Sa tom Asus pločom tačno nula problema na forumu...Kolega sa foruma @enDuRo99 mi je uplatio nazad novac na obostrano zadovoljstvo, da ja ne bih čekao, a i samim ti bio u mogućnosti da odmah pazarim novu ploču. On će sačekati u medjuvremenu reklamaciju vezanu za Gigabyte ploču, a ja sam poručio MSI B550 A PRO.
Bilo je ta, ili ASUS B550 TUF gaming Plus, istu cenu imaju.
Biće danas popodne. Nijanse su odlučivale, ali mislim da nisam pogrešio.
Nijanse su odlučivale, ali mislim da nisam pogrešio.
Amd Ryzen 5 5600Napisi detaljno sve komponente sistema
A2 i B2, pa posle samo A2 jedanU koje slotove si stavljao RAM?
Koliko vidim na ovoj slici ne vrte ti se ventilatori od AIO iako je sve drugo "u struji". Jesi li siguran da ti ovaj AIO radi ispravno, jer nema dva dana kako sam zavrljačio moj AIO u đubre jer se glava napunila đubretom, a mrzi me da čistim?? Jesu li ti ventovi priključeni na CPU_FAN podnožje, a glava u PUMP_FAN ?? Možda ne bi bilo loše da proveriš kako je montirano i da li si skinuo nalepnicu sa podnožja glave ( kažeš da je novo) ?? Dešava se to i mnogo iskusnijima, a i poznati tech tuberi su zaboravljali tu sitnicu.Imam top napajanje. Kada pokrenem sistem, zasvetli belo na sekund CPU led, pa predje na VGA i sija konstantno. Posle 60 sekundi se ugasi sam sistem. Čak sam izvadio jedan RAM modul.
Pogledajte prilog 393003
Naterao sam mi sve da da rasturim sa ovom tvojom rečenicom: " Hoće to nekada kada sve radi pa onda se naglo prekine...problem bude struja". Haha! E onda rekoh sebi, rasturaj sve!Koliko vidim na ovoj slici ne vrte ti se ventilatori od AIO iako je sve drugo "u struji". Jesi li siguran da ti ovaj AIO radi ispravno, jer nema dva dana kako sam zavrljačio moj AIO u đubre jer se glava napunila đubretom, a mrzi me da čistim?? Jesu li ti ventovi priključeni na CPU_FAN podnožje, a glava u PUMP_FAN ?? Možda ne bi bilo loše da proveriš kako je montirano i da li si skinuo nalepnicu sa podnožja glave ( kažeš da je novo) ?? Dešava se to i mnogo iskusnijima, a i poznati tech tuberi su zaboravljali tu sitnicu.
Ne znam, kad tako nešto krene da radi, a onda se naglo prekine u većini slučajeva je problem ili struja ( napajanje ) ili pregrevanje neke komponene koje pokreće automatsko gašenje, a to je uglavnom do procesora.
Problem je što to što se tebi dešava može da izazove i najmanja glupost, kao što je, na primer, izvučen strujni kabl od grafike NA NAPAJANJU ili, vrlo moguće, da kada si nešto nameštao iskrivio pinove na procesoru, pa zato ništa ne radi kako treba. Moj savet bi ti bio da nađeš negde neki vazdušni kuler za prvu pomoć, skineš ovaj AIO i pregledaš pinove na procesoru. Dovoljno je samo jedan da bude zakrivljen pa da ti se dešava ovo što ti se dešava.
Čuo sam se sa kolegom. Sredićemo i pivo i sveKupi coveku koji ti je prodao proslu plocu pivo, odradio RMA ispravne ploce po svemu sudeci...
Ma show. Taman tako. Naučio sigurno. Ali kako je radilo na prošlom setup-u. To mi nije jasno...Eto. Glupa sitnica. S tom razlikom da ti nije 24+10 nego 18+10 na napajanju.
Na mom Corsairu i svim modernim napajanjima su takvi priključci, s tim da je kod Corsair kabl tako spojen da MORAŠ da ubaciš obe utičnice u napajanje da se ne bi desila takva situacija..
Bitno je da si rešio i da si naučio nešto novo.![]()
I to je tek šou... Ovi beše priznali garanciju za ploču? Šta su testirali bre kad su priznali?Kupi coveku koji ti je prodao proslu plocu pivo, odradio RMA ispravne ploce po svemu sudeci...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari