Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Na gigatronu pise da ima IPS+ ekran. Sta mislite da li je greska?

Nisam baš siguran da je IPS+... Prebih rekao da su to oni malo trapavo napisali, tj da su hteli reći da ima IPS displej i da je sa multi touch funkcijom:
9.7" (24.6cm) Backlight led ISP + MatrixMulti touch

@Svetozar:baci adresu na PM za mini usb otg adapter.
Izvin'te za offtopic, al' nisam nasao mejl coveku na profilu.

@zekaisapa: Pustio na PM.
Hvala lepo još jednom, divan gest sa tvoje strane!

jel se placa neki shipping kad se narucuje sa dealextreme? jel moze neko ko je narucivao ili planira da naruci nesto,da mi naruci jedan mini usb otg adapter,platicu koliko treba

@probotzor Ne placa se nista, samo cena uredjaja, naravno bude neka sitna razlika u konvertovanju valuta, ali to je sitno nesto..
Jel stigao nekome ovaj uredjaj u medjuvremenu, bas me interesuje kakav je??? Prvenstveno kvalitet izrade..

Poslednja izmena:
hoces da kazes da ako narucim taj mali mini usb otg adapter,platicu samo 2,20 dolara koliko iznosi njegova cena

@probotzor Ne placa se nista, samo cena uredjaja, naravno bude neka sitna razlika u konvertovanju valuta, ali to je sitno nesto..
Jel stigao nekome ovaj uredjaj u medjuvremenu, bas me interesuje kakav je??? Prvenstveno kvalitet izrade..

Ja mislim da nikome neće stići pre 21og kada se završava pretprodaja...

Bas tako.. Narucivao sam kabl za galaxy tab koji kosta 4,5 i toliko sam i platio.. :)

ako kupim taj otg adapter,jel mogu da prikacim vipov 3g stick i da idem na internet? jel podrzava ics 3g stickove?

Trebalo bi da podrzava, sve zavisi od drajvera, ali trebalo bi da radi, ranije su radili, tako da ce vrv i sad..

ako radi onda ce biti super :) realno taj usb modem nije mnogo veliki,a jeftinije je koristiti internet tako nego kupiti tablet sa gsm podrskom + internet kod operatera :)
doduse ovde ne pise da podrzava neku verziju androida http://www.vipmobile.rs/vip-internet/postpaid/mobilni-uredjaji/usb-modemi.1268.html :(

Jos je prakticnije ako imas telefon koji ima tethering i paket u kojem imas net i onda samo napravis hotspot i bez ikakvih modema, adaptera i ostalih gluposti.. :D

nemam internet u paketu :( a i taj telefon koji imam planiram da prodam(nokia c6-00),jer mi treba samo najosnovnije od telefona....nadam se da ce tablet podrzavati taj modem

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Kako ne vidis? Vidis li ovu sliku:

prestigio-gornja-slika.png

I na zvanicnoj Prestigio FB strani stoji ova slika:

474812_310946722315499_114747218602118_699943_820226353_o.jpg

Jos neki sajtovi navode IPS+, ali displej je isti kao na iPad 2 proizvodi ga LG.

Poslednja izmena:
Evo pitanje sa G. Shop sajta:

"Naveli ste u specifikaciji da ima IP+. Da li je to greska ili je ta informacija tacna? Jer IPS i IPS+ paneli nisu isto."

Odgovor:

"Display Technology Backlight LED IPS + MatrixMulti touch"

Opet totalno nejasno, kao da ovo nismo znali.

I ovaj mi je jako zanimljiv:

"Da li je za surf bitniji procesor ili RAM memorija za surfovanje?"

"surf je najnezahtevniji, tako da ne morate da brinete nista, na 300mhz leti a ovaj ima 1ghz cpu" :lupko:

Citao sam te komentare juce, i samo sam se zapitao ko li uopste daje tim ljudima da oni odgovaraju kupcima..
Trebalo bi neko da ih otrese za to *****izno reklamiranje pa posle da paze sta stavljaju na sajt i koga pustaju pored kompa da odgovara kupcima!

Evo pitanje sa G. Shop sajta:

"Naveli ste u specifikaciji da ima IP+. Da li je to greska ili je ta informacija tacna? Jer IPS i IPS+ paneli nisu isto."

Odgovor:

"Display Technology Backlight LED IPS + MatrixMulti touch"

Opet totalno nejasno, kao da ovo nismo znali.

I ovaj mi je jako zanimljiv:

"Da li je za surf bitniji procesor ili RAM memorija za surfovanje?"

"surf je najnezahtevniji, tako da ne morate da brinete nista, na 300mhz leti a ovaj ima 1ghz cpu" :lupko:

Sta je onda tacno? u konfuziji sam.

Sta je onda tacno? u konfuziji sam.

Tacno je da je ovo IPS displej sa LED osvetljenjem.
Prednost koju IPS + imaja nad IPS bez + je u samom osvetljenju. Sto se izrazava u nitima.
Ako je ovo isti panel koji LG pravi za iPad 2 onda je to odlican displej, osvetljenje nije na nekom vrhunskom nivou ali je za ovu cenovnu kategoriju odlican.

Poslednja izmena:
Prednost koju IPS + imaja nad IPS bez + je u samom osvetljenju. Sto se izrazava u nitima.
Ako je ovo isti panel koji LG pravi za iPad 2 onda je to odlican displej, osvetljenje nije na nekom vrhunskom nivou ali je za ovu cenovnu kategoriju odlican.

A ovo o procesoru i surfovanju?

Emix- imao sam Hp touchpad sa ovim ekranom i jako je dobar, i sto se tice osvetljenja i boja, o uglovima necu ni da govorim.. I da, za ovu cenu je i vise nego odlican! :)

Kako ne vidis? Vidis li ovu sliku:

prestigio-gornja-slika.png

I na zvanicnoj Prestigio FB strani stoji ova slika:

474812_310946722315499_114747218602118_699943_820226353_o.jpg

Jos neki sajtovi navode IPS+, ali displej je isti kao na iPad 2 proizvodi ga LG.

a ***,ja sam citao tekst ne i sliku sry :p

nego,i mene interesuju ona pitanja oko procesora i rama...sta je bitnije za sta?

A ovo o procesoru i surfovanju?

Sta konkretno? Ovo sto je ta neznalica napisala je totalna budalastina...
Surf je jako zahtevan posebno ako se radi o stranicama koje nisu optimizovane za mobilne uredjaje i posebno ako se radi o stranicama koje su pune flash sadrzaja, tako da je ovaj komentar u najmanju ruku cudan i ne znam ko u 2012-oj godini moze da napise nesto toliko nebulozno.
Da je to tacno svaki android telefon od 100e sa 600MHz procesorom bi mogao da pokrene YT sadrzaj i da sve "leti" na ekranu.

Znam da tebe zanima kako ce se ovaj procesor pokazati u praksi ali ja na to ne mogu da odgovorim, A8 bi trebao da bude dovoljan, ali samo toliko DOVOLJAN za pristojan surfing.

Dakle zakljucak je da su u doticnoj i slicnim firmama zaposljeni prave, pravcate neznalice, mene je sramota njegove sramote ;)

@ProMaster Slazem se, ekran bi trebao da bude odlican i za ovu cenu nema bolje.

@probotzor Od ram memorije ne zavisi kako ce se ovaj tablet pokazati sto se surfovanja tice, tacnije zavisi ali... da objasnim u praksi:

Recimo da tablet ima 512mb ram memorije. Ukljucis tablet i otvoris browser i surfujes, browser ce da radi ok, i ti neces osetiti da tablet ima 512mb ram memorije. Sve dok ne otvoris 2-3-4 taba odjednom...
Ili ako pokrenes recimo muzicki plejer ili jos neku aplikaciju u pozadini i surfujes, surfovanje nece biti toliko prijatno.

Sa 1gb ram memorije ne moras da brines toliko o tim stvarima, jer je za jedan tablet za sada 1gb sasvim dovoljno i otvaranje vise stranica odjednom i vise programa u pozadini ne bi trebao da bude problem, ali i procesor igra bitnu ulogu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno