Šta je novo?

Prey utisci, saveti

Nadam se da ta "kvalitetna" verzija nije drugachija od ove prve koju sam skinuo i pocheo da igram. Dodushe nisam neshto mnogo igrao, tako da cu da razmislim da li da skidam kada se iskristalishe situacija.

gx-x je napisao(la):
oooooo ko se to nama ponovio :d To si kao uzeo graficku za tvoj posao a ? :d nadam se da si i dalje dobro i da ti ide... ;)

To mi je novi komp na poslu, iskljuchivo za 3dsmax :D A svoj kucni cu da ponovim kada se pojavi Core 2 Duo ;)

Poslednja izmena:
Zaglavio sam u nivou Guiding fires. Dosao sam do prostorije koja je u gornjem delu kod one kule kod koje sam dosao uz pomoc onog transportnog vozila. Tu ima samo jedna gravitaciona staza i jedan onaj portal. Aktivirao sam neko dugme i za tren su se otvorila vrata u prostoriji koju vidim kroz prozor, ali posle ne znam sta dalje. Kako uci u tu prostoriju?

Poslednja izmena:
@Agilni:

a ta verzija je isto sto i ova "dopunjeni demo", samo sto je sa zastitom za koju dobijas "ono za ono" :D multiplejer radi normalno i u ovom prosirenom demou...samo treba da editujes hosts fajl u windowsu, isto kao za Q4.

@zerbah:

aha, znaci na poslu se igras a kuci radis :d

Agilni je napisao(la):
I konačno je izašla kvalitetna verzija igre, a ne nabudženi demo. Veličina je (da to konačno razrešimo) 1.84GB.

Opet ponavljam, obe verzije su istog sadrzaja, promena u verziji prey.exe iskljucivo je posledica implementacije zastite (razlika je samo 4 dana izmedju njih) .... I otkud uopste ideja o "nabudzenom demou" ??? Od cega su ga budzili ?

Uostalom, mali rat izmedju Razor1911 i Reloaded potvrdjuje sve ovo ....

Dakle sadrzaj je apsolutno isti ...

I daj da pricamo o igri :)

Prey kao singleplayer sjajan, a kao MP razocarenje .... My opinion ...

Ma moram isterati svoje :d
Onu verziju od 1.57GB nije moguće patchovati ;)

Nego, što se mene tiče i SP i MP su sjajni i dovoljno različiti od svega do sada.

zerbah je napisao(la):
*.cfg fajl se zove "ultraQuality.cfg" valjda. Mada nisam primetio neku veliku razliku izmedju njega i high settings u 1280x1024 sa 4x AA i 16x AF na GF7900GTX :D

razlika je ipak velika, sad ima self shadow, plus svaki objekat baca senke (na high settings to nije slucaj, vec samo pojedini neprijatelji i u ponekom nivou, poneko bure :)). Zahtevnije je mnogo, ne znam u ciframa, ali sad ne mogu da igram u 1920 x 1200 sa 16x AF i 4x AA... :( Havarija kako izgleda. Voleo bih da naprave nekog Jedi Knight-a na ovom engineu...!
Thanx Nedjo...

Poslednja izmena:
igrao igru kod druga i ostao bez teksta! Igra je skroz istripovana. Nisam verovao da metalno svemirski ambijenti imaju vise sta da mi ponude pogotovo u doom enginu, ali ono je stvarno savsresnstvo!

Tripcina nevidjena :D Odavno nisam seo da igram ovakvu igru. Odusevljen sam. Najbolja igra ove godine!!! Bar meni do sada... Mogu da kazem da jedva cekam sledeci vikend da raspalim ovo u LAN-u ;)

a, vidim downlodowalo se :d :)

elem, cenim da ce prave cari igre i ono sto i zasluzuje gravitaciona/portal tehnologija tek da dodje do izrazaja u MP.... Aj pravi mo klan i server ODMA ! Team Play u ovom ludilu mora da zadovolji i najzahtevnijeg MP plejera jer zaista nema nista slicno ! (PS. Ne salim se za klan i to, aj pravimo, [-=bch]=-xyz - bench klan :D )

Ali kako sam se samo odusevio kad sam procitao MultiPray!!! :D
Ja sam ZA samo jos da resim pitanje brzeg neta ;) Onace MP je odlican, sve ono sto smo voleli kod Unreal-a, Quake-a + novi smek i nove fore. Bice ovo HIT!!!

e da, i u ultra quality cfg-u ima i neki kvazi volumetric shit, skoro po svim prostorijama. Ovo je za sada vrh Doom III tehnologije a radi daleko bolje recimo od Fear i Condemned-a. Svaka cast za optimalizaciju :D

Nisam verovao da mi na 6800GS klizi na 1440x900, 4xAA, 8xAF, sve ON i na max (ne ultra). Fenomenalno optimizovano, razlog vise da razbije u MultiPray-eru ;) Ni Q4 mi ovako nije radio a jos mi izgledao ruzno i smorno. Pray je pun pogodak, najprijatnije iznenadjenje u svakom pogledu.

sajber:

ajde molim te ucitaj autosave gde prvi put ides u "vecna lovista" pa onaj deo gde pokupis luk koji unutar vatrenog kruga, dakle stani tu negde na ulazu u tu prostoriju i gledaj u taj luk i cepni screenshot i okaci negde i daj lin. naravno u konzoli ukljuci com_showfps 1 da se vidi.

ajde molim te ! Prosto mi neverovatno da meni na 7600GT naklokovanom do jaja na tom mestu u 1280x1024, sve na high 4xAF BEZ AA ima 33fps, a sa 2xAA ima 25fps (sto je daleko od "radi sjajno"), bas me zanima kolko 256bit tu pomaze i kolko frejmova imas tu sa tim setinzima, 8xAF i 4xAA.

HVALA unapred ! :wave:

gx-x je napisao(la):
meni na 7600GT naklokovanom do jaja na tom mestu u 1280x1024, sve na high 4xAF BEZ AA ima 33fps, a sa 2xAA ima 25fps (sto je daleko od "radi sjajno"), bas me zanima kolko 256bit tu pomaze i kolko frejmova imas tu sa tim setinzima, 8xAF i 4xAA.
Stvarno zapanjujuće, ni ja neću imati mira dok ne otkrijem misteriju tvojih performansi :test:

sto sad tebi to smeta ? mene interesuje, bitno mi je jer me zanima ta 128bit vs 256bit tematika, volim te stvari da znam, mozda nekada nekom zatreba...

gx-x je napisao(la):
sto sad tebi to smeta ? mene interesuje, bitno mi je jer me zanima ta 128bit vs 256bit tematika, volim te stvari da znam, mozda nekada nekom zatreba...
Ma ne smetaš mi ti, nego globalno što se rasprava u podnošljivijem slučaju okreće na
gx-x je napisao(la):
meni na 7600GT naklokovanom do jaja na tom mestu u 1280x1024, sve na high 4xAF BEZ AA ima 33fps, a sa 2xAA ima 25fps (sto je daleko od "radi sjajno"), bas me zanima kolko 256bit tu pomaze i kolko frejmova imas tu sa tim setinzima, 8xAF i 4xAA.
ili u gorem na
driver je napisao(la):
ahahahhahaaaaahah nemate pojma vi ste hell death blood metal, guitar hero razbija, vi nemate gejmplej, vune ste, a sad će ps3 pa će PC da leti...

Uuuf mislio sam da je malkice manja razlika ali sije taj 7600GT majku mu... Ipak je brza. Moja radi na 500/1200, nije BAS nagruvana ali radi ovako svaki dan otkad sam je uzeo.
Evo bez screenova, cifre su bitne:
4xAF, no AA 28fps 6800gs -------- 33fps 7600GT
4xAF, 2xAA 24fps 6800gs -------- 25fps 7600GT
16xAF, 4xaa 21-22fps 6800gs ----- probaj sa ovim setovanjima sad mene zanima :trust:
Izgleda da je prednost 256bita jedino sto je manja razlika u padu frejmova kad se odvrnu AA i AF kao sto se i ocekivalo. Zanimljivo je to sto mi razlika izmedju 4xAF i 16xAF oko pola frejma a ja ne primecujem bas nikakvu razliku :D
Inace tu je najmanji broj frejmova u igri a da sam primetio i to nebih ni provalio da to nisi pitao da probam. Tu makar nema akcije pa ti i ne treba vise. Da ne zbunjujemo ljude bez potrebe, igra nije uopste zahtevna koliko ove cifre "lazu"... Vatra ubi frejmove!!! Klacka se tu negde izmedju 40 i 60 frejmova kroz igru sa ovim podesavanjima sto je sasvim igrivo. Moze tu da se dobije jos ako se smanji nesto malkice zarad veceg fps-a ali za sada nema potrebe.

Meanwhile... Jel neko zastao da odigra partiju pokera na ovom automatu? Nisam odoleo, jako brzo sam nakupio love, podigao ulog do kraja i... Vid` cifre :D Inace aparat sam zatekao ukljucenog sa 10 poena :-devil-: Voleo bih da ima kom mene u kladzi bas ovaj aparat... Uvek daje ili poker ili flash :d

Prilozi

• Poker.jpg
    Poker.jpg
    54.7 KB · Pregleda: 105
@sajber:

probacu, mada ne ocekuj cuda :d Ah da, HVALA ! (i ne moras da drzis fraps, ima komandu u igri za prikazivanje fps-a : com_showfps 1 (dezavu ?!?!)

PS. zaboravih, kod mene je za AA ukljucen supersampling, a nije bas isto sa njime i bez njega, pogotovo framerate. Sad cu probati ono sto si mi rekoa , samo sam iskljucio supersampling...i posto nemam save tamo moram da cekam dedu da zavrsi sa naklapanjem :wall:

----------

evo sad sam probao:
(ukljucen je ultraquality.cfg, iskljucen transparency AA, ukljucen gamma correct AA (ne utice na fps), drajveri 91.33)

1280x1024 sve na max, v-sync off: (ispred te vatre)
no AA 4xAF - 32-33fps
no AA 16xAF - 32-33fps
2xAA 16xAF - 26-27fps
4xAA 16xAF - 22-23fps
4xAA 4xAF - --- II---- (isto ko i sa 16xAF, cudno...)

imam i Screenshotove ako terba da kacim...

Poslednja izmena:
Fraps mi je bio pri ruci. Video sam i prvi put ;)
Ne trebaju slike, cifre su mi bitne...
To je ono sto sam ti pricao, AF uopste ne operecuje grafiku ali takodje ja ne mogu ni da primetim razliku. AA je vec potpuno druga prica.
Sad sam proverio svoje drivere posto se vise i ne secam koji su... 84.43! Cim se zavrsi film stavljam nove da probam.
Edit:
Sad sam stavio novije drivere (91.31) i skroz cudna situacija. Pazi sad: Iskljucen AA i AF 24fps, a kad ukljucim AAi AF zakuca na 22fps i sve jedno je dali je 2xAA i 4xAF ili 4xAA i 16xAF. Znaci ili 24 ili 22 fps. Ne kontam nista. Videcu jos kako se ponasaju u igri, mozda i vratim stare... Ali kako god da okrenem sa max podesavanjima imam 22fps-a tako da mi dodje isto :D
Eto, jedino me razbijas bez AA ;)

Poslednja izmena:
Pazi kad ni frejm da padne! Cudno, znam ali tako je. Probao sam na jos dva save-a i ista prica. Mislim da cu da vrati stare drivere definitivno. Radi sve ali vise nema izleta do 60 fps. Ne svidja mi se to

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
AF bi bas trebao da utice na framerate .... Koliko se ja secam, to se oseti ... Mozda niste izabrali pogodno mesto sa merenje :)
U kurajberovom slucaju i u slucaju D3 masine, nikakvih drasticnih razlika izmedju AF 4 i AF 16 ne bi trebalo da bude. Znaci drzi na 16!

A gx-x je OPTIMISTA sa supersampling antialiasingom :D

Ovaj gayspot ide iz krajnosti u krajnost.Zalepili su joj 75.

pa verovatno zato sto je glavni lik indijanac...mogu misliti kakve ocene su davali igraci iz texasa il arizone...

Probao sam sinoc igru i mogu reci da nisam nesto odusevljen. WallWalk, Spirit thingie i pricljivi indijanac su da kazes neke novine, ali.. Ne'm pojma, mozda sam bio premoren pa zato. Dacu joj jos jednu sansu, ako se ne popravi - Add/Remove :d

Vrh Dno