Šta je novo?

Prey utisci, saveti

hl1 je vise bio avantura nego li fps.. pogotovo gledano iz danasnje perspektive...

Budite razumni... detelja u igrama ima sve vise i vise... treba napraviti sve te high & low poly modele, izracunati normalmape, nacrtati texture, animirati sve 3d karaktere, napisati, debugovati i optimizovati shadere, napraviti podrsku za 3 generacije hw-a unazad, igraci traze bolji AI, bolju fiziku, a vreme za razvoj se nije znacajno produzilo. Da bi se napravila duza igra, potreban je veci broj ljudi sto znaci da je potrebna mnog bolja organizacija unutar tima.

Poceo sam da igram Prey sinoc... ukratko... fantasticna igra!!!

Poslednja izmena:
Ne zalim se, igrica je odlichna, jedino shto hocu josh - mislim onaj kraj mi je zagolicao mashtu ;)
Shto se tiche HL1, on je bio neprevazidjen mozda kada se pojavio, ali vecina danashnjih igara koristi mnoge fore iz te igre. Prey je odlichan bash zbog toga shto je doneo neshto novo = portali i gravitacija, i zato shto ima u principu fino razradjenu prichu. Ako pogledate malo bolje videcete da i on koristi neke fore iz HL (gravity gun je slican onom chudu shto imate na shuttle-u u Prey), ali meni josh uvek nije jasno kako su odradili kod za portale?!?

Poslednja izmena:
@yooyo:

mogu misliti kako tebi to sve izgleda kao developeru i 3d programeru :) ono, kolicina posla i krajnji rezultat, zamisli da si pravio to i da ti neko posle kaze - ma igra je njesra :D

@gx-x:
glavu bih mu otkinuo!
:)

Meni je sasvim gotivna igra, danas sam je nabavio, igrao nesto vise od 2 sata i za sada mi je ok. Nisam znao da je u pitanju D3 endzin, sve dok nisam video onaj lavabo gde se umivao glavni lik na pocetku igrice, pa sam stisnuo odmah posle toga ctrl + alt + tilda cisto da proverim - na svu srecu pojavila se dobra, stara D3 konzola :D Inace svidja mi se fora sa portalima, jako tripovano + cooliranje sa anti-gravity trotoarima :d

Poslednja izmena:
Danas sam nabavio igru, i za sada sto sam odigrao, mogu da kazem da je igra dosta dobra, po nekom prvom utisku. Po auto-detect stavi na 800x600 i medium, i lepo radi i lepo izgleda. Gravitacione trake su totalno dobro odradjene. Dobro je isto odradjeno i oni portali sto te iz jednog dela broda u drugi deo prebace.

Ne znam kako vi, ali meni se vrti u glavi i igra mi izaziva mucninu u stomaku. Taman pomislimo kako nema sta novo da se doda u FPS igru kad' se pojavi onako nesto. Igra je super, nema sta.

tja kako bi se ti vozio na roller coasteru ako ti je od prey-a muka ;)

Inace, za Prey, ako bar nemate 5.1 onda 2.1 zvook ... brooka !! Ispod toga nema uzivanja

Najjache je kada krenesh da okrecesh glavu u horizontalu da bi provalio shta cesh dobiti kada ukljuchish sledeci switch gravitacije - meni se zena smejala dok sam igrao :D

edit: josh jedna ne malo vazna stvar u Prey je glas vasheg lika - pogotovo tajming! Uvek kaze neshto gotivno bash kada sam u sebi kazesh neshto slichno :) A ima replika koje su zakon! Mislim da su to uzeli iz Duke-a, poshto nishta slichno ne postoji u D3 i Q4 gde kao da vodish gluvo-nemog lika...

Poslednja izmena:
3D Realms, tipicno za njih... I Duke je uvek nesto komentarisao, nikako da prestane :D

Pa Max Payne je znao da prozbori neku...a njihov je

Mozak mi se zbuni na trenutke pa se najezim od "voznje" :D
Najbolja je fora sa portalima kad imas 3 hodnika da krenes a na svakoj strani vidis sebe iz drugog ugla. I onda ugledas u jednom hodniku kako ti je neko iza ledja. A ja onako zbunjen nisam znao gde je to "iza mene" pa pomahnitao skroz. Tripcina skroz, odusevio sam se!!! :d

MUZZY BRE STAVLJAJ SPOJLER, ODE MI KRAJ :mad: :mad: :mad:

E btw, moze neko da mi pomogne? Stigao sam u nekoj ogromnoj prostoriji, vent na plafonu i ima 4 platformi - iskljucio sam force field na svakoj, i pustio struju kroz 3 platforme, medjutim poslednja je kao pokvarena i ne znam kako da je aktiviram. U ovom nivou mogu da vozim onu one-person letilicu koja ima grab (ili sta je vec). Nivo je drugi posle kada me posalje 'deda' da 'search for fire' ili nesto sl...

HELP!

koji vam je najbolji line texta u igri ? Meni je kad lik udje u onu skro z mracnu prostoriju i osere se " Ahh, it's so dark - I am DOOMED " :d ROFL smejao sam se narednih minut :p

Poslednja izmena:
@Dorry
stavi SPOILER sledeci poot...
SPOILER
treba sa tom letelicom da povadis sa ostale tri platforme koje ispravno rade, one kao generatore sto stoje u sred koogle, a do njih dodjes tako sto topom razbijes poklopce koji ih zadrzavaju...

gx-x je napisao(la):
koji vam je najbolji line texta u igri ? Meni je kad lik udje u onu skro z mracnu prostoriju i osere se " Ahh, it's so dark - I am DOOMED " :d ROFL smejao sam se narednih minut :p

Meni se svidja kada kaze "That's fucked up!", pa posle nekoliko soba kaze "No, this is fucked up!" :D

@Toxic, Kurajber: Hvala momci! :wave:

@Toxic: Valjda nije bilo ocigledno kada sam pitao "moze neko da mi pomogne?". Ja inace ne citam nijedan post u kom pise SPOILER bilogde, a pre toga nisam presao igricu o kome je rec. Muzzy je odvalio kraj, srecom da sam ga zaboravio, sada moram brzo da scrollujem preko posta br #256 :d

Vi ste vec preshli igru a ja sam tek demo video.. Moji prvi utisci se ne razlikuju puno od vashih, odushevljen sam! :)
Sad josh samo da je nabavim....

zerbah je napisao(la):
Ne mogu da verujem:
http://www.valvesoftware.com/ep2/teaser/portal_teaser01_720p.wmv
56 mb video nove mp igre Portal(!) iz Valve-a koja ce ici u paketu sa HL2:EP2. Kako ih nije sramota...
Šta te tu čudi? Valve i Steam su sada industrija, i to govori sve, od njihovog ponašanja, preko tržišne orijentacije do pravljenja igara. Šta možeš drugo da očekuješ od nekoga ko pravi igru na način kako oni prave, što možeš da vidiš ako uključiš developer komentare u Epizodi 1. Uostalom, oni su kupili Counter Strike, na primer, zašto misliš da ne bi na ovaj način pozajmili ideje drugih kompanija? Uostalom, to su već uradili u HL2 difoltnom, ja sam lepo rekao da je ta igra nakalemljena od svih mogućih elemenata drugih uspešnih fpsova u međuvremenu, od Dooma preko Call Of Duty-ja, Haloa i tako dalje, što je očigledno za svakoga ko je probao veliki broj fpsova u međuvremenu, a da tu ima najmanje HL1 elemenata. Zašto bi trebalo da iznenađuje što i dalje "pozajmljuju" ideje i sisteme igranja od drugih kompanija? Zato HL2 i jeste socijalan, ali je nažalost i prodavan. Reklama.

Dorry je napisao(la):
MUZZY BRE STAVLJAJ SPOJLER, ODE MI KRAJ :mad: :mad: :mad:

E btw, moze neko da mi pomogne? Stigao sam u nekoj ogromnoj prostoriji, vent na plafonu i ima 4 platformi - iskljucio sam force field na svakoj, i pustio struju kroz 3 platforme, medjutim poslednja je kao pokvarena i ne znam kako da je aktiviram. U ovom nivou mogu da vozim onu one-person letilicu koja ima grab (ili sta je vec). Nivo je drugi posle kada me posalje 'deda' da 'search for fire' ili nesto sl...

HELP!

SPOILER

Ne treba da ukljucis taj 4. dovod struje, nego treba da iskljucis ova tri sto rade, da bi prosao gore kroz veliki ventilator. Na svakoj od tri platforme koje rade imas neku zastitnu resetku koju moras da unistis i onda privuces jezgro na desno dugme iz vozila onim zrakom.

Nadam se da si razumeo (ja nisam :) ).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno