Šta je novo?

Project: Briza black and white

lanmi86

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2007
Poena
395
OK ovo je moj, da kazemo drugi mod, posto prvi sa istim ovim kucistem jos pre par godina nije bas najbolje uspeo jer sam napravio sve moguce greske koje

jedan pocetnik moze da napravi :)

Ovaj put zeleo sam da napravim nesto sto ce biti unikatno i da se prvenstveno meni svidja, i definitivno sam uspeo, mada jos ima tu da se radi...

Vecinom me je onaj ludak Ilidan navukao na modding, listao sam neke forume do besvesti dok nisam nasao sve sto me zanima :)

Pa da krenemo:

Materijal koji sam kupio:

- sprej happy color crni mat x2
- sprej happy color beli mat x1
- sprej happy color prajmer

smirgla mislim da je 220
papirna traka za izolovanje uska i siroka

Sve ukupno oko 1800din + mnooogo zivaca :)

1. Znaci prvo rastavljanje cele konfiguracije u najsitnije delove

2. Zatim pranje i susenje svakog dela pojedinacno

3. Smirglanje svakog dela

4. Ponovno brisanje svega

5. Presao prajmerom sve delove

6. Farbanje svega u 3 sloja (zafalilo boje, mora minimum 3 crna spreja)

7. Brisanje svega suvom krpom zbog prasine, stavljanje xigmatek pti-g3606 paste na sve hladnjake i sklapanje kompa nazad. Lapovanje cu ostaviti za neki

drugi put...

Sto se tice temperatura ne mogu da kazem da li su se povecale ili smanjile, jos uvek je rano iz nekoliko razloga, prvo, spoljasnja temperatura je pala

za nekoliko stepeni, plus povecao sam obrtaje na cpu fan-u cisto iz predostroznosti zbog ofarbanih kulera jer nisam znao do koje mere ce farba podici

temperature.

Kad se sve stabilizuje za par dana provericu kako stoji cpu na low rpm... Samo mi je krivo sto nisam uhvatio ss temperatura pre modinga...

Temperature na modovanom kucistu:

idle: 35c

load: 50c

Ok temperature s obzirom da je cpu klokovan na 2.8ghz, kao i ram, na nekih 950 i s obzirom da je leto...

A sada izvolte slike gotovog kucista :)

Samo jedna star: nemojte me kritikovati za slomljenu plastiku kod hyper tx-a, takvog sam ga dobio, para za drugi nemam, a ovaj savrseno radi posao.

Ono sto bih dodao na kraju jeste da ima tu jos dosta posla:

na primer: farbanje sitnih srafova i nekih sitnih limcica...

Ubedljivo najtezi deo su mi bile noctua-e... Farbati njih je smrt! Ofarbao sam samo jednu i to pola, ofarbao sam ram ali nisam lopatice. Zasto? zato sto je noctua fan nemoguce otvoriti a da niste njihov serviser, tj. treba mnogo znanja i iskustva sto ja nemam, tako da sam morao da izolujem lopatice onim trakama pa onda ram... Jako tezak i dug proces... dosadno more :) To cu ostaviti za neki drugi put, kao i eventualno slivovanje i lapovanje... :)

Ah da, verovatno se pitate de je stranica :) Pa ona je malo... ovaj... prilicno unistena prilikom prethodnog modovanja, tako da mora da ide na doradu, secenje i ponovno farbanje... Treba da legne tu i plexiglas pa ce onda biti kompletno... A sada navalite na kritikovanje :)

Fino:) samo kad bi mogao da ubacis neke ventove kao npr:
a_nexus_120mm_black_and-white_fan_lg_oic.jpg

Svaka cast za trud:)

Edit: ovo su Nexus 120mm Real Silent Case Fan ima i 80mm

Poslednja izmena:
Fino:) samo kad bi mogao da ubacis neke ventove kao npr:
a_nexus_120mm_black_and-white_fan_lg_oic.jpg

Svaka cast za trud:)

Edit: ovo su Nexus 120mm Real Silent Case Fan ima i 80mm

Znam da postoje vec crno beli ventovi ali budzet mi je bio takav da sam morao da radim sa onim sto vec imam... Zato sam se i opredelio za farbanje noctua ventova posto posedujem jednu devetku koja ide na hyper tx i jednu dvanesticu na 800rpm... A trenutno u kucistu nemam ni jedan vent :) osim naravno na grafi i procesoru :)

Bravo,sasvim fino izgleda ;)

Hvala jbl, dosta znace pohvale od nekog kao sto si ti :)

Poslednja izmena:
Svaka čast, svidja mi se kako si odradio, super kombinacija boja.

E morao si da me preteknes...........sutra ja kacim moju BRIZU :wave::wave:

Lepo, lepo.......verovatno si partizanovac:bottle:

Cak imamo i isti kuler;)..........ja sam moj farabao u crno i mislim da bi i tebi bolje stajao crn u ovom kucistu.........takodje nisi trebao ovu plastiku da farbas jer mislim da ce vremenom poceti da se skida(mislim na kuler, ova od kucista ima podlogu).......ALI LEPO RESENJE ZA PREDNJU MASKU KOMBINACIJA CRNE I BELE.,)

Ima da se smoris dok budes farbao srafove, ja sam moje upravo zavrsio :p

Ma jos da ga sklopim i odradim graficku i to bi bilo to, takodje moram da zamenim one ruzne diode na prednjoj masci......ako bi nasao negde plave....super bi legle.

E morao si da me preteknes...........sutra ja kacim moju BRIZU :wave::wave:

Lepo, lepo.......verovatno si partizanovac:bottle:

Naprotiv, teski zvezdas :)
Cak imamo i isti kuler;)..........ja sam moj farabao u crno i mislim da bi i tebi bolje stajao crn u ovom kucistu.........takodje nisi trebao ovu plastiku da farbas jer mislim da ce vremenom poceti da se skida(mislim na kuler, ova od kucista ima podlogu).......ALI LEPO RESENJE ZA PREDNJU MASKU KOMBINACIJA CRNE I BELE.,)

Ima da se smoris dok budes farbao srafove, ja sam moje upravo zavrsio :p

Ma jos da ga sklopim i odradim graficku i to bi bilo to, takodje moram da zamenim one ruzne diode na prednjoj masci......ako bi nasao negde plave....super bi legle.

Ma gledao sam na netu slike farbanih kulera i nekako ako bih sve ofarbao u crno bilo bi mi monotono, zato sam uzeo i sve kulere u belo obojio.

Na prednjoj strani dole jos razmisljam da skinem onu mrezicu sto ide ispred venta i da stavim crno beli vent da stoji, bez mrezice... a na gornju stranu cu da stavim dve dvanestice...

Sto se tice srafova, izvalio sam foru, uzmes pobodes ih sve u stiropor i samo predjes sve odjednom :)

A za diode, po meni to kvari izgled, povadio sam ih jos pre 2 godine.

Poslednja izmena:
Naprotiv, teski zvezdas :)

Ma gledao sam na netu slike farbanih kulera i nekako ako bih sve ofarbao u crno bilo bi mi monotono, zato sam uzeo i sve kulere u belo obojio.

Na prednjoj strani dole jos razmisljam da skinem onu mrezicu sto ide ispred venta i da stavim crno beli vent da stoji, bez mrezice... a na gornju stranu cu da stavim dve dvanestice...

Sto se tice srafova, izvalio sam foru, uzmes pobodes ih sve u stiropor i samo predjes sve odjednom :)

A za diode, po meni to kvari izgled, povadio sam ih jos pre 2 godine.

Dobra fora za srafove ja sam busio dasku pa sam ubacivao u rupice :wall:

Mislim da ce to bez mrezice biti super sa crno belim ventom samo sto ce biti prasine bruka......

ne verujem da mozes gore da ubacis 2x12 jedino ako nemas na gornjem dvd-rw vec na onom ispod....ja sam na donjoj stavio 12-cu.....

I naravno obavezno uradi bocno i neko osvetljenje unutra :wave:

E da video sam u win....u Artic Coling fan-ove koji su crno bele boje(bas kakve hoces) oni ce biti odlicni...oko 600din su al ne znam da li ima 8-ca ja sam video 9-ku

Nemam gore dvd, nego sam stavio hard na pertle da visi zbog vibracija jer trese kuciste. Ali lagano moze 2x2 proverio sam :) Eo ti slika kako to izgleda gore kod mene:

Taman ce jedna dvanestica da legne iznad harda a druga izmedju harda i napajanja...

E hvala ti za ovu informaciju za arctic cooling uzecu 2x 12, 2x8 i jos jednu devetku cu da zbudzim na hyper-a. Uff vec vidim kako dobro izgleda :)

Nego zanimaju me bele neonke ako ima takvih? ili da jurim UV?

I sto se tice plexija, jel ima negde po centru ili moram da se cimam u Galeniku?

Poslednja izmena:
Ovo ti je dobar mod za HDD :D

mislim da nema svrhe da ti dve 12-ce ubacuju vazduh gore.......kuciste je i tako 'rupicasto'........a i remetis air flow jer topao vazduh ide gore...... a da stavis 2x12 da izbaciju gore i to nema svrhe jer ova jedna je zaklonjena HDD-om.....bolje ubaci dole jednu koja ubacuje hladan vazduh......a gore ti jedna 12ca i napajanje izbacuju topao.plus jedan vent na zadnjoj strani.

Ja sam ubacio zatamnjeno staklo (250din).......sto da se cimam da trazim pleksi....a to sto je staklo teze to mi nista ne znaci a ne verujem ni da cu uspeti da ga slomim uzeo sam ono od 6mmm:p...ma sve i da ga slomim uvek mogu drugo da ubacim

Hmm, ima logike u tome sto pricas... samo ne znam gde bih stavio dvanesticu dole? jedino da busim dno al to mi se nikako ne radi s obzirom da sam tek sklopio komp, a busenje bi znacilo ponovno rastavljanje busenje i farbanje...

Gore mora da ide jedna dvanestica zbog harda jer je u cosku a greje se dosta...

Baci mi na pp gde si uzeo zatamnjeno staklo i koliko bi me izaslo parce recimo 35x45..

Edit: tek sad videh da si iz Kg :)

Poslednja izmena:
Hmm, ima logike u tome sto pricas... samo ne znam gde bih stavio dvanesticu dole? jedino da busim dno al to mi se nikako ne radi s obzirom da sam tek sklopio komp, a busenje bi znacilo ponovno rastavljanje busenje i farbanje...

Gore mora da ide jedna dvanestica zbog harda jer je u cosku a greje se dosta...

Baci mi na pp gde si uzeo zatamnjeno staklo i koliko bi me izaslo parce recimo 35x45..

Ma samo okreni kuciste naopako........iseces rupu (brusilicom ili dremelom ili ubodnom cime si vec sekao.malo turpijom predjes...lepo obrises i ivicu predjes sprejem...ne moras sve da rasturas.

staklo imas kod bilo kog staklorezca..mozda te i casti, to je samo mali komad:p

ja sam uzeo u kg-u tako da ne verujem da ti to znaci

Moracu to da odradim... Sutra cu da odem da uzmem 2-3 venta a busim cim smislim gde sta i kako :)

A da li svaki staklorezac ima zatamnjeno staklo? i ja bih to stavio, brutalno dobro bi izgledalo :)

Poslednja izmena:
Jedno 85% da imaju prema 15% da nemaju :D

Pa ti ako bas zakacis onog sto nema :wall:

Eo malopre sam bio u winwin-u da uzmem one Arctic cooling fanove, ostalo im samo dve dvanestice i to sam uzeo, i rekose da nece vise dobijati nista od arctic cooling firme. Vidim na it svetu pise da u emmi-u i u gigatronu ima ovih fanova, moracu da skoknem...

Uzeo sam i uv neonku i bruka izgledaju kuleri nocu posto su beli... Ostaje jos da odradim stranicu i da isecem dole rupe za ventove... Do kraja nedelje bice sve gotovo pa bacam slike. :)

Uh,ja ne znam sta da radim, da li da ubacujem neonku ili ne.......posto i ovako imam 4 fan-a koji svetle.......:trust:

Upravo sam zavrsio (ostade mi jos poklopac za graficku:wall:), kad shvatih da mi fotoaparat nije tu:wall:....tako da cu sutra da postivim slike da vidis moju Brizu,,,,,,:wave:

Morace i jedan Kaze kontroler da se ubaci.......:eyebrows:

Kaci more slike! Ionako si mi ti dao najvise konstruktivnih ideja i informacija. Sutra dolazi drugar sa ubodnom testerom da mi prosece dole dno, i tu ce da ide jedna dvanestica i jedna osmica ispod hardova.

Sto se tice neonke, ja sam ubacio UV neonku i ne da perverzno izgleda nego sam se odusevio. Ali dobro, meni nista drugo ne svetli u kompu osim neonke, nikakve diode, nista, sve sam pocupao :d Meni UV odgovara zbog belih komponenti koje svetle u mraku pod UV svetlom. E sad ne znam koje je boje tvoja briza, ali u principu ako vec mnogo svetli, ne treba preterivati da izgleda ko kicheraj:d

Kaci slike da vidimo to cudo :)

sta ucini mdpc :)

keep up the good work guys!

Cek polako, briza mi je bila za ucenje. Sledece kuciste je ili Lian li ili CM neki... :)

sta ucini mdpc :)

keep up the good work guys!

Tesko da cu sa Brizom do MDPC-ja...al ajde malo za svoju dusu......a bio je i red da pocastim komp. sa jednim dobrim sredjivanjem unutrasnjosti......pojma nemate kako izgleda imati napajanje CORSAIR TX650 u Codegen Briza-kucistu :wall:

Steta sto nisam slikao pre sredjivanja........mrzelo me :wall:

Cek polako, briza mi je bila za ucenje. Sledece kuciste je ili Lian li ili CM neki... :)

Kad kupim Cosmos idem u penziju sto se moddinga tice:D.........mada i Kandalf mi se svidja a mnogi kazu da je sr,,,e (video sam ga samo na slikama)

Kad kupim Cosmos idem u penziju sto se moddinga tice:D.........mada i Kandalf mi se svidja a mnogi kazu da je sr,,,e (video sam ga samo na slikama)

Bas sam danas video Kandalfa, samo 8k, smesna cena za big tower kuciste te klase... Mada licno vise preferiram minimalizam i kucista tipa Antec P182, iako je mid tower, svidja mi se sto je dosta radjeno na unutrasnjosti kao i sound proofing-u.

Edit: znam sta pricas... imam lcpower napajanje i umro sam dok nisam koliko toliko odradio cable management... Kad bude pao neki lian li, obavezno ide modularno napajanje uz to, muka mi je kablova...

Poslednja izmena:
Kakav bre Kandalf :d
Od CM-a, Stacker je najbolji i za mod a i ovako. Po meni najlepse kuciste.

Kandalf je ok spolja ali iznutra je star i daleko od danashnjeg standarda u klasi.Imao ga ja pre par godina :D
normal_Untitled-1~4.jpg

Vrh Dno