Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Ahoj, dobrani ljudi 😀 Hteo bih pazariti ovaj tablet, muče me takve misli ovih dana. Koristio bih ga za pregled fotki u studiju, listanje ppt prezentacija, kuckanje u Word-like aplikacijama, poneki film, tu i tamo za net kada udjem u nečiju Wi-Fi zonu. Ubedite me da potrošim 220 buđona 😀

Ćao drugari, kako da updejtujem i ja te novine? Misliom skinuo sam update, gde da ga ubacim u toblet (koji folder) I kako pokrećem instalaciju. Hvala.

Poslednja izmena:
Ćao drugari, kako da updejtujem i ja te novine? Misliom skinuo sam update, gde da ga ubacim u toblet (koji folder) I kako pokrećem instalaciju. Hvala.

Zip sa FW ne ubacaš na tablet, nego ga raspakuješ na računaru. Update se radi sa računara, preko USB kabla koji je došao uz tablet.

Kad raspakuješ fajl imaš folder MANUAL i u njemu su tu uputstva steb by step, samo prati.

Update firmware-a briše sve s tableta, uradi backup prvo ako imaš nešto od fajlova.

I da, malo je *****no što su to stavili na kraj uputstva :wall: izvadi SD karticu iz tableta ako je imaš PRE nego što update-uješ FW!

meni nece nikako da instalira drajvere -.- kaze windows could not find the drivers :/
a stavio sam dobru putanju ka driverima...drajvere za 64bit vidi ali kaze da nisu za moj sistem,a one za 32 bit nece
primetio sam da u folderu za 32 bit uopste nema onih fajlova rocksub...
iako imam windows 32 bit probao sam da instaliram za 64bit i on ih instalira ali kaze da nisu najbolji jer nisu kao kompatibilni :/
sta da radim?

Poslednja izmena:
Meni je stigla Belkin futrola za iPad. Tablet staje bez problema, samo mi se cini da je par milimetara deblji od iPada, pa se tu primeti, ali skroz malo. Od dugmica se jedino vidi ono za paljenje, tj staje u prorez. Ostalo je pokriveno. Jedino moram da smislim kako da namestim za punjenje, moracu da je secem. Inace, ima nekih 6-7 polozaja, i za sad sam zadovoljan. 🙂

Meni je stigla Belkin futrola za iPad. Tablet staje bez problema, samo mi se cini da je par milimetara deblji od iPada, pa se tu primeti, ali skroz malo. Od dugmica se jedino vidi ono za paljenje, tj staje u prorez. Ostalo je pokriveno. Jedino moram da smislim kako da namestim za punjenje, moracu da je secem. Inace, ima nekih 6-7 polozaja, i za sad sam zadovoljan. 🙂

Ajd postavi neki link ili slike da vidimo kako to izgleda. Koliko si je platio?

Evo par slika.
Uzeo sam je preko Limunda, platio sam je samo 1000 dinara, plus postarina. 🙂

Primetih sad jos jednu zanimljivu stvar. Dok se snima kamerom, kad se pritisne ekran on slika u toku snimanja, kao sto to ima HOX npr. 🙂

Prilozi

• CYMERA_20120627_114158.jpg
    CYMERA_20120627_114158.jpg
    173.8 KB · Pregleda: 165
  • CYMERA_20120627_114221.jpg
    CYMERA_20120627_114221.jpg
    196.9 KB · Pregleda: 175
  • CYMERA_20120627_114255.jpg
    CYMERA_20120627_114255.jpg
    214.3 KB · Pregleda: 151
  • CYMERA_20120627_114404.jpg
    CYMERA_20120627_114404.jpg
    141.6 KB · Pregleda: 165
  • CYMERA_20120627_144750.jpg
    CYMERA_20120627_144750.jpg
    206.8 KB · Pregleda: 176
Poslednja izmena:
jel ima negde ova torbica uslobodnoj prodaji?
da li neko ima odgovor na moje pitanje u vezi drajvera za 32bit sistem?

Stigao mi odgovor od Prestigia, pitao sam za changelog za FW1.04 i dobio sledeće:

Hey Branislav, thanks for the question, as for the changelog - g-Sensor driver has been changed, that's it so far. However, we are preparing another FW, 1.0.5 with more changes to follow

Mada meni baterija ipak traje malo duže, da li je do FW ili to što sam prvi put trpao sve i svašta na tablet, a sad posle FW update-a instalirao samo ono što sam zbao da ću da koristim. Biće da je ovo drugo 🙂

a kako ste vi uspeli da instalirate taj update? meni uopste nece da instalira dravere za 32 bit windows 🙁 uopste nema onih .sys fajlova u folderu x32

Definitivno ne radi na 32bit. Skoknuo malopre do drugara i uradio update bez problema.

Cini mi se da je za nijansu tromiji, za bateriju nista ne mogu da kazem. Sada Chrome radi za razliku od prethodne verzije sw, mada moze da bude i da su u medjuvremenu updteovali, pa da zato radi.

Drugari koji file manager koristite, a da vidi i internu memoriju, i memorijsku karticu u isto vreme?

Drugari koji file manager koristite, a da vidi i internu memoriju, i memorijsku karticu u isto vreme?

File manager HD (tablet) od Rhythm Software-a - napravi bookmarke na:
/mnt/sdcard - interna memorija
/mnt/external_sd - micro SD karticu
/mnt/usb_storage - USB memorija preko OTG kabla

sve se vidi istovremeno i pristupaš prostim dodirom na bookmarke s leve strane. Radi copy/paste i sve ostalo. Plus možeš lako da definišeš LAN konekciju - pristupam svojim Win računarima, tj. share-ovima na njima bez problema.

U principu možeš koristiti bilo koji file manager, ovo gore su putanje gde se mount-uje sadržaj kartica i memorija.

Poslednja izmena:
jel moze neko da mi posalje ispravne drivere za 32bit windows 7 ako ima 🙁
meni nikako nece da procita one sa njihovog sajta,a bas mi se ne reinstalira windows zbog updatea tableta :/

ljudi meni je tablet prijavio da moze da se updatuje na 1.0.5
da li da ga pustim da skine update sa interneta?

ljudi meni je tablet prijavio da moze da se updatuje na 1.0.5
da li da ga pustim da skine update sa interneta?

Evo par slika.
Uzeo sam je preko Limunda, platio sam je samo 1000 dinara, plus postarina. 🙂

Primetih sad jos jednu zanimljivu stvar. Dok se snima kamerom, kad se pritisne ekran on slika u toku snimanja, kao sto to ima HOX npr. 🙂

Da li je na slikama 4 i 5 isti polozaj tableta, ili je na slici 5 pod ostrijim uglom u odnosu na sto? Meni prvenstveno treba futrola koja ce drzati tablet u ovakvom polozaju, zbog lakseg kucanja na stolu:

http://tinyurl.com/7e5jujx

Da li taj Belkin moze da postavi tablet u takav polozaj?

Evo šta prema podacima sa Prestigio sajta donose novi firmveri:

PMP5097CPRO v1.0.5
1.Touch panel driver improvement

PMP5097CPRO v1.0.4
1. G-sensor driver improvement

Tako stoji u njihovom change logu, nema ništa drugo.

Sve su to razliciti uglovi, moze da stoji i kao na slici. Jedini problem je nedostatak rupica za punjenje pre svega, ali i to cu nekako da namestim.

probotzor,

Koju verziju FW imaš na tabletu (1.0.3 ili 1.0.4) kad ti nudi OTA upgrade na 1.0.5? Meni sa 1.0.3 ne nudi ništa. 🙁

Btw, skinuo sam 1.0.4 i uspeo da instaliram drajver na Win32. Mora da se na dva mesta doda linija u android_winusb.inf:

%CompositeAdbInterface% = USB_Install, USB\VID_2207&PID_290A

Međutim, i pored toga, upgrade sa RKBatchTool mi posle ne prolazi. Imam utisak da je ova 1.0.4 verzija izletela na sajt mimo QA.
Skidam sad 1.0.5 (mučno, opet milion puta resume) pa ćemo da vidimo...

poz, Vasa

A smešni su mi kako friziraju istoriju na sajtu. Kao:

PMP5097CPRO 1.0.5 22-06-2012
PMP5097CPRO 1.0.4 25-05-2012
PMP5097CPRO 1.03 18-04-2012

Biće da im je glupo da priznaju kako su 1.0.5 morali da izbace 2 dana posle 1.0.4. 😀

imao sam verziju 1.0.3 i ponudio mi je update na 1.0.5 😛
nikako nisam mogao da instaliram drajvere da to uradim preko kompa i odjednom mi tablet nudi sam...skinuo je update i instalirao ga,nije mi ni obrisao programe

Da li ja to imam neki problem, jer vidim na Prestigio Support sajtu samo 1.0.3:
Untitled.png
Ali, snašao sam se. S obzirom da je Vasa napisao statistiku izbacivanja firmware u svom postu, modifokovao sam putanju za download fajla verzije 1.0.5, tako da sam uspeo da ga skinem.
Ako još neko bude imo problem kao ja, evo direktnog linka za skidanje.

meni je to ponudio cim sam ga upalio jutros 🙂
primetio sam da je rotacija ekrana bolja nego ranije,ali nista drugo osim toga nisam osetio

Meni je rotacija i ranije bila ok. Ono što ja primećujem je da Opera sad radi a ranije je gadno bagovala.
Chrome (final) radi malo bolje nego pre ali biće da je ipak prevelik zalogaj za ovaj single core procesor.

Meni sa 1.04 sve radi lepo. Skinuo sam i 1.05, ali videh na Facebook-u na Prestigio stranici da se pojedini koji su uradili update na 1.05 žale da im je imaju problema s ekranom tj. da ne reaguje na dodir - ni vraćanje 1.03 nije pomoglo (a 1.05 je Touch panel driver improvement) tako da za sada neću puštati 1.05.

I 1.04 i 1.05 su izgleda povučeni s Prestigio sajta, moguće je skinuti samo 1.03.

Nazad
Vrh Dno