Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Meni je prvi 5097 koji sam dobio pre neki dan imao identičan problem sa auto rotacijom. U Asbisu su mi odmah dali drugi, neopakovan, probali smo ga odmah u servisu, ali ni na njemu nije radila auto rotacija :zgran:
Onda su iz magacina doneli i treći primerak i kod njega je sve kako treba 🙂

Biće da im je senzor za autorotaciju boljka, treba ga odmah isprobati u radnji (mada je meni sve rešeno istog dana kada sam ga uzeo, jer su imali na magacinu i nisam ništa čekao).

Odneo sam ga danas i odmah dobio drugi koji je ispravan.Svi koji planiraju da ga uzmu neka obavezno ovo provere odmah.

Kazem ja veoma, veoma korektn firma i veoma korektan band Prestigio

Jel koristi neko Chrome na ovom tabletu? meni mnogo lose radi, sporo ucitava stranice...

to opet ne znaci da je tablet los vec da je browser bzv... opera mobile za wifi i opera mini za 3g na androidu je tata za sve browsere...

Defaultni browser kao i opera mini sasvim lepo rade.
Probao sam Chrome, instalacija je preko 50MB, ne može da se prebaci na SD, tj. ostatak memorije i loše radi.
Uninstall.

Chrome zaista radi očajno, i ja sam ga izbacio. Probajte i Delfin, radi sjajno, samo njega koristim.

I kod mene je ista situacija, borimo se za svaki MB. 😀

Pozdrav svima.

Planiram nabaviti ovaj tablet i pošto je to prvi tablet koji koristim molio bih za pojašnjenje.

U specifikacijama piše da uz uređaj dolazi i USB kabal.
Zanima me o kakvom se kablu radi tj. da li se na njega mogu spojiti USB flash drive ili 3G modem ili je potreban poseban kabal ?

Hval na pomoći.

Pozdrav.

To je obican kabl da se spoji sa racunarom, za za kacenje 3G ide drugi imas na ppocetku teme....

Meni je danas stigao miniUSB OTG, lepo radi, USB tastatura i miš funkcionišu bez problema kao i 32GB flash pod NTFS-om.

Matori USB hdd neće da se inicijalizuje, čujem da cakće, nema dovoljno struje, ali nisam ni očekivao da će da radi, i na kompu hoće da radi samo ako se zakače oba usb konektora (i onaj za data i onaj za dodatnu struju).

Kući imam neki Toshiba USB Bluetooth 2.0 modul, probaću da vidim hoće li ga prepoznati, kao i one Telenorove 3G modeme (neki Huawei).

Poslednja izmena:
Isto kao i microUSB OTG za 5080C, preko oglasa sa kupujemprodajem od dečka sa Banovog Brda. 500 dinara komad, nije neka kinta a mogu lepo da gledam filmove s USB flash-a.
Imam u tabletu 16GB microSDHC karticu i 32GB flash, kad budem išao na odmor, ne vučem laptop 🙂

Toshiba BT ne radi preko OTG kable, biće da je sistemski isklučena podrška za BT.

Poslednja izmena:
Pozdrav,

Pisao sam već Gigatronu gde sam i uzeo Prestigio 5097, ali vidim da ovde ima dosta ljudi sa iskustvom sa ovim tabletom pa možda neko zna u čemu je stvar.

Pre nekoliko dana sam kupio ovaj uređaj i već drugog dana počeli su da se javljaju problemi na touchscreenu. Problem se ogleda u tome što se na uređaju detektuju nepostojeći dodiri ekrana koji traju sve dok se ne pritisne standby dugme i ponovo se ne otključa. Probao sam da ga resetujem, vratim na fabrička podešavanja i isto se dešava. Uploadovao sam par snimka na Youtube da bude jasnije:

Da li trebam menjati uređaj ili postoji neko drugo rešenje za ovaj problem?

@Vl@da:
Ne, nego jedno pa drugo. Nisam imao kod sebe USB hub. Nisam siguran ni koliko bi struje trebalo, tj. da li bi mogao pasivni ili bi morao powered USB hub.

@component: ovo kod tebe je definitivno za reklamaciju.

Da li trebam menjati uređaj ili postoji neko drugo rešenje za ovaj problem?

Da sam na tvom mestu ja bi ga odma nosio da ga menjam pa nek se oni zezaju... 🙂

@Vl@da:
Ne, nego jedno pa drugo. Nisam imao kod sebe USB hub. Nisam siguran ni koliko bi struje trebalo, tj. da li bi mogao pasivni ili bi morao powered USB hub.

Misliš da može hub da se zakači na njega? Sad ću da probam da nađem ovaj moj pa javljam da li radi... :d

Ima kolega na poslu mali HUB bez dodatnog napajanja, ali je danas bio na terenu. Probaću sutra da li mogu recimo tastatura, miš i USB flash istovremeno bez dodatnog napajanja 🙂

Evo probao sam tastaturu i miša preko hub-a sa napajanjem i radi. 😀
Bez napajanja neće mada ja sam kačio neki miš koji još i svetli pa možda to dodatno vuče struju a i realno ovaj hub je neko kinesko njesra... 🙂

Doduše desilo se nešto čudno, kada sam povezao hub izašla mi je poruka tipa "You can now safely remove your SD card" i nisam više imao pristup memoriji tableta tj. mogao sam da pokrenem samo one programe koji nisu prebačeni na SD. :trust: Čisto da pojasnim, mislim na njegovu internu memoriju, microSD karticu još uvek nisam kupio...

Hvala na odgovoru. Zvacu ih sutra da vidim oko zamene uredjaja. Postoji li neki hard reset uredjaja koji ce obrisati sve podatke pre nego sto ga vratim? Koliko sam video ovaj reset iz settingsa ne brise sve podatke.

najbolja solucija je neki bežični komplet tastatura/ miš, ima jedan risiver koji se ubode u tablet i radi ko zmaj... još su bolje bt periferije, ali..... :/

Ja sam na 5080 ranije probo to sa resiverom i radilo je OK.Mada 5080 ima manji ekran i nije mi bilo bas za koriscenje sa tastaturom.
Component...sutra odmah reklamiraj uredjaj, nemoj cekati...

@ed: hvala na ideji, evo ovu poruku cukam na svojoj Logitech K340 wireless tastaturi. Logitech unified receiver radi kao sat. Doduse i meni se desio bag - po ukljucivanju receivera od tastature dismountovala mi se i interna memorija i SD kartica. Problem se doduse lako resava, udjes u settings i kliknes na mount i za internal storage i za sd card i oba posle rade.

Cak i nije neudobno za rad, tablet mi je naslonjen tako da stoji uspravno i tastatura ispred njega. Ne vidim da postoji neki lag - cim pritisnem taster, odmah se pojavljuje slovo na ekranu.

Nazalost, mis mi je stariji i koristi odvojeni receiver, ajde ako neko ima logitech komplet nek proba oba.

EDIT: bug sa dismountovanjem storage-a se definitivno dešava pri povezivanju receivera (koji se u suštini ponaša kao USB hub), ali ne i prilikom skidanja receivera s usb porta.

Videću da pišem Prestigiu, možda nešto i odgovore, ovo bi jako lako mogli da ispeglaju u sledećem firmware update-u.

Poslednja izmena:
ma to sa tastaturom i mišem radi ko zmaj, super je skroz za korišćenje 🙂 miš može da ima lag na slabijim mašinama, ali ovaj tablet ne bi trebalo da ni da štucne

Doduse i meni se desio bag - po ukljucivanju receivera od tastature dismountovala mi se i interna memorija i SD kartica. Problem se doduse lako resava, udjes u settings i kliknes na mount i za internal storage i za sd card i oba posle rade.

Ma nije to problem nego su mi se posle aplikacije učitavale 20min... :/

hmm, jesi li uradio ono sa mountovanjem storage-a? meni se i Office i note i email startovali normalno i fino rade s tastaturom.

Ja sam ga restartovao (isključio i uključio) i trebalo mu je bukvalno 15ak minuta da učita sve aplikacije iz memorije a onda je sve radilo bez problema. To za mount sam video kada sam posle kopao po opcijama pa ću probati sledeći put, možda kraće traje... 🙂

Doduše i ja sam ga pošteno natrpao aplikacijama tako da i nije neočekivano što mu treba vremena. :d

Kome treba usb host nek se javi jer sam kupio a odustao od ovog tableta, imam i fotrolu belu od ipad3 ona odgovara savrseno sem sto nema onda izlaz za hdmi, i i jos neke nebite al sve ostalo odlicno stoji za njega, na primer pojacava se preko koze al se navikne covek... Naravno ne moze da ga otkljuca 🙂 mogu da bacim slike na email ako neko hoce vidi kako to izgleda

Opet ja sa dodacima. Koja je razlika (to je koliko se oseti u radu) izmedju microSD class4 i class10 (posto sam samo takve video da prodaju kod nas, a i to 10 samo na itsvet-u)?

jel neko cita knjige preko ovog tableta?znam da su e-ink citaci za to namenjeni ali trenutno sam u mogucnosti da uzmem samo jedan uredjaj.a posto volim stripove nekako se namece kupovina ovog tableta(velik ekran).
ako neko ima vremena da napise iskustva sa citanjem knjiga(moze i stripova domacih🙂 umaranje ociju,ostrina texta itd

Nazad
Vrh Dno