^
Cvetković: Pokušaćemo da uzmemo što više para za „Telekom"!
.......Premijer je naveo i da će novac od prodaje biti uložen u manje saobraćajnice.
Dinkić je dodao i da će se prodajom "Telekoma" formirati budžetski fond, kojim će se finansirati projekti infrastrukture, najpre većina autoputeva, kao i tzv. Šumadijski prsten, pa će se tako brže razvijati i ostali delovi Srbije.
Sta buncaju ovi!? I sta,naplacivacemo putarinu i bice nam lepo? Pa stvarno nas smatraju debilima...ovo vec pocinje da vredja...
Vidim ja gde ce pare,kao i vecina ovde...
Ma smucili su mi se vise,idem i ja za Rumuniju,kad krec bus???
E ali zamisli situaciju, recimo izaberemo jednu drzavu u USA i sad zamisli da se neko usudi i da proda drzavni vodovod i da od tih para finansiraju izgradnju autoputeva, ti koji bi tako nesto uradili bili bi momentalno proglaseni za izdajnike i bili bi streljani.
Sta je jedino logicno, od poreza na vozila, i dadzbina i putarina da sagrade autoputeve ako ima dovoljno para, ako nema zaboravi, nema nista od gradnje.
Najveci promasaj i najgore moguce ulaganje koje bi i jedna zemlja mogla da uradi je infrastruktura, a zasto.
Prvo, ne treba svim gradjanima autoput znaci nije bratska podela, samo odredjen deo populacije ima potrebu za autoputevima, onaj ko misli da izvlaci finansijsku korist odnosno da se opsluzuje takvim putevima nek izvoli pa nek gradi i plati!
Srbija nije u stanju da se infrastrukturno razvija, previse smo gradili sve okolne zemlje odnosno bivse republike za dzabe. Sada to ne mozemo niti smo u stanju!
Sa tih smrdjljivih milijardu dolara, mi nemamo tako dobru kupovinu odnosno muzaru kao sto je Telekom, nema isplativije kupovine da mi sami sebi damo 1 milijardu.
Zamislite vi to, da se neko usudi da kaze da ce se neko razvijati tako sto ce angazovati inostranu kompaniju koja ce graditi autoput 20X skuplje nego li sto taj posao vredi(ili 140X skuplje ako drzava osnuje svoju kompaniju i gde ce je izgradnja kostati samo toliko sto ce platiti plate i materijal, plus ce biti angazovani inzinjeri koji ce dobijati 20X vece plate nego sto bi trebali.
Svaka tackica u tom poslu je neisplativa, a povrh svega 80-90% tog novca momentalno ce napustiti Srbiju.
Moj savet bi bio ovakav, da bi se cuo glas javnosti, jedina sansa je da se na svim novinskim sajtovima gde se ikada spomene Telekom i prodaja, clanovi Bench zajednice koji su slobodoumni, zeljni da pomognu sebi, savetovao bih da ostave sto vise komentara i da se organizovano napadne prodaja Telekoma.
Danasnji (vecerasnji) komentar u emisiji je bio da samo nekolicina gradjana nije za prodaju Telekoma.
U Srbiji ne postoji ozbiljnije pitanje od ovog, tog trenutka kada obave prodaju pocinje kraj nasih zivota ovakvih kakvi su danas.
Ukoliko prodaju Telekom imacemo 100% Argentinski sindrom i totalnu anarhiju na ulicama.
Zna se koja je cena bez infrastrukture, MTS i Telekom zajedno vrede u vecinskom delu 6 milijardi eura, kablovi ostaju u vlasnistvu drzave, pa ko voli nek izvoli.
Sa 1 milijardom eura od prodaje Telekoma gradi se nova Telekomunikaciona kompanija , od preostalih 5 ulaze se 250miliona eura u infrastrukturu da bi se grabljivci najeli, 10 miliona eura se ulaze u kupovinu novih platana, da se mrtvi ne bi u grobovim okretali (platani u Bulevaru su ratna odsteta za stetu i poginule isplacene Srbiji)!
A sa ostalim parama cemo lako.
Inace drugacije ne moze i ne sme.