Šta je novo?

Prey utisci, saveti

nazalost ipak yet another fps ok iznenadi te sa par forica ali to je to nema vise uzasno kratak za igru koja je u "razvoju" provela 10 godina eh nije mi jasno sto ste svi odusevili toliko i dalje je za single player fps far cry tata pa par mesta prazno pa onda nesto drugo mozda ga izvuce "istripovani" mp mada ni u to nesto ne verujem na kraju ipak ispade mnogo buke ni oko cega

Prey je sjajan, nema dileme. Mene gravitacija odusevljava a onaj WalkWalk mi zadaje glavobolju u pravom smislu te reci jer mi se mozak usred tog tumbanja gore-dole skroz zbuni :D
Igra je strasno ispeglana, tako da ja na 9800pro mogu sasvim lepo da se igram u 1280x1024 sa medium detaljima sto sa Q4 nisam mogao ni u ludilu.

1. Konceptualno Pray je u razvoju 10 godina, ali zbog neodgovarajuce tehnologije, ideja nije mogla biti realizovana sve do pojave D3 masine.
2. prema recima developera, oni su dobili masinu dok je jos bila u sirovom stanju i dosta su uradili na njenom tviovanju.
3. kao hardverski "sponzor" iza igre je stajao ATI i nema ni trunke sumnje da su se maksimalno angazovali da D3 implementacija u Prayu odgovara njihovoj "aritmetickoj" arhitekturi. Podsecanja radi u originalu D3 je mnogo vise "texture fetching" masina.

Zato meni tako korektno radi...Nego,stigao sam do 8 sejva a imam utisak da igra nije ni pocela.Ako je,kao sto neki kazu "dugacka" 44 sejva onda ce to biti jedna od kracih dobrih igara.

Agilni je napisao(la):
Pa ne mora biti tako. Uostalom, ja sam i ovde rekao da je retail verzija zapravo 2.2GB, što može biti samo do drugačije kompresije ili možda nedostatka nekog demoa, videa... u ovoj "našoj" verziji. Ko zna...

Truly RETAIL, stvarno je moguce da bude veci od verzije koja je izasla na scenu .. Medjutim, ne zbog sadrzaja koji se odnosi na samu igru, vec zbog implementirane zastite ... Ovo sto se igra u zemlji Srbiji ima identican sadrzaj kao i RETAIL, osim sto nema kompletnu zastitu (mislim na SafeDisc ili Securom + CD KEY Check) ...

mislim da ne moze zastita biti 600mb :S: pricamo o 1.57gb vs 2.2gb

Da, pa josh 1998. je bio onaj prerenderovan movie i najavljivana je portal tehnologija. Mogli su oni to i na nekom drugom engineu da dorade, ali sa D3 stvarno radi do jaja. Prosto je neverovatno da toliko detalja iznese bez zastajkivanja u nenormalnoj rezoluciji. No, i dalje je to indoor engine, sto se dobro vidi u onim spiritual training nivoima. Jedva cekam da vidim ETQW, ali iz onih videa, vidi se da je bash low poly low res textures, sto mi se ne svidja. BF2 izgleda bolje... :(

a sto se pise u ovom tredu (Prey demo) kada je igra izasla :)

gx-x je napisao(la):
mislim da ne moze zastita biti 600mb :S: pricamo o 1.57gb vs 2.2gb

OFFTOPIC : Navescu samo jedan primer (hvala mom dragom drugaru sto me podsetio na to) ... Worms Mayhem je u Clone varijanti bio tezak pun DVD (4.5GB), dok je u cracked varijanti bio pisljivih 1.4GB ...

Aj necemo vise o tome , unisticemo TOPIC

dobro , to samo znaci da sam lose mislio :D

@bymax

Jedva cekam da vidim ETQW, ali iz onih videa, vidi se da je bash low poly low res textures, sto mi se ne svidja. BF2 izgleda bolje...

trpijues se ;) Gledaj SS-ove a ne filmice.

Dosao sam do dela gde ima neka platforma na sredini prostorije i tu mi se pojave neke dve bad ass spirit devojcice koje ubijaju boga u meni, a ne znam kako da ih ubijem.

Poslednja izmena:
Nista posebno samo pucaj u njih, medjutim ako je to onaj deo koji ja mislim, imas u jednom cosku jedna vrata koja su se podigla, ne cela vec nekih da kazem 40cm pa se tu sagnes i prodjes posto ti ovako one klinke stalno izlaze ili mozda ne nisam cekao da proverim, samo se ne secam jesam li nesto pritisnuo.

Da, odatle treba pobeci kroz ta poluotvorena vrata... Mislio sam da mogu da ih ubijem u spiritualnom obliku, ali ne moze.

byMaX je napisao(la):
Jedva cekam da vidim ETQW, ali iz onih videa, vidi se da je bash low poly low res textures, sto mi se ne svidja. BF2 izgleda bolje... :(
cek, bre, BF2142 ti izgleda bolje?! Pa tek tamo nema nikakvih detaljnih tekstura, cak su i shaderi metala, koji je svuda okolo ocajni, u opste nemas utisak od kakvog materijala su napravljeni roboti i one lebdece baze!

QW izgleda za klasu bolje!

Covek rece BF2 as in Battlefield 2 ;)

Ja ne znam da li pricamo o istom QW, ali ono izgleda krsh. Modeli su ok, ali okolina je bre losa...!

Nego ljudi, vidim da se spominje MP... Jel moguce igranje u LAN-u?!? To me zanima. Danas ili sutra uzimam igru...

Thanx@MISTCX 4 demo!
Demo sam pojeo za vecheru, kool, malo, ali malo me podseca na Q4, strogifikacija je ostavila jak uticaj/utisak na mene, pa mi sve ono kasapljenje ljudi lici na proizvodnju strojenta, jedino sto ima tih spiritual tripova, i ono pentranje po zidovima je kool, malo vrtoglavo, tesko je zakljuciti odakle te neko napucava, onda portali, stvarno sam par puta bio iznenadjen gde se nalazim...muzika je xtra, Judas Priest, Soil i tako to.
Vredi igrati, svakako...vise utisaka kad se nadje cela.
Definitivno malo bolja optimizacija, mada sam zaboravio u kojim podesenjima sam igrao Doom3..
Poz.:)

Poslednja izmena:
@Gx-x:
Ovi screenshotovi izgledaju dosta ispeglanije nego ono sto je pokazano na E3 (bar mislim da je tu bilo),skinuo sam neki gameplay,i okolina je tragicna,modeli dobri ali ni blizu ovih sto si ti prilozio....

Meni se dopalo sto sam zaboravio na folder My Documents\My Games\ Pray, pa mi je igra prepoznala odakle treba da nastavi :D

BTW Max i drugari koji to mogu, jel odradite "exec UtraSettings.cfg" po startovanju igre (Ultra setovanja se ne mogu podesiti iz menija)! Na Ultra setovanjima igra stvrano razbija kako izgleda!

Ono sto je najlepse, konacno D3 bazirana igra koja nakon snimanja demoa i pustanja istog kroz TimeDemo renderuje SVE! Tu su i svi shaderi i sve senke (Mislim na stencil senke, kojih nema u Quakeovom Demou)!

P.S
ja sam, naravno, odmah otpakovao sve PAK fajlove i gledajuci CFG fajlove zaprepastio sam se kakva setovanja mozes da podesis! Imate tamo ScreenShot.cfg, specijalno za screenshotove (logicno :D), znaci ono su monstruozna setovanja!

Poslednja izmena:
Posle 7.47 igranja kraj.
Na kraju odjave

Prilozi

• prey1.jpg
    prey1.jpg
    16 KB · Pregleda: 106
@somolic:

pa pazi ne mozes na filmicu malom videti sve detalje. A QW ce biti otvoren za nove mape, modovanja i sve ostalo kao sto je i q2, q3 bio tako da ocekuj da bude custom mapa koje ce raditi u 2fps kolok su nasvirane i detaljisane...

@NEdjo:

ultrasetings ? interesatno...Kolko losije radi igra na tom konfigu ?

Nedjo je napisao(la):
BTW Max i drugari koji to mogu, jel odradite "exec UtraSettings.cfg" po startovanju igre (Ultra setovanja se ne mogu podesiti iz menija)! Na Ultra setovanjima igra stvrano razbija kako izgleda!
monstruozna setovanja!

*.cfg fajl se zove "ultraQuality.cfg" valjda. Mada nisam primetio neku veliku razliku izmedju njega i high settings u 1280x1024 sa 4x AA i 16x AF na GF7900GTX :D

oooooo ko se to nama ponovio :d To si kao uzeo graficku za tvoj posao a ? :d nadam se da si i dalje dobro i da ti ide... ;)

Vrh Dno