o nasoj politickoj situaciji, ali bi to bilo dozvoljeno recimo obicnim ljudima iz te strane zemlje. Kada bi u Srbiji svako radio ono za sta je kvalifikovan bili bismo Amerika, a ne Albanija...
Ionako ne verujem da laprdanjem po forumu mozes da srusis konkurenciju, pa onda ni urednicima drugih redakcija to i nije cilj kada ucestvuju u takvim tredovima, vec kao citaoci konkurentskih medija, jednostavno, iznose svoje misljenje. Ja to, kao zlonamerni novinar, tako vidim, a ne znam kako ti kao dobronameran posetilac foruma na to gledas
🙂
BTW: Ne znam kako je sada, jer ne citam opise igara, ali SK mi je uvek nekako bio super i zaista ne znam koji domaci casopis sada moze imati bolje opise igara - tada je SK po tom pitanju bio apsolutni no. 1, a da li su dozvolili da neko to promeni ne znam. Jedino sto mi je smetalo, kao citaocu SK, bila je ona kolumna, sve ostalo mi je manje-vise OK.