Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
evo novog gubitasa prodajom Telekom: PTT Srbija - godisnje ce gubiti oko 45 miliona €
Cela vest
eto jos ljudi na budzetskoj grbaci... a da i njih prodamo strancima?

jedva cekam da nam dodju beli kolonijalisti, da ih zovemo bwana i da im kuvamo, peremo, hranimo, privredjujemo i ljubimo u dupence.

kada shvatite da direktori stranih kompanija zbog svetske krize otpustaju radnike u Srbiji, a da sebi dizu plate na 20.000 € mesecno i govore ti da moras da se strpis, da svi moramo da stezemo kais, da nema povecanja plate zbog SEKE, DEKE i ostale familije...

kada se vozaci koriste da im se razvozi familija po BG, kada se sluzbeni automobili limuzine i Logani (pogadjajte ko vozi koje), kada se IT koristi - u radno vreme da se povezuje internet i wireless u kucerinama i vilama, kada se trazi prekovremeni neplaceni rad, a oni odlaze u 12 na poslovni rucak i vise se ne vracaju?!?

oni ce biti veci Srbi od Srba, jer kada voze 190km/h po autoputu Beograd-Nis, i kada ga zaustavi pandur - bwana izvadi 30-50€ i mahne kroz prozor i problem je resen. u njihovim zemljama bi ih odveli odma na psihijatrijsko ispitivanje - sudiju ne bi ni videli.

Srbija - zemlja Dembelija!

Kazem ja, najbolje da sazidamo granice i da nemamo kontakt sa celim svetom jer mi ne mozemo da opstanemo ako imamo otvoreno trziste. Kada bolje razmislim za nas je bilo najbolje za vreme sankcija tada neprijatelj sa zapada je bio van domasaja naseg bogatsva i cvetale su nam ruze, i med i mleko... milina.

To su bajke za malu decu!
Firma koja posluje i opstaje samo zahvaljujuci monopolu treba da nestane i tacka!!!
To je stetno za celu drzavu, i neka dodje bilo ko, ko je sposoban da radi bez monopola, bez obzira da li je to stranac ili domaci gazda.
Molim te samo nemoj vise da nas branis od stranaca jer dosta nas je branio Sloba pa smo siti :)

Da se ne bi u buduce ponasao tako manijakalno i drsko, ukoliko planiras da mi se obratis dopusticu ti jedino ako smisleno sklopis recenicu i detaljno obrazlozis svoje stavove.

Pausalno ocenjivanje oznacava da ti ovde imas neku korist i da se sprdas sa nama, zamolio bih te da napustis raspravu ili da se uozbiljis i da svrsishodno i sa argumentima u buduce nastupas!

evo novog gubitasa prodajom Telekom: PTT Srbija - godisnje ce gubiti oko 45 miliona €
Cela vest
eto jos ljudi na budzetskoj grbaci... a da i njih prodamo strancima?

jedva cekam da nam dodju beli kolonijalisti, da ih zovemo bwana i da im kuvamo, peremo, hranimo, privredjujemo i ljubimo u dupence.

kada shvatite da direktori stranih kompanija zbog svetske krize otpustaju radnike u Srbiji, a da sebi dizu plate na 20.000 € mesecno i govore ti da moras da se strpis, da svi moramo da stezemo kais, da nema povecanja plate zbog SEKE, DEKE i ostale familije...

kada se vozaci koriste da im se razvozi familija po BG, kada se sluzbeni automobili limuzine i Logani (pogadjajte ko vozi koje), kada se IT koristi - u radno vreme da se povezuje internet i wireless u kucerinama i vilama, kada se trazi prekovremeni neplaceni rad, a oni odlaze u 12 na poslovni rucak i vise se ne vracaju?!?

oni ce biti veci Srbi od Srba, jer kada voze 190km/h po autoputu Beograd-Nis, i kada ga zaustavi pandur - bwana izvadi 30-50€ i mahne kroz prozor i problem je resen. u njihovim zemljama bi ih odveli odma na psihijatrijsko ispitivanje - sudiju ne bi ni videli.

Srbija - zemlja Dembelija!

Aha, samo si propustio da pročitaš ovo:

Mi smo i bez dobiti „Telekoma" imali pozitivno poslovanje prošle godine

kao i ovo:

U PTT-u strahuju da bi nakon privatizacije mogli da izgube značajan deo ovih prihoda jer bi novi vlasnik mogao da odustane od iznajmljivanja prostorija koje su u njihovom vlasništvu. Ipak, Ćirić se nada da se to neće desiti bez obzira na promenu strukture kapitala.

Ili možda ovo:

Predsednica Sindikata „PTT Nezavisnost" Snežana Marković strahuje da bi PTT mogao da izgubi značajne pare od iznajmqivawa prostorija. - Slična stvar se desila kada je „Telenor" preuzeo „Mobi 63", nakon čega su otkazali iznajmljivanje naše poslovne zgrade na Novom Beogradu - rekla je ona.

treba imati kontakt, evo otvoreno je trziste stranim bankama - vidim krediti nikad povoljniji :D

nemoj misliti da ja branim domace politicare - ne delim ih na Slobine i protiv Slobe - ista su oni *****, domace "preduzetnike" & "privrednike" i ostale lelemude koji cekaju da se vrati Titovo vreme.

ali da, vise bi voleo da su ukinuli monopol Telekoma i da je ostao u vlasnistvu Srbije, tj. nas gradjana - pa makar propao, nego da ga prodaju strancima.

znam da vecina firmi u ovoj zemlji propada bas zbog partijskog rukovodstva koji avanzuju sa unistenjem firmi koje su rukovodili i samoupravljali, ali ponavljam - mogu da dovedu nekog CEO sa zapada da im napravi biznis model i da sve te pare koje dobiju od Svaba, zaradi za 5-10godina. jer sta je 5-10 godina za drzavu, puki trenutak.

ali za politikanske lelemude koje jedna godina deli od reizbora, to je nedopustivo.

Aha, samo si propustio da pročitaš ovo:
kao i ovo:
Ili možda ovo:

imali su pozitivno poslovanje jer su im plate zamrznute vec nekoliko godina.
a tih 45 miliona € koji PTT moze da izgubi od svega toga, ce bas da se potre sa porezom koji ce drzava dobiti od profita Telekoma :D

a mislis da ce direktor Deutsche Telekoma Srbija da ostane u tim prostorijama, ili ce da sklopi novi ugovor o iznajmljivanju negde na Novom Beogradu uz poseban "special price, just for you my friend" dogovoru :D

gde oni da budu gori od Telenora :D

Da se ne bi u buduce ponasao tako manijakalno i drsko, ukoliko planiras da mi se obratis dopusticu ti jedino ako smisleno sklopis recenicu i detaljno obrazlozis svoje stavove.

Pausalno ocenjivanje oznacava da ti ovde imas neku korist i da se sprdas sa nama, zamolio bih te da napustis raspravu ili da se uozbiljis i da svrsishodno i sa argumentima u buduce nastupas!
I ti si se meni obracao manijakalno cak me i prozivao da sa egoista, i nisam te zamoli da napustis raspravu, ali sad cu te zamoliti da je napustis isto kao i ti mene! :D

Ja sam lepo argumentovano rekao da firma koja opstaje samo zahvaljujuci monopolu nema sta da trazi u ovoj drzavi i da je najbolje da je prodaju dok joj ne ukinu monopol jer posle nece vredeti nista.

Najverovatnije da im je to cilji, da je obezvrede skroz pa onda neki nas tajkun da je kupi i svi ce biti srecni jer je to nas covek, a korist od njegovih para u stranim bankama nece imati niko ovde osim njega.
Zato je krenula i prica za ispiranje mozga kako nama ne treba NATO, a iza cele te price stoje domaci tajkuni kojima odgovara da Srbija i dalje bude vojno nesigurna zelmlja u kojoj jako tesko da ce se neko sa strane odluciti da ulaze velike pare, i nece imati nikakvu konkurenciju jos dugo godina...

Poslednja izmena:
nece se vise prodavati domacim kupcima, jer se moze desiti da se privatizacija preispita.
zato se prodaje strancima, jer nismo mi Venecuela pa da nacionalizujemo strane kompanije :D

I ti si se meni obracao manijakalno cak me i prozivao da sa egoista, i nisam te zamoli da napustis raspravu, ali sad cu te zamoliti da je napustis isto kao i ti mene! :D

Ja sam lepo argumentovano rekao da firma koja opstaje samo zahvaljujuci monopolu nema sta da trazi u ovoj drzavi i da je najbolje da je prodaju dok joj ne ukinu monopol jer posle nece vredeti nista.

Opet ti pausalno bez ikakvih detaljnih pokazatelja, i matematickih funkcija opaljujes kako ti se prohte egoisticki, a zasto sam ti rekao da si egoista i to par ekselans vidi svoju recenicu

Telekom neka prodaju vec jednom, jedva cekam. Ja sam se uverio na svojoj koži, da bi ti uveli fiksni telefon treba da ih moliš 100godina i da ih podmicujes sve redom...
Takav sistem je stetan, neka ga prodaju sto pre i da im ukinu monopol, stvari ce same od sebe da se poprave.

Zato sto se gospodinu ne moli i zato sto gospodin hoce bolju uslugu za njegov novac, gospodin ce likovati nad smrcu neduznih penzionera (jer se iz Telekomog profita i Telekomovog obrta isplacuje deo penzionog fonda koji je ista ova drzava pokrala),
takodje se isplacuju socijalni i ostali bolesnicki slucajevi.

Likovace gospodin i nad galopirajucim zaduzenjem Srbije (vec sam gore objasnio zasto je kauzalno vezan profit strane kompanije sa izvlacecenjem novaca iz Srbije) i na kraju likovace gospodin inflaciji koja ce nastupiti.

Nadam se da nisi malouman i da si zdrav psihicki, procitaj jos jednom matematicke pokazatelje kako je nesto kontraproduktivno za zemlju kakva je Srbija.

Evo zadnji put cu ti dati sansu da mi se normalno obratis i da mi prikazes matematickim pokazateljima kako je to korisno za Srbiju da se Telekom proda T-comu, zanemareci egoizam zadovoljnog korisnika poboljsanjem usluga?

Ako nisi intelektualno sposoban, kazi da nisi, kako se mi ne bi vise upustali u ove bespotrebne sukobe.

Ovako ja svakog tretiram na podjednakom intelektualnom nivou te i ocekujem svrsishodnu intelektualnu raspravu, ako nisi u stanju, ja cu ti se izviniti i prekinuti.

Poslednja izmena:
naravno da bi bila greska prodati telekom... ne ubira telekom pare nego drzava (i vlast), ako su ludi neka seku granu na kojoj sede, tju nisu ludi to ce se odraziti najvise po nama .... nismo mi toliko nesposobni koliko nas ubedjuju da jesmo, otvorite oci malo, pogledajte sire, treba uzeti stvar u svoje ruke od nesposobnih i potplacenih

ovo je totalno politicka tema, i realno tesko ju je siriti na benchmarku, te se ovde zaustavljam

@Vuk
A zar ti ne pada na pamet da se stvari malo dovedu u red i da se penzije ne isplacuju iz monopola telekoma nego da se to radi kako se radi u svim normalnim drzavama. Politicki plan Krkobabica me uopste ne zanima.
Ja ne razumem ljude koji vide da nista ne radi kako treba ali i dalje bi da rade sve po starom jer se plase da urade nesto i da pokrenu stvari sa mrtve tacke...

PS. Zamolio bih te da prestanes da mi kao dajes sanse ovde da pisem jer ti nisi nadlezan za tako nesto i neces ti meni dozvoliti sta da pisem i kada da pisem. Sto se intelektualne sposobnosti tice, ljudi mogi sami da procitaju postave pa da zakljuce ko kakve sposobnosti ima!

Poslednja izmena:
The Darwin Awards: Winner 2010 - Government of Serbia for selling Telekom Srbija to use money in election year!!!
odashirttree.jpg

nece se vise prodavati domacim kupcima, jer se moze desiti da se privatizacija preispita.
zato se prodaje strancima, jer nismo mi Venecuela pa da nacionalizujemo strane kompanije :D

Zivela Venecuela!!!

Potpuno je u pravu Vuk sto se MMF-a tice, zemlje kao Indonezija su zauvek osudjene na ropstvo bas zato sto su prakticno u rukama MMF-a, imaju kredite koje ni za milijardu godina nece moci da otplate.

@Priest77-ili bolje Zuti77
Osobama kao sto si ti ne treba dozvoliti pravo glasa, jer tvoje "misljenje" ili "razmisljanje" je isto kao pamfleti pojedinih stranaka ili ono sto portparoli pojedinih partija sa vlasti deklamuju na televiziji, a naucili su to na pamet pred nastup.

Zasto pominjem Indoneziju, zato sto su takve zemlje sastavni deo kapitalizma, toga sto ti i jos neki nazivate najnaprednijim sistemom, gde odredjene zemlje izrabljuju zemlje poput Inodnezije i tako sebi obezbedjuju ekonomski rast, da vidim sta bi Ameri radili kada vise ne bi mogli da ratuju ili prodaju oruzje svetu, ili na silu prodaju oruzje clanicama NATO i pakta za stabilnost, sto je nesto najgluplje sto moze da postoji i sto moze jedna zemlja da sebi dozvoli ako pristupi, kupovati zastarelo oruzije od Amera i dozvoljavati im slobodno kretanje po svojoj zemlji i eventualno i bacanje nekog otpada, kao Spanci sto su dozvolili i slicno...

Sto se Telekoma tice sve to vodi u ogromnu propast, da ponovim jos jednom Norvezani koji trenutno imaju najjacu ekonomiju zahvaljujuci tome sto nisu uzeli Evro i zato sto nisu clanica Evropske Unije svoj Telenor nisu prodali nikome, vec idu u druge zemlje i osvajaju tudja trzista, dok ce ovi prevaranti na vlasti da prodaju firmu koja (svidjala se nama ili ne) je jaka kao zemlja i vec sada je zahvatila dobro parce Balkana svojim poslovanjem.

Priest77; Sto se intelektualne sposobnosti tice, ljudi mogi sami da procitaju postave pa da zakljuce ko kakve sposobnosti ima!

Ili ko nema nikakavih sposobnosti, vec je demagog.

Poslednja izmena:
PS. Zamolio bih te da prestanes da mi kao dajes sanse ovde da pisem jer ti nisi nadlezan za tako nesto i nece ti meni dozvoliti sta da pisem i kada. Sto se intelektualne sposobnosti tice, ljudi mogi sami da procitaju postave pa da zakljuce ko kakve sposobnosti ima!

Samo da te za javnost obelezim, ako editujes recenicu, da ipak ostane u izvornom obliku kakva je u startu bila, mozda nekom ode u potpis:)
Svaka ti cast!

Samo vredjajte vi jer drugo ni ne znate.

Zasto da se menja nesto sto provereno ne radi? :D

Samo da te za javnost obelezim, ako editujes recenicu, da ipak ostane u izvornom obliku kakva je u startu bila, mozda nekom ode u potpis:)
Svaka ti cast!

Sta tebi nije jasno u toj recenici?

Poslednja izmena:
Samo vredjajte vi jer drugo ni ne znate.

Zasto da se menja nesto sto provereno ne radi? :D

Sta tebi nije jasno u toj recenici?

Ne vredjamo nego znas malo nam je dojadilo da na TV-u gledamo i slusamo onu ruznu portparolku iz DS-a, pa nas ti bas ovde obradujes, svojim izjavama koje su potpuno iste i nemaju ni grama logike, vec su cista partijska demagogija, a od istine su nemerljivo daleko.

I meni je dosadilo da slusam "patriJotsku" stoku na sve strane, pa sta treba sada da radim? Da krenem i ja da vredjam sve redom? :)

Mozda bi trebalo otvoriti poll-anketu "Da li ste za prodaju Telekoma?", pa da vidimo sta kaze statistika.

" Ako uopšte ima nade, ona mora biti u prolima, jer se samo u tim uzmuvanim, zanemarenim masama mogla proizvesti energija koja će razoriti Partiju. Partija se nije mogla oboriti iznutra.
Ali proli, ako bi samo kojim slučajem postali svesni svoje snage, ne bi imali potrebe da se kriju. Bilo bi dovoljno samo da se podignu i stresu, kao konj kad stresa muve. Da hoće, mogli bi Partiju razneti u komade koliko sutra.
Valjda im jednog dana mora doći na pamet da se dignu. Pa ipak...! "

priest77, evo ja nisam vredjao, ali imam jedno pitanje:
kako objasnjavas situaciju da nesposobni rukovodioci Telekoma i nesposobni politicari koji su ih tamo postavili - trebaju da rasporede i potrose novac dobijen od prodaje i da sve te silne pare ne upropaste?!?

zar to nije malo kontradiktorno?

priest77, evo ja nisam vredjao, ali imam jedno pitanje:
kako objasnjavas situaciju da nesposobni rukovodioci Telekoma i nesposobni politicari koji su ih tamo postavili - trebaju da rasporede i potrose novac dobijen od prodaje i da sve te silne pare ne upropaste?!?

zar to nije malo kontradiktorno?
To ne sporim i znam da ce dobar deo para nestati, ali ja ne vidim nijednog naseg politicara koji nece pokusati da uradi isto. Zato mislim da je bolje sada da prodaju dok ce dobiti nesto, jer kasnije ako cekamo da krade neka druga buduca garnitura, nece vredeti nista taj Telekom jer monopol moraju da ukinu.
Zato ja podrzavam ako se ljudi bune i zele da se vidi jasno kako ce taj novac biti potrosen ali ne podrzavam produzavanje sadasnjeg stanja.

Poslednja izmena:
@priest

Šta li će govoriti tvoja deca za 20 godina, kada budu morala vraćati ''tvoje'' kredite i kada budu morala ići ratovati po svetu za NATO i Ameriku.

Kada shvatim koliko ima ljudi koji su toliko oduševljeni DS-om i LDP-om, kao što je priest, počne da mi se gadi na ovaj narod ovde.

I meni je dosadilo da slusam "patriJotsku" stoku na sve strane, pa sta treba sada da radim? Da krenem i ja da vredjam sve redom? :)

Blagodeti tvoje trenutne pozicije kao i recimo pozicije Dulica, sto ti mozes da vredjas preko ovog elektronskog papira, i prodjes ne kaznjeno, a on moze da preti narodu preko TV-a i da prodje ne kaznjeno, ali valjda ni to nece moci vecno. Ili ovih sto "u ime naroda" prodaju Telekom koji pripada narodu i jos su bahati, prodali su sve zivo i ni jedna prodaja se nije pokazala dobrom, ni jedna sve promasaj do promasaja i za to niko niti odgovara, niti planira da odgovara.

Ja sam ti lepo rekao da eto bar ja te nisam vredjao, to sto ti sam prezentujes sebe kako prezentujes to je drugo, a meni je i dalje neverovatno da neko ko je nabio u pedu toliko godina ima takav pristup i "rezonovanje", odnosno to je u stvari citiranje pamfleta. ,)

@priest

Šta li će govoriti tvoja deca za 20 godina, kada budu morala vraćati ''tvoje'' kredite i kada budu morala ići ratovati po svetu za NATO i Ameriku.
Ako se ovo trenutno stanje nastavi, imace moja deca kredite ali ako se stvari promenu i pokrene se otvoreno trziste nece biti problema.
Sto se tice ratovanja po svetu, mnogo su vece sanse da ce moja deca morati da ratuju ovde u nekom domacem ratu ako ne udjemo u NATO, a u NATO nece imati nikave sanse da ratuju ako nece oni sami hteti, jer to je placena vojska i nece niko doci kod moje dece da ih silom vodi u rat kao sto je bio kod nas slucaj. Tamo vojnici dobijaju dobre plate, i uvek imaju vecu ponudu od potraznje regruta, jer postoji puno ljudi koji vole da se igraju sa puskama i pored toga ce jos i zaraditi...

Poslednja izmena:
@priest
Kada shvatim koliko ima ljudi koji su toliko oduševljeni DS-om i LDP-om, kao što je priest, počne da mi se gadi na ovaj narod ovde.

I meni, stvarno mi nije jasno sta to vide u njima???
Ja vidim sve najlosije i najgore u njima, pu pu pu daleko im lepa kuca...

@priest77
Ne znam kako ti, posle juceracnjeg nastupa ministarke, nije jasno da se Telekom ne prodaje zbog poboljsanja usluga, nego zbog kratkorocnog priliva novca kojim ce biti finansirano ko zna sta. Kakva je to zona sumraka u kojoj ministarka telekomunikacija navodi los kvalitet telekomunikacionih usluga i broj dvojnika da odbrani svoj stav o prodaji. Ministarka, kojoj je posao da obezbedi taj kvalitet usluga zagovara prodaju kako bi neki stranac resio Srbe dvojnika :lupko: Zasto mislis da je taj problem dvojnika neresiv ako Telekom ostane u drzavnom vlasnistvu? Ili bolje, zasto mislis da ce stranac imati interes da ulaze tamo gde drzavna firma (koja pored obaveze za sticanje profita ima i odredjenu javnu funkciju) nije videla ekonomski interes? Da li stvarno mislis da ce stranac da se zabrine (kao ministarka sinoc) za odlazak ljudi sa sela i da ce protivno ekonomskom interesu obezbediti ADSL za najudaljenija sela u Srbiji?
Telekomov monopol o kome ti pricas, je faktickog karaktera, jer Telekom poseduje infrastrukturu koja mu omogucije takav superioran polozaj u odnosu na druge. Tvoje resenje za ukidanje tog faktickog monopola je prodaja te infrastrukture strancima? Mislis da ce se strana firma odreci takvog privilegovanog polozaja i tako umanjiti svoje prihode?
Ovde je opsta ocena da Telekom vode nesposobni kadrovi, da ima previse zaposlenih i da je efikasnost na minimumu. Pa opet uz sve nabrojano Telekom ostvaruje (za nase uslove) enormno veliki profit. Zasto se ne resiti tih losih stvari, pa zaposliti efikasnu upravu, smanjiti broj zaposlenih i maksimizirati profit? Nije valjda da jedino Nemci znaju kako optimalno organizovati poslovanje?

Poslednja izmena:
Ako se ovo trenutno stanje nastavi, imace moja deca kredite ali ako se stvari promenu i pokrene se otvoreno trziste nece biti problema.
Sto se tice ratovanja po svetu, mnogo su vece sanse da ce moja deca morati da ratuju ovde u nekom domacem ratu ako ne udjemo u NATO, a u NATO nece imati nikave sanse da ratuju ako nece oni sami hteti, jer to je placena vojska i nece niko doci kod moje dece da ih silom vodi u rat kao sto je bio kod nas slucaj. Tamo vojnici dobijaju dobre plate, i uvek imaju vecu ponudu od potraznje regruta, jer postoji puno ljudi koji vole da se igraju sa puskama i pored toga ce jos i zaraditi...

Pa koliko dugo se već pokreću stvari? Dokle će se vlast vaditi na Slobino doba i na njegove brljotine? Kapiraš li da su ''demokrate'' na vlasti sada jednako dugo kao što je to Sloba bio? Već 10 godina ja slušam kako će nam biti sve bolje, a ono sve gore.
Što se kredita tiče... mi se konstantno zadužujemo, a već dugujemo preko 22 milijarde €! Da li ti stvarno veruješ da će ova zemlja sa ovakvom privredom to ikada moći da vrati? Izgleda da samo za vas DSovce 22 milijarde € nije ništa posebno.

jer postoji puno ljudi koji vole da se igraju sa puskama i pored toga ce jos i zaraditi...
Bez komentara!!! :wall:

@priest77
Zasto mislis da je taj problem dvojnika neresiv ako Telekom ostane u drzavnom vlasnistvu?

Zato sto to nisu resili do sada, 1000000% sam siguran da nece ni u buduce.
A privatnik, ce raditi za sebe i uvek ce traziti da prikupi sto vise korisnika a ne da korisnici mole njega da im postanu pretplatnici. Telekom nije investirao po selima jer mu se nije isplatilo ali zasto nije pustio nekog drugog da to radi?
Koje je opravdanje po Beogradu sto ljudi i dalje imaju dvojnike, da li je i Beograd selo?

Zatvaram temu dok se usijane glave ne ohlade.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno