Šta je novo?

Prestigio PMP5097 tablet

Konačno lepe vesti.
Hvala na infu Vlajco :)

Konačno i da se kod nas pojave stvari u pretprodaji... :banana:
Evo ga u još jednoj prodavnici (neka mi admin oprosti na linku)...
Ta cena od 195€ je sasvim ok, s obzirom da je najavljena maloprodajna cena 229€, tj ušteda je 34€.
Žao mi je što se GPSShop ne oglašava u postu o MaxTab-u Slim 9.7", i što nema najava kada bi se on mogao naći u prodaji.
Mislim da će ova odluka Prestigia u Srbiji da Prestigio 5097 pusti u pretprodaju kod mene sada prevagnuti, i da ću ga pazariti do 21. maja... :)

Poslednja izmena:
Sada stoji dilema-da li ga uzeti na osnovu onoga što piše na papiru, ili čekati testove i rizikovati 30ak evra...

Xperia Neo ICS - Tapatalk 2

Kada bih našao bar jedan review, ali od nekog ovde na forumu, a ne od nekog plaćenika na netu, ili nekog neukog prodavca kojem je stalo samo da ga proda, najverovatnije bih ga uzeo...

Pa i nije neka suma pa da je ne znam kakav rizik...
Uvek moze da se proda po ceni malo ispod maloprodajne ako nesto ne odgovara. A tu je i garancija.

Zar ne postoji ni jedan review na internetu? Naisao sam samo na ovaj klip - , ako se pogleda u visokoj rezoluciji vidi se da je kvalitetno odradjen, metal i guma sa zadnje strane, ekran i vise nego dobar, ali opet ostaje nedoumica. Mene najvise brine procesor u tabletu, da li je dovoljno dobar za surf...

Pa 8h baterije nije loše, iPad3 ima oko 9,5 h trajanje baterije... 6000mAh je prilično veliko, pogotovo u odnosu na ostale tablete do 300e

Kako sad problem sa baterijom? Zar nisu pricali da ce mu upravo baterija biti najveca prednost u odnosu na Wayteq 100s?

A sta mislite, da li je ovaj tablet dobar za igrice? Hocu klincu da uzmem neki tablet, mislio sam polovni Ipad1 ali ovaj tablet takodje deluje interesantno

Na papiru deluje dobro, samo me “brine “ jednojezgarni procesor.

Evo nekih citata iz ovih ruskih testova: "Uprkos cinjenici da tablet koristi zastareli procesor, nema posebnih teskoca u surfovanju, kao i u povremenom igranju. "Kocnice" postoje na stranicama ispunjenim flash-om, ali takve stranice usporavaju i na desktop racunarima."; "Cak i kada se uporedi sa Tegra 2 - radi odlicno."; "Prema rezultatima testa vidi se da je rad memorije dovoljno brz - java je odlicno optimizovana za WEB grafiku".

Ljudi nije u pitanju procesor po hiljaditi put (da je mator jeste i los u odnosu na tegru 2 i 3 takodje). U pitanju je optimizovanost ICS-a, zato java jos uvek ne radi kako treba (a i svaka nova verzija flash player-a je sve teza za stari cpu, pa treba malo eksperimentisati). Na 5080B koji ima isti procesor java i hd video lete na Gingerbread-u, ali na ICS se stvari lagano popravljaju (bilo je uzasno sporo, sad je bolje, a na custom romovima gotovo savrseno). Uz 1GB rama ICS ce ovde leci savrseno, a uz ovakav ekran i par revizija firmware-a ovaj ce tab biti savrsen za surf. Pazite ram je samo bitan za istovremeni rad vise aplikacija i fluidnost operativnog sistema donekle, a cpu za performanse. Baterija je mogla biti bolja, ostalo je ok. Za 200 eura nemate bolji nov tablet na nasem trzistu.

Poslednja izmena:
Mnogo hvala na iscrpnom odgovoru! Ako nije problem, napravi poredjenje sa Wayteqom 100s, jer najveci broj ljudi se dvoumi izmedju ova dva tableta.

Pre bih rekao da je Wayteq 100is njegov konkurent, nego sta mu to dodje pretprodaja kod nas? Da li sad narucish (platis), a uredjaj dobijesh kada zvanicno krene prodaja ?

Poslednja izmena:
Poručiš (prijaviše se, tj rezervišeš), i kada uređaji stignu, pozvaće te da ga platiš i preuzmeš, ili će ti ga poslati kurirom, i platićeš ga pouzećem.
Ja sam upravo rezervisao sebi jedan :banana:

Cim ih dobijete odmah utiske ovde!! :D
Ekran, baterija, browsing, gaming....

Dogovreno :type:

Ja bih uzeo Prestigio. Poredjenje ne mogu da pravim jer nemam uredjaje. Ovo nisu tableti za igre, stari naslovi i manje zahtevni novi mogu..

Prestigio i Wayteq (xTAB-100is) su jako slični. Međutim, kod mene je prevagnula podrška Prestigia i zajednice po pitanju softvera.
Jedino mi je žao što uz Prestigio ne dolazi Mini USB OTG kabel, kao što uz Wayteq dolazi... No, zato dolazi torbica... A ima i HDMI izlaz...
Nabaviću adapter Mini USB na Micro USB, a onda Micro USB OTG kabel (10€ oba), jer Mini USB OTG nigde na netu kod nas nisam našao.

Poslednja izmena:
Nabaviću adapter Mini USB na Micro USB, a onda Micro USB OTG kabel (10€ oba), jer Mini USB OTG nigde na netu kod nas nisam našao.

Probacu ja da ti nadjem Mini USB OTG adapter (ne sa kablom), imao sam kod kuce 3-4 komada, ako nadjem, kontaktiracu te da ti posaljem... gratis, naravno....i naravno, ako nadjem, haos mi je u kuci....

Hvala lepo zekaisapa!
Nemoj gratis, dogovorićemo se nešto cheers

Ako je tako, šta da ti kažem osim:
Hvala lepo!
A sada, idi bunari... :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno