Šta je novo?

Problem u dostavljanju paketa..

Znam da su proveravali cene na internetu, da su uzimali cenu za skuplji od dva vrlo slicna proizvoda (300$ umesto 200$), da su im draze cene u eurima nego u dolarima, da je veoma rastegljiv pojam "slobodna procena" i "licna upotreba" i da mnogo zavisi od toga kod koga ti paket zapadne.
Ipak mislim da je vecina ljudi (u globalu) zadovoljna kako prolazi na carini.

Evo ja da potvrdim, danas sam za stvarčicu koja košta tačno 14,75 $ platio pdv + taksa + dostava = 775 din. A najveći štos je što su umesto gornje cifre koja stoji na paketu ladno stavili 19,75$ i iz te cifre izvukli carinsku osnovicu i izračunali tih 775 din.
Dakle, em što je bilo ispod 20 evra (a bogami i 20$), em što su krivotvorili iznos, pa na to računali carinsku osnovicu.
Ova država treba da propadne sistematski i temeljno, pa da onda iz pepela nikne ljudska i normalna.:mad::mad::mad:

p.s. ocarinila je carinica Evica Radić, broj 11580, pošta kod železničke stanice

Brate ta Evica je pravi djavolcic :D Meni je tonu pisama sa nekim adaptercicima od pola dolara (0.5 USD) sa free shippingom carinila na 855 din. Jos mi u posti nisu dali da vidim sta je, a ja jadnicak mislio da je neka baterija koja mi je bas trebala pa platim. Kad sam video sta sam platio, hteo sam bombu da im bacim.

Inace i ta Vesna je onako, ostra, pokvareni qtek 9000 iz Usa mi je carinila na 9800 din i pola sata mi objasnjavala preko telefona kako taj PDA vredi preko 1000 USD (toliko je vredeo kada se pojavio) a sada jedva vredi 130e, a da ne pricam koliko vredi pokvaren PDA...

Ima i normalnih, ali preovladjuju oni drugi...

Bilo bi lepo da makar mozes da se zalis i da to neko nekada uvazi, a ovako moras da platis 700 din (non refundable) da bi ulozio zalbu na njihovu gresku. Joj da imam para, kako bi kupio celu Postu i carinu da narod prestane da se plasi porucivanja iz inostranstva!!!

Poslednja izmena:
Zato ću od sada strogo da vodim računa šta kada pristiže, pa ću da počnem da odbijam da primim, lakše mi je da se oprostim od 400-500 dinara koliko platim nešto što očekujem da prodje bez carine, nego da dam *****ima .... a za drugo, ide preko IT, pa kombijem ovamo, ispod sedišta ... :)

A stvarno kod nas je citava trauma kad treba nesto da porucis iz inostranstva! I sto je najgore to su sve sitnice i gluposti jako male vrednosti ali ovi nasi ubijaju sa carinom.... Pazi ti kad mi njima placamo sto ti pregledaju paket pa te onda dodatno udare po usima sa carinom!
I kago boli uvo i za tu Evicu *** pa radi taj posao sigurno vec minimum 20 godina i sta kao nije naucila sta se kako carini, ne zna propise?!?! A jeeeeste sad.... Problem je u ovoj retardiranoj drzavi gde moze svako da te zaj*** za sta hoce a ti ne mozes da se zalis jer, ili nemas pravo ili te ta zalba kosta koliko i sama porudzbina!

Evo stiglo mi danas preko USPS Priority Maila neka krema za devojku od 5$, a shipping je bio oko 13$. Podigao u posti na brdu, bez placanja icega nego gledam kovertu i na njoj nema shippinga, samo cena proizvoda - 5$.

E sad me zanima na koju to foru ide, kako da i za sledece porudzbine ne pise shipping cena(zbog carine naravno) nego samo proizvoda.
Cini mi se da nisu ni otvarali kovertu

Prilozi

• 001.jpg
    001.jpg
    566 KB · Pregleda: 169
  • 002.jpg
    002.jpg
    513.2 KB · Pregleda: 129
Poslednja izmena:
Ma da oni otvaraju sve posiljke, sve bi nam kasnilo par godina!!! :d

Skener za male stvari, otvaraju samo velike pakete. A da ti ne pise shipping, pa zamolis prodavca da ili stavi manju cenu na deklaraciju (sto mnogo amera mrzi jer je po njima to crime) a postarinu kada salje iz poste ne moze da sakrije jer se lepi nalepnica sa cenom postarine i jos nekim podatcima...

Kada kupe shipping preko neta, nisam siguran da i tada ne pise cena postarine...

Poslednja izmena:
Ja vec neko vreme narucujem dosta drangulija sa ebay , i nikad do sada nisam placao carinu ( da kucnem u drvo) . Doduse Kada sam narucivao headset posto je kutija bila velika placao sam 50 dinara otvaranje valjda ... Ali to je daleko od zla zvanog carina . Ali uvek sam nagovestio da markiraju kao gift i value ispo 20 usd sa sve postarine . Keep that in mind

Van Beograda je sve mnogo bolje shto se tiche carine, treba imati adresu u nekom drugom gradu i narucivati sve na tu adresu :)

He,isto ti je i za kola kad cariniš,katalozi za carinjenje su im formirani na osnovu najskupljih svetskih cenovnika! I tu,nažalost, ništa nemožeš osim da otvoriš buđelar i dobro ga isprazniš.Šta ćeš može im se,a dokle...........

Imam jedno pitanje - sta ovo znaci?!?

"MC015 Important Message from eBay Loss Prevention Department

We're writing to let you know that the listing for the following item you bid on has been removed:

290425966939 - New 32GB USB 2.0 Flash Memory Stick Thumb Drive 32G S

We strongly recommend that you do not complete this purchase. Purchases of items listed on eBay but then completed outside of eBay are extremely risky. They are not covered by eBay buyer protection programs and are highly susceptible to fraud."

I onda udjem u won sekciju my ebay-a, i stoje sve sto sam kupio pre i posle ovog usb-a samo njega nema!?
I onda podjem na search contact - No longer a registered user....a lik je imao 11839, 99% positive feedback

Platio sam ima 10 dana, i jos mi je poslao mail ko i svi da ce biti malo odlozeno zbog vulkana

Poslednja izmena:
nikolaf7 valjda je lik to imao vise komada, i onda je resio da obrise listing za taj artikal, i ako si uredno platio vidi s paypalom pokreni dispute sto pre, i objasni situaciju inace ce biti *******o izvuci pare

Poslao sam mu mail i kaze da je poslao ima 10 dana sad....sacekacu jos malo, sad bi trebalo da stigne ako ne odma dispute.

Drugo dok sam guglao po stranim forumima kazu ljudi masa je tesko izvuc pare paypalu, osim ako ne pokrenes problem kod svoje banke cija je kartica(u slucaju da koristis vucenje para sa nje). Onda je sve laganezi, ali imam neki feeling da to vazi samo za njihove banke

Poslao sam mu mail i kaze da je poslao ima 10 dana sad....sacekacu jos malo, sad bi trebalo da stigne ako ne odma dispute.

Drugo dok sam guglao po stranim forumima kazu ljudi masa je tesko izvuc pare paypalu, osim ako ne pokrenes problem kod svoje banke cija je kartica(u slucaju da koristis vucenje para sa nje). Onda je sve laganezi, ali imam neki feeling da to vazi samo za njihove banke

Ako te je prodavac zavrnuo, dobijas pare nazad 100%.
Kupci su zasticeni k'o beli medvedi, a prodavci strahuju od negativnog feedbeck-a.

Ja kupio neku karticu, 12 dolara sa dostavom ..., stigla, ali uopšte nije to to ..... niti oblik, niti kapacitet .... a prošlo 45 dana zbog pepela i svega ... i ja tu napljuvao ebay na mejl, da treba da produže to, da se prodavac pravi lud i sve to .... i dobijem 25 dolara kupon od ebaya za sledeću kupovinu .... :) :)

eto odlicno si prosao ma u sustini obicno se sve desi na dobrobit kupca sigurno ima izuzetaka ali retko, ako si ti sve lepo ispostovao platio a prodavac ne, onda ne bi trebalo da bude ikakvih problema oko dispute-a cak sam i drugu nesto narucivao ovaj mu nije poslao i otvoren dispute i sve reseno iako je placeno intezinom karticom iz srbije :)

*****ao me sad drugi, porucio sam microsd karticu za mob od 8gb za 12$, stigla danas sa citacem u obliku usb flesha i probao sam je sa H2testw programom....lazna tj. prepravljana, pise na njoj i u winu pokazuje 8gb a ima samo 512mb a sve preko sto snimis se gubi. Citao sam o tome na http://sosfakeflash.wordpress.com/, i ljudi su imali problema jer kad pokrenu dispute iz paypala im traze da posalju nazad kartice a ovi onda daju druge izmenjene adrese, ispade tu citav lanac kineza sto ih valjaju na ebay, pa ucenjuju ljude za pozitivni feedback da bi dali refud, ma opste ludilo.

A sto je najjace covek ima hiljade pozitivnih feedova, i to gomilu bas za ove 8gb kartice...jesu li ti ljudi slepi ili sta?
Poslao sam mu poruku da odma uplati refund prije no sto podjem na dispute pa ce vidimo...ali pazite se kartica gomila ih je fake

Poslao mi je refund, i dobio sam ga na paypalu koji kaze da mi je prosledjen nazad na intesu....e sad, kad se logujem na banca intesa tih para i te transakcije nema, jel to mozda ne moze da prodje zbog madjarske kao moje zemlje ili samo treba da cekam jos malo?

Od 7 do 10 radnih dana treba da prodje da bi ista leglo na intesinu karticu iz inostranstva. Bas su spori, u Erste banci mi refund/withdraw leze za 2 dana maximum.

A onaj mail si primio od eBay-a u kom te obavestavaju da su ukinuli listing i da je prodavac suspendovan jer je ocigledno za*ebao mnogo ljudi. Oni te tako upozoravaju da vidis kako da vratis pare jer je listing 99% navlakusa.

Kad na eBay nesto deluje nerealno jeftino, jeftino je sa razlogom. 99% je navlakusa (kopija loseg kvaliteta/kapaciteta), kao npr. reklamirani original Ray Ban Aviator za 13$ sa sve postarinom, a 1% je neka prevara gde nikada ni ne postoji proizvod koji se prodaje.

nikolaf7 sacekaj koji dan, i pojavice se, ja sam jednom cekao refund da se pojavi jedno mesec dana, al se na kraju pojavio

a drugi put je u roku od 4 radna

inace nebitno na sta si prijavljen meni je paypal na bosnu a isto intezina karta

Aha ok, nije problem da cekam pa kad legnu, samo kad znam da ce leci:d

@Duke
jeste, taj lik je prevarant sa dugim stazom, pominju ga na onom sajtu sto sam linkovao

O Evice...stigo mi paketic sa ebaya za devojku, isti ko i pre mesec dana kad nisam platio nista, vrednost 10$. Ali ovog puta carinska osnovica 10$-784,99din, Radic Evica, da se plati 675 din?!? Vec sam se spremio da im j****mamu ali da ga nisam podigao devojka bi mi glavu otkinula :D

Ja kupio neku karticu, 12 dolara sa dostavom ..., stigla, ali uopšte nije to to ..... niti oblik, niti kapacitet .... a prošlo 45 dana zbog pepela i svega ... i ja tu napljuvao ebay na mejl, da treba da produže to, da se prodavac pravi lud i sve to .... i dobijem 25 dolara kupon od ebaya za sledeću kupovinu .... :) :)

Stigla gift kartica .... :banana::banana::banana::banana:

Ali, izbacuje mi da je ne mogu koristiti u zemlji u kojoj sam registrovan ....

Poslao sam broj-šifru ujaku u Italiji, da proba on .....

Bemu plek, neće valjda da mi propadne .... :mad::mad:

Stigla gift kartica .... :banana::banana::banana::banana:

Ali, izbacuje mi da je ne mogu koristiti u zemlji u kojoj sam registrovan ....

Poslao sam broj-šifru ujaku u Italiji, da proba on .....

Bemu plek, neće valjda da mi propadne .... :mad::mad:

ahahahha velike su sanse da oce ... ima ebay mnogo fora i forica ... :guitar:

Ako neće ni It, onda znači mora bit US ... Ima li koga ovde da koristi US nalog? Da podelimo ....

Ajde probaj da promenis zemlju registracije na USA pa vidi jel radi. To ti je najbrze i najbezbolnije. Ako radi, upotrebis pa kad zavrsis sa kupovinom vratis na Srbiju ili koju vec zemlju koristis...

Nazad
Vrh Dno