Šta je novo?

Prey utisci, saveti

Ljudi, pomagajte:

nalazim se u delu igre koji se zove "Following Her" i stigao sam do mesta na kome se pravi nekakva ogromna Lego :d kocka u koju ulazim putem portala i onda - Moša... je*iga, ne znam šta dalje. Hajde, prosvetlite me.

'Fala.

Na toj kocki u zidovima imas put kojim treba da ide ona staklena kockica, prema tom putu treba da menjas centre gravitacije, sa jedne stranice na drugu, da bi ta manja kockica u zidu prosla ceo put. *ebiga ne znam kako drugacije da objasnim.

@Hajime

Uf bre, :wall: ... Hvala prijatelju, snaći ću se već nekako.

sve D3 bazirane igre imaju zakucan FPS na 60! Samo u timedemo modu ovo ogranicenje ne postoji.
kakvu masinu (CPU+GFX) imas!?

o cemu ti ? :) znamo da je max fps 60fps zbog world/player sync-a ili sta li vec...moze da se iskljuci to btw, ali mislim da nema potrebe.

Ni meni nikada nije presao 60fps a iskljucen je V sync. Moze u nekim delovima i vise ali ne znam sta ga sprecava da predje 60, nesto ocigledno postoji...

Znaci covek lepo kaze u cemu je stvar, a vas dvojica kurajbera opet istu pesmu...

ovo je mnogo dobro

koji tripovi :)

Poslednja izmena:
Xa xa xa :d Rece Nedjo ali... ;)
Sta bi s onim pokerom, jek igrao neko uopste? Kasnije sam naleteo i na "ajnc" i tu sam vec pukao ko zvecka... Negde dobijes, negde puknes... Na kraju uvek puknes! :D
Lepo sam je govorio oduvek: "Cuvajte se, kocka je okrugla!!!" :d

Igra je do jaja - taman kada pomislish "ovo sam vec video", desi se neshto novo :) Zagonetke u principu nisu teshke, ali zato ima bash dobrih tripova - odlichno su iskorishcene fore sa gravitacijom i portali! Jedino shto me je malo razocharalo su oruzja - dobre su fore sa svim tim organskim stvarima (pogotovo kada pokupish ruku onom liku :D), ali nekako brzo dosade... AI je otprilike kao u Q4, tj. nikakav ;) Ali sve u svemu igra je odlichna i veoma igriva.

Igra mi je skroz igriva ali AI je stvarno blago stupidan... Mozda ce biti bolje na Ciroki tezini :trust:

Ma nece, AI kad valja vidi se i na mediumu ok. Odlican primer ti je FEAR, igra koja ima najbolji AI koji sam do sada video...

Sto se mene tice ovo je q4 klon.Jeste,ima nekih novina(portali,hodanje po plafonu...) ali mi je feeling potpuno isti,pogotovo kad oni alieni pocnu svoj "korak levo-korak desno" manevar izbegavanja.Dosadi bre brzo.

ako je kao Q4 onda bolje da ga ni ne nabavljam, smoricu se.

byMaX je napisao(la):
Ma nece, AI kad valja vidi se i na mediumu ok. Odlican primer ti je FEAR, igra koja ima najbolji AI koji sam do sada video...
Upravu si apsolutno. Dobar AI se vidi na svakoj tezini (Fear, Far Cry)...
Ponadao sam se mozda malo jer mi se svidela igra. Ma jedino je MP ono sto me zanima trenutno. Ortaci kod mene u LAN-u i trs trs... Tu ce da se vidi "AI" na delu! :d

Ljudi, ja bolji FPS u zivotu nisam vid'o... :zgran:
Ovako lepu pricu odavno nisam (barem ja) video u FPS-u... sam tok igre perfektan, taman kad treba dodje po koji boos-ic, tu i tamo protivnici nikad ni previse ni premalo ... taman koliko ih treba :)
Neverovatna atmosfera sa ovim gravity-plafon-pod zezanjem ... ima jedan deo gde i na zidovima ima onih trigera sto menjaju odnos plafon/pod pa kad smo uleteli da se roolamo bilo je doope-glava :banana: ma loodolo ... u pocetku ko kuce u liftu zbunjen, ali kada se naviknes super ...
Ponekad (taman kad zatreba) interesantna voznja onog mini space camca :D cisto da se kaze da ima neka vonja u igri, a tu je i fizika kada sa tim camcicem vuces one stvarcice i raskrcujes prolaz... ma perfektno ;)
Odlazak na "onaj" svet kada te Deka pozove i ucenje duhovnih moci ... ma loodilo
Sveukupno moje (pre)odusevljenje ne kvari ni rudimentirani progrmski kod olicen u AI-u koji je ponekad katastrofalan...
A da...onaj fazon sa neumiranjem, nego ponovnim prikupljanjem dusa...ma loodilo... :p
Na kraju igre.... "Prey will continue..." ma definitivno ovakva igra zasluzuje numero episodes kao u spanskim serijama a ne tamo neki kvazi nastavci popularnog HL-a ....
Back on begin of the game sa "cherokee" tezinom ....

ja ga sve degustiram, igram sat po sat, da ne predjem brzo. E da promenite tezinu ! kako toxic rece protivnika ima taman, ali kad su tezi onda je bolje ! Ne znam napamet komandu, nesto g_ pa tab pa trazite.

Da, jedino shto je bedak je shto je kratka - za vikend se lako predje i to ne igrajuci stalno. Pricha je gotiva, svidja mi se kraj! Ceo trip je bash dobar, ako bi josh malo poradili nad AI-jem i napravili jedno 2 puta duzu igru, bila bi chista 10-ka. Ovako dajem 9, jer je igrabilnost zaista odlichna i svako ko je propusti mnogo je izgubio!

Brate, vama je bukvalno svaka igra kratka. Ako vec kazes/kazete za nesto da je kratko onda bi trebalo da kazete sta podrazumevate pod tim. Secam se da ste isto govorili i za Condemned i za milion drugih igara a meni nijedna od njih nije bila kratka. Mislim, mozda vi po 24/7 igrate igre, u tom slucaju su vam verovatno sve kratke ali za prosecnog igraca sumnjam da igra moze da bude toliko kratka. Za mene postoji samo predugacka igra, to me smori... prekratka ne...

oblivion: do sad imam 120 sati igranja :) Al me vec polako smara...

Oblivion je RPG, naravno da je duži od svakog FPS-a. Inače, Oblivion je trebalo da bude malo duži.

Prey je kratak i to stoji, ali mu to nikako ne zameram, jer je veoma sadržajan i ekstremno zanimljiv. Bolje tako, nego da bude dugačak kao HALO, a da gledam jedan isti hodnik sat vremena, pa onda još da se vraćam nazad kroz isti. Kratkoća nekada nije negativna stvar. - EDIT: Nije, bitna je i tehnika :d

Poslednja izmena:
Jel jos neko ima trip sa ovom igrom da hoda po zidovima i prevrce prostorije u realnom zivotu? U pocetku je bilo samo cudno i pomislis, pa i nije nesto... Stvarno menja percepciju prostora.

Uopste nije kratka igra nemoj da pricas. Taman je kako treba, nebi valjalo ni da je duza. Mozda bi se desilo da pocne da smara... Kada si ti Agilni igrao zadnji put neki DUGACAK fps? Ako se sedne i igra po 10 sati dnevno, naravnoda ce da se predje za vikend. Koliko smo se nadali od igre i ovo je bilo vise nego dosta :D Ja sam zadovoljan, malopre sam je presao

Čitaš li šta ja pišem? A i ne znam šta si hteo da kažeš. Nisi negirao da je Prey kratak, već samo da ne bi valjalo da je duži. To sam čini mi se i ja rekao.

A kada sam igrao duži FPS? Ne teraj me da nabrajam, ali dva najbolja FPS-a ikada su 3-4 puta duža nego Prey.

Ako racunamo da FarCry kao jedan od duzih FPS-ova dobija na istoj time sto ima wide-open area pa se zagubis i tumaras po prostranstvima dok se ne vratis na stazu i nastavis pravim putem, onda je Prey taman koliko treba da bude dugacak :)

Ja sam ga igrao Soobota - 3 sata + Nedelja od 09,00am-06,30pm - i to je po meni savrsena duzina FPS-a nabijenog akcijom i pricom... s obzirom da sam u skorije vreme odigrao FPS-ove sa po par sati igranja ovo je prava blagodet :)

p.s.
igra je (iako u DIII engineu) zahtevnija od njega na mojoj skromnoj makini (Bart 2200@200x11 + 1.5GB mem + 6600GT@500/900) poprilicno dobro 1024 + sve na max + 2xAA + 8xAF - ovo zadnje mi je postavio na default po startovanju igre ... znaci cekam upg. (gx-x, videcemo se :wave:) i ocu da odvalim u 1280 sa sve na max. i AA i AF

Poslednja izmena:
[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Uopste nije kratka igra nemoj da pricas.
Inace ne volim da pricam 2 puta.
Dobro, Pray nije medju najbolja 3 FPS-a koja i ja igrao ali igra je izletela niotkuda i odlicno je prosla. A igrao sam i gooomile kracih od ova tako da Pray stvarno nije kratak

ToxiC je napisao(la):
Ako racunamo da FarCry kao jedan od duzih FPS-ova dobija na istoj time sto ima wide-open area pa se zagubis i tumaras po prostranstvima dok se ne vratis na stazu i nastavis pravim putem, onda je Prey taman koliko treba da bude dugacak :)
A Half-Life 1? U njemu nije bilo tumaranja u prazno, pa opet, koliko je igra bila velika. FPS-ovi su sve kraći i kraći, to je činjenica. Opet ponavljam, u ovom slučaju, to nije mana.

Sto se tice HL1 po mnogo cemu je ne prevazidjen, a tako je matora igra, tako da ga ne bih mesao u ovu spiku ... naravno konstatacija ti je na mestu ;)

Vrh Dno