The new Prestigio MultiPad 9.7 ULTRA - PMP5197D - is a 9.7 inch model with Android 4.0 Ice Cream Sandwich offering an ultra long battery life. It is bigger in storage with 16GB internal capacity and also has a new feature - 5GB of cloud storage. An ultra bright and crisp display with LED backlighting is offered in red or black frame of your choice. The new model aslo features 2 cameras - for video calls and photo/video records. And ofcourse the new Prestigio Android Tablet MultiPad 9.7 Ultra is featuring the disticnguishing Prestigio basics such as HDMI output, USB 2.0 output and expandable storage via micro SD card up to 32GB. Following the strategy Tablets For Everyone, Prestigio MultiPad 9.7 Ultra is offering the leading price performance ratio within the entry level price range.
PMP5197D_RF_ULTRA - Red frame, International model with 2 pin European plug charger
PMP5197D_BF_ULTRA - Black frame, International model with 2 pin European plug charger

Na Prestigioplaza.com kažu da novi Multipad 5197 ULTRA ima 16GB memorije !!!
Evo citata
Takođe dolazi u dve boje:
Više detalja na slici:
Pogledajte prilog 91846
Mene više čudi da su odlučili da izbace unapređenu verziju 5097 koji je nov model, a da su unapređivali samo količinu NAND-a i bateriju + zadnja kamera. Ne vidim zašto nisu ušli na zamenu CPU-a za neki jači, tj. ako već koriste Rockchip zašto nisu zamenili RK2918 za RK3066 (dual core A9 @1.5GHz sa Mali400 grafikom)? Njega već ima u dosta Kineza, više bi značio tako neki napredak nego zadnja kamera, više prostora ili kućište u bojama.
http://www.youtube.com/watch?v=nyOh0NOfYk8
Verovatno bi značajno bolji CPU isto tako značajno povećao i cenu, pa bi tablet već zašao cenom među ozbiljnije igrače sa kojima Prestigio ne može da se takmiči. U ovom cenovnom rangu su međutim neprikosnoveni, i to je karta na koju igraju.
Malo čituckah članke o Google tabletu pa naleteh na ovo:
http://www.xbitlabs.com/news/mobile...sts_167_to_Manufacture_Teardown_Analysis.html
Onda sam malo googlao i našao da su volume cene za ARM SoC-ove:
Tegra 3 - 21$
Allwinner A10 - 7$
Rockchip RK3066 - 15$
Pod volume se podrazumevaju petocifrene porudžbine, za manje količine cene mogu biti i 50-70% veće.
Zato sam i rekao da onih 50€ poskupljenja Ultra modela u odnosu na 5097 Pro ne vrede - ugrađivanje duplo jačeg SoC-a ne bi ih koštalo više od 10ak dolara.
Čak bi i Pro model trebalo da pojeftini, ili da prestanu da ga proizvode i po njegovoj ceni prodaju Ultra model. Ovako pucaju previsoko s cenama.
Ja sam na kraju zadržao 1.0.4.
Nisam video nekog posebnog napretka po pitanju performansi, osim što sa fabričkim 1.0.3 mi se ponekad dešavalo da se sam od sebe restartuje dok je u stand-by, kod sa 1.0.4 se to nijednom nije desilo.
Vec mi se dva puta desilo da kada stavim tablet na punjenje a on je ugasen, pa kad se napuni i kad ga skinem sa punjaca, ne mogu da ga upalim. Moram da ga opet vratim na punjac, i kad se upali pise da je oko 90% pun. Jel primetio neko ovo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari