Šta je novo?

Problemi sa laptopovima i kako ste ih resili (kvarovi, garancije i slicno)?

Ddunninstaller pa iz početka drajvere za oba. I probaj ono što sam ti rekao...vidi oba moda, ultimate i eco kako se ponašaju (samo nvidia i samo integruša).

Legion Y520 Lenovo

Imam jedan problem sa laptopom a to je sledece da kad pustim tipa seriju pa stopiram u nekom trenutku i ostavim laptop neko vreme kad se vratim on ne registruje bilo koju radnju vec samo stoji crn ekran i cuje se da laptop radi tad sam primoran da ga ugasim i opet pokrenem

Ddunninstaller pa iz početka drajvere za oba. I probaj ono što sam ti rekao...vidi oba moda, ultimate i eco kako se ponašaju (samo nvidia i samo integruša).

Koji sam "car".....instalirao sam samo drajvere za 4070 i pitam se što ne radi u 240hz kad je na integruši 780m...:LOL:.......nabacio i adrenalin drajvere i sad normalno radi uvek u 240hz....

Mada,sada me nesto zezaju boje kada laptop radi na integruši.....kad je na 4070 u nvidia control panel čekiram "override to reference mode" i boje i ekran su praznik za oči,ali kada se laptop prebaci na 780m (tj kada nisu pokrenute neke zahtevne aplikacije) boje postanu nekako bzvz,vuku na crvenu a u nvidia control panelu onda nemam dispaly opcije i "override to reference mode"......sad se sa tim zezam

Meni Intel(R) Wireless-AC 9560 160MHz nekad posle restarta ili paljenja ne pokazuje 5GHZ wifi dostupne mreze nego samo 2.4GHZ a probao sam i Microsoft i intelov driver , nekad posle 20 minuta sam proradi i pokaze i konektuje , na mobilnom nikad nisam imao te probleme.

Koji sam "car".....instalirao sam samo drajvere za 4070 i pitam se što ne radi u 240hz kad je na integruši 780m...:LOL:.......nabacio i adrenalin drajvere i sad normalno radi uvek u 240hz....

Mada,sada me nesto zezaju boje kada laptop radi na integruši.....kad je na 4070 u nvidia control panel čekiram "override to reference mode" i boje i ekran su praznik za oči,ali kada se laptop prebaci na 780m (tj kada nisu pokrenute neke zahtevne aplikacije) boje postanu nekako bzvz,vuku na crvenu a u nvidia control panelu onda nemam dispaly opcije i "override to reference mode"......sad se sa tim zezam
Kao što rekoh 🤣😇 ...a drago mi da si rešio problem.

To vezano za boje, ako ti autonomija nije prioritet i većinu vremena provodiš na punjaču, ugasi skroz integrušu i rešio si sve muke ;)

Hvala na savetu,nisam ni znao da postoji i uninstall tool za Armory Crate.....ali skinuo sam ga,odradio uninstall,resetovao laptop i kad sam pokušao da ga instaliram ponovo,isto kao i ranije....dodje do nekog monenta instalacija i tu stane i tako stoji trajno...i ništa se dalje ne dešava..Pogledajte prilog 452964
Mogao si da probas sledece:

Revo uninstaller da ukloni sve repove
Disk cleanup
DISM komande za restore health pa sfc /scannow
Ides u Windows/Software Distribution i pobrises sve unutra (ovo pomaze kad zaglavi neki update)
Regedit da pocistis sve kljuceve od onog sto pravi probleme

Ako nista od ovog ne pomaze, reinstall sistema.

Moje loše iskustvo sa Asusom i Eplanetim. Prvi put da kupim Asus uređaj. Naručio sam Asus vivobook oled u Eplaneti mada mi je malo bilo sumnjivo da ne prodaju neispravne uređaje jer je cena bila niska u odnosu na druge prodavnice. Čekao sam isporuku čak 5 dana. Laptop mi je stigao i stvarno lepo izgleda, ali ekran odnosno displej ne prikazuje ništa. Obavestio sam ih o tome, sad da li je do kompanije Asus ili prodavnice Eplaneta, izuzetno su neažurni jer su mi rekli da čekam zamenu do mesec dana ili 14 odnosno 15 dana za povrat novca.

Vecina laptop adaptera jeste od 100-240V - ali sam napisao da bi obratili paznju na vreme, pre prikljucivanja. Ako nije, nece na dobro izaci.
Ово је слика исправљача. Треба на нашу мрежу/струју.

Prilozi

• IMG-6ca2a5724f9624e75847138b84b0d40c-V.jpg
    IMG-6ca2a5724f9624e75847138b84b0d40c-V.jpg
    151 KB · Pregleda: 34
Jel normalno da na laptopu Dell Latitude 5591 iz 2019(5 godina star) uskoro 6 2025 godine sarke imaju lufta malo kad se otvore , otvarao sam i proveravao srafove deluju ok srafovi za sarke , da nisu same metalne sarke popustile ovako je stabilan kad se otvori.

Hvala na savetu,nisam ni znao da postoji i uninstall tool za Armory Crate.....ali skinuo sam ga,odradio uninstall,resetovao laptop i kad sam pokušao da ga instaliram ponovo,isto kao i ranije....dodje do nekog monenta instalacija i tu stane i tako stoji trajno...i ništa se dalje ne dešava..Pogledajte prilog 452964
Pozdrav!

Preporuka za softver kontrole rada za Asus laptopove je G-Helper. Pratio sam na stranim sajtovima, dobar broj problema u radu samog laptopa je prouzrokovan upravo sa Armoury Crate softverom.

G-Helper koristim gotovo od kupovine laptopa (Scar 17, 2023) i recimo u Silent modu, stvarno je necujan. I temperature su mnogo nize pri umerenom opretecenju. Pored toga tu su i balanced i turbo modovi. Ima i kontrolu osvetljenja (meni bitno samo da mogu da pogasim to led osvetljenje). Uglavnom, ako te interesuje, isprobaj. Od mene preporuka kao kuca.

Pozdrav. Imam problem sa ASUS laptopom n752vx.

Fabrički je laptop došao sa dva drajva.
SSD M2 SATA Micron 512GB (na kojem je sistem)
Mehanički HDD 1TB 7200 2,5"

Zamenio sam taj mehanički sa Samsung EVO 870 SATA SSDom. Problem je što sada laptop neće da podigne sistem tj butuje.
U BIOSu postoje dve opcije. CSM disabled i enabled. Po defaultu je disabled i u tom slučaju nemam opciju da biram boot priority za diskove, stalno pokušava da diže sistem sa novog SSDa. Bez tog novog SSDa podigne Windows, ali sa njim neće.
Ako enablujem CSM, imam opciju boot priority i mogu da stavim stari M2 SSD kao primarni, ali ne diže sistem ni sa tim jednim diskom, niti sa dva (tj kada je i ovaj drugi ubačen).
Updejtovao sam poslednji bios, ali ništa se ne menja.
Neka ideja?

Ja sam imao dosta problema sa WIFI konekcijom na Lenovo Yoga 7 Pro laptopu.
WIFI kartica je u principu ispravna, ali je često gubila konekciju i to je bilo jako iritantno. Kartica je neka Mediatek (slika u prilogu).
Zamenio sam sa Intel AX210 (za manje od 30eur). Za sada bez problema.
Pročitao sam na netu da se dosta ljudi žali na sličan problem sa tom Mediatek karticom na Lenovo laptopovima, pa eto ako neko ima sličnih problema, rešenje nije skupo.

Prilozi

• MTek.jpg
    MTek.jpg
    288.7 KB · Pregleda: 18
Pozdrav. Imam problem sa ASUS laptopom n752vx.

Fabrički je laptop došao sa dva drajva.
SSD M2 SATA Micron 512GB (na kojem je sistem)
Mehanički HDD 1TB 7200 2,5"

Zamenio sam taj mehanički sa Samsung EVO 870 SATA SSDom. Problem je što sada laptop neće da podigne sistem tj butuje.
U BIOSu postoje dve opcije. CSM disabled i enabled. Po defaultu je disabled i u tom slučaju nemam opciju da biram boot priority za diskove, stalno pokušava da diže sistem sa novog SSDa. Bez tog novog SSDa podigne Windows, ali sa njim neće.
Ako enablujem CSM, imam opciju boot priority i mogu da stavim stari M2 SSD kao primarni, ali ne diže sistem ni sa tim jednim diskom, niti sa dva (tj kada je i ovaj drugi ubačen).
Updejtovao sam poslednji bios, ali ništa se ne menja.
Neka ideja?
Mislim da sam nekada davno imao sličan problem. Ne sećam se kako sam rešio.

Pogledaj da li će ovo pomoći:

Disabling CSM means it will operate in UEFI mode which requires the system drive to be prepared in GPT partitioning scheme. If that wasn't done when the OS was installed it has to be converted...not always easily done. (https://forums.tomshardware.com/threads/disabling-csm-makes-m-2-boot-drive-unavailable.3783238/)

https://www.windowscentral.com/how-convert-mbr-disk-gpt-move-bios-uefi-windows-10

Laptop ima problem prilikom wifi konekcije na ruter - Signal je pun, ali protok je jedan bajt ili ga uopste nema. Konektovao se prethodnih godinu dana bez problema preko wifija na isti ruter.
Takodje, na istom ruteru bez problema su konektovani ostali uredjaji (telefon, tablet) i nemaju problem.
Laptop se normalno konektuje preko hotspota na telefon i radi bez greske.
Sve sam apdejtovao malopre i opet ne radi.
Zna li neko u cemu moze biti problem?

Dodeli mu fiksnu IP adresu, probaj 5G mrežu, vidi da DNS ne brljavi ako nije podešen na automatski.

Probao sve navedeno i nista nije upalilo. Juce mi je radio internet dobrih 5-6 sati normalno i onda opet predvece (oko 22) je krenuo da zakucava, radi 2 minuta normalno i onda krene da vrti i nece da otvara nista, i eto od tada do sada problemi se nastavljaju. Ponavljam opet, preko iste mreze ostali uredjaji u stanu najnormalnije rade i ne gube signal.
Mislim da mi je jedino ostalo da formatiram disk, ne vidim sta drugo bi moglo da upali.

Da li se isplati poprava sarki na Dell Latitude 5591 , video sam na kp obe sarke za 1000 dinara , imaju lufta ali drze , nije do srafova utegnuti su? Verovatno moram da skidam ekran?

Laptop ima problem prilikom wifi konekcije na ruter - Signal je pun, ali protok je jedan bajt ili ga uopste nema. Konektovao se prethodnih godinu dana bez problema preko wifija na isti ruter.
Takodje, na istom ruteru bez problema su konektovani ostali uredjaji (telefon, tablet) i nemaju problem.
Laptop se normalno konektuje preko hotspota na telefon i radi bez greske.
Sve sam apdejtovao malopre i opet ne radi.
Zna li neko u cemu moze biti problem?
Opet isti slucaj nakon mesec dana, a resio sam samo formatiranjem harda, nista nije pomoglo pre toga

Pozdrav svima.Kupio sam pre neki dan laptop Lenovo Loq15IRX9 i desava mi se da se pale oba ventilatora na svakih 5sekundi.Upale se na 5sekundi pa ide miran period jedno 5sekundi,pa opet ide ciklus ponavljanja pali gasi a na laptopu je otvoren samo pretrazivac za web,nikakve aplikacije,igre nisu upaljene.Zanima me da li je neko imao slican problem i da li je uopste to normalno jer bukvalno laptop nema 20sati rada.Hvala unapred.

I5 ili I7?Imaju max 150w.Tek pocinje da se zagreva,zato pali,gasi ventilator.

i7 je procesor.Da li ce ovo vremenom da se dovede u normalu i vredi li slati na reklamaciju??Otvorim npr neki sajt citam nesto,a ono upali 5sekundi pa tisina 5 i tako u nedogled.Deluje na psihu ovo konstantno paljenje i gasenje...odmah sam se pokajao sto sam uzeo.

Gledaj temperature,kad pali ventilatore.Ventilatori ga hlade.Mozda da iskljucis turbo boost?Podloga za hladjenje je skoro obavezna.

Pozdrav ljudi, da li neko zna koji touchpad drajveri funkcionisu na laptopu

LENOVO Legion Y530-15ICH - 81FV00VQYA

Ukoliko neko ima ovaj laptop i moze da pogleda koji drajveri su instalirani, ili bar zna koji su fabricki drajveri bilo bi idealno (probao sam sve sto sam nasao na netu i nisam uspeo da resim problem)

Pozdrav svima.Kupio sam pre neki dan laptop Lenovo Loq15IRX9 i desava mi se da se pale oba ventilatora na svakih 5sekundi.Upale se na 5sekundi pa ide miran period jedno 5sekundi,pa opet ide ciklus ponavljanja pali gasi a na laptopu je otvoren samo pretrazivac za web,nikakve aplikacije,igre nisu upaljene.Zanima me da li je neko imao slican problem i da li je uopste to normalno jer bukvalno laptop nema 20sati rada.Hvala unapred.
Потражи да ли има у биосу intelligent cooling. Ако не, пробај са Линуксом са флешке
i7 je procesor.Da li ce ovo vremenom da se dovede u normalu i vredi li slati na reklamaciju??Otvorim npr neki sajt citam nesto,a ono upali 5sekundi pa tisina 5 i tako u nedogled.Deluje na psihu ovo konstantno paljenje i gasenje...odmah sam se pokajao sto sam uzeo.
Који I7 ?

Sta ce ti tudja iskustva, skini sve sa zvanicnog sajta, mozes ici i na autodetect.
Apsolutno nista ne radi, ni sa zvanicnog sajta ni sa brda ostalih sajtova, odneo u servis i ni tamo nisu resili problem, zato pitam ovde kao poslednju opciju ako neko ima ovaj laptop i drajveri provereno rade iz prve ruke
Pretpostavljam da bi vracanjem laptopa na fabricka zavrsilo posao ali to bas ne bih da radim

Vrh Dno