Šta je novo?

Project: Black & Blue (Cooler Master RC690) -worklog

• Začetnik teme Začetnik teme sinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ne,obican mat-crni,prethodno sam smirglao vodenom smirglom,nista se neskida,dosta dobro je uhvatilo,a ove usb-audio delove sam presao nekim markerom,koji je takodje dosta dobro odradio posao 😉

mnogo lepse izgleda black on black nego sa sjajnom lajsnom 😀

@ OCZ & BORA BORA: hvala 🙂 :wave:

@ Storky: marker se nimalo ne presijava,znaci bukvalno ostavlja mat-crni trag,kao kada se sa sprejom odradi,dosta dobro hvata za podlogu,stim da sam prethodno te metalne delove presao vodenom smirglom granulacije 500,i posle ocistio nitro-razredjivacem,a marker je neki uniPOSCA (tako pise na njemu) bzvz izgleda skroz ali dosta dobro odradjuje posao,pa sam se zato i odlucio da te nepristupacne matalne delove predjem sa njim.

Lepo si ofarbao, samo nastavi.

Malo rezultata danasnjeg rada 🙂

img3517copy.jpg
img3519copy.jpg

img3520copy.jpg
img3521copy.jpg

img3522copy.jpg
img3525copy.jpg

img3524copy.jpg
img3527copy.jpg

:guitar:

Pazi samo da ti maticna ne dodirne lim!

^^^ma ima prostora izmedju,nebrini 😉 lim je inace dosta tanak.

I danas sam bio vredan! 🙂 i uspeo da resim jos neke stvarcice,vezane za pricvrscivanje sve ove silne "limarije" sve u svemu jako pipav posao,i za sve ovo mi je trebalo maltene 4h da sve lepo natenane premerim,izbusim,obelezim.....ali extra je ispalo na kraju,i sve je sada cvrsto kao stena!Kroz slike cu poskusati da vam objasnim sta je uradjeno,mada mislim da cete i sami shvatiti

Jedan mali "L" profil koji ce drzati "masku" donjeg dela projekta:

img3529copy.jpg

img3530copy.jpg

img3533copy.jpg

img3535copy.jpg

da bi se ta donja maska mogla lepo uizvaditi,potrebno je deo sa ventilatorima pomeriti 1cm unazad:

img3536copy.jpg

img3538copy.jpg

Poslednja izmena:
...kada se ubaci donja maska,potrebno je samo lagano pomeriti deo sa ventovima 1cm napred,da bi sve to lepo leglo,znaci nikakvo cimanje,1min posla:
img3548copy.jpg

img3549copy.jpg

i sve je leglo SAVRSENO!!! E sad,pristup svemu ovome bice kroz "patos" kucista,koristicu vec gotov otvor za vent(doduse kroz ovaj otvor ce se pristupati jos nekim stvarima,ali o tome cemo kada dodje vreme )

img3546copy.jpg

img3547copy.jpg

i kada se sve to lepo zategne,rezultati su savrseni,nigde nista ne strci,ne visi,jednostavno sve pritegnuto ki zmaj!!!!

img3551copy.jpg

a da bih vam demonstrirao koliko je sve to cvrsto,kuciste sam slikao u nekoliko "poza" i nista se ni milimetra ne pomera

img3552copy.jpg

img3553copy.jpg

img3554copy.jpg

to bi bilo sve za danas! :wave:

Lepo napreduje... ristekpa!

ODlicno,mogao si neki kraci sraf onaj crnac je bas kabast 🙂, salim se odlicno je ovako i onako se i ne vidi.

Aj postavicu i ovde jedno pitanje 🙂

Posto cu uskoro nositi neke delove na powdercoat,interesuje me dali i ovi delovi koji su od obicnog pocinkovanog lima moraju da se peskare pre toga?Pitam ovo is jednog razloga-kada sam bio kod lika u firmi gde su mi savijali sve ove limove,tamo rade i plastifikaciju,i rekose mi da ti takvi limovi netrebaju da se peskiraju pre plastifikacije,jer nisu farbani,eventualno se "odmaste" nekim hemikalijama i ociste ako eventualno imaju negde malo rdje i to je to!Za sve sto je farbano-laikrano znam da treba da se ispeskari,ali me ovo sa ovim mojim limovima malo zbunilo....

Ne moras da ih peskaris, bas iz tog razloga sto nisu farbani i samo ih treba odmastiti kao sto su ti i rekli, e sad ja bih to ispeskario iz dva razloga, najbolja podloga za plastifikaciju je peskarenje i drugi razlog je cista licna satisfakcija, jer onda znas da si odradio kako treba i nema bojaznosti ako sutra slucajno zakacis lim da ce se plastifikacija ogrebati ili odlepiti sa lima.

BTW lepo napredujes sa radom.

Pa da, s obzirom da je peskarenje jeftino, a ne moze da skodi, ja bih ga odradio. 🙂

Nema potrebe da peskaris udri pw odmah veruj mi odradio sam preko 10 komada. Samo lepo prebrisi da bude cista povrsina nemasna i pljas pravo na planetu X tj u pec da se pece bojica.

Ljudi, gde je najbolje odneti kućište na peskarenje i koliko vremena je potrebno da se to uradi?

Ja sam takođe za peskarenje svega. Mnogo mi se đasvi koncept zatvaranja delova kućišta, jer i sam razmišljam o sličnom sistemu. Kućište mi je mnogo veliko, a ventove držim na 7v zbog tišine, pa ne mogu da guraju vazduh, jer prelazi velike distance.
Ovako može bolje da se sredi protok vazduha. Samo napred, Sinda, super napreduje! Jedva čekam da vidim rezultate po pitanju protoka vazduha, kao i finalni proizvod u celini...

Ja sam takođe za peskarenje svega. Mnogo mi se đasvi koncept zatvaranja delova kućišta, jer i sam razmišljam o sličnom sistemu. Kućište mi je mnogo veliko, a ventove držim na 7v zbog tišine, pa ne mogu da guraju vazduh, jer prelazi velike distance.
Ovako može bolje da se sredi protok vazduha. Samo napred, Sinda, super napreduje! Jedva čekam da vidim rezultate po pitanju protoka vazduha, kao i finalni proizvod u celini...

Hvala druze,ali finalni proizvod je jos uvek dosta daleko.....jako puno toga mi se mota po glavi,necu nigde da zurim,jednostavno sam napravio neku plan-listu sa stavkama koje treba uraditi,i idem lagano stavku po stavku,a usput se javljaju i neke nove ideje 😉 dosta toga planiram i sa hardverom da uradim,skoro pa svaka komponenta ce dobiti neku svoju mini-pricu,ako sve bude po planu (a nevidim zasto nebi bilo) bice ovo za mene jedno veeeeeliko iskustvo u svetu PC modinga,sto bi na kraju trebalo da rezultira jednim jako lepim sistemom,jednistvenim na neki svoj nacin 😉

Pričaj mi o tome. Ja već skoro godinu dana nikako ni da počnem sa radom. Samo polako, ali ga uradi ljudski. Samo napred!

Pozdrav drugari, :wave😛osle malo krace pauze,nastavljamo dalje!:banana:
Ovih dana sam bio malo vise zauzet,pa sam manje imao vremena za rad na svom projektu,ali opet sam uspeo da zavrsim sve sto je trebalo da se uradi pre plastifikacije.....

Detalje na ovom delu nisam nista posebno obradjivao,posto se 99% njih nece uopste videti(osim otvora za 24-pin kabel)

img3557copy.jpg

poklopac "donje komore" je dodatno iseckan,ali i detaljno obradjen:

img3560copyu.jpg

img3564copy.jpg

img3566copy.jpg

img3570copy.jpg

img3568copyi.jpg

....kavez za ventove...

img3561copyc.jpg

isecen deo gde ce ici hard disk...

img3563copy.jpg

img3572copy.jpg

img3573copy.jpg

img3574copy.jpg

Ovih dana nosim sve ove metalne delove na plastifikaciju,a u medjuvremenu cu se pozabaviti ventovima,tj modovanju istih 😉 nastavak sledi kroz par dana!!! :wave:

Samo napred!
Ceo projekat obecava. Po meni, pravi modding u izvornom obliku.

Imas veliki plus od mene za trud i inovativnost.

@pixell: hvala,trudim se da sve sto bolje odradim 😉 a sada je red dosao na ventove 🙂

img3716copy.jpg
img3718copyu.jpg

img3723copyw.jpg
img3724copy.jpg

img3725copy.jpg
img3726copy.jpg

img3728copy.jpg
img3732copy.jpg

Poslednja izmena:
...e sad,jedan mali teaser-rebus 😉

img3726copy.jpg

img3735copy.jpg