Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pazi vrlo je moguce .... da ce da im daju i "kablove" i sve sto ide u paketu, a ako imaju malo mozga (a nemaju) prodace telekom kao "razvijeni biznis" ali zadrzace hardware u vlasnistvu drzave/naroda.

Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da kazem

Naravno da jesmo...

E da smo Grci...ili Ukrajinci... de bi nam kraj bio...:D

Apsolutno je jasno zasto ce Telekom otici na dobos i mislim da se svi slazemo oko toga. Postavlja se pitanje sta cemo onda kad ostanemo i bez poslednje profitabilne kompanije?

Mene apsolutno čudi da inteligentni ljudi poput tebe mogu tako nešto da napišu (da postave takvo pitanje)?
Previše si mlad da ne shvataš šta se dešava?
Nećeš da vidiš šta se dešava? Ti baš čvrsto žmuriš što neko odavde reče onomad... :d
itd. itd.

Mi ćemo da ga a oni će da odu. Sa džakovima para kao što su prošli već otišli.

Ja sam za da se ova tema obriše jer 20-50-100-500 ljudi koji bi ovde nešto i napisali na kraju će biti označeni kao nesposobni neprijatelji svega što ima veze sa vlasti i politikom...

Sve ovo je već mnogo puta viđeno, kao i ova tema.

Poslednja izmena:
Suviše mi je mučna ta sama činjenica, a još gadniji je profil onih koji će biti zaduženi za trošenje tih para. 40 % ne bi smeli da prdaju za manje od 2 milijarde evra i trebali bi da iskoriste taj novac za nešto što će ostati i posle "njih", Ali sumnjam u to, jer svega čega su se dočepali, upropastili su. Slažem se da sau infrastrukturu treba ostaviti u državnom vlasništvu, ali ko će da brine o tome u ovom svinjcu od države...

Vidim da niko nije cuo jednu krajnje "bojazljivo provucenu" informaciju objavljenu u jednom nedeljniku gde je direktor EPS-a rekao da oni imaju mogucnosti da udju kao operater fiksne telefonije posto su razvukli optiku gde god da su isli dalekovodi po Srbiji i da bi bili spremni da do kraja godine krenu u proces pruzanja usluga fiksne telefonije.

Jedina zackoljica je da se oni i dalje nesto natezu sa EMS (Elektro mreze Srbije0 oko vlasnistva dalekovoda odnossno te optike, ali da su razgovarali naesto na tu temu i da su i jedni i drugi voljni da udju u posao zajedno.

Buva ili ne, tek mislim da je ideja interesatna s obzirom da je bilo "s neba pa u rebra". Pominjali su cifre od oko 100 miliona eura investiranja provlacenja optike do sada...

na TELFORu, mislim 2003 a mozda i 2004 - prisustvovao sam prezentaciji EPSa o razvlacenju optickih kablova koturima preko dalekovoda i kako je proces jeftin, jer vec postoji infrastruktura i samo se jednostavno vuce crevo sa optikom.
Suma sumarum, gde ima struje moze da ima i optike.

Usred predavanja, skace covek iz Telekoma sa pitanjem: "Kako smete to da radite, ko vam je dao dozvolu?!? Samo mi mozemo da razvlacimo optiku po zemlji..."
Predavac iz EPSa mu je odgovorio: "Ali mi i ne idemo kroz zemlju..." :D
svi smo se slatko nasmejali. tada je EPS tvrdio da to razvlaci zarad sebe, a tada je Telekom jedva pokusavao da "uduva" optiku u neki juzni kraj Srbije.

epilog, od tada je proslo 6-7 godina, a Telekom nam nudi ADSL sa 3 meseca gratis :D

Mene apsolutno čudi da inteligentni ljudi poput tebe mogu tako nešto da napišu (da postave takvo pitanje)?
Previše si mlad da ne shvataš šta se dešava?
Nećeš da vidiš šta se dešava? Ti baš čvrsto žmuriš što neko odavde reče onomad... :d
itd. itd.

Mi ćemo da ga a oni će da odu. Sa džakovima para kao što su prošli već otišli.

Ja sam za da se ova tema obriše jer 20-50-100-500 ljudi koji bi ovde nešto i napisali na kraju će biti označeni kao nesposobni neprijatelji svega što ima veze sa vlasti i politikom...

Sve ovo je već mnogo puta viđeno, kao i ova tema.

Eh eh, pogresno si procenio sta sam hteo da kazem :) Nisam bas toliko slep i lud kako si ti na precac zakljucio. Sve ja to znam, istorija se ponavlja.

Znaci, ova prodaja ce se malo otezati do kraja godine i na kraju ce prodati Telekom i to Dojce telekomu. Pare ce se krckati taman do izbora i vlast ce mahati neverovatnim uspehom i umecem. A korisnici ce dobiti jos gore uslove (drzavni monopol zamenjen privatnim) i vec vidim imena tema na ovom forumu "Dojce Lelekom", "Bolje je bilo kad je bio MTS, ovi su jos gori"...

Ja mislim da ću da se preselim u Rumuniju i da završim probleme oko IT razvoja, definitivno.

kupili domen da neko ne zauzme pre njih :D

Ja vam lepo napisah jos pre neki dan da je unutar Telekoma,zadnjih ~6 meseci javna tajna bila da ih kupuju Nemci.Cak je kruzila prica da je predugovor vec potpisan.

^
Cvetković: Pokušaćemo da uzmemo što više para za „Telekom"!
.......Premijer je naveo i da će novac od prodaje biti uložen u manje saobraćajnice.

Dinkić je dodao i da će se prodajom "Telekoma" formirati budžetski fond, kojim će se finansirati projekti infrastrukture, najpre većina autoputeva, kao i tzv. Šumadijski prsten, pa će se tako brže razvijati i ostali delovi Srbije.

Sta buncaju ovi!? I sta,naplacivacemo putarinu i bice nam lepo? Pa stvarno nas smatraju debilima...ovo vec pocinje da vredja...

Vidim ja gde ce pare,kao i vecina ovde...

Ma smucili su mi se vise,idem i ja za Rumuniju,kad krec bus???

Poslednja izmena:
Kome ce prodati ne zna se, ali ko ce pare da uzme zna se

^
Cvetković: Pokušaćemo da uzmemo što više para za „Telekom"!
.......Premijer je naveo i da će novac od prodaje biti uložen u manje saobraćajnice.

Dinkić je dodao i da će se prodajom "Telekoma" formirati budžetski fond, kojim će se finansirati projekti infrastrukture, najpre većina autoputeva, kao i tzv. Šumadijski prsten, pa će se tako brže razvijati i ostali delovi Srbije.

Sta buncaju ovi!? I sta,naplacivacemo putarinu i bice nam lepo? Pa stvarno nas smatraju debilima...ovo vec pocinje da vredja...

Vidim ja gde ce pare,kao i vecina ovde...

Ma smucili su mi se vise,idem i ja za Rumuniju,kad krec bus???

E ali zamisli situaciju, recimo izaberemo jednu drzavu u USA i sad zamisli da se neko usudi i da proda drzavni vodovod i da od tih para finansiraju izgradnju autoputeva, ti koji bi tako nesto uradili bili bi momentalno proglaseni za izdajnike i bili bi streljani.

Sta je jedino logicno, od poreza na vozila, i dadzbina i putarina da sagrade autoputeve ako ima dovoljno para, ako nema zaboravi, nema nista od gradnje.

Najveci promasaj i najgore moguce ulaganje koje bi i jedna zemlja mogla da uradi je infrastruktura, a zasto.

Prvo, ne treba svim gradjanima autoput znaci nije bratska podela, samo odredjen deo populacije ima potrebu za autoputevima, onaj ko misli da izvlaci finansijsku korist odnosno da se opsluzuje takvim putevima nek izvoli pa nek gradi i plati!

Srbija nije u stanju da se infrastrukturno razvija, previse smo gradili sve okolne zemlje odnosno bivse republike za dzabe. Sada to ne mozemo niti smo u stanju!

Sa tih smrdjljivih milijardu dolara, mi nemamo tako dobru kupovinu odnosno muzaru kao sto je Telekom, nema isplativije kupovine da mi sami sebi damo 1 milijardu.

Zamislite vi to, da se neko usudi da kaze da ce se neko razvijati tako sto ce angazovati inostranu kompaniju koja ce graditi autoput 20X skuplje nego li sto taj posao vredi(ili 140X skuplje ako drzava osnuje svoju kompaniju i gde ce je izgradnja kostati samo toliko sto ce platiti plate i materijal, plus ce biti angazovani inzinjeri koji ce dobijati 20X vece plate nego sto bi trebali.

Svaka tackica u tom poslu je neisplativa, a povrh svega 80-90% tog novca momentalno ce napustiti Srbiju.

Moj savet bi bio ovakav, da bi se cuo glas javnosti, jedina sansa je da se na svim novinskim sajtovima gde se ikada spomene Telekom i prodaja, clanovi Bench zajednice koji su slobodoumni, zeljni da pomognu sebi, savetovao bih da ostave sto vise komentara i da se organizovano napadne prodaja Telekoma.

Danasnji (vecerasnji) komentar u emisiji je bio da samo nekolicina gradjana nije za prodaju Telekoma.

U Srbiji ne postoji ozbiljnije pitanje od ovog, tog trenutka kada obave prodaju pocinje kraj nasih zivota ovakvih kakvi su danas.
Ukoliko prodaju Telekom imacemo 100% Argentinski sindrom i totalnu anarhiju na ulicama.

Zna se koja je cena bez infrastrukture, MTS i Telekom zajedno vrede u vecinskom delu 6 milijardi eura, kablovi ostaju u vlasnistvu drzave, pa ko voli nek izvoli.

Sa 1 milijardom eura od prodaje Telekoma gradi se nova Telekomunikaciona kompanija , od preostalih 5 ulaze se 250miliona eura u infrastrukturu da bi se grabljivci najeli, 10 miliona eura se ulaze u kupovinu novih platana, da se mrtvi ne bi u grobovim okretali (platani u Bulevaru su ratna odsteta za stetu i poginule isplacene Srbiji)!

A sa ostalim parama cemo lako.

Inace drugacije ne moze i ne sme.

Ne treba prodati, treba uvesti jos igraca kao sto je SBB u fiksnu telefoniju pored Telenora pa ko prezivi - neka radi.

Pa SBB-u nisu dozvolili da uđe na tržište fiksne telefonije upravo zato što su znali da će brzo uslediti prodaja Telekoma (jer je državi nestalo novca, a apsolutni cilj je držati ljude koliko-toliko mirnim da bi se dobili sledeći izbori) pa ne bi valjalo da Telekom dobije konkurenciju (Telesmor mu nikako ne bi bio konkurencija).

Poražavajuće je to što će im uspeti to što su naumili, jer su ovde ljudi skloni verovanju u bajke. Nevezano za to koja ili koje stranke su na vlasti, ali apsolutno nije normalno da u momentu kada se mnogo gore živi nego prethodnih par godina, vlast ubedljivo pobeđuje na izborima u nekim opštinama. U svakoj normalnoj državi vlast bi na izborima bila kažnjena, ali to kod nas nije slučaj, upravo zato što ljudi ne misle svojom glavom, nego veruju raznim fantastičnim obećanjima. I upravo zato će i prodaja Telekoma proći bez ikakvih problema, kao što su već prolazile mnoge stvari...

Poslednja izmena:
u prevodu, ima da asfaltiraju po celoj Srbiji, okrecu prasice i jagnjice, povecace penzije i plate u drzavnom sektoru i omoguciti svima da uzmu sto vece kredite za koje ce drzava placati kamatu prve godine...

samo nikako da nadjem clanak iz Politike o stanju u Nisu: da na oko 5000 radnika koji rade u privrednim granama, dodje oko 30000 radnika koji rade u drustvenim granama... dodaj na to jos oko 40000 penzionera i jos 40000 nezaposlenih i mozes odmah da preslikas to kao buduca demografska slika Srbije 2011/12...

u prevodu, ima da asfaltiraju po celoj Srbiji, okrecu prasice i jagnjice, povecace penzije i plate u drzavnom sektoru i omoguciti svima da uzmu sto vece kredite za koje ce drzava placati kamatu prve godine...

samo nikako da nadjem clanak iz Politike o stanju u Nisu: da na oko 5000 radnika koji rade u privrednim granama, dodje oko 30000 radnika koji rade u drustvenim granama... dodaj na to jos oko 40000 penzionera i jos 40000 nezaposlenih i mozes odmah da preslikas to kao buduca demografska slika Srbije 2011/12...

Nis je unisten grad, opljackali sto imaju sada muzu ostatke u drzavnim firmama, gradski "vecnici" se setaju po gradu i za to im opstina kesira oko 80000 dinara mesecno, ovde naci posao ti je teze nego da otputujes na mesec, ako nisi clan nikakve stranke.

Nis je unisten grad, opljackali sto imaju sada muzu ostatke u drzavnim firmama, gradski "vecnici" se setaju po gradu i za to im opstina kesira oko 80000 dinara mesecno, ovde naci posao ti je teze nego da otputujes na mesec, ako nisi clan nikakve stranke.

Cak i da si clan tih partija, opet moras da iskesiras nesto za stalno radno mesto, bar 2k evra, a ako nisi clan nijedne partije, od 5-10k evra. Mislim da je prijateljica vodila belesku od ustanova do ustanova i firmi gde i koliko traze (tj. koliko su joj trazili). Sada je devojka sa diplomom ekonomije osudjena da radi kao prodavacica donjeg vesa, koliko da ima za hleb ili ne skupi tih 5k evra za neki normalan posao.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno