Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Zaboravio sam da odgovorim, povećan je prostor za aplikacije, sad je 1gb. 🙂

Pa zato sam te i pitao, otuda ono 1G u imenu fajla, vidim da pominju ovi Rusi.

Ništa. čim se napuni tablet ide root.

EDIT: Odradih update, vidim da radi root i ima 1GB app prostora :banana:

Sada da vratim sve kako je bilo i da instalirm dodatne aplikacije koje traže root.

@ozazi: jesi li istestirao setcpu, kako radi?

Poslednja izmena:
jel ima resenja za poruku "this item is not available in your country"

Nisam previse gledao set cpu, osim sto je po podrazumevanom interactive. Mozda promenim na ondemand, da vidim da li ce biti razlike sa baterijom. Mislio sam da probam chainfire 3d, ali za njega treba custom recovery, a to nemamo.
A za ovo da nije dostupno, skini market unlocker pro, radi sve. 🙂

jel radi nekom gt motor academy hd free? meni ga nudi na marketu(nudilo je i pre market enabler) ali kad ga instaliram kaze device not compatible :/ a radi mi na mobilnom koji ima losije specifikacije...doduse za njega sam skinuo data fajlove sa neta,ne preko igre...da li neko ima mozda data fajlove za ovu igru koji odgovaraju ovom tabletu?

Nasao sam negde data I radi bez seckanja na ovom tabletu hd verzija igre 🙂

Potrebna mi je pomoc oko ovog tableta - Prestigio 5097 .
Naime , kupio sam ga juce , i sve je bilo perfektno dok nisam instalirao Skajp . Tada se javio prvi problem , poceo je zvucnik da krci i pisti i ja sam ga brze bolje restartovao . Kad cvrc , ja jutros krenem sav sretan da cackam po njemu , instaliram po neku igricu itd. a ono cvrcanje i krcanje pocne opet . Sada konstanto , bilo sta da stisnem rkrkrkkrrrkkr piiiiiiii . I tako ti ja obrisem sve skinute aplikacije , i opet se cuje . Onda zovem gigatron servis ( tu sam ga kupio juce 27.7 ) . Covek mi kaze da formatiram sistem , da je doslo do nekog poremecaja . Ja sav sretan uradim to , KAD OPET , zvuk se i dalje cuje . I onda posle gomile i gomile cackanja uspem nekako da "popravim" , tj. ono sto sam uradio jeste da sam skinuo kvacicu sa one dozvole da se instaliraju aplikacije bez sertifikata . Kad ja opet instaliram skype , da vidim dal je do njega , tablet opet poludi , i ja opet idem factory reset , skinem kvacicu i sad ni to ne pomaze . Eh , da napomenem , sve je radilo ok kada sam skinuo kvacicu , i zvucnici , i zvuk itd . Pokusao sam da ukljucim slusalice u njega , i onda se ti zvukovi krcanja i pistanja isto culi u slusalicama , takodje na jednu slusalicu , ne na obe . Zna li neko od vas ovde resenje za moj problem ?

kako se koristi adfree? namestio sam sve izbacio je pouku da ce mi tablet biti ad free kad restartujem i opet imam reklame -.-

Hmm, AdFree izgleda da ne radi lepo na ICS.

Na telefonu mi je Gingerbread i tu super radi, na ICS ga nisam testirao jer nisam imao root na Prestigiu, ali vidim da se ljudi žale da na ICS ne radi kako treba. Probaću AdAway.

Inače, zadovoljan sam ovim root-ovim FW, ne vidim nikakvih problema, super je što je prostor za aplikacije proširen na 1GB, za sada nemam potreba da išta pomeran na SDcard (internu memoriju) sem nekih baš velikih stvari.

Instalirao sam Chainfire 3d, ali sada mi wifi ne radi. 😀 isto, lucky patcher nece da radi, kaze da nema root access. 😀

Za Lucky patcher treba rucno da instaliras busybox. Kad probas da patchujes TB dobijes toast koji kaze sta ti fali

Instalirao sam i busybox, isto. jel uspelo nekom? reinstalirao sam sve, sad wifi radi.

Kod mene radi lepo.
Idi na meni > More > Troubleshooting, pa instaliraj SuperSU i Busybox koji su tu ponudjeni

Proradilo je tek kad sam instalirao supersu. sa obicnim super user nije htelo...

uradio sam kalibraciju baterije i promenio governor na ondemand, i cini mi se da baterija bolje traje.

BatteryCalibration, program sa marketa. tablet se napuni do kraja, pa se pritisne calibrate, onda se isprazni do kraja pa se bez prestanka napuni. a za menjanje profila, SetCpu. 🙂

kako se koristi setcpu? meni nudi samo da biram izmadju 400,800 i 1000mhz

Dole pise interactive i cfs. Klikni na interactive i promeni na ondemand.

jel moram prvo da uradim kalibraciju baterije ili nema veze da li cu prvo setcpu? citao sam da ako hocu da overclockujem moram da flashujem kernel...da li da to radim?
kada stavim na on demand da li treba da cekiram set on boot?

Poslednja izmena:
setcpu i kalibracija nisu povezane. 🙂 kalibraciju radis nakon flesovanja novog rom-a, ukoliko zelis da obrises stare podatke o bateriji. za overclock treba custom kernel, nisam video da ima takav za nas tablet. ako hoces da pri svakom paljenju bude ondemand, cekiraj i to. 🙂

slucajno mi je palo na pamet danas da probam tablet sa postoljem za laptop koje ima bezicnu tastaturu uz sebe i prijatno sam iznenadjen...povezao sam postolje preko otg adaptera sa tabletom i automatski je prepoznao bezicnu tastaturu,a posto na postolju ima 3 usba porta utakao sam mis i njega je isto prepoznao 🙂 jedino sto ne moze da vidi usb ili eksterni hdd dok je na postolju :/

Postavi neku sliku ako mozes, da vidimo kako to izgleda. 🙂

vazi samo da mi se napuni telefon 🙂 postolje je velicine za laptop,ali sta je tu je...ne izgleda tako lose 😛 meni je bas lagodno kad koristim tablet tako

Ako je verovati SK, ovaj tablet u sebi ima Rockchip RK2918 i grafiku Vivante GC800....

Ako je ovo tacno, onda je ovo isti talet kao wayteq xtab-100is (tj kao CUBE U9GT2), sto bi trebalo da znaci i da isti custom romovi rade...

Sme li ko da proveri? 😀

Poz . Mozes li mi reci koja ti je to app za whether sa pretpostavljam hd pozadinom koja ide uz nju. Ja sam nekoliko skidao ali slike sto su na njima mi nisu prikazane kao tebi nego kad kliknem na vreme prikaze mi se drugi ekran. Hvala

Poz probotzor. Mozes li mi reci koja ti je to app za whether sa pretpostavljam hd pozadinom koja ide uz nju. Ja sam nekoliko skidao ali slike sto su na njima mi nisu prikazane kao tebi nego kad kliknem na vreme prikaze mi se drugi ekran. Hvala

asus weeather,asus email i asus task manager...a wallpaper sam kucao na google "asus transformer wallpaper"

ljudi tablet mi je konektovan na wireless ali ne moze da ide na internet i siva mu je ikonica....ne znam u cemu je problem :/ pokrenuo sam juce kalibraciju baterije,ne znam da li je zbog toga

Nazad
Vrh Dno