Šta je novo?

Prodaja Telekoma

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A taj koji hoce i dalje da gura neisplatljive poslove i drzavne firme koje samo trose a nista ne zaradjuju, mora da shvati da time unistava zemlju i ljude koje zive u njoj.

Ajde jos jednom prodji kroz moje postove i procitaj ih pazljivije, pa malo logicnije izlozi svoje misljenje.

Ti si uveren u tvoje povrsno shvatanje i ako ne poznajes situaciju, necim si prevaren, pitanje je cime.

Ako ti ja i kroz racunicu pokazujem da je nesto susta suprotnost od onoga sto si ti sada napisao, zamolio bih te da mi to matematicki dokazes kako ce to biti isplativije narodu.

Druga stvar, penzioni fond je opljackan ne jednom vec nekoliko puta do srzi.
Pre bilo kakvih Dafina, Jezda i Starih devizih stednji prvo je trebala da se naplati kradja penzijskog fonda, nasi dedovi i roditelji su opljackani, kako ce se sada isplacivati penzije za koje je drzava duzna i narednih 20 godina!
Cak i da sve pare od prodaje Telekoma odu penzionom fondu, to nije dovoljno, jedino je moguce da na ovakav nacin koji se sada desava spasimo nemocne penzionere da prezive!

Zamolio bih da se ukljuci logika u ovu pricu a ne samoinicijativne-niske pobude i sitni licni interesi kao i licno-ineresne mrznje.
Egocentrike od sada pa na dalje ignorisem!

Zamolio bih bez povrsnih-oprecnih komentara situacije.
Ako se ne slazete sa protestom o prodaji Telekoma, izlozite svoje detaljno vidjenje.

Ne zelim da vidim odgovor tipa ja sam egocentrik i zato sto ja ne zelim da molim neka umre drzava, na sta to lici!

Ako im ukinu monopol, morace da se potrude sa uslugom i cenema, dovoljno je za pocetak da puste SBB da nudi fiksnu telefoniju.
A kako ce da im ukinu monopol ako im ostane kontrola nad "last mile" tj. bakarnom paricom od tvog stana do centrale?
Da kazu: "evo oni vise nemaju monopol pa ko hoce da konkurise neka dovlaci nove parice".

Ko ce normalan to da radi i plati? Koliko traje samo procena i izdavanje gradjevinskih dozvola za tako nesto a da ne pominjem izgradnju i troskove? Koliko bi proslo dok se ne vrati takva investicija? I milion slicnih pitanja. Jasna je ideja.

Samo covek koji, koji ima nekih (necu da kazem kakvih) problema ili koji se pretvara moze da kaze da se u socijalizmu zivi bolje nego u kapitalizmu i ta su socijalisticke zemlje uspesnije od kapitalistickih.
Dovoljno je da poredimo istocnu i zapadnu Evropu i sve je jasno.

Sto se tice Kube, Venecuele... i slicnih drzava, ja bih sve ove koji brane takav komunisticki sistem poslao tamo par godina da osete na svoju kozu taj "dobar zivot" i kad se vrate 100% sam siguran da ce biti izleceni od takvih nebuloza.
U Venecueli kazes da ce se ukinuti siromastvo, pa to je smesno, oni nemaju bre ni struju kako treba cak je i Hugo Chavez ostao bez struje usred TV-obraćanja, a ljudi dobijaju struju na kasiku :))

Sto se tice patnje, pa ne mogu da konzumiraju bensice kada ih ni nemaju jer je dovoljno da vidis neku njihovu bolnicu na sta lici pa ces sam zakljucati da tamo ljudi se ne pate uopste, jer bez lekova umiru veoma brzo i nema patnje.
Zamisli zivot, bez redovne struje, vode, hrane, lekova... kako moze da bude uzivancija?

Nije tesko da shvatis zasto komunizam je katastrofa za covecanstvo. Mi nismo isti i zato ne mozemo da zaradjujemo isto, i taj koji ima potencijala da napreduje u drstvu a drzava da zaustavlja, taj nece vise napredovati jer bolje mu se isplati da sedi za dzaba nego da radi za dzaba, a bez napretka pojedinaca koji su sposobni, da napreduju i da zaradjuju, celo drustvo ce stagnirati ili ici u nazad.

Prvo da si anarhista-kapitalista znao bi da je kapitalizam matematicka varka, smisljena je od strane vrhovnog vodjstva uglavnom kraljeva, kako bi se na matematicki kulturan nacin pljackali plemici i mocne osobe koje su u ime kraljevstva pljackale prekookeanske postojbine i buduce kolonije nerzvijenih naroda i domorodaca a naravno i ratnih pohoda.

Ne branim ni jedan sistem posebno, Jiddu Krishnamurti je lepo rekao da bi bilo koji sistem mogao da radi sasvim lepo da su ljudi normalni, medjutim posto nisu ne moze nijedan da valja ... tako da samo trazim da mi dodatno pojasnis ono sto mi iz tvog posta nije jasno.

Ja radim i popravljam racunare, kad mi se pokvari ves masina odem kod majstora za ves masinu i dam mu vrednost (u slucaju monetarnog sistema - novac) koju sam ja zaradio svojim radom, tj. popravkom racunara, i trampimo se ... rad za rad ... postena razmena vrednosti ...

Kakve ovo veze ima sa plemicima i kraljevima, domorocima i kolonijama, i sta sa ovom idejom nije u redu?

Kapitalizam je najprimitivniji metod pored ruralnog primitivizma zivota (u regijama Afrike, Azije itd), ako takav nivo mozemo da iskategorisemo, a da i dan danas postoji na planeti Zemlji.

Pa sta predlazes?

Evo dacu ti jednu prostu cinjenicu, zamolio bih te da je oboris:

Emitujes 100 oraha (jedna novcanica od 100 dinara vezana serijskim brojem), prilikom prve predaje oraha kmetu, oporezujes novac sa prosekom izmedju 6-25% ( u zavisnosti koji je kapitalisticki princip na snazi i koja je drzava u pitanju), necemo spominjati u ovoj situaciji obavezno socijalno ulaganje i doprinose i slicne manipulativne forme.

Uzecemo neki standard od 20%.
Kmet u prvom dodiru sa novcem prilikom prve kupovine momentalno od preostale sume placa -16.6666666666666666666666666667 i ostaje mu 83.3333333333333333333333333333, prvi sledeci u lancu placa dobit na proviziju koju je ostavrio posto je ona relativno marginalna necemo je racunati.

Vrednost novcanice od 100 dinara ili 100 oraha u rukama preuzimaoca nije vise 100 dinara vec 83.3333333333333333333333333333, u slucaju da je preuzimalac proizvodjac ili bilo ko a da recimo nije oslobodjen placanja poreza, u prvoj sledecoj transakciji platice robu, sirovinu ili proizvod sa novcanicom koja vredi 100 dinara odnosno 100 oraha a koja u stvari ima potkovanu vrednost od 83.3333333333333333333333333333 dinara, na iznos od 100 dinara opet ce platiti porez od 20% sto je novih 16.6666666666666666666666666667, razmisli ovde imamo dvojnu matematicku funkciju, imamo stvarnu novcanicu i prakticnu vrednost, novcanica koja je oporezovana a u stvarnosti je umanjena.

Medjutim novcanica i dalje vredi 100 dinara/oraha.
U transakciji se gubila vrednost a natpis na novcanici ostao je isti.
Odnosno 83.3333333333333333333333333333 ce biti umanjeno za 13.88888888888888888888888888889 odnosno ostace mu 69.444444444444444444444444444417 din.
Istu novcanicu industrija koja je prodala repromaterijal isplatice svom kmetu, te ce kmet dobiti novcanicu od 100 dinara, koja u trenutku preuzimanja vredi jos manje jer se ponovno umanjuje tacno za porez koji su duzni da plate na primanja, te u trenutku primanja ima 57.870370370370370370370370370342 na novcanici od 100 dinara/oraha.

Sada razmisli koliko je jos ostalo u kapitalistickoj matematici da se sudarimo sa pijem potencijalno(sala mala), da li ti je jasno o kakvoj se prevari radi.
Zasto je kapitalizam teatralno smesan i "nelogican".

Ali kmet sa tih 100 oraha moze da napravi palacinku sa orasima i da je proda pa da kupi jos 200 oraha pa da napravi jos palacinki, a tih 20% poreza placa za usluge drzave tj. policiju koja ga cuva da ne dodje neko sa toljagom da mu uzme sve te orahe i palacinke, placa vojsku da mu neko iz susedne zemlje ne dodje sa toljagom, placa pravosudje koje ga stiti da ga neko ne prevari, placa centralnu banku i guvernera da mu drzi dinar, tj. vrednost koju razmenjuje stabilnom itd. dakle i to mi se svodi pod realnu razmenu vrednosti?

Tih 100 oraha i nije namenjeno nekome ko ce da ih gleda, vec nekome ko ce od njih da napravi 200, a onda nije problem da vrati 20 drzavi?

Osmisljen je kao vesta kradja.
Jedina mogucnost da neka zemlja povrati odnos, odnosno vrednost, je da kroz bilo kakav vid manipulacije opljacka susednu ili udaljenu zemlju (kroz rat, izvoz, izrabljivanje, sve sto ti padne na pamet a sto potpada pod prevarom).

A da recimo neko radi i proizvede nesto? To ne postoji?

Ja licno ne zelim da budem ni jedno ni drugo, vec sam za nesto potpuno novo, realno i matematicki perfektno!

A to je?

Jos jedna stvar, ne daj boze da T-com podigne profit Telekomu i mesecni obrt, to upravo znaci brze strmoglavljivanje Srbije.
Nema gore informacije koja Srbiju moze da pogodi, je kao kad Telenor ili Vip objave da su ostvarili povecanje obrta, to je siguran znak da neko sigurno umire od gladi a vecini se obara zivotni standard i dinar neumitno pada!

Ovo je tacno samo ukoliko mi nista ne radimo i ne pravimo ... ako i mi radimo i proizvodimo i pare nam se slivaju u zemlju, nemamo radi cega da propadamo ako neko iznosi pare iz zemlje, jer ih neko i unosi?

Ukoliko donesu zakon da je zabranjeno iznositi novac i da je za ulaganje u privatnu kompaniju internim novcem potrebno desetostruko odobrenje nadleznog revizora koji bi prolazio kroz deset sluzbi, kao u mnogim pametnim zemljama, i da je zabranjeno trgovanje sa poznatim offshore bankama, kao i da je zabranjeno da na bilo koji nacin inostrana firma povezuje odnosno da ima bilo kakvu nostrifikaciju sa maticom iz koje dolazi, nem hleba i uspeha. Ulaganje Inostrane firme dozvoliti iskljucivo ukoliko poreklo novca potice od spolja!

Sledece novac koji neka firma zaradjuje treba oporezovati u prvoj ruci a posto bi bio zabranjen izvoz novca, akomulirana masa bi se dodatno oporezovala kao u USA, na isti novac svake godine te ponovo oporezujem.

Ukoliko se bavis izvozom, za svaki unet novac koji je unet spolja, na ukupnu akumulaciju umanjujem te za ceo iznos unetog novca, odnosno oporezujem te u prvoj ruci samo na razliku preostalog novca koji nije potekao od spolja.

Davati transparentan metod Inostranim kompanijama je ono sto nas je dovelo dovde, i to nece moci vise tako!

Da ovo je kul, i najvecim laicima je jasno da su privatizacije uzasno odradjene, ali verujem da bi i nasi politicari radili tako, ali mi smo startovali sa 0 dinara u kasi i da bi nesto radilo politicari su (pretpostavljam) morali prodati neke firme po losijim uslovima nego sto to amerika mora, i staviti labavije zakone ... kad i mi budemo imali stanovnika kao amerika, mozda i mi budemo mogli odredjivati takve uslove ...

A kako ce da im ukinu monopol ako im ostane kontrola nad "last mile" tj. bakarnom paricom od tvog stana do centrale?
Da kazu: "evo oni vise nemaju monopol pa ko hoce da konkurise neka dovlaci nove parice".
.

SBB na primer ne zavisi uopste od njih i moze iz starta da im bude konkurencija a vremenom ce se pojaviti i drugi.

Nije tesko da shvatis zasto komunizam je katastrofa za covecanstvo. Mi nismo isti i zato ne mozemo da zaradjujemo isto, i taj koji ima potencijala da napreduje u drstvu a drzava da zaustavlja, taj nece vise napredovati jer bolje mu se isplati da sedi za dzaba nego da radi za dzaba, a bez napretka pojedinaca koji su sposobni, da napreduju i da zaradjuju, celo drustvo ce stagnirati ili ici u nazad.

Nije problem, slazem se ... ali i kapitalizam ima jedan ogroman problem - nasledstvo.

Ajde nek svak ima pravo na skolstvo jednako, kao i na pocetni kapital u zivotu (moze biti i 0 sto se mene tice) pa da onda vidimo ko je sposobniji.

A ne da se neko skoluje na sorboni od dedovine i sedi u strahinjica bana i voza dzipove a da neko gilja ceo dan da bi zaradio da prezivi, bez ikakve sanse za skolovanjem.

To me jedino smara kod kapitalizma - nasledstvo ...

Onda neko mora da razvija posao postepeno, a neko bubne dvesta miliona i pokupuje sve sto moze i samo vrti i sljaka i na kraju verovatno pojede ovog sto je krenuo postepeno ... to nije fer trzisna utakmica ...

Poslednja izmena:
Kapitalizam : Ljubavna priča - free enterptize ...... možeš sve da probaš, ali ti niko ne garantuje da ćeš uspeti .....

Sumanuti je u pravu .... delimično ..... imam brata od tetke, koji vozi Q7, ima firmu sa 50 zaposlenih i više lokala ..... i to je počeo da vodi sa svojih 25, jer je nasledio .... kao, eto, sposoban je ....

Pa i ja bih bio sposoban da održavan nešto, kada dobiješ na gotovo .... ajde ti pozajmi 10000 evra i kreni u neki posao i za 10 godina da nemaš dug, a i da imaš u šteku 20000.

Ali eto, ovi naši politicians ne umeju ni da vrte u krug i da održavaju, nego rasprodaju .... toliko o njihovoj sposobnosti ....

SBB na primer ne zavisi uopste od njih i moze iz starta da im bude konkurencija a vremenom ce se pojaviti i drugi.

ne znam da li si svestan da je SBB namerno izbacen iz trke za drugu licencu za fiksnu telefoniju?

takodje, SBB sigurno nece hteti da ide u sve krajeve Srbije.

WiMax licenca uopste nije u najavi, a koliko sam shvatio problem je sto je 90tih tu licencu za BG kupio Verat i niko nije lud da ulazi u trku za licencu bez Beograda...

ma nebitno, sve ce to narod da pozlati ;)

OK neću ulaziti u dalji flejm, samo
@ Vuk
čoveče ti ispisa celu stranu da bi mi objasnio ''kapitalizam'', tj. ovo što se sada naziva kapitalizam, a to je sprega korporacija i političara, što ne mislim da je kapitalizam u svom izvornom obliku. Sada kada je lobiranje i podmićivanje uveliko uzelo maha i političari su plaćeni da rade u interesu onoga ko ih plati, to nije kapitalizam. Veliki deo njihovog uspeha je taj što su uspeli da izvrnu značenje te reči i sada ljudi na kapitalizam gledaju kao na bauka.
Ja sam lepo rekao da sam anarho-kapitalista.To znači - ne želim vladu, ne želim državu, želim samo Slobodno Tržište.
Znači nema nikakvih poreza,nema spominjanja reči ''država'',''zemlja'', 'Srbija'' nema štampanja novca po želji kad se nema. Msm - to je naravno sada čista utopija, ali ok.
A za nekoga ko je spominjao kako je u Norveškoj Socijalizam i tamo je super... mislim stvarno ne mogu da verujem da ovo mora da se kaže...ne žive oni lepo zbog socijalizma nego zato što izvoze naftu, i štekaju te pare za dane kad nafte ne bude više bilo.

Ne branim ni jedan sistem posebno, Jiddu Krishnamurti je lepo rekao da bi bilo koji sistem mogao da radi sasvim lepo da su ljudi normalni, medjutim posto nisu ne moze nijedan da valja ... tako da samo trazim da mi dodatno pojasnis ono sto mi iz tvog posta nije jasno.

Kompletno objasnjenje je suvise komplikovano i predugacko, i ovako smo skrenuli daleko ne bih da odemo jos dublje, zeleo sam samo kratko da dodirnem cinjenice kako se ne bi desilo da neko pausalno izjavi da je nesto bolje jer on tako vidi da je bolje. Ja sam morao da dodirnem te istorijske cinjenice kako bi izvorno postavili stvari na svoje mesto, koje posledicno dovode IT do problema, pa su u kolizijalnoj vezi.

Ja radim i popravljam racunare, kad mi se pokvari ves masina odem kod majstora za ves masinu i dam mu vrednost (u slucaju monetarnog sistema - novac) koju sam ja zaradio svojim radom, tj. popravkom racunara, i trampimo se ... rad za rad ... postena razmena vrednosti ...
Nisam protivnik razmena vrednosti.

Kakve ovo veze ima sa plemicima i kraljevima, domorocima i kolonijama, i sta sa ovom idejom nije u redu?
Da bi ti opisao previse bi skrenuo sa teme, u prvom quote-u sam ti objasnio zasto ne bih da nastavljam opis, tema je zivopisna i rado bih je detaljno formulisao ali mislim da je dovoljno sve dozirano, kakvim smo do sada napravili ovu temu. Malo smo izlazili u off u sitnim dozama, koje su potrebne kad se zemlja nalazi u ovakvim prelomnim trenutcima.

Pa sta predlazes?

Previse bih morao detaljno da odem ukoliko bih zelo da opisem svoj predlog.

Ali kmet sa tih 100 oraha moze da napravi palacinku sa orasima i da je proda pa da kupi jos 200 oraha pa da napravi jos palacinki, a tih 20% poreza placa za usluge drzave tj. policiju koja ga cuva da ne dodje neko sa toljagom da mu uzme sve te orahe i palacinke, placa vojsku da mu neko iz susedne zemlje ne dodje sa toljagom, placa pravosudje koje ga stiti da ga neko ne prevari, placa centralnu banku i guvernera da mu drzi dinar, tj. vrednost koju razmenjuje stabilnom itd. dakle i to mi se svodi pod realnu razmenu vrednosti?

Tih 100 oraha i nije namenjeno nekome ko ce da ih gleda, vec nekome ko ce od njih da napravi 200, a onda nije problem da vrati 20 drzavi?

Problem nije u obrtu, ovde konkretno pricamo o situaciji da imamo 100 oraha od 10000 oraha u celoj sumi, ako od tih 100 oraha napravis novih 100 u sumi vise nece ostati 9900 vec 9800 oraha.
Tvoje bogacenje ostavlja nekoga bez tog dela znaci taj oblik nije pravican na zalost, ako ga prosto posmatramo on deluje ok , sve je super ja cu se bogatiti, medjutim ako ga dublje pogledas neko mora da izvisi da bi se ti obogatio.

A da recimo neko radi i proizvede nesto? To ne postoji?
Naravno da postoji pitanje je da li mi pricamo o proizvodnji za interne potrebe ili proizvodnji za izvoz!
Ako pricamo o proizvodnji za izvoz, dok Srbija ne bude imala uvecanje od minimum 3000% procenata izvoza, znaci 30 puta od sadasnjeg izvoza, kolosalni potezi kao sto je prodaja Telekoma je neprihvatljiva stvar, ovo cisto pricamo matematicki.

Evropska unija ima u sustini dekrete koji joj zabranjuju principijalno da se clanice ohrabruju da grade fabrike u zemljama da bi se upravo sprecio ovaj problem, kod njih je dozvoljeno (kroz kvote) jedino ako je papiroloski dokazano da su kmetovi pod underpayment rate-om.
Kvotama kompenzuju cinioce koji bi uticali na pad odnosa vrednosti valute.

Ali opet bih ponovio, svaki izvoz je osiromasenje te neke druge strane ucesnice odnosno uvoznika, sto bi nasi stari rekli nekom smrkne a nekom svane.

Previse bih morao detaljno da odem ukoliko bih zelo da opisem svoj predlog.

Ovo je tacno samo ukoliko mi nista ne radimo i ne pravimo ... ako i mi radimo i proizvodimo i pare nam se slivaju u zemlju, nemamo radi cega da propadamo ako neko iznosi pare iz zemlje, jer ih neko i unosi?
Ok ako detaljno prodjes kroz uvoznike i izvoznike, videces koliko situacija ne stima, stim da se Telenor, Vip i ostali trgovacki grabljivci ne vode kao uvoznici ali oni to jesu, i oni prave odliv i to debeli!
Situacija se ne prikazuje kakva je da bi se opralo mito i pljackaska privatizacija!
Masa ljudi instiktivno zna da stvari nisu u redu ali ne znaju tacno i taksativno sta sve nije u redu.
Veruj mi na rec ali ni mnogi profesori koji razvijaju kadar ni sami nisu u stanju da sagledaju kompletnu situaciju, jer nisu podizani u tom hostaplerskom sistemu.
Kada si odgojen u kapitalizmu, ti odmalena znas da ne smes da delis svoje sa prijateljima i svojim najblizima, ti si svestan da bi imao da jedes neko mora da umre (licno sam cuo od dece (Srpskih roditelja) rodjenih u Kanadi sokantne stvari da su deca naucana i da su toga svesna).

Vidimo da je USA formalno napustila Kapitalizam pre neki dan doduse MMF i Federalne rezerve su i dalje u privatnom vlasnistvu, kao i da Federalne Rezerve i dalje postavljenom legislacijom/dekretom ne odgovaraju ni Predsedniku Drzave a ni Senatu kao ni Vrhovnom Sudu, ali da opet ne sirimo pricu, videcemo kakav je mix izabran.
Da li je moguce imati Socijalisticki sistem u zdravstvu i krajnji anarhisticki-kapitalizam gde elita sprovodi kompletnu anarhiju.
Pitanje je kako ce prevariti svet za 23000 milijardi dolara koje su nestale.
Na pitanje kongresa predstavniku Agencije pri federalnim rezervama covek je mrtav ladan opalio da nema predstavu gde su i kome su pare otisle ali uglavnom zna da su otisle nekome u offshore-u:)

Poslednja izmena:
Samo covek koji, koji ima nekih (necu da kazem kakvih) problema ili koji se pretvara moze da kaze da se u socijalizmu zivi bolje nego u kapitalizmu i ta su socijalisticke zemlje uspesnije od kapitalistickih.
Dovoljno je da poredimo istocnu i zapadnu Evropu i sve je jasno.

Sto se tice Kube, Venecuele... i slicnih drzava, ja bih sve ove koji brane takav komunisticki sistem poslao tamo par godina da osete na svoju kozu taj "dobar zivot" i kad se vrate 100% sam siguran da ce biti izleceni od takvih nebuloza.
U Venecueli kazes da ce se ukinuti siromastvo, pa to je smesno, oni nemaju bre ni struju kako treba cak je i Hugo Chavez ostao bez struje usred TV-obraćanja, a ljudi dobijaju struju na kasiku :))

Sto se tice patnje, pa ne mogu da konzumiraju bensice kada ih ni nemaju jer je dovoljno da vidis neku njihovu bolnicu na sta lici pa ces sam zakljucati da tamo ljudi se ne pate uopste, jer bez lekova umiru veoma brzo i nema patnje.
Zamisli zivot, bez redovne struje, vode, hrane, lekova... kako moze da bude uzivancija?

Ja samo vidim da ti imas problem sa kapiranjem to ti malo sporije ide. Takve (hocu-necu)polu-uvrede ne volim ili mi kazi lepo uvredu kako treba ili cuti.

Kazi ti meni da li si bio u Zapadnoj Evropi gde i koliko dugo?
Ako si 77-o godiste onda odavno nisi klinac ali rezonovanje ti je takvo i informacije.
Zdravstvo na Kubi je trenutno mnogo bolje nego u vecini drzava u USA, pazi Kuba je poslednjih 50 godina pod sankcijama pa ti vidi. Venecuela sa svojim mogucnostima pravi mnogo veci napredak nego li nasa drzava, bitno je da imaju naftu, a struja nestaje i dolazi do kolapsa i u gradovima kakav je Chicago.

Pa evo naveo sam ti primer gde je uredjenje bazirano na socijalizmu imas Kubu i Venecuelu (gde je Chavez poceo da vodi racuna o narodu, i naravno da ne moze sve od jednom), imas Norvesku i Svedsku, gde je mnogo toga kod njih zasnovano na socijalizmu hoces reci da oni lose zive? :) Imas Grcku koja se okrenula kapitalizmu, gde sam na ulici video zenu kako lezi na plocniku, i koja (Grcka) sada duguje 300 milijardi, pa je cela drzava dosla na isto sa tom zenom.

Imas zemlje zapadne Evrope gde je oduvek bio kapitalizam i ljudi nesto nisu srecni, govorimo o sreci i "patnji" jel tako? :)

To da li ti imas pare da kupis najnoviji najveci televizor i da otplacujes silne kredite, ne znaci da je to sreca ili idealno drustvo.

Pazi sama ideja kapitalizma je da je tebi super i da se tebi to svidja, a nama 10-ci recimo iz ove teme da se ne svidja, nije ideja da svima bude super i da se svima svidja, i nije bitno da li si pismen, vredan ili posten ili los, nepismen i zao, nego samo jedna stvar, novac i kako do njega, kao ovaj sto zaradi pa plati majstoru za masinu, i oni se tako vrte u krug ceo zivot, a neko iznad gospodari njihovim zivotima, a nije bog bar ne onaj mitski, vec neki koji je sam sebe proglasio za boga, pa onda uredjuje ostale kako njemu odgovara.

Poslednja izmena:
Ako im ukinu monopol, morace da se potrude sa uslugom i cenema, dovoljno je za pocetak da puste SBB da nudi fiksnu telefoniju.

Pa upravo naša kapitalistička pro-zapadna vlada nije dozvolila SBB-u da postane konkurent Telekomu na polju fiksne telefonije.

Inače, da li je neko slučajno gledao rezultate anketa koje su sprovođene u Nemačkoj, a odnosile su se na Berlinski zid? Vrlo, ali vrlo su interesantni.

Pa upravo naša kapitalistička pro-zapadna vlada nije dozvolila SBB-u da postane konkurent Telekomu na polju fiksne telefonije.

Inače, da li je neko slučajno gledao rezultate anketa koje su sprovođene u Nemačkoj, a odnosile su se na Berlinski zid? Vrlo, ali vrlo su interesantni.

Daj link 'leba ti to sam izgleda mi preskocio?

Kazi ti meni da li si bio u Zapadnoj Evropi gde i koliko dugo?
Ako si 77-o godiste onda odavno nisi klinac ali rezonovanje ti je takvo i informacije.
Pre bi se reklo da je obrnuto ali nema veze... 76 sam godiste i boravio sam dosta na zapadu, bio sam najvise u Francusku, ali i u Italiju, i Austriju i zato ne mogu da verujem ono sto cujem. Da li si ti bio tamo?
Ako si bio tamo mogao si svojim ocima da vidis razliku i koji sistem jeste uspesniji.
Istocna Evropa je bila pod komunizmom a zapadna pod kapitalizmom, i malo dete od dve godine moze da vidi koji sistem je bolji i koji ima bolje rezultate, tako da nema nikave svrhe o tome pricati.

Vidim sada da su nase komunjare presle u radikale ili najnovije u naprednjake, ali u dusi imaju i dalje isti cilji, a to je dokazano gubitnicki komunisticki sistem maskiran sada nacionalizmom. :)

Zdravstvo na Kubi je trenutno mnogo bolje nego u vecini drzava u USA, pazi Kuba je poslednjih 50 godina pod sankcijama pa ti vidi.
Ovo je slag na torti :)
Proguglaj malo da vidis slike iz kubanskih bolnica za koje kazu da ni svinje ne bi u njima zivele. Dovoljno je da vidis na sta im lice ulice, automobili, kuce... pa ne znam kako si ti zakljucao da se tamo ljudi lece na nekom civilizovanom nivou?
Imaju besplatno lecenje ali to lecenje toliko i vredi jer fakticki skoro da ni ne postoji, pa sada ti biraj sta ti je bolje.

Venecuela sa svojim mogucnostima pravi mnogo veci napredak nego li nasa drzava, bitno je da imaju naftu, a struja nestaje i dolazi do kolapsa i u gradovima kakav je Chicago.
Venecuela sa svojim mogucnostima jedva sastavlja kraj sa krajem i to upravo zbog neefikasnog komunistiko diktatorskog sistema, a oni bi mogli da zive bogovski.
Sto se tice struje u pravu si, i u Chicago nestaje jednom u deset godina struja ali postoji mala razlika, u Venecueli imaju restrikcije dnevno i po nekoliko puta, energetski sistem im je skroz propao kao i sve ostalo u zemlji.

Pa evo naveo sam ti primer gde je uredjenje bazirano na socijalizmu imas Kubu i Venecuelu (gde je Chavez poceo da vodi racuna o narodu, i naravno da ne moze sve od jednom), imas Norvesku i Svedsku, gde je mnogo toga kod njih zasnovano na socijalizmu hoces reci da oni lose zive? :) Imas Grcku koja se okrenula kapitalizmu, gde sam na ulici video zenu kako lezi na plocniku, i koja (Grcka) sada duguje 300 milijardi, pa je cela drzava dosla na isto sa tom zenom.
Norveska i Svedska nisu ti ni komunisticke ni socijalisticke zemlje, vec kapitalisticke ali koje imaju dobro resen zdravstveni i socijalni sistem, dok Grcka kao i mi, malo bi da bude kapitalisticka, a malo socialisticka, i na kraju opet imaju srece u kapitalistickom zapadu da im posalju pare i da ih spasu od propadanja.

Imas zemlje zapadne Evrope gde je oduvek bio kapitalizam i ljudi nesto nisu srecni, govorimo o sreci i "patnji" jel tako? :)
U svakom slucaju ljudi su srecniji od ovih sto ih unistio komunizam. Mi smo imali srece jer Tito je okrenuo ledja rusima na vreme i nismo osetili surovost komunizma koji su osetili ostali iz istocne Evrope pa zato i dalje mislimo da djavo nije bas tako crn kako se cini :D :D :D :D

To da li ti imas pare da kupis najnoviji najveci televizor i da otplacujes silne kredite, ne znaci da je to sreca ili idealno drustvo.
Ne, bolje je kao u Kubi, da ga ne kupujes uopste jer ne mozes a ni struje nemas.

Nije problem, slazem se ... ali i kapitalizam ima jedan ogroman problem - nasledstvo.

Ajde nek svak ima pravo na skolstvo jednako, kao i na pocetni kapital u zivotu (moze biti i 0 sto se mene tice) pa da onda vidimo ko je sposobniji.

Slazem se, nijedan sistem nije perfektan, ali najbolji postojeci jeste kapitalisticki i to je istorija dokazala.
Jedino kapitalisticko drustvo ima sanse da uspe i napreduje, to je surova istina, ljudi smo i tako funkcionisemo, svako brine za svoje potomke i za svoj kapital, dok drzavni kapital nikada nije tvoj i nikada se neces truditi kao da je tvoj. :)

Ako naslednici nisu sposobni, velike su sanse da propadnu i da izgube sve sto su nasledili, sto se u vecini slucajeva i desava.

Poslednja izmena:

To nije nista pro zapadno ako neko brani neki monopol, to je karakteristicno za komunisticka drustva.

Sto se tice Berlinskog zida, nemcima sa zapada naravno da im ne odgovara sto moraju opet oni da ispravljaju ono sto su komunjare unistili.

To nije nista pro zapadno ako neko brani neki monopol, to je karakteristicno za komunisticka drustva.

Sto se tice Berlinskog zida, nemcima sa zapada naravno da im ne odgovara sto moraju opet oni da ispravljaju ono sto su komunjare unistili.

Znaci Bill Gates je najveci komunista na svetu, vauuu nisam znao! :d

Ovo je slag na torti
Proguglaj malo da vidis slike iz kubanskih bolnica za koje kazu da ni svinje ne bi u njima zivele. Dovoljno je da vidis na sta im lice ulice, automobili, kuce... pa ne znam kako si ti zakljucao da se tamo ljudi lece na nekom civilizovanom nivou?
Imaju besplatno lecenje ali to lecenje toliko i vredi jer fakticki skoro da ni ne postoji, pa sada ti biraj sta ti je bolje.

Pazi ta ista propaganda koju ti pratis te slike kubanskih bolnica i slicno, Ameri prikazuju u svojim vestima da je i zdravstvo Kanade uzas i ne moze da se dodje na red i slicno, medjutim tamo zdravstvo funkcionise besprekorno, za razlike od USA, a onda uzmi pa nadji slike i snimke americkih drzavnih bolnica da vidis kako izgledaju samo sto ne gaze one bolesnike po hodnicima. ODGLEDAJ NEKI FILM MAKJLA MURA. :)

Upoznao sam coveka Amerikanca koji kaze, da sam ostao da zivim u Americi sada bih bio mrtav, jer tamo ta operacija kosta 40000 dolara, ovde su me operisali besplatno i zahvalan sam ovoj zemlji, prica o toj zemlji gde sada zivi.

Norveska i Svedska su socijal-demokratije, pa ti ako ne mozes nesto sto je bukvalno da shvatis onda sta vise da ti objasnjavam, verovatno nisi obisao jug Italije? I taj zivot jel' to bilo 10 dana turisticki?

Prijatelj, nas covek koji je ziveo u Svedskoj, mi kaze tamo je socijalizam dobro mozda mi svi nismo u pravu mozda ta socijal-demokratija nema veze sa socijalizmom, Svedjanina koga sam upoznao ja licno kaze mi ja radim jednu nedelju, pa jednu ne radim. Ja se zabezeknuo kako bre??? Kaze radim tezak posao pa zbog toga, sta radis? prevozim na zeleznici u magicinu teret viljuskarom, pa imam i neke nocne smene i tako. Ja ono :sceptic: da ne poverujes. Dok u kapitalizmu sine cepaj 12 sati, 'oces i 14h, 'ajmo licitacija. Pazi ne znam da li si znao (ocigledno da nisi, a tesko i da ces i saznati ne dopire, dzaba...) osmocasovno radno vreme je proizvod socijalizma, i ideja koje su proizasle iz njega

Ove sto ti nazivas komunjarama, verovatno Slobinu garnituru koja je dobar deo vremena na vlasti krala od drzave i naroda, a ostalo vreme saradjivali su sa Amerima i radili po njihovom nalogu (Sloba), e vidis oni (ili Dacic) su trenutno na vlasti tako da si ti malo kontradiktoran. Ovi trenutni, (a pre njih i Djinki), na vlasti su uveli americki drp-otmi kapitalizam, puni svoje dzepove, zemlju i narod na dobos, i izrabljuj jer "ljudi su najizdrzljivije zivotinje" kako sada tvrde neki novopeceni bogatasi-kapitalisti kod nas. Otkrili drevni filozofiju kapitalizma. Znaci to sto ti nazivas komunjarama je sada na vlasti ovde!

'Ajde sto je upravo sada dobro izduvao taj Zapadni kapitalizam u Evropi, ali 'ajde kod njih je uvek bilo sindikata i doze socijalizma koja je koliko toliko stitila radnike, da bacim jedan osvrt na jednu kapitalisticku zemlju gde bih ja tebe poslao da zivis, s obzirom da ja nemam nista protiv onih zemalja na koje si me ti uputio, isli nasi ljudi i u Dominikanu, i tamo kubure sa strujom, ali svi sto bili tvrde da je lepota od zemlje i naroda neki i dan danas tamo zive. Da se vratim na temu ja bih tebe poslao u kolevku novog kapitalizma Indoneziju, tamo s onom decom da sijes patike za Najki! Tu da iskusis sigurno ima struje u tim fabrikama tamo, ili mozda siju rucno na svecu ne znam, znam da ih placanju nesto 10-14 centi, a toliko i imaju godina ta deca.
Zasto je u Madjarkosj unistena mlecna industrija i hrana poskupela drasticno, toga nije bilo pre EU, ali dobro sada su debeli i srecni cepaju McDonalds, a Madjarice su dostigle svetsku slavu, to sto im sve ostalo otislo ko zna gde to nema veze...

Da eto recimo engleski kapitalizam je stvarno ranije bio i najnapredniji, a kasnije i medju najnaprednijim i drzava vrlo napredna, ali poceli su tako sto su decu iz svoje zemlje sa 5-7 godina slali da kopaju po rudnicima, a posle krenuli da pljackaju i unesrecuju raznorazne zemlje i narode sirom planete. O Amerikancima i to sto je najbitnije sta ce ko da kupi za Bozic, vec da i ne pricamo i njihovoj spoljnoj politici.

Da je neko Amerima uveo sankcije u trajanju od 50 godina, do sada bi jedni druge pojeli.

Poslednja izmena:
Cccc.... prica o socijalizmu a svi kao primer daju Rusiju, Kinu, Chaveza i Kastra... sto niko na navede Svedsku?:)

alo, bez politike - nije ovo takav forum!

nije ni tema da li je bolji kapitalizam ili socijalizam, jer nijedan nije najbolji. ovde kod nas je mesavina neo-kolonijalizma - gde ce strane firme kontrolisati sve prirodne i strateske resurse u Srbiji i vlastelizma - gde shachica bogatih odredjuje pravila igre za sve.

inace, kako zovete kada uzmete od svih i pomognete nekima u kapitalizmu, koji je inace baziran na tome ako lose poslujes - bankrotiras? :D

Da se vratimo na temu: Telekom ce biti prodat! - Vlada Srbije je juce donela odluku, nisu je obrazozili jer ne moraju. pare ce biti potrosene, ko da moramo da znamo na sta. Deutsche Telekom nema pravo prece kupovine, ali je najvise zainteresovan.
neko je ovde napisao kako ljudi iz DT vec neko vreme cunjaju po Telekomu, tako da mi to lici na gotovu stvar.

licno, jedna pozitivna stvar je da sam na SBBu, a druga da mi ugovor sa MTSom istice posle Nove Godine, kada bi trebalo da krene i mogucnost prebacivanja broja kod drugih provajdera.
za fiksni broj cu da nastavim da placam pretplatu, cisto kako bi sacuvao broj.

sto se tice Enterprise IT, svi koji su imali iskustva sa Telekomom znaju da sa DT tu makar mozemo ocekivati poboljsanje podrske, a ne da se na Frame-Relay ceka po mesec-dva dana...

па да мало полемишемо и искажемо мишљење:
да ли продавати телеком, НЕ, и све до сада што су продали је било потпуно погрешно, једино што је требало да се ради је докапитализација (продаја 49%) или максимално заједничко улагање (Joint venture 50-50%), једино тако су могли да и данас у привреди остваре видљиви раст производње и извоза (требали смо након 2000 имати 15% раста годишње (остварен током 1996-97-98, након укидања санкција) све до 2007-2008 како би се вратили на 1989, јер је наш производ у 90-тим био миноран у односу на капацитете, санкције и распад система бивше државе). Ово до сада што су радили је чисто сплеткарење и демагогија у екониомији.
ММФ је уништио на десетине економија...

за малог човека, радника, човека који живи од свога рада, најамника, у сваком погледу социјалистичко-комунистички систем даје сигурност и стабилност у животу, што доноси опуштеност и уживање у породици и хобијима, али не омогућава никада могућност екстра зараде коју капитализам као коцкарски тип уређења доноси са собом.
Капитализам носи са собом, страх од будућности, беду, тотално сиромаштво и тотално богатство, могућност енормне зараде, не за квалитетне људе већ за оне који су на правом месту.

Када се прича на ову тему никада не треба сметнути са ума да ово нису седамдесете, осамдесете године, већ управо 2010 у којој се губи сваки траг на "народни" капитализам који је био добро решење и нешто између. Тај "народни" капитализам је био остварен у немачкој, француској и тд, данас међутим капитализам иде правцем неолиберала, бескрупулозна унија 12 фамилија управља светским благом, отпочиње ратове и окупације широм планете и то на ваше очи. Та врста капитализма никоме није, сем тих фамилија, донела суштинско добро у животу.
Капиталисти бране капиталистички поредак, а најамници желе социјално одговорно друштво и стабилност, у вези са овим нису ми јасни најамници који бране капитализам, или још горе најамник без посла који бани капитализам, зато су светли моменти у историји када се неко моћан заузме за обичног човека.

Poslednja izmena:
Капитализам носи са собом, страх од будућности, беду, тотално сиромаштво и тотално богатство, могућност енормне зараде, не за квалитетне људе већ за оне који су на правом месту.

Vidis u praksi je potpuno suprotno, kapitalisticke zemlje su daleko razvijenije od onih komunistickih kod kojih bez problema moze da se konstatuje totalno sirmoastvo, i tamo oni koji su na pravom mestu, ponasaju se kao bogovi, . Razumem, ljudima, (ne svima), vise odgovara da nemaju svi nego da neki imaju a neki ne, ali cak radnicka klasa kod kapitalista ima bolji zivot i moze sebi da priušti mnogo vise od onog sto mogu radnicka klasa kod komunista.

Telekom ce biti prodat i videćete da ako im ukinu monopol, i puste slobodno trziste kako ce sve biti mnogo bolje, jer ovako neefikasna firma gde ti moras njih da molis da im postanes pretplatnik i da im dajes mito svima redom nema nikakvu buducnost i treba da predje u privatne ruke sto pre. :wave:

Ove rasprave me podsecaju na skupstinu... stigli smo i do korena kapitalizma,socijalizma i komunizma,a tema je tamo negde iza...zato nam je i tako neefikasna skupstina,jer se svaka rasprava vodi na to ko je sta i gde radio...
Mana naseg naroda koju drzava/pojedinci odlicno koristi...

Sto se tice sistema,svaki ima prednosti i mane,ali SVAKI ima zajednicki falsh temeljni element,a to je COVEK.Npr,komunizam je skoro savrseno smisljen,ali je politika=covek taj koji to ugrozava...Kina je dobar primer kako komunizam sa rigoroznim merama (streljanje ako si ukrao od drzave) moze da funkcionise solidno...Pa tamo zivi 1.600.000.000 ljudi pod kontrolom i Kina je br. 1 drzava vec decenijama u razvijanju...naravno nisu ni oni savrseni...
Ako smo vec kod komun.,ja sam do ´90 skoro svake godine isao na more koju mi je majka preko sindikata/kredita i sl placala,od ´90 do 2010 sam bio jednom sa porodicom,i to jedva...

Onaj ko gleda bilo koju TV i veruje sta vidi na njoj nije ni svestan koliko je slep,tako da po meni mozemo slobodno zanemariti kako mediji ocenjuju druge sisteme i drzave,to je apsurd...Ameri sigurno nece reci "ovi su bolji od nas" i sl...

Kad oteramo tajkune i mafiju i dovedemo postene ljude na kljucne funkcije onda mozemo pricati... Ako covek koji je trgovao ljudima (citaj zenama,a znamo sta ide sa tim) u Srbiji vec vise od decenije i pored 52 svedoka i svih dokaza dobije TRI godine zatvora,pa sta ce tek onda da rade sa Telekomom i to drzavni ljudi?!

Ne brine mene Telekom ni drzava,to je gotova stvar,mene brine narod ove drzave,koji je .... ne znam da opisem...
Ovde u mom kraju vecina ni ne zna niti ne zele da znaju (!?) sta se desava.Kad ih "informisem" tipicna reakcija je "boli me k*** "...
Sa ovom reakijom vecine ljudi a bogami sigurno ih je bilo 50-tak jer sam na takvom radnom mestu gde radim sa ljudima,nema sta puno da pricamo...nazalost...

Recimo Madjari su dobar primer gde sad imate fix/mob operatere kao T-Com,UPC,Pannon (Telenor),DJuice,Vodafon i ostale pa se kolju...Npr UPC za nekih 800 din mesecno daje fix,kablovsku i internet i to preko fibera...e to je vec konkurencija...

Poslednja izmena:
Vidis u praksi je potpuno suprotno, kapitalisticke zemlje su daleko razvijenije od onih komunistickih kod kojih bez problema moze da se konstatuje totalno sirmoastvo, i tamo oni koji su na pravom mestu, ponasaju se kao bogovi, . Razumem, ljudima, (ne svima), vise odgovara da nemaju svi nego da neki imaju a neki ne, ali cak radnicka klasa kod kapitalista ima bolji zivot i moze sebi da priušti mnogo vise od onog sto mogu radnicka klasa kod komunista.

Вероватно си ме погрешно протумачио.Ту смо где смо и то је ОК.

Немој никада поредити данашње остатке комунизма на свету са оним што је то требало бити и што је донекле било остварено у прошлости у таквом систему. (о томе су многи написали много, па нећемо о томе више)
Јесу, здрав и уређен капиталистички систем је можда и најбољи систем за данашњег човека, али тог здравог система ретко где има (троши колико зарадиш). Сведоци сте буџетских дефицита и у најразвијенијим друштвима, а тај минус се директно пребија преко леђа најамника, што доводи до све мањег стандарда најамника иако има и образовање и запослење.

у сваком случају не очекујем ништа добро од продаје Телекома, како је оно Рамбо још 90-тих певао, "И Африка је цела приватна па шта имају од тога".
Ми смо та "Африка" данас, следеће су топлане, водоводи, комуналне службе и живи били па видели на крају ће и забавишта, школе, универзитете, да продају, тако је у "Африци".

да не дангубим више.
поззз

Poslednja izmena:
Zasto mi je obrisan post, nisam dobio nikakvo objasnjenje?

Mozda je i do radova na serveru :whip:

Prilozi

• post.JPG
    post.JPG
    89.4 KB · Pregleda: 115
Ljudska priroda je da se deca cuvaju i stite, a ne salju u rudnike i da siju patike za Najki, ako mislis drugacije, onda stvarno nemam komentara... A, o ljudskoj prirodi se danas malo zna, vise se zna o neljudskoj.

Koliko politike, a ja jos nisam ni poceo. :D. Peci ne bih da natovarujem nikakav dodatan posao na vrat, ali ako se vecina nas slaze da Telekom ne treba da se proda, da krenemo polako. Ajmo prvo online peticija, pa pismena peticija, pa polako redom (napominjem, ja nisam mnogo demokratican, kad puknem kod mene radi pecinski covek metoda). Svi se slazemo oko ovog pitanja, a vidi se da niko od nas nece bas nista preduzeti, sem da svi oteglimo ovu temu u nedogled.

OFFTOP: Da li neko zna koliko je potpisa poslato za ovo? Ja planiram ovih dana da saljem apsorg
Ako nista drugo reklamna kampanja ako bude na Youtube-u ima da bude extra :D

Vecerasnja emisija UTISAK NEDELJE je pokazala da nam se lose pise, pogotovo IT svetu, pokazano je od strane dva predstavnika koji nazalost nisu imali suparnike osim bivse ministarke koja nije kadar za sukob, da je u celoj prici najbitnije da svi imaju telefon i da je bitno da svi imaju bolju uslugu ne mareci za cenu.
U sustini najnebitnije stvari su prikazane kao najbitnijima dok su bitne stvari zanemarene.

Oni kao da su pricali o nekoj privatnoj firmi od koje se naplacuje samo porez, tako da je sve jedno prodali oni ili ne, jer ce i od sledece firme naplacivati samo porez, konstatacija.

Da ponovim svakom sledecom godinom, pogotovo ne daj boze ako "Telekom T-COM Serbija", bude povecavao obrt ili profit Srbija je bliza totalnom bankrotu, u sustini ne bankrotu vec totalnom dugu!
Upravo je problem u investicijama, ne investicije, da investicije sa spoljnim novcem, ne investicije od internog novca.
Gospodinova konstatacija je da Telekom ne moze da se razvija po regionu zbog balasta gradjana Srbije koji zive od Srbije, u USA bi drzavni tuzioc smesta uhapsio visokog funkcionera za izdaju drzave i pokusaj zastupanja pljackanja drzavnog budzeta!

Pokazali su da se ponasaju bahato, egocentricno, i da im nije bitno za populaciju koju vode, jasno su rekli ne jednom vec vise puta, da gradjani ne smeju ziveti od Telekoma i da je njima u cilju da prekinu tu praksu!

Znaci ipak je u pitanju direktiva MMF-a, kao sto je sinoc visoki predstavnik MMF-a izjavio u direktnom obracanju Srbije da je njihova preporuka da Srbija proda Telekom!

Na zalost krajnji egoizam koji pokazuju one dve osobe koje su se juce pojavile na televiziji i koje imaju podrsku od egoista poput priest77 pokazuju u kakvom smo mi razdoru u Srbiji.

Strasno je recimo sto je juce pokazano kako se pausalno procenjuje prodaja Telekoma, gospodin lepo racuna bruto i neto obrte, i uzima proizvoljan koeficijent prodaja u ostalim zemljama.

Ok ako je tako onda nek lepo izdvoji infrastrukturu, i objekte koji i onako ne uticu u tim koeficijentima!
Po njemu ispada da je Telekom Poljske imao istu kolicinu infrastrukture i ground objekata.

U sustini nasa trenutna vlast zivi u zemlji dembeliji u kojoj nemaju sposobne sugovornike, tako im svakve belosvetske gluposti prolaze.
Zamislite da su imali pravog sugovornika, zamislite kakvo bi preznojavanje i ponizenje doziveli.

Da ponovim nije ovde bitno da su gradjani namireni u svojim zeljama, vec da Srbija prezivi!!!
Ja zelim da Srbija prezivi, ministarka je izjavila da ako T-com bude uradio nesto sto nije pogodno za Srbiju posle prodaje, ako sve ne bude onako kako bi trebalo, gradjani ce verovatno napustiti Srbiju!

Gospodja ili gospodjica je zaboravila da se u svakoj kapitalistickoj zemlji svaki pogresan korak neke kapitalisticke firme kaznjava recimo sa hladnih 300 ili 500 miliona eura!

Strasno, stvarno strasno!

Na zalost krajnji egoizam koji pokazuju one dve osobe koje su se juce pojavile na televiziji i koje imaju podrsku od egoista poput priest77 pokazuju u kakvom smo mi razdoru u Srbiji.
Kada bi se bar malo trudio video bi da upravo "egoisti" kao ja zele dobro ovoj zemlji, a ovo za sta se ti zalazes ju je unistilo.

Zamislite da su imali pravog sugovornika, zamislite kakvo bi preznojavanje i ponizenje doziveli.

Da ponovim nije ovde bitno da su gradjani namireni u svojim zeljama, vec da Srbija prezivi!!!
Ja zelim da Srbija prezivi, ministarka je izjavila da ako T-com bude uradio nesto sto nije pogodno za Srbiju posle prodaje, ako sve ne bude onako kako bi trebalo, gradjani ce verovatno napustiti Srbiju!

Sta bi rekao pravi sagovornik? Kakve argumente bi imao? :D

Gradjanima ne treba da se namire zelje, neka i dalje koriste dvojnike i da budu srecni jer mnogi nemaju ni to, a o internetu i drugim naprednim tehnologijama da ni ne govorimo. Bitno je da drzavna firma postoji!!! :D:D:D:D:D

Srbija tako nece da prezivi, jer ako i dalje bude stitila neefikasnu firmu koja postoji samo zato sto ima monopol, onda joj se crno pise. Upravo ti sa takvim preporukama ne zalazes se da Srbija prezivi nego da Srbija propadne.

U redu, neka ne prodaju telekom samo da bi se dokazalo nevernim Tomama, nije to jedina stvar koja je propala zbog problema sa logikom koja je veoma rasprostranjena. :)
Samo da im ukinu monopol i sami ce propasti za par godina koliko su nesposobni i koliko ce ih zgaziti vreme, onda nece niko da ih uzme ni za dzabe.

Monopol moraju da im ukinu sada ili kasnije, a kada se to desi za njih to znaci kraj i zato je bolje da ih prodaju sto pre dok jos nesto vrede.

Poslednja izmena:
Kada bi se bar malo trudio video bi da upravo "egoisti" kao ja zele dobro ovoj zemlji, a ovo za sta se ti zalazes ju je unistilo.

Sta bi rekao pravi sagovornik? Kakve argumente bi imao? :D

Gradjanima ne treba da se namire zelje, neka i dalje koriste dvojnike i da budu srecni jer mnogi nemaju ni to, a o internetu i drugim naprednim tehnologijama da ni ne govorimo. Bitno je da drzavna firma postoji!!! :D:D:D:D:D

Srbija tako nece da prezivi, jer ako i dalje bude stitila neefikasnu firmu koja postoji samo zato sto ima monopol, onda joj se crno pise. Upravo ti sa takvim preporukama ne zalazes se da Srbija prezivi nego da Srbija propadne.

U redu, neka ne prodaju telekom samo da bi se dokazalo nevernim Tomama, nije to jedina stvar koja je propala zbog problema sa logikom koja je veoma rasprostranjena. :)
Samo da im ukinu monopol i sami ce propasti za par godina koliko su nesposobni i koliko ce ih zgaziti vreme, onda nece niko da ih uzme ni za dzabe.

Monopol moraju da im ukinu sada ili kasnije, a kada se to desi za njih to znaci kraj i zato je bolje da ih prodaju sto pre dok jos nesto vrede.

U stvari ti se sprdas sada mi je jasno, od sada pa na dalje cu te ignorisati.

Zamislite eto svi ce imati ne-dvojnicke linije i blagodeti interneta , zivece do kraja lepo i robovlasnicki u tudjoj drzavi!

Niko ne brani, nek udje i deset T-coma u Srbiju pa nek se bore (stim da ne bih voleo da se pojave u tolikom broju jer bi opet napravili odliv novca iz drzave).

Da li je ljudima jasno da obrt i profit ostaju u Srbiji i da se vracaju umanjeni za plate radnika Telekoma, stranackih hostaplera i finansiranja bahanalija i sportskih dogadjaja. I pored toga ostaje 150-200 miliona eura profita godisnje uz obrt koji je i 3-5 puta veci u zavisnosti od godine i situacije.

U slucaju da T-com udje, povecace profit na 250 miliona od cega ce drzava imati 20% odnosno do 40-tak miliona eura, u najboljem slucaju.
Stim da je T-com najavio ulaganja, odnosno posto im se ne isplati da placaju porez sav profit ce prikazati kao ulaganje, a obrt koji ne prikazuju kao dobit i stvarni profit koji je cist profit umanjen platama umanjenog broja radnika (posle otpustanja), ce im ostajati i bice iznosen iz Srbije za ostala ulaganja T-coma po svetu.

Srbija ne emituje svake godine nove serije novca jer Srbija nema visak izvoza, T-comov profit i T-comov obrt umanjen placanjem plata direktno utice na seriju novca koji Srbija poseduje i koji se ne moze uvecavati dok smo pod kontrolom MMF-a, jedino moguce resenje je inflacija ili novo zaduzivanje.

Revimo posao sa Fijatom je doneo 100 miliona ali je u vrlo kratkom roku kostao Srbiju vec 300 i vise miliona, a svakom godinom jos i vise. Fijat unosi delove iz inostranstva sklapa kod nas produkt i prodaje produkt iskljucivo u Srbiji, sto je direktan odliv od ukupne serije Srbskog novca.

Ukoliko bi Fijat bio prodat domacem privredniku koji ne koristi offshore Banke, vec domace banke, tada bi mogli da kazemo da nije los posao, u suprotnom, nema gore opcije od dozvole ulaska proizvodjaca koji izvlace novac iz Srbije kako bi gradjani zadovoljili svoje strasti i svoje potrebe!

Ka sto sam rekao posto nismo osvajacka zemlja, posto nismo razvili izuzetan izvoz (navijam za to ali nema sansi da nam MMF i ostale alijanse dozvole takav oblik bogacenja posto smo osvojena zemlja), nemamo kolonije i zemlje koje smo porobili, mi nikako ne mozemo biti kao Francuska, Holandija, i vec pobrojane zemlje.

Vec sam dao modele u ranijim postovima koji su jedina karta uspeha, firme kojima ne odgovara takav princip ne smeju ulaziti u Srbiju!

To su bajke za malu decu!
Firma koja posluje i opstaje samo zahvaljujuci monopolu treba da nestane i tacka!!!
To je stetno za celu drzavu, i neka dodje bilo ko, ko je sposoban da radi bez monopola, bez obzira da li je to stranac ili domaci gazda.
Molim te samo nemoj vise da nas branis od stranaca jer dosta nas je branio Sloba pa smo siti :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno