Šta je novo?

Prestigio MultiPhone Dual Sim

Meni se često dešava,ali nije stvar u tome,već je svrha 2 kartice upravo to,da mogu u isto vreme da se javim ili da pozivam.Kao da imam dva telefona.

Najskuplji model se razlikuje od onog slabijeg u dijagonali ekrana i kvalitetnijem ekranu,onaj od 4 inca je obican tft,a ovaj od 4,3 je IPS i kazu da je kvalitetniji i bolji ;-) :-D

Poslednja izmena:
Jel kupio neko da iznese prave utiske?

http://www.prestigio.rs/news/reviews/05112012
Uzeo sam model 4040 I mogu vam reci da sam vise nego zadovoljan I iznenadjen.Da napisem I neke svoje utiske.
Cim sam ga uzeo u ruke osetio sam da je kuciste uradjeno veoma kvalitetno.Za material je koriscena kvalitetna plastika, odaje zaista izuzetan utisak čvrstine. Ništa ne krcka, ništa ne mrda, telefon deluje kao da može zaista da preživi svašta.Ledja odnosno poklopac za bateriju je odmah ostavio snazan utisak na mene,blago su ledja gumirana I veoma se tesko moze desiti da se izgrebu od stavljanja na sto, u dzep ili isklizne iz ruku kao kod mnogih drugih telefona u ovoj klasi.
Ekran 4” ima solidnu rezoluciju 480*800 sto je sasvim zadovoljavajuce, vidljivost ekrana je dobra I na jakom svetlu.Ekran ima odlican odziv I nisam primetio bilo kakavo seckanje za sad prilokom rada I ulaska u bilo koju aplikaciju. Ispod ekrana se nalaze nalaze tasteri osetljivi na dodir, menu, home, back i search.Odusevilo me je to sto gad duze drzite home dugme izadju sve aktivne aplikacije koje onda samo pomeranjem na levo ili desno mozete ugasiti Ili pritiskom na njih uci u iste.Tasteri imaju jako pozadinsko osvetljenje I veoma dobar odziv.Skinuo sam PROCAPTURA kako bi isprobao kameru I to je isto bilo odusevljenje slike su fenomenalne, sto nisam ocekivao od ovog telefona.
Softver 4.0.4 radi veoma dobro bez ikakvog seckanja.Telefon nije stigao pretrpan raznim aplikacijama sto mi se svidja, volim sam da ubacujem ono sto hocu..Od aplikaciju ubacenih fabricki me je odusevio OfficeSuite I FileMenager.Napunio sam gas a dosta aplikacija ii nisam osetio nikakvu razliku u radu nego kad sam ga upalio.Nisam ubacivao neki drugi Luncer jos razmislajm kojI da stavim.Sutra cu ubaciti neki fudbal da probam kako rade igrice.
Baterija mi je prvih dana trajala 1.5 dana naravno skoro svo vreme je bio ukljucen wifi I dosta sam ga koristio.Mislim da ce baterija trajati 2 dana kada budem poceo da ga koristimm normalno .
Nadam se da ce Prestigio I nastaviti sa stalnim nadogradnjama softvera kao kod tablet koju nemaju I mnogo jaca I zvucnija imena.

Toliko od mene za sad....

@drdekzar
Kako ti se ponasam ovaj telefon u ovih par dana koliko ga imas? Da li si zadovoljan sta si dobio u odnosu na cenu? Kako radi telefon, tj da li je malo 512rama...
Drugar planira da uzme ovaj 4300, ima neki dil nesto bas povoljno da ga uzme.

Sa telefonom sam vise nego zadovoljan.Nije mi se desavalo nikakvo seckanje, blokiranje.....512rama je sasvim dovoljno.Citao sam da ce uskoro moci i da se uradi root na svim modelima sto dodatno otvara mogucnosti.
4300 sam koristio jedan dan i on je jos bolji od mog 4040, mislim ekran mu je fenomenalan.
Slobodno neka uzme nema greske...

Objavljen je test na Benchu: http://mobile.benchmark.rs/mobilni_telefoni/test_prestigio_multiphone_4300_duo/
Ali i dalje nije odgovoreno na pitanje koje je Operic postavio: Kako se ponaša DATA saobraćaj?

Da li obe kartice rade u 3G mreži?
Kako se odlučuje koja se kartica koristi za povezivanje na Internet?
Šta se dešava sa pozivima dok je telefon on-line preko mobilne mreže?

Osnovna predpostavka za iskorišćenje svega što Android nudi je stalna veza sa mrežom, a testovi ovog telefona to prosto ne pominju.

Kada pricam na jednojj kartici, na drugoj sam nedostupan.Odmah po zavrsetku razgovora dobijam poruku da sam imao propusten poziv.Prilikjom ukljucivanja data conne. imam izbor da biram preko koje kartice hocu na internet.Ona kartica koja je u prvom slotu i koja je izabrana za prvu karticu prioritetnu prilikom koriscenja ima 3G, druga samo 2g.
Imao sam vec jedan update i cinimi se da mi baterija traje duze ali treba ce jos par dana da budem siguran.

Treba sacekati jos malo za te telefone,kod drugara u radnji jedan 4040 se vratio posle dana na servis zbog zaglavljenog dugmeta za ukljucivanje.
Drdekzar nastavi komentare o utiscima.

Izasao je vec update firmwera koji sam uradio i baterija mi je izdrazla fenomenalnih 2 dana.Wifi je bio ukljucen dnevno po 10-12 sati, solidno razgovora, dosta mailova sam napisao za to vreme dok je wifi ukljucen.Telefon mi nijednom za sada nije zabagovao ili nesto blokirao da sam morao da vadim bateriju ili da ga resetujem.Napunio sam ga sa dosta aplikacija i sve funcionise fenomenalno.Moracu malo da pojurim na nekom stranom forumu da vidim da li ima root za njega ipak se onda dobije jos vise....🙂
Ako ima konkretnih pitanja samo pucajte......

Cuo sam da uskoroo treba da se pojavi i beli 4300, kazu da dolai i za futrolom u pakovanju bele boje.

Evo i ja sam se registrovao da dam svoje misljenje o modelu 4300 koji sam uzeo pre par dana. Mene je izasao oko 21800 dinara jer sam na cenu od 22900 koliko kosta dobio 5% popusta za online narucivanje preko jedne radnje koju ne bih reklamirao iako je fenomenalna. Ja sam ovim telefonom odusevljen. Najvece pohvale idu neverovatnom IPS ekranu od 4'3 incha.To je vidljivo uvek i na svakom mestu pod bilo kakvim osvetljenjem. Sam telefon kao sto rece drdekzar za model 4040 deluje jako kvalitetno na prvi pogled i dodir a bogami i na drugi i treci.... 🙂 do sada su izasla dva firmwarea koje morate nadograditi redom ali ovaj najnoviji povecava broj pocetnih ekrana sa 3 na 5. Prednja kamerica mu je VGA tako da ne daje neki kvalitet prilikom pozivanj preko Skype-a ali uvek mozete da koristite i zadnju mada onda ne vidite ekran i sagovornika. Ovo se resava tako sto pricate ispred ogledala... 🙂 U njega sam ubacio iGO 84. My Way navigaciju koja radi savrseno. Iz potpunog mirovanja do GPS signala stize za oko 30 sekundi. WiFi je odlican i konektuje se za manje od 5 sekundi. Ne igram neke zahtevne igrice ali sam skinu igru iFishing koja je u originalu za iPhone i radi odlicno. Dozivljaj virtuelnog pecanja je maksimalan. Pravi odlicne fotografije u uslovima dovoljnog osvetljenja dok je nesto slabiji kada koristi blic ali opet dovoljno dobro.Ko hoce bolje neka kupi fotoaparat. 🙂 Meni baterija uz veliko maltretiranje telefona traje jedan dan sto je i normalno obzirom na velicinu ekrana i non stop ukljucen WiFi.Danas sam ga nadogradio na zadnju verziju pa cemo videti koliko traje baterija. Ako izgura na dva dana smatracu da vredi vise nego novac koji je dat za njega. Bateriju cu resiti kupovinom jos jedne uz eksterni punjac (resenje sa kineskih dual sim telefona). Pitajte sta vas interesuje i koliko budem mogao pomoci cu. Sve u svemu, ako zelite da ga kupite napravicete pun pogodak.

Tri nova modela na trzistu uskoro:
5000 DUO - 5" displej(800x480),dual core 1GHz,ram 512MB,5MP AF+0.3MP,2300mAh
4500 DUO - 4.5" qHD displej(960x540),dual core 1GHz,ram 1GB,8MP AF+0.3MP,1850mAh
4020 DUO - 4" displej(800x480),1GHz,ram 512MB;3.2MP AF,1400mAh

u pitanju su mislim mediatek 6575 i 6577.ima ih u milion varijanti u p.r.c.-u

Ovo treba da su karakteristike za 4500
4.5", 960x540, IPS, 4GB, Android 4.0, SDHC, Wi-Fi, BT, 3G, crni, Dual SIM, MTK6577 (Cortex A9) 1GHz dual core, HSPA 7.2 Mbps downlink 5.76 Mbps uplin, Micro SD, USB 2.0 high speed, Wi-Fi 802.11b/g/n, hot spot Bluetooth 3.0 with A2DP, 8.0 MP AF, Baterija 1850 mAh Headset, Charging Device, USB kabel

Ovo treba da bude 5000
5",480x800, 4GB, Android 4.0, SDHC, Wi-Fi,BT, 3G, crni, Dual SIM, MTK6577 (Cortex A9), 1 Ghz dual core, memorija 512MB, HSPA 7.2M downlink 802.11b/g/n, hot spot Bluetooth 3.0 with A2DP, WIFI/GPS/GMS, Micro SD, FM, A-GPS, 5MP AF + 0.3 MP, Baterija 2300 mAh

I naravno dolazi 4300 ali u beloj varijanti.

Mislim da je ovo samo njihov pocetak....Bice tu jos sogutno zanimljivih modela

Svi redom počinju da prave telefone .... ovo će da im obara cenu, nadam se ...

Hoce sigurno, ali je dobra stvar sto smo od Prestigia dobili dobre telefone za solidne pare 🙂

Procitao sam bench test, meni ovi Prestigio sada deluju odlicno jer sam mislio da su neko kinesko djubre, jos da se dobro pokazu u praksi (da ne baguju, ne laguju i da nemaju tipske kvarove) i to je to.

Ja imam 4040 vec desetak Dana I za sada nema problems, bad Sam zdovoljan uredjajem.Parmljudi u mom okruzenju imaju 4300 I niko se nije zalio na neki bag, poblem......

Imam monitor 17 inča koji je kupljen u Metrou z aneke smešne pare, tipa 5500 nov još pre 4 godine .... još uvek radi .... Imam web kemru koja ja bila 20 posto jeftinija od osrtalih .. još uvek radi ...

Kapiram ja da nije kvalitet materijala prva klasa, i kapiram da prikaz ne može da bude na tom monitoru kao na Asusu ili Samsungu ... ali ebeš ga, za te pare ...

Pretpostavljam da je ista priča i sa ovim .... Za ICS sa 4.3 inča ekranom za 200 evra ... jedino još alkatel pravi ...

Veruj mi da su ovo odlicnii telefoni.Imao sam alkatel 995 i prodao sam ga posle 7 dana, ovaj 4040 koji koristim je za klasu bolji od alkatela a kosta cak i jeftinije.Ima ovde jos korisnika pa ce napisati svoje misljenje.
Cuo sam da se sutra odrzava velika proocija i predstavljanje Prestigio telefona, nadam se da sutra dobijem i pozivnicu.
Ako uspem da odem kacim neke slike, najave sta god vec budem saznao 🙂

Mene je iznenadilo to sto je kamera sasvim upotrebljiva a to nije odlika modela manje poznatih proizvodjaca koji gledaju da sto vise ponude za sto manje para pa kamera, zvuk i ekran se skoro uvek zrtvuju. Sudeci po benchmark testu kamera je bolja od onih sa starih htc telefona (desire npr), ekran je odlican a uz ics i solidan hardver za tu cenu sve ovo predstavlja odlicnu kupovinu.

Kada bi se jos neki operater setio da ih ponudi po niskim cenama u pp paketima..

MTSu bi to bio dobar potez, da se malo izvadi iz bule, obzirom da Telenor brendira alkatel, ovi bi ladno mogli da brendiraju Prestigio ... i ko zna za koje pare može da se uzme na te VEEELIKE količine, pa i da ne brendirau, ne mogu da izgube na njima ... iz neki paket od 10ak evra, da bude 100-120 evra jeftiniji nego u maloprodaji ....

Koliko sam cuo od prijatelja hendi ga vec ima, a oni ce ga nuditi kroz nedelju/dve preko mts paketa.Ako se to desi uzecu sigurno najavljivani 4500 deluje veoma mocan telefon.

To je odlično, sad pred novu godinu ... samo ne znam dal imam Handy u PO ...

Nazad
Vrh Dno