Šta je novo?

Project: Black & Blue (Cooler Master RC690) -worklog

• Začetnik teme Začetnik teme sinda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sinda

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poena
515
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD R7 [email protected] 1.325V (EK Quantum Velocity cpu waterblock)
Matična ploča
MSI B550 Tomahawk Max
RAM
G.Skill 4x8gb DDR4 @ 3800mhz (16-16-16-36 1.42v)
GPU
AMD Saphire Vega 64 (EK FC waterblock)
Storage
ADATA XPG Gammix S11 PRO 1tb M.2
Zvuk
EK WATER Custom loop (EK Coolstream PE360mm+EK Coolstream PE240mm)
PSU
Corsair HX 750i
Kućište
InWin 303
Monitor
AOC 24"
Mobilni telefon
OnePlus8
POZDRAV SVIMA!!!:wave:

Stiglo je prolece,a sa njim i novo kuciste spremno za sredjivanje! 😉 U pitanju je CM 690 RC,znaci nista novo,ali ipak simpaticno kuciste na kome ima mnogo sta da se uradi 😉Kao i sto sam naslov kaze,unutrasnjost kucista ce biti u plavo-crnoj tematici,detalje cu predstaviti kroz sam rad,od hardvera cu iskoristiti moj trenutni setup,mada svaka komponenta ce dobiti neki svoj detalj,tako da ce to na kraju biti jedna veoma lepa i "kulturna" black&blue kombinacija.U toku nedelje treba da mi stigne nesto neophodnog alata za rad,tako da ce vec prvi radovi i update biti vec za par dana....

Sto se tice same fotografije,trenutno sam prinudjen da radim pomocu "stapa i kanapa" (koristicu burazov uzasno-los digitalac) ali uskoro planiram kupovinu nekog "krstenog" digitalca,pa ce samim tim i fotografije biti kvalitetnije.Toliko za sad,par uvodnih fotkica,pa da se lagano bacimo na posao!:wave:

p1011233copy.jpg

p1011234copy.jpg

p1011235copy.jpg

p1011238copy.jpg

p1011239copy.jpg

p1011240copy.jpg

Poslednja izmena:
.....

dsc00398copy.jpg

dsc00397copy.jpg

dsc00396copy.jpg

:wave:

simpa fotkice, nadam se da ce i rad biti isto tako simpa.

ja sam se upustio u modovanje anteca 900, a mozda bude i cm690 jedan 😉 ali u black/white varijanti

Bas lepo sto si krenuo sa novim projektom, samo polako i natenane. 🙂
Sto se tice fotografija i fotoaparata, vidim da je los, ali i ti si malo omanuo 😛, fokusiras travu a ne kuciste. 😉

Kuciste je fino, navali na posao i nemoj mnogo da nas drzis u neizvesnosti! Da nisi planirao i LC?

Ok znamo koje kuciste daj sad moduj to 😀, demios rekoh ti ja da modujes taj 900 i na kraju me posluza, greota da se to kuciste ne skocka ali stavrno greota...

@Mirza:
ove 3 zadnje fotke su napravljene telefonom,posto su na prokletom digitalcu izgledale ocajno!!!:wall:

@Nessa:
necu ici na lc,vazduh ftw 🙂 i radicu lagano,necu nista da zbrzavam 😉

Samo lagano 🙂 I srecno sa novim projektom 🙂

Danas sam uspeo totales da rasturim kuciste,da obelezim neke pop-nitne koje ce leteti napolje,kao i mrezicu na zadnjem otvoru za 12cm vent :

img2947copy.jpg

img2950copy.jpg

img2951copyj.jpg

img2937copy.jpg

img2936copyn.jpg

....

img2940copy.jpg

img2941copy.jpg

img2943copy.jpg

To je to za sad,sutra mi stize ceona brusilica (dremel) pa cu polako krenuti sa seckanjem :wave:

Samo polako, znas onu staru 2x meri jednom seci... Nemoj kao ja na chief-u da ti to sto si sekao bude tri puta vece nego sto treba 😛

Nece,nebrini 😉

Danas mi je stigao alat neophodan da se zamisljene ideje sprovedu u delo 😉

img2954copy.jpg

img2957copy.jpg

img2965copy.jpg

img2958copyw.jpg

img2962copy.jpg

img2959copyh.jpg

img2961copyw.jpg

....

img2966copyj.jpg

img2968copy.jpg

img2975copyt.jpg

img2976copy.jpg

Bice rezanja za vikend!!!:banana:

Koliko si dobio za reklamiranje dremela 😛

Ja sam uzivao da snjim seckam svoje kuciste koje jos nisam zavrsio 😀

Kakva crna reklama 🙂

Salio sam se naravno 😉
Ima da se kupi set dodataka u kome dolaze i dosta brusnih plocica.

Hocu,ako ne crkne do tad,upravo sam krenuo neko test-seckanje,greje se kao mutava! 🙂

Da,ima 6 stepeni brzine,i drzim ga na 5,pravicu pauze,ma izdrzace za ono koliko meni bude trebalo 😉

Ja imam identicnu samo Einhell, i ja sam bio zabrinut za grejanje al me nesto bolelo uvo i bio sam u fazonu neka crkne posto je dosla uz 3 godine garancije... Evo vec 2 godine radi savrseno, da je ne ureknem, ja sekao brdo stvari sa njom, gravirao, ostrio itd. Al bukvalno je koristim za sve sto moze i dalje radi kao sat 🙂 Tako da cestitke na kupovini, odlicna je. Pogotovo za te pare, moja je bila 3.500 din sa koferom a Dremel je bio 9.000 din i to slabiji od 110W ali samo osnovni paket bez icega 😛

I inace to kamenje za secenje metala je jedno 5 puta bolje od Dremelovog. Znaci dok sam sekao Chief, rek'o aj da uzmem Dremelovo kamenje, na 5cm reza se trosio jedan kamen i onda uzmem da probam to sto je stiglo uz nju i trajao je jedan oko 25-30cm reza, pa ti vidi 🙂

Imaj i u vidu da kada se drzi na 6-toj brzini najmanje greje, dok na manjim tipa 3,4 ubija koliko se greje...

Poslednja izmena:
Hocu,ako ne crkne do tad,upravo sam krenuo neko test-seckanje,greje se kao mutava! 🙂

Hvala unapred 😀 ma ako imas garanciju ne brini nista. Ja sam vec pozajmio odavde od kolege, samo sam brisao sve poruke pa sad nikako nemogu da nadjem od koga sam pozajmio. Ja sam seckao chief kuciste napolje u januaru, kada je bilo napolje oko -3, -5 stepeni 😀
Svidjaju mi se ove dodatke za secenje kruga, mislim da su izuzetno korisne.

Mali update za vikend,isecena zadnja resetka ventilatora,doduse jos uvek ne obradjeno do kraja,i povadjeni kavezi:

img2980copy.jpg

img2979copy.jpg

img2986copy.jpg

img2985copy.jpg

Poslednja izmena:
odlicno je ispalo

Poslednja izmena:
Samo napred, dobro izgleda! Vidim da si označio i mesta za sečenja rupa za provlačenje kablova, obrati pažnju samo na debljinu proreza za 24 pin kabel, kao i na udaljenost od desne ivice matične ploče. Nije ništa što se ne može popraviti, ali čisto da ne dodješ u situaciju kao i ja svojevremeno kada sam sekao rupe na svom bivšem Chiefu - isekao sam dobru širinu ali je rupa bila 3-4 mm pokrivena matičnom pločom, tako da prilikom vadjenja napajanje morala je i ploča da se skida.

Samo napred, dobro izgleda! Vidim da si označio i mesta za sečenja rupa za provlačenje kablova, obrati pažnju samo na debljinu proreza za 24 pin kabel, kao i na udaljenost od desne ivice matične ploče. Nije ništa što se ne može popraviti, ali čisto da ne dodješ u situaciju kao i ja svojevremeno kada sam sekao rupe na svom bivšem Chiefu - isekao sam dobru širinu ali je rupa bila 3-4 mm pokrivena matičnom pločom, tako da prilikom vadjenja napajanje morala je i ploča da se skida.

Nista se ne brini.te rupe je ocrtao bivsi vlasnik,tako da nisu validne uopste,sutra nosim neke limove da mi se iseku,tako da ce cela unutrasnjost dobiti sasvim drugu pricu....😉

Nazad
Vrh Dno