Šta je novo?

Project: Black & Blue (Cooler Master RC690) -worklog

• Začetnik teme Začetnik teme sinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Danas sam malo doradjivao ivice koje sam prethodno seckao,pa evo i rezultata,finalno obradjene ivice :

img3435copyt.jpg

img3436copy.jpg

img3437copy.jpg

img3439copy.jpg

img3440copy.jpg

i limovi spakovani u gepek,koji sutra idu na secenje :banana::banana::banana:

img3428copy.jpg

Ako sve bude islo po planu i sutra bude iseceno sve sto sam zamislio,bice i za vikend jedan lep update! 😉

Dobro izgleda ovo do sada, samo napred.

Jutros su mi ljudi uspeli odraditi i secenje i savijanje limova,ni sam nisam verovao da ce biti tako azurni! 🙂Evo i rezultata,dve brze slicice onako na frku,pa bezim na posao:

img3442copyg.jpg

img3441copy.jpg

Eto,na to sam mislio kada sam rekao da ce cela unutrasnjost biti promenjena 😉 Samo da napomenem,sve ovo je na frku ubaceno,znaci neutegnuto totalno,cisto ubaceno da vidim kako ce izgledati 🙂

Poslednja izmena:
Par pitanja, kako menjas diskove? Sa kontra strane sve? Isto tako me zanima da li mozes da stavis to vodeno hladjenje tj da li sada može da stane pored tog lima koji ti prekriva 5.25

Poslednja izmena:
Samo da se upišem i pozdravim konstruktora 🙂

Sinda, ovo je leglo da prostis kao dupe na nosu, svidja mi se kako si zamislio ovo.
Bice to extra kada se ispeskari i plastificira i kad svaki lim legne na svoje mesto.

Par pitanja, kako menjas diskove? Sa kontra strane sve? Isto tako me zanima da li mozes da stavis to vodeno hladjenje tj da li sada može da stane pored tog lima koji ti prekriva 5.25

Za diskove jos nista neznam,imam par opcija,pa cu videti sta je najbolje resenje,a vodeno necu stavljati,neznam odakle ti to? 🙂

@dripac&mirza:

fala momci,bice to extra kada legne powdercoat 😉

Nemam pojma stvarno odakle mi za vodeno 🙂 Ja sam trenutno u fazonu da sređujem mog 690 i svašta mi nešto pada na pamet, tražim neke 1.5x12cm ventilatore, da stavim gore u krov, pa da ispod toga stavim neko vodeno, svašta mi pada na pamet, imam rekao bih dobrih ideja, ali trenutno nemam alata 🙂 Isto hoću da radim black and blue kombinaciju, samo cu ja ceo grill i napred i gore da powdercoatujem u plavo, stranice u crno, kućište u plavo a unutrašnje delove (5.25, 2.5, backplate i sve odvojive delove) u crno (ili možda belo videću još) 🙂 ja bih nekako najradije "napravio" gornji deo kućšta skroz iz početka 🙂 Pomerio sve na levo tako da može bez problema da stane i 6cm radijator bez da smeta bilo čemu, ali o tom potom, samo da skupim keš za vodeno

Rezultati danasnjeg rada....posto sam u poslednjem momentu odustao od 140 mm ventilatora,morao sam posao raditi na malo tezi nacin,tj nisam koristio onaj set za busenje...

img3445copy.jpg

img3446copy.jpg

img3449copy.jpg

img3451copy.jpg

img3453copy.jpg

img3455copy.jpg

...doradjivanje ubodnom testerom...

img3457copy.jpg

img3461copy.jpg

...i na kraju:

img3462copy.jpg

Sada me ocekuje finish,tj dosta turpijanja i smirglanja 🙂 :wave:

Ala ti imas zivaca 🙂 Extra ce to da bude 😀

Sefe izvini, u #15 oni alqati na prvu i drugu sliku,jel oni sluze za secenje krugova?

Sluze,ali nemam adekvatnu dimenziju za 120mm vent,ima za 140mm,pa sam bio prinudjen da se malko vise pomucim,ali bice i ovako ok 😉

Mislim da ima,moram baciti pogled 😉

E samo da znam, jer bih isekao sa ovima onda cisto da vidim kako to funcionise.

Dobro izgleda, samo sto ces se dosta namuciti oko turpijanja, sto nisis dremelom iskesao te rupe?

Ostao bez ploca za rezanje,a juce uhvatio vremena da to odradim,mada nije ni ovako frka,samo ce trebati malo vise turpijati 😉

Mali update (doduse,ivice jos moraju da se odrade finom smirglom) ali najetzi deo posla je uradjen:

img3466copy.jpg

img3468copy.jpg

img3470copy.jpg

img3472copy.jpg

img3475copy.jpg

Dobro si obradio ivice rupa, verujem da si se bas namucio ali se isplatilo.

ko cnc da je sekao rupe 🙂

pratim te prijatelju,odlično napreduješ,samo tako nastavi:happy:

Zdravo drugari :wave:

Posto tek u nedelju idem u nabavku po kamenje za rezanje,odlucio sam da se u medjuvremenu malo pozabavim farbanjem nekih detalja,naime,posto je cela tematika black&blue,odlucio sa se za full black spoljasnji izgled kucista,par slicica delova koji ce biti pretvoreni u full black izdanje,cisto da vidimo kako je sve to izgledalo pre farbanja:

img3498copy.jpg

img3497copy.jpg

img3495copyc.jpg

img3494copy.jpg

img3493copy.jpg

...

img3490copy.jpg
img3487copy.jpg
img3484copy.jpg

danas se bacam na farbanje,rezultate cemo videti za vikend!:wave:

Poslednja izmena:
A evo kako sve to izgleda posle farbanja,meni se jako dopada 😉