Evo mene opet. Išao danas do banke da tražim novu karticu, i rekoše mi da trenutno imaju masovne prijave za internet zloupotrebe kartica. Ja sam imao sreće, bez troška prošao, a dešavalo se da ljudima skinu i velike sume novca.Meni su nekako uspeli da drpe Mastercard debitnu.
Uvek sam se trudio da karticu ostavljam samo na "pouzdanim" lokacijama (Wolt, Glovo, Temu, Ali...) i da ne kupujem preko sumnjivih sajtova, već preko pouzdanih (Shoppster, Sportvision i sl.) ali eto. Negde je nešto puklo.
Dve ovakve transakcije, bez autorizacije u roku od jednog minuta. Dobra stvar je što nisu skinuli ništa, ili kako banka kaže, ovih 0,0$ je u stvari 0,00001$
Odmah sam stavio limit na internet plaćanja na 1 rsd, posle par dana stigla poruka od banke (automatska) da je blokirano plaćanje ka inostranim domenima.
Sreća pa su me samo pingali za iznos, i što sam bio budan da odmah stavim limit.
Međutim, nakon ove dve transakcije nisam dobio ni jednu više notifikaciju o pokušaju plaćanja, a trebalo bi da ih bude, bez obzira na limit i neuspešna skidanja sa računa.
P.S. Ameriku sam samo na tv-u video, a ne da sam pio kafu tamo
Jel si saznao sta? Ja sam bio do banke, posto sam isto to dobio, oni ne znaju nista, a firma kaze da to ne moze preko poruke da se odradi, nego da moraju poslati A4 format mojoj firmi, sa potpisom i pecatom o promeni tek.racuna. Tako da za sada nisam nista resio...I meni stiglo, mada plaćam registraciju i tehnički na 12 rata preko PŠ, ali ipak moram da ispitam
Pogledajte prilog 482470
Znaci onda je istina, da je promenjen tekuci racun. Samo je to bas neozbiljno, javljati takve stvari sms porukom...Evo odgovora meni od BPŠ.
Vazi, hvala na informaciji.Da potvrdim u vezi računa PŠ za plaćanje registracije i tehničkog na rate - sve je u redu, dobili su poslodavci zvanično obaveštenje u vezi promene računa za uplate
Kao sto rece kolega Lanikor sa ovim nalagom jesam registrovan na MS... Al mozda znaci i nije fake mejl pa da izmenjam sto mozePa jesi li u Italiji?
I od kada je to Microsoft nalog gmail.com pa još na iOS-u![]()
Kao sto rece kolega Lanikor sa ovim nalagom jesam registrovan na MS... Al mozda znaci i nije fake mejl pa da izmenjam sto moze![]()
Šta je plan za dalje? Ovo mi liči na pretplatu koja se ponavlja, što znači da može da prođe čak i ako je kartica blokirana. Dovoljno je što je bila aktivna prilikom prve autorizacije.naravno kartica je blokirana u e-bank aplikaciji
Au, na šta tačno vodi link za plaćanje? Najzanimljivije je što konkretan račun (kombinacija šifre korisnika i poziva na broj) stvarno postoji, ali u sistemu stoji da je već plaćen.Idemooo, sve su ubedljiviji 😁
Sa kog emaila ti je doslo?Idemooo, sve su ubedljiviji 😁
Pogledajte prilog 483585
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari