Šta je novo?

Prodaja na eBay-u

• Začetnik teme Začetnik teme a c a
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pozdrav ljudi,

nov sam ovde, ovo mi je prvi post. Interesuje me prodaja preko ebaya ali nečeg vrednijeg i po gabaritima znatno većeg nego što je, kako primećujem, ono što vi uglavnom prodajete... Vidim da ljudi ovde uglavnom pominju neke diskove, ploče, playere.. Kapiram da to može preko pošte; međutim ono što meni treba je da ponudim/prodam predmet koji je u vrednosti oko 4000 eur ima oko 100 kg i nekih dva metra dužine... Ima li neko iskustva sa prodajom i slanjem nečega u tom opsegu?? Pošta uglavnom limitira i vrednost i težinu pošiljke (recimo 30 kg max).

Tako težak/dugačak predmet ne može preko klasičnih pošta i kurirskih službi da se šalje, neće prihvatiti, to možeš poslati jedino preko špeditera, znači firme koja ima svoje kamione i radi prevoz robe po inostranstvu kao na primer kene-nagel (Kühne + Nagel), pozoveš njih i dogovoriš se ko će raditi izvozno carinjenje, ti ili oni, gde će preuzeti robu, kome će je isporučiti i gde itd, pozoveš njih i sve će ti objasniti.

Poslednja izmena:
Ok, hvala. Da, i mislio sam da ne može preko pošte, tj da mora preko špeditera. Ok, recimo da rešim problem transporta. Da li postoje neka ograničenja (problemi) vezano za sam ebay što se tiče takvog predmeta (skupljeg, većeg)? Razumem da u USA možeš i podmornicu da okačiš i prodaš preko ebaya, ali šta kada smo mi u pitanju? Kolega mi je rekao, kada je on pokušavao da okači nešto na ebay, da je navodno bio ograničen na cenu od 500 eur (ili dolara), da li neko ima slična iskustva?

Kad uđeš u svoj ebay nalog "my ebay" pa "selling" videćeš "Monthly selling limits". Što više prodaješ na ebay-u (gradiš reputaciju) limit se povećava.

Ja sam pre par meseci na ebay-u hteo da prodan jednu inflatornu novcanicu dobio sam expresan ban bez obrazlozenja!Kontaktirao sma njihov call centar i preko twitter-a svaki odgovor je bio iz sigurnosnih razloga ste banovani i bez obrazlozenja!Stavio sam tu novcanicu bud zasto cisto da vidim kako funkcionise trgovina na ebay-u i tako sam neslavno ja prosao i da nemam pojma zasto sam popio ban 🙁

Zezas? Ja vidim gomilu novcanica na eBayu da se prodaju (gledam s vremena na vreme, cisto me interesuje sta ima, ne mislim da kupim ikada 🙂).
Ne kapiram!

Ovo je poruka na ebay:
Hello sarp-rs,
After reviewing your eBay account, recent activity has raised serious security concerns. As a result, we've taken the following action on your account:
- Your eBay account has been suspended indefinitely.
- Item listings have been removed. A list of removed items is available further down in this email.

You won't be able to use eBay in any way. This includes using another existing account or registering a new account. Any outstanding selling fees are due immediately, and any amounts that you haven't previously disputed will be charged to the billing method currently on file.

We've taken this precaution to protect our members while we make sure that the activity doesn't cause harm -- however unintentionally -- to the eBay community.

Here are the listings we removed:
261875388009 - State when the pictures.

We appreciate your understanding.
Thanks,

eBay

Please don't reply to this message. It was sent from an address that doesn't accept incoming email.

Kao da nisi prosao neku proveru kod PayPala... Da li je bilo nekih problema sa PayPalom pre?

Ne problema nema sa paypal-om ja sumnjam na mastercard karticu koju sam imao vezanu za paypal zato sto na nju ne moze novac da se skine sa paypal-a to je neki moj trip...Otkud znam od tada sam napravio novi ebay nalog i na paypal-u dodao jos jednu visa karticu banka inteze i ne pokusavam vise sa ebay-om nista sem kupovine 🙂

Moguće. Koliko sam čitanjem uspeo da shvatim, "iz čista mira ban" je jer si kod PP na crnoj listi. Verovatno nećeš ni saznati razlog...

Necu nikad saznati ali nisam na crnoj listi PP pa koristim ga redovno bez problema!

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

eBay prelazi na Payoneer:

eBay will begin managing payments for sellers globally following launches in the United States, Germany, United Kingdom, France, Italy, and Spain among others. Starting late May, we will notify sellers in your region to register for eBay to manage their payments.

Managing payments is a big step towards making eBay a simpler, more modern managed marketplace, and over 1 million sellers have already registered globally. Running your business is simpler when eBay manages payments, and buyers have new ways to pay.

To meet your needs, eBay will be partnering with Payoneer, a leader in global payments, to enable sellers to easily receive funds associated with their transactions on eBay. With eBay managing payments, sellers can manage all their transactions on eBay and enjoy a streamlined selling experience, while also providing flexibility in managing funds. When eBay manages your payments, payouts will be made to your Payoneer account, not your PayPal account. Payouts for all sales will be made in US dollars.

After you receive a notification from us via email and in My eBay Messages, you may wish to register before the deadline to avoid any interruption to your account. Once you have registered, we will send you further details about how to prepare your business and take full advantage of our simpler approach to payments.

Nothing will change until eBay activates your account, and we will notify you of your activation date in advance. Advance registration allows you extra time to prepare your business for eBay managing payments, and for us to give you the best activation experience we can.

If you are a business seller, please also have documentation prepared ahead of time for the business you intend to register for managed payments, including:

• Business name and address
• Business registration
• Payoneer account information for your business:
○ If you already have a Payoneer account, your Payoneer account details will need to match your company's eBay account.
○ If you don't already have a Payoneer account, you can create one during the managed payments registration process.
• Bank account information for your business - Payoneer requires company bank account or other acceptable bank account as defined by local laws and regulations.
• Credit or debit card information - You’ll need to link a credit or debit card to your eBay account during registration. This will be used to cover the costs of fees and expenses related to refunds and disputes.

Ne prelazi vec dodaje. Dodavace polako i ostale, jer vise ne moraju da stite paypal.

Čitao sam sad malo na ovu temu, umesto Paypal i PP balance se uvodi nešto što se zove "ebay managed payments" gde se dobija eBay balance a gde će pare da idu moći će da se doda više opcija, među kojima je i Payoneer

Izgleda ipak Ebay prestaje sa koriscenjem Paypal-a..danas sam dobio mail u kojem to pise

Imao sam pre par dana prvu prodaju otkad je sklonjen Paypal, pare su negde prebačene juče, Payoneer me je obavestio da ću dobiti pare ali gde, da li na račun ili na neki njihov balance, videću

Ne znam kako funkcioniše Payoneer ali logično bi bilo pratiti vezu, šta si povezao sa nalogom na payonneer-u? Da li se tamo unosi broj neke kartice, da li se linkuje možda paypal nalog, da li sam payoneer izdaje neke kartice (ako se ne varam pre 4-5 godina kad sam čitao malo o tome imali su neke svoje kartice !?).
LM, ako pare treba da završe na računu onda payoneer mora imati neku vezu sa tvojim računom, ako nema onda bi bilo logično da ostaju pare kod njih, možda neki sajtovi podržavaju taj sistem plaćanja preko payoneera, slično kao preko paypala!

Linkovan je devizni račun, ne kartica. Kad odem na Payonner sajt u balance mi stoji cifra i opcija withraw
Pa onda je prebačeno na Payonner i neće biti prebačeno na devizni račun dok ne klikneš da pare proslediš na taj račun...

Uzas sta su uradili..Placam sa paypalom, a sto prodam ide na payoneer...Bar da mogu da posaljem nekom sa paoneer na payoneer, ali ne mogu ni to..nesto mi trazi..
Da li sam u obavezi da placam porez na male iznose (recimo 100 dolara) koje povucem na banku?

Za adhok prodaju polovne stvari ne treba, mada svi placaju onaj porez na proviziju automatski na ebayu vec neko vreme

Ebay je ovim potezom napravio vrlo los potez, cujem da mnogi prelaze na Etsy

Ja imam jedno 100 pozitivnih ocena prilikom kupovina, sada zelim da prodam neke stare i retke stvari ali onaj ebay mi toliko haoticno deluje... Sada vidim da ne moze da se koristi paypal za prodaju, mora payoneer. Isto tako, mnogo me zbunjejuje sto prilikom odabira opacije za shipping moram da naglasim kako ce da bude dostavljena roba za Domestic shipping a posebno za International. Koliko sam ja ukapirao ovo prvo je samo za US. Kako da izbacim to? Mozda imam nesto lose podeseno u lokaciju. Da li je neko naisao mozda na neki zanimljiv tutorial step-by-step sta sve treba da pripremim pre postavljanja prvog oglasa? Prodajem iz Srbije 🙂

Ja imam jedno 100 pozitivnih ocena prilikom kupovina, sada zelim da prodam neke stare i retke stvari ali onaj ebay mi toliko haoticno deluje... Sada vidim da ne moze da se koristi paypal za prodaju, mora payoneer. Isto tako, mnogo me zbunjejuje sto prilikom odabira opacije za shipping moram da naglasim kako ce da bude dostavljena roba za Domestic shipping a posebno za International. Koliko sam ja ukapirao ovo prvo je samo za US. Kako da izbacim to? Mozda imam nesto lose podeseno u lokaciju. Da li je neko naisao mozda na neki zanimljiv tutorial step-by-step sta sve treba da pripremim pre postavljanja prvog oglasa? Prodajem iz Srbije 🙂
Payoneer je crna rupa.
Jednom uplaćene pare možeš samo da proslediš na svoj račun, ja im nisam našao upotrebnu vrednost u smislu online plaćanja (kao što je npr. moguće sa PP).
Možda ima dodatnih opcija ukoliko se izdejstvuje Payoneer kartica, što je u Srbiji nemoguće.

Na sve to, Ebay je podigao fees i počeo da karika VAT na sve iznose za prodavce iz EU (Evropa), tako da su kupcu proizvodi prodavaca iz EU u startu skuplji nego idetični proizvodi ostalih prodavaca (a razliku zadržava EBay, osim ako dokažeš da si VAT već platio u matičnoj državi, za ša je preduslov da imaš registrovanu firmu ili da si preduzetnik), pa je mala šansa da i prodaš nešto.

Ja sam Ebay zabatalio skroz u smislu prodaje, jer cenom ne možeš da se takmičiš sa ostalim prodavcima uz te dodatne namete Ebay-a.

Probaj ebay Kleinanzeigen, bolje i lakse od ebay, ako imas nekog u Ger

Payoneer je crna rupa.
Jednom uplaćene pare možeš samo da proslediš na svoj račun, ja im nisam našao upotrebnu vrednost u smislu online plaćanja (kao što je npr. moguće sa PP).
Možda ima dodatnih opcija ukoliko se izdejstvuje Payoneer kartica, što je u Srbiji nemoguće.

Na sve to, Ebay je podigao fees i počeo da karika VAT na sve iznose za prodavce iz EU (Evropa), tako da su kupcu proizvodi prodavaca iz EU u startu skuplji nego idetični proizvodi ostalih prodavaca (a razliku zadržava EBay, osim ako dokažeš da si VAT već platio u matičnoj državi, za ša je preduslov da imaš registrovanu firmu ili da si preduzetnik), pa je mala šansa da i prodaš nešto.

Ja sam Ebay zabatalio skroz u smislu prodaje, jer cenom ne možeš da se takmičiš sa ostalim prodavcima uz te dodatne namete Ebay-a.
Mislim da mi nije to toliko bitno sto ne moze dalje da se koristi za placanje, podizanje je OK. Ali zar nije moguce da se naruci kartica koja stize na kucnu adresu i preko nje je moguce dalje podizanje novca na bankomatu kao i placanje istom?
Probaj ebay Kleinanzeigen, bolje i lakse od ebay, ako imas nekog u Ger
Hvala, pogledacu. Za sta mi je potreban taj neku u Ger?

Nazad
Vrh Dno