Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

OK havala na savjetu za SD karticu. Još me zanima da li se može priključiti ova obična tipkovnica za njega sa PS2 izlazom? Mislim da li bi radila na ovom tabletu da se može pisati preko nje na tipkovnici ako se stavi onaj PS2 to USB pretvarač?

Moji su uzeli ovaj tablet i u Skypeu im ne radi zvuk, tj radi mikrofon, ali sa zvucnika nema zvuka. Ima li nekog resenja za ovo?

svima je tako...radi sa slusalicama
nadam se da ce sledeci update popraviti to

Da li je neko povezao ovaj tablet sa Android SDK preko Eclipse IDE? Vidim ga u device manager-u kao Android Composite Device, ali ga adb izgleda ne prepoznaje.

Jesi proverio da li je ukljucen usb debugging na tabletu?

Jesi proverio da li je ukljucen usb debugging na tabletu?

Da, ukljucen je debugging, ali i dalje isto, probao sam driver-e i od Prestigia i od Googla, ali i dalje se uređaj ne prepoznaje u Android SDK. Probao i na 2 razlicita PC-a i na jednom laptopu, ista stvar.

Riješio sam problem tako što sam stavio root-ani firmware sa ovog foruma:

http://4pda.ru/forum/lofiversion/index.php?t301526-100.html

To je u biti zadnji firmware sa Prestigio ftp-a 1.05, sa dodanim root-om.

Ovo je direktni link:
http://narod.ru/disk/57077458001.a0...1.0.5_20120622_NEW_universal_Root_1G.rar.html

(Napomena: Nepravilno stavljanje novog firmware-a moze onesposobiti tablet, tako da ako niste sigurni sta radite ne pokusavajte. Takodje stavljanjem root-anog firmware-a se obicno gubi garancija na uredjaj.)

Hvala, probaćemo :)

Najviše mi treba AdFree :banana:

A neću se žaliti ni na pristup paid aplikacijama u Marketu.

Već sam skinuo, al mi je baterija na 35%, a nije mi punjač kod mene, igraću se za vikend verovatno.

Poslednja izmena:
kako se instalira firmware? ja vec imam prestigiov 1.05 jel dobijam nesto novo ovime?

Koliko sam video isto kao i zvanični FW, nema razlike.

Dobiješ mogućnost da instaliraš aplikacije koje traže root privilegije - AdFree koja ubija dosadne oglase u free aplikacijama, možeš da instaliraš Titanium Backup i da bekapuješ sve aplikacije i fajlove da kad menjaš FW ti sve vrati automatski, da instaliraš market enabler koji ti daje pristup paid aplikacijama na Play-u (uz korišćenje proxy-a) i sl.

Ovo u arhivi je ceo 1.0.5 FW kome je po defaultu aktiviran root.

Dakle uradiš update FW sa .img fajlom iz arhive preko RKBatchTool kao i kad updateuješ FW.

Kada se update-uje imaćeš root-ovan uređaj. Smor je naravno što će ti uređaj biti obrisan, pa instaliraj sve ponovo.

@multipad: ako sam dobro ukapirao ove na 4PDA, flashovanjem sa originalnim Prestigio FW gubi se root, tj. uređaj vraća u fabričko stanje, ako zatreba zbog garancije?

Poslednja izmena:
Ovo u arhivi je ceo 1.0.5 FW kome je po defaultu aktiviran root.

Dakle uradiš update FW sa .img fajlom iz arhive preko RKBatchTool kao i kad updateuješ FW.

Kada se update-uje imaćeš root-ovan uređaj. Smor je naravno što će ti uređaj biti obrisan, pa instaliraj sve ponovo.

@multipad: ako sam dobro ukapirao ove na 4PDA, flashovanjem sa originalnim Prestigio FW gubi se root, tj. uređaj vraća u fabričko stanje, ako zatreba zbog garancije?

Da, tako sam i ja razumio.

Ja sam instalirao ovaj rutovani. I stvarno, root radi. :)

Odlično, valjda ću i ja stići danas.

Jel sve deluje OK? Šta si probao od aplikacija koje traže root?

Koliko ima mesta za instaliranje aplikacija?

sve je isto kao i ranije, verzija je 1.0.5. probao sam apex launcher (treba root da bi widgete postavljao iz samog launchera), setcpu. polako vracam sve, videcemo. :D

Znači nisu menjali veličinu prostora za aplikacije, ponadao sam se da će biti malo više.

ajde javite da li ima neke vece koristi od roota :p ne instaliraju mi se bas ispocetka aplikacije :/
nego ljudi...meni komp nije hteo da instalira drivere za tablet kada sam hteo da updatujem preko kompa...to bi znacilo da necu ni root moci da ubacim :(

Zaboravio sam da odgovorim, povećan je prostor za aplikacije, sad je 1gb. :)

jel moze neko d ami da link za tutorijal kako da ubacim fw na tablet? mislim da sam ga video ovde negde ali ne mogu da nadjem...ako neko ima sacuvan link neka plz okaci :)

nasao sam sve...intstalirao sam,pisalo je da je uspesno,tablet se upalio pokazao se onaj android mali i restartovao se...i sada kad ocu da ga upalim ne mogu,samo se zaglavi na ekranu prestigio multipad sa onim baloncicima :(((

Ja sam sacekao malo, trebalo mu je nekih 10ak min a se ukljuci.

Nazad
Vrh Dno