Šta je novo?

Prestigio MultiPhone Dual Sim

drdekzar

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2011
Poena
395
U drugoj polovini oktobra mozemo ocekivati nekoliko modela dual sim Prestigio telefona

MultiPhone 3500Duo
MultiPhone 4040Duo
MultiPhone 4300Duo

Sjajni telefoni sa dve kartice, dobrim hardverom.Prvi model pokrece Android 2.3 Gingerbread dok drugi i treci pokrece Android 4.0 Ice Cream Sandwich.
Opcija Dual Sim je veoma zanimljiva svim ljudima koji koriste dva telefona.Sada ce moci da koriste obe kartice u jednom telefonu i to telefonu sa veoma dobrim hardverom.
Njihovi tableti su se sjajno pokazili odnos cene i kvaliteta tako da od telefona mozemo ocekivati isto.
Prestigio ima veoma dobru podrsku kroz redovne update svojih uredjaja, tako da mozemo ocekivati i novije verzije Androida.

TECHNICAL SPECIFICATION MultiPhone 3500Duo
Dimensions 116 x 60 x 11.9 mm
Weight 160g
Display Size 3.5” | 8.9cm
Resolution 480 x 320 pixels
Display Technology TFT LCD capacitive multi touch screen
CPU Qualcomm MSM7225A-AB
Power 1400mAh Lithium Polymer Battery
OS Android™ 2.3 Gingerbread
WCMA network Frequency band 2100MHz
WIFI WIFI 802.11b|g|n + BT 2.1
GPS GPS/A-GPS
Memory 512MB RAM | 512MB ROM
Camera Rear 2.0Mpx
Expansion Slots microSD™ Card (up to 32GB)
Other Interfaces microUSB, 3.5mm earphone
Speakers built-in 1W
Microphone built-in

Pap 3500.webp
pap 3500 ledja.webp

TECHNICAL SPECIFICATION MultiPhone 4040Duo
Dimensions 124 x 64 x 10.9 mm
Weight 180g
Display Size 4.0” | 10.2cm
Resolution 800 X 480 pixels
CPU MT6575 Cortex A9
GPU PowerVR SGX Series5
Power 1500mAh Lithium Polymer Battery
OS Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich
WCMA network Frequency band 900 | 2100MHz
WIFI WIFI 802.11b|g|n + BT 4.0(HS)
GPS GPS/A-GPS
Memory 512MB RAM | 4GB ROM
Camera Front 0.3Mpx
Rear 5.0Mpx with Auto-Focus & Flashlight
Speakers Stereo, built-in 1W
Microphone built-in

pap4040.webp

TECHNICAL SPECIFICATION MultiPhone 4300Duo
Dimensions 128 x 68 x 10.5mm
Weight 190g
Display Size 4.3” | 10.9cm
Resolution 800 X 480 pixels
CPU MT6575 Cortex A9
GPU PowerVR SGX Series5
Power 1500mAh Lithium Polymer Battery
OS Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich
WCMA network Frequency band 900 | 2100MHz
WIFI WIFI 802.11b|g|n + BT 4.0(HS)
GPS GPS/A-GPS
Memory 512MB RAM | 4GB ROM
Camera Front 0.3Mpx
Rear 5.0Mpx with Auto-Focus & Flashlight
Speakers Stereo, built-in 1W
Microphone built-in

PAP4300.webp
Pap 4300 ledja.webp

Prestigio na sajmu tehnike u Usce shopping centru od danas pa do ponedeljka.
Isprobajte MultiPad uredjaje.
Po prvi put - Prestigio MultiPhone.
Za svakog kupca bill kog Prestigio uredjaja - POKLON.

Ja sam ih danas cackao i deluju skroz ok,e sad ne znam kako ce se ovako pokazati...,ja sam tipovao ova 2 veca i kazu da ce cena biti oko 20.000 ;-)

Tako je predvidjeno da cena bude oko 20k, ja sam bacio oko na 4300 zbog 4.3 ekrana.u ruci deluje bas kvalitetno i softver radi brzo nije bilo nikakvog stucanja 🙂

I kod mene je skroz ok radio,ni kamera mi se ne cini losa.Ja pitao one promotere za standom i on ode,uze papirce neko,pogleda i rece oko 20000 ;-)

Da li može da se primi drugi poziv dok se razgovara na prvoj kartici,ili dok pričate sa jedne,da taj poziv stavite na čekanje i pozovete neki broj sa druge kartice?
Evo i ovde na sajtu ima specifikacija svih modela.

Poslednja izmena:
Predpostavljam da moze, u tome i jeste jedna od prednosti dual sim.Trebalo bi u narednih 7 dana da ga uzmem pa saljem detaljniji test iz prve ruke🙂

Znam i ja da je to poenta,ali ne radi svi po tom principu,zato i pitam.

Važi.Baš me živo zanima da li je onako kako bi trebalo da bude,u suprotnom sledi razočarenje.

Nije bas razocarenje, ta opcija nije moguca jer da bi to radilo potrebna su dva receivera, dva transmitera da rade istovremeno sto bi dosta vise trosilo bateriju i zahtevalo telefon vecih dimenzija🙁
Dok pricas na jednoj kartici druga ti je nedostupna, odmah po zavrsetku razgovora dobijes info da si imao poziv na drugoj kartici isto tako odmah i onome ko te je zvao stigne poruka.
Opet veoma je mala verovatnoca i da te bas u isto vreme neko pozove na obe kartice 🙂
Nisam video da tu opciju imaju drugi dualsim telefoni.

a kakva je situacija sa DATA saobracajem?
na samsung y duos, ako koristis DATA i neko te pozove, takodje si mu nedostupan u nekim trenucima

To je valjda ograničenje 2g tehnologije. Neka me ispravi ili dopuni neko potkovaniji iz ove materije.

a kakva je situacija sa DATA saobracajem?
na samsung y duos, ako koristis DATA i neko te pozove, takodje si mu nedostupan u nekim trenucima

Ako koristis 2G na MTS-u a neko te pozove onda si nedostupan. Za to je kriva MTS-ova razvijena mreza.

nadam se da ce iduce nedelje biti u mojim rukama i onda cu napisati review iz prve ruke🙂
Ono sto sam imao prilike do sad da ga koristim nekih par sati ostavilo je dobre utiske na mene.

Pablo za ovo si upravu to je do operatera.

Na primer:
Pricas na 063 broju i ja te pozovem na 064... ti mozes 063 da stavis na cekanje i javis se meni na 064...

Da, dok sam ja koristio Dual sim Samsung telefone mogao si dok razgovaraš na jednom broju, dobiješ notifikaciju o novom trenutnom pozivu na drugoj sim kartici. Da bi ovo funkcionisalo oduvek je bilo neophodno da bude aktiviran poziv na čekanju 'call waiting' na sim kartici na kojoj hoćete da prilikom razgovora čujete da imate poziv na svom drugom broju.

Da, dok sam ja koristio Dual sim Samsung telefone mogao si dok razgovaraš na jednom broju, dobiješ notifikaciju o novom trenutnom pozivu na drugoj sim kartici. Da bi ovo funkcionisalo oduvek je bilo neophodno da bude aktiviran poziv na čekanju 'call waiting' na sim kartici na kojoj hoćete da prilikom razgovora čujete da imate poziv na svom drugom broju.
Poziv na čekanju je opcija za svaku karticu zasebno i važi samo za nju.
Tu opciju kada bi isključio,onda ne bi dobijao zvučni signal za karticu sa koje trenutno razgovaraš,da u tom momentu imaš drugi poziv na istoj.

Pogledaj uputstvo nekih samsunga koji su dual sim telefoni i videćeš da i tamo piše da ukoliko želiš da obe sim kartice budu aktivne, i ukoliko želiš da dok razgovaraš sa jednog broja budeš u mogućnosti da primiš poziv sa drugog broja, moraju na obe (ili na jednoj na kojoj imaš aktuelni poziv) da budu uključene opcije poziva na čekanju. Kod nekih Nokia, i pored uključivanja ove opcije nije moguće primiti poziv sa drugog broja dok je na prvom aktuelni razgovor.
Neko je na forumu objasnio da to zavisi od toga da li telefon ima hardverski dva gsm radia ili nema.
On topic: sačekaćemo da vidimo kod prestigio modela kakva je situacija.

Poslednja izmena:
Potrudicu se cim bude u mojim rukama da probam opciju sa dve kartice razlicitih operatera

Čovek iz Asbisa je već proverio i ne može da razgovara na dve različite kartice istovremeno,tako mi je rekao.Valjda zbog androida...On nešto prvi konflikt

Cene u domaćim radnjama za pomenuta tri modela:
15000
21000
23000

Ima 4 modela.

Za sada dolaze samo 3 modela, to su mp cene sto ih cini odlicnim.

Nije bas razocarenje, ta opcija nije moguca jer da bi to radilo potrebna su dva receivera, dva transmitera da rade istovremeno sto bi dosta vise trosilo bateriju i zahtevalo telefon vecih dimenzija🙁
Dok pricas na jednoj kartici druga ti je nedostupna, odmah po zavrsetku razgovora dobijes info da si imao poziv na drugoj kartici isto tako odmah i onome ko te je zvao stigne poruka.
Opet veoma je mala verovatnoca i da te bas u isto vreme neko pozove na obe kartice 🙂
Nisam video da tu opciju imaju drugi dualsim telefoni.

Imaju neki kinezi po dve antene i valjda tu mogucnost, ali zato zrace k'o Cernobilj :d

Poenta te da mozes da obavljas razgovore sa koje hoces kartice,a dok je ovako,ovaj a i slicni,gube smisao dual telefona.

Ne vidim da gube smisao, imam dve kartice u telefonu i sa obe mogu da pricam.Sad kolika je verovatnoca da me na obe kartice neko okrene u isto vreme( veoma mala).Cak i to da se desi cim prekinem razgovor dobicu obavestenje ko me je zvao.Nadam se da ce biti u mojim rukama za koji dan pa cu sve isprobati.

Nazad
Vrh Dno