Riješio sam problem tako što sam stavio root-ani firmware sa ovog foruma:
http://4pda.ru/forum/lofiversion/index.php?t301526-100.html
To je u biti zadnji firmware sa Prestigio ftp-a 1.05, sa dodanim root-om.
Ovo je direktni link:
http://narod.ru/disk/57077458001.a0...1.0.5_20120622_NEW_universal_Root_1G.rar.html
(Napomena: Nepravilno stavljanje novog firmware-a moze onesposobiti tablet, tako da ako niste sigurni sta radite ne pokusavajte. Takodje stavljanjem root-anog firmware-a se obicno gubi garancija na uredjaj.)
Hvala na odgovorima u vezi sa baterijom.
U principu sam zadovoljan autonomijom.
Ono śto sam ja primetio je kada bateriju napunim do vrha tj. 100%, tablet je vrlo brzo svuće na nekih 70%, otprilike za 20-30 min.
Kasnije drži dugo i prazni bateriju puno sporije. Hoću reći da pražnjenje baterije nije linearno.
Ili bar meni ne deluje tako.
Najduže izdrži kada display držim na 15% osvetljenja. Ovo mi je dovoljno za sasvim ugodan rad u zatvorenom prostoru.
Pa sve zavisi kako kome odgovara. Ja kad noću čitam nešto sve preko 20% osvetljenja mi smeta a nekada ga spustim i na 15ak % zavisno od materijala koji čitam...![]()
Da li je neko uspeo pronaći neku koja paše na ovaj 9.7 display, a koja nema onu rupicu?
Da li rupica sa onih od ipad-a puno smeta tj. da li "pada" pravo na vidljivi deo display-a ili na crni deo sa strane?
Potrebno je malo iskustva za montažu folije. Ja ga nemam i kraj mi se nije baš najbolje zalepio, ali mi ne smeta. Pogledajte na youtube kako se postavlja, najvažnije je da nema ni zrnca prašine oko vas. Svako zrnce - jedan "mehur" na foliji.
Uuuu, ima smisla, pa gde si bio kad sam lepio foliju,sad je vec toliko slepljena da nema sanse da je tako odvojim. Inace, slazem se da anti glare daje malo "zrnastiji" privid ali i hrapaviji osecaj pod prstima. Ali ne bljesti kao bez nje...Ima jedan trik za borbu sa prašinom. Čak i ako ti upadne zrnce prašine pod foliju, nije sve izgubljeno. Uzme se parče selotejpa, zalepi preko ivice protektora i onda lagano, potežući selotejp odigne folija sa ekrana. Onda se drugim parčetom selotejpa pokupi sa donje strane to zrnce prašine i vrati se folija na mesto. Verovatno uspešnost ove akcije zavisi i od tipa folije - meni je radilo super u dva slučaja kad mi je trebalo.
poz, Vasa
Izasao je upgrade firmware-a na 1.06, I to me je sam obavestio. Sad se trenutno downlouduje pa cemo videti sta je novo.
Pozdrav
Klasika, opet nema informacija na sajtu šta su promenili.
Znači opet ništa od skajpa preko zvučnika ... počinjem sumnjati da će to ikada da poprave.
Možda nije problem u firmwear-u.
Skidanje 1.06 stiglo do 34% i zakucalo već sat vremena ne mrda...
Da tacno tako crvena tacka sustigne bijelu liniju bice da je do protoka samo jos da se moze za stalno ugasiti HD a ne za svaki klip posebno. Hvala na odgovoru pa javi kako je proslo gledanja na 20/20
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari