Šta je novo?

ProCredit Banka

• Začetnik teme Začetnik teme uros89
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Svakako bi bilo mnogo glupo kada bi ti je otkazali, baš zato što je nisi ni dobio prelaskom nego si je sam platio u celosti dok si bio na besplatnom računu. Ako bi se to i desilo, meni je to jasan osnov za prigovor, i to ne da ti vrate deo članarine nego da ti o svom trošku reizdaju greškom otkazanu karticu. Finansijska šteta bi ti tu bila najmanje važna. Jedino za reizdavanje ne znam koja bi logika bila, jer mi tu sve ima smisla, od toga da je uopšte ne reizdaju do toga da automatski naplate izradu nove, uz razne mogućnosti između.

Otvorih danas besplatan račun kako bih aktivirao štednju u dinarima. Relativno brzo je prošlo, jedina komplikacija je bila da ne može da se aplouduje očitana lična karta kao kod Raiffeisen banke, pa sam morao da usmerim kameru na ekran drugog uređaja. Ali uspeli smo nekako da sredimo to. Tako da odštampajte očitanu ličnu, ako planirate da otvarate račun. Moguće je koristiti i pasoš ili saobraćajnu.
Štednju je moguće aktivirati online, što mi je bilo značajno jer nemaju puno poslovnica. Tj bar za moj iznos je moguće. Možda postoji neki limit

• Like
Reagovanja: fiy
Otvorih danas besplatan račun kako bih aktivirao štednju u dinarima. Relativno brzo je prošlo, jedina komplikacija je bila da ne može da se aplouduje očitana lična karta kao kod Raiffeisen banke, pa sam morao da usmerim kameru na ekran drugog uređaja. Ali uspeli smo nekako da sredimo to. Tako da odštampajte očitanu ličnu, ako planirate da otvarate račun. Moguće je koristiti i pasoš ili saobraćajnu.
Štednju je moguće aktivirati online, što mi je bilo značajno jer nemaju puno poslovnica. Tj bar za moj iznos je moguće. Možda postoji neki limit
Да ли говориш о ороченој штедњи или штедњи по виђењу? И да ли је за орочење средстава, ако је то у питању, потребан видео позив као за отварање рачуна или орочаваш само кроз апликацију?

Video poziv je neophodan za otvaranje računa. Nakon toga za svaku štednju praviš zahtev u aplikaciji. Mene su uvek posle toga zvali da prihvatim uslove kroz aplikaciju i to je to. Dakle nema više video poziva nakon otvaranja računa.

Kako se aktivira njihova mastercard kartica?
Kada postupim po uputstvu sa kojim je došla - slanje poslednje 4 cifre na br. 6222, dobijem povratni SMS da usluga nije omogućena...
Nznm dal je to do mobilnog provajdera?

Kako se aktivira njihova mastercard kartica?
Kada postupim po uputstvu sa kojim je došla - slanje poslednje 4 cifre na br. 6222, dobijem povratni SMS da usluga nije omogućena...
Nznm dal je to do mobilnog provajdera?
Nemoj da zaboraviš 3 slova ispred brojeva. Ja sam napravio tu grešku. Ide PIN pa onda cifre.

Problem je samo što mi je broj koji je registrovan službeni, a usput VAS bi trebale da su mi već omogućsne...
Ali hvala, tako sam i predpostavio.

Jel ima trenutno neka akcija/fora za novi račun u ProCredit?
Otvorio bih onaj besplatni.
Moja žena pre neki dan otvorila račun u RFB, ali nije kliknula na link koji sam joj poslao, pa da ne uradim i ja ovde sličnu stvar 🙄

Moja žena pre neki dan otvorila račun u RFB, ali nije kliknula na link koji sam joj poslao, pa da ne uradim i ja ovde sličnu stvar 🙄
Nekad klikom na Otvori račun neće u linku da upiše Customer ID pa se žalite. Navedi njeno ime i prezime i e-mail, a ona tvoje u svom prigovoru i uplatiće.
Jel ima trenutno neka akcija/fora za novi račun u ProCredit?
Samo Total 6 meseci besplatno, do kraja godine.

• Like
Reagovanja: PJ
Da li Mastercard PC banke moze da se koristi za placanje na AliExpressu, na deviznom imam evre ?
Da li je neko placao ?

Trebao bi da se koristi bez problema, kao svaki MC.
Samo kolko sam skontao iz prethodne prepiske, skida ti u dinarima preračunatu vrednost.

Da li Mastercard PC banke moze da se koristi za placanje na AliExpressu, na deviznom imam evre ?
Da li je neko placao ?
Skida isključivo sa tekućeg i ne postoji mogućnost vezivanja za devizni ili izdavanja devizne kartice. Jedino je, da to kažem, već previše, pored toga što se još naplaćuje i provizija za ino potrošnju od 1%.

Da li mogu da saljem evre sa mog deviznog iz PC u drugu banku takodje na moj devizni racun ?

Ne isplati se, najbolje skinuti evre preko bankomata, pa uplatiti u drugu banku.
Naravno, zavisi od sume. Što veća suma, veće komplikacije.

Pošto se uključuje inostrana posrednička banka u postupak, to ti dovoljno govori da su troškovi u startu visoki.

Zavisi od iznosa, bankomat možda nije opcija. Svakako prilikom podizanja sačuvaj potvrdu, da po potrebi priložiš u drugu banku prilikom uplate.

Možda može nekako da se sačuva iz aplikacije, a svakako će na kraju meseca biti na izvodu. Ne znam koji je limit za isplatu na PC bankomatu, pre neki dan sam slučajno, u prolazu, u poslovnici Intesa čuo da je 3.000eur i uplata i isplata, tako da tu i nije neki problem za potvrdu, mali je iznos.

U slučaju da se odmah nosi u banku, ako se nešto nije menjalo, izjava o poreklu su piše u slobodnoj formi (neke banke imaju obrazac, pa se zaokružuje I dopisuje) i uz to se prilaže potvrda o poreklu. Bukvalno napisati "bankomat mi nije dao potvrdu. Dostaviću izvod kada bude dostupan". Verujem da te papire nikad niko pogledao nije, dok nečiji račun ne dodje na proveru. E onda neki mučenik prevrće arhivu I traži sve te izjave.

Možda može nekako da se sačuva iz aplikacije, a svakako će na kraju meseca biti na izvodu.
Nije to problem, može se uzeti u poslovnici, ali je maltretiranje. Bilo bi lakše kad pita za potvrdu da odmah obavesti da neće biti odštampana.
Ne znam koji je limit za isplatu na PC bankomatu, pre neki dan sam slučajno, u prolazu, u poslovnici Intesa čuo da je 3.000eur i uplata i isplata, tako da tu i nije neki problem za potvrdu, mali je iznos.
5000 evra dnevno, isto u dinarskoj protivvrednosti. Za uplatu i isplatu.

Da, svakako je bezveze što ne izbacuje potvrdu.

To se ranije često dešavalo na Intesa automatu za prijem pazara i jedno vreme su imali super foru, kada završiš, pita da li želiš potvrdu - da, pita da li je potvrdi izašla, ti kažeš ne, on opet nešto drnda, pita da li je potvrda izašla, kažeš ne i posle toga ti pošalje potvrdu na mail.
U poslednje vreme uglavnom nema problema sa ne izbaci potvrdu, ali su i ukinuli to da nakon dva neuspela pokušaja štampe pošalje mail.

Da li se u Procredit banci može preći na niži paket bez gnjavaže? Ako iskoristim ponudu za total paket 6 mes. bez troškova održavanja, da li posle mogu da pređem na besplatni račun? Da li se zatvaranje računa može obaviti bez odlaska u poslovnicu?

Da li se u Procredit banci može preći na niži paket bez gnjavaže? Ako iskoristim ponudu za total paket 6 mes. bez troškova održavanja, da li posle mogu da pređem na besplatni račun?
Da. Samo gledaj da podneseš zahtev u e/mBankingu kroz odeljak Zahtevi malo ranije, pošto ih uvek obrađuju do barem 2-3 radna dana. Računa se od datuma otvaranja (lupam, otvorila si 20. decembra i važiće do 20. juna). Tako mi je rečeno kada sam menjao paket iz besplatnog u Total za dve godine.
Da li se zatvaranje računa može obaviti bez odlaska u poslovnicu?
Da, popunjavanjem obrasca
i slanjem na
ili takođe kroz e/mBanking

Ne znam baš sve. Eto, recimo, baš maločas sam pokušao da se informišem koja banka daje kreditnu bez overe poslodavca i to bi trebala da bude Rajfajzen.
Da su u ProCredit imali pameti i ponudili neku kampanju preporuke umesto ovog fijaska, bila bi druga pesma. Međutim, otvoreno su istakli da im se prioritizuju zajmovi. Samo, ne znam po kom principu su banke u fazonu da budu toliko velikodušne, a kredita na reč nema (3bank je doduše zloupotrebljavala to za „Moj prvi kredit“) pa čak i rad na određeno vreme je kamen spoticanja.

Nazad
Vrh Dno